Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
Phoenix polygons/tool options/keep new faces together
ezzel a kiextrudált face-k együtt lesznek.
amúgy az extrude face paranc kiadása után a channel controlban a parancshoz tartozó node-ot lenyitod és alul megtalálod ugyan ezt a kikötést.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
ha a BPT bevel ennyire képes, akkor köszönöm, nekem nem kell, mert a maya alap bevelje is pontosan ezt csinálja. néha már unalmas a javítgatás, de használható😊

Phoenix007
Ez a BPT-bevel nektek is így mûködik?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Phoenix007
nem müx ... elõfordulhat, hogy nem 6-os mayához való a cucc, és azért nem megy?

Script editorba bemásolod és ctr+ kis enter
a bevitele

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Phoenix007
Töltöttem le scripteket a highend3d.com-ról, de az istennek nem bírok rájönni, hogy hogy mûködnek. Help plz!

Illetve, addig gondolom nem is hozza létre azt a node-ot, azért nem lehet még akkor realtime-ban látni.
Amúgy én is azt a videót nézem éppen😊

Hát ez már csak így mûködik😊)
De mivel utólag is tudod módosítani, sõt, a Hypergraph-ban törölni is egy adott node-ot, végül is mindegy😊)

Phoenix007
>Ha mozgatod a csúszkát, nem változik azonnal a modell?

Nem. Mármint ha még a smooth-olás végrehajtása elõtt mozgatom. Viszont ha utána kiválasztom a megfelelõ polySmooth history node-ot, ott már tudom állítgatni a dolgokat. Végül is így se rossz, csak jobb lenne, ha elõre látnán, hogy mit fogsz csinálni.

Phoenix: hogy érted azt, hogy realtime-ban? Ha mozgatod a csúszkát, nem változik azonnal a modell?

Falabu
Hello! Megint én😊! Remélem nem unalmas, hogy kérdezgetek, de ugye így tanul az ember ha kérdez!😊 Szóval, hogy lehet egy objektumot úgy eldeformálni, hogy egy körbe görbületét vegye fel?

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

Phoenix007
Nézem a Gnomon - Poly modeling 1-et, a smooth opciókat magyarázza éppen. Hogy kell azt csinálni, hogy pl a continuity beállításokat realtime-ban mutassa a program?

maroon
Bocsi, hogy sokáig nem írtam, de angolozom és sajna nincs idõm Mayazni... 😞(( De azért a Fórumot rendszeresen olvasom... amint van rá idõm. Írni meg azért nem írtam, mert nincs mirõl (egyelõre), de ha már így megkérdezted, hogy miért csak Õk írnak... 😊
Ígérem, ha meglesz az angol középfokúm, nekiállok Mayazni, OK? Ja, meg ha végre meglesznek a charsetjeim is...

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Phoenix007
Emberek, most látjátok ti is a képet, amit beraktam?

Kérdés: Hogyan lehet egy poly felszínt kiválasztott edge-ek mentén elvágni (mi a merge edge ellentéte ) ?

Mayer
Peet Vagy Boba: asszem ti már csináltatok animációt. Kéne egy kis segítség. Az a baj hogy a keyframe nem müxik akkor ha blendelést csinálok. Tehát lenyomom az 1. framet, és utána mondjuk megváltoztatom az arcformát, és utána a 10. framen megint megnyomom az "s"-t. És nem teszi le a framet. Ugyan ez van akkor ha csontokkal mozgatom a mesht. Csak akkor müxik ha az egészt mesht mozbatom (object szinten).

Még egy kérdés. Hol van a timeline optionbox? Lehet hogy balfaszkodás de nem találom 😊 Be kéne állítani Fps-t meg ilyeneket 😊

Köszi elõre is. És hol van az egész banda srácok? Senki nem ír már ehhez a topichoz Mookidon Dávidon meg Lekonelen kívül? Ja és Phoenix bocs 😊.

-mayer

www.gaborhertelendy.com

Phoenix007
Most ugrik a majom ...

Hát a nurbsot nem lehet olyan jol "összebakni"😊))
Ha csak mozgatás szempontjábol gondolod akkor ctr+g group ba fogod õket és együtt tudod mozgati mindet, a fel nyil nyomása után mindet kijelöli, vagy pedig az attach surface parancsal a menüjébõl de ez picit bonyibb ebben majd valamelyik pro itt a forumrol segitsen 😛P

Davidka
de ehhez le kell menteni a saját gépedre a képet, és nem linkelhecc máshonnan...

Davidka
Phoenix, használd ezt, tuti megbízható!
http://free.srv.hu/i/a/iaro/index.php?link=upload

Falabu
Nahh megvan😊! Rájöttem végre! Köszi mindenkinek! Még 1 dolog, hogy lehet összevonnia nurboket? Mert most van 5 db mindegyik külön!😊

––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––

Falabu
És ez magyarul hogy hangzik?😊

Veszel egy kockát😊
vagy párhuzamosan gyártasz egy másik plane t és loft olod a plane oldal isopramjait😊

Falabu
Sikerült! Most másik kérdés😊! Most megvan egy egyszerû nurbs plane aminek nincs mélysége! Azt hogylehet megoldani, hogy necsak egy egyszerû sík legyen?

Falabu
Azzal már énis próbáloztam de ezt üzeni nekem a maya: Error: polyExtrudeEdge works on polygonal edges.!!

Phoenix007
MayDay: van egy olyan, hogy extrude edge a "polygons" shelf-en, vagy az edit polygons menüben.

Kérdés: Nincs valami hotkey arra, ha a shelf-en lévõ cuccoknak az options box-át akarom megnyitni? (És lusta vagyok a menüt lenyitni, és ott kikeresgélni...)
Másik kérdés (már egyszer feldobtam, ha jól emléxem): Extrude face-nél micsináljak, hogy a face-ek együtt maradjanak, és ne külön-külön exturdálja õket? (Az options box-ban nem találtam ilyesmit...)

Falabu
Hello!
Még elég kezdõ vagyok és idáig csak a maxot ismertem, most kezdtem mayazni! Ha van egy vonalan azt, hogy lehet kihúzni, hogy legyen síkja(mintha extrudálnám, aszem)? Lehet hülyén hangzik a kérdés de egy asztalt akarok lemodellezni és a "lábát" így akarom megoldani!😊

Phoenix007
Na már télleg nem tudom, hogy mi van Mookidnek mûködnek! ... mondjatok már egy megbízható magyar ingyenes tárhelyet plz!

fle go
Phoenix nekem nem toltodnek le a kepeid, csak Tripod logo jelenik meg😞

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Mayer
Még egy D21 kép

vizipipa

www.gaborhertelendy.com

Phoenix007
Errõl a képrõl rajzoltam, ha erre gondolsz te is...

http://phx007.tripod.com/szecska/msg90ref.gif

mookid
phoenix nagyon szépen haladsz... mi alapján dolgoztál?

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Phoenix007
Frankó Maya shader-eket lehet etölteni ingyér'? Láttam egy olyat, hogy denfo.net , de nekem az istennek sem akar bejönni. (A highend3d.com-on van egy csomó jóféle denfo.net-es shader.)
Amúgy hogy tudok ide képet belinkelni? A tripod.com-on vagyok beregisztrálva. Lehet, hogy az ide nem jó?

Na mindegy, berakom így póriasan:

http://phx007.tripod.com/szecska/msg90_a.jpg
http://phx007.tripod.com/szecska/msg90_b.jpg
http://phx007.tripod.com/szecska/msg90_c.jpg

Davidka
Hûha, most belenéztem a lapba jobban, vannak ám textúrák 😊 Csak kicsit keresgéltem, és több olyat találtam, ami jó lehet tapétának! Mégeccer kösz 😊

Davidka
Kösz, egy is több, mint a semmi 😊
Egyébként gondoltam, hogy nem létezik, hogy ne találjak 1 jó textúrát sem a totaltextures-nél, és megint keresgéltem, és találtam egyet 😊 Úgyhogy az asztalnak most van egy jó, csak kicsit világos, de az nem baj, tudok rajta változtatni 😊

Phoenix007
Nekem bejönnek a képek, de ti sem veszítetek vele sokat...

Peetmaya
Dave sajna nem ismerek, csak egyet
Lemog 3D Textures
bump nem nagyon van...
de amúgy nekem is kellenének textúrák, ez nem rossz ötlet!

Davidka
jah nekem se 😞
na, de az én problémámra nem tuttok valamit? Csak egy két textúrás lap címe kéne (lehetõleg bump mappal együtt...)

Peetmaya
Phoenix, nekem nem jönnek be a képek

Phoenix007
Meg még nagy is lett ... sorry ...

Phoenix007
Miért is sikerült volna...

meg ez is...

errõl már nem is beszélve...

Phoenix007
Na mindegy ... amúgy is unom már a témát egyelõre eddig jutottam: (megpróbálok egy képet feltolni, olyat még nem csináltam...)

másik nézet

harmadik nézet

Phoenix007
De k**** sok van belõlük, és nem szeretném kiválogatni. Ez a Cleanup, meg collapse, meg ilyenek nem erre valók?

Peetmaya
a köztes edge-eket kitörlöd, így a végén csak egy polygon marad

Phoenix007
még egy problem: Hogy tudom kiszedni a sík felületeket alkotó (kvázi tök fölösleges) poligonokat?

Peetmaya
ja igen, a normal vektorokat lõjjétek be magatoknak tetszés szerint ha csináljátok a Small contestet...
Oryon, rákérdezhettél volna amúgy erre külön, én modellezésileg gondoltam, hogy nincs belepiszkálás😊

Phoenix007
Mookid, a módszer mûködik, de én csak az egyik irány mentén akarnám felosztani a cuccot. Így meg berácsozza.

Peetmaya
Nos, szerverügyben kb jövõ hét szerdáig nem tudok mondani semmit, a pénz még nincs nálam, dekonál van, amíg nem adom oda neki, addig nem lesz semmi
elõ kéne állni mostmár egy konkrét webdesign-al, hogy azt is tudja majd csinálni, de egyelõre Sanyimanó el van havazva picit a munkáival, úgyhogy õ kért meg, hogy várjunk egy kicsit. Szíves türelmét kérem mindenkinek.

mookid
Peet: welcum back. igazán nem akarok senkit nyaggatni és követelõzni, de szerintem aki beleadott lovettát, azt is érdekli, hogy mikor lesz elõrelépés az ügyben? az infós barátoddal mi az ábra?

egyébként ha valakit érdekel a botladozásom, a mookid.uw.hu oldalra pakolom fel a vállalható képeimet, egyelõre kézirajzban nyomulok, mert rájöttem, hogy karaktermodellezésben el sem tudok indulni enélkül, aztán visszatérek a mayához.

mookid
phoenix: kijelölöd az face-et vagy face-eket, majd nyomsz egy smooth option window-t, a division értéket jó nagyra állítod (ahányszor el akarod osztani), a continuity-t pedig állítsd nullára, így megõrzi az eredeti alakot, csak felosztja.

Peetmaya
Mayer ezt a napi render képet MR-ben csináltad?
Volumetrikus fényt hogyan? Azonnal írj róla egy tutort😊))) Amúgy raytrace árnyékok?

Deko gratu szép lesz a család.
Meg a vonat is jó, meg a bogár is, meg a minden, had ne soroljak😊)

Megvettem új gépemet, úgyhogy mostmár én is keményen belevetem magam a 3d-be😊))) Jó újra köztetek!