Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
http://www.3dtotal.com/team/tutorials/antro_ear/antro_ear_01.asp

Youth

Phoenix007
Deko télleg nagyon szépek! ... de még a mai napig nem avatott be senki, hogy hogy kell fület modellezni...

Mookid, ez a soften/harden téma volt a gebasz, thx 4 the help! Mostmár kezd pofásodni a cucc!

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

youth
Uhh ezek nagyon jók!!!!!
Pusszancs!

Youth

deko
ahogy ígértem, semmi flame csak Maya:

deko --- az élet értelme: 42 ---

Phoenix007
Mookid, én se tudok textúrázni (a többi se röhög!) de ha egy négyzetre ráraksz egy négyzet alakú képet, abból nagy baj nem lehet. Azt már el tudod forgatni, átméretezni, etc.

mookid
a nonmainfold geometry az pedig olyan problémás geometriát jelent, amikor felszínek vertexei hiányosan vannak összefûzve (pl. amikor két felületet csak egy szál vertex köt össze), egy edge több mint két polygon része, szomszédos polygonok normálvektorai ellenkezõ irányba néznek stb... utánanézek neked, ha gondolod.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

mookid
lehet, de nekem ez lenne a legjobb, ha tudnám a megoldást... meg textúrázni sem tudok még (nem röhög!), a modellezést nyomom egyelõre, majd ha álmomból felébresztve is menni fog a karaktermodellezés, akkor jöhetnek a materialok 😊

Phoenix007
Mi az a mainfold?

Amúgy valszeg a te problémádra is megoldás lenne, ha nem imageplane-t használnál, hanem beraknál egy négyzetet, és ráraknád textúraként a vetületi rajzot. Én is így csinálom, csak én más egyéb okból kifolyólag.

mookid
kijelölöd az egészet, edit polygons/normals/soften-harden tulajdonságablak, belövöd, hogy soften all (v vmi ilyesmi), és apply. ha élenként akarod, akkor kijelölöd az éleket, és ott csinálod ugyanezt. a hullámkarton-szerûség mástól is lehet, cleanuppal takarítsd ki a nonmainfoldokat, (ez rendbeszedi a normálvektorokat is, ettõl szokott ilyen lenni) majd ha kell, merge multiple edge többször is.
nem tudod megszerezni a polygonos gnomon videókat? nyugodtan kérdezz bátran, de majd meglátod, hogy azok után fele ennyit sem fogsz 😊
az én gondom: hogy lehet beállítani, hogy az image plane ne õrizze meg az aspect ratiot és külön lehessen állítani a width-et és heightet? a placement legördülõ menüt sem engedi használni, hát hogy modellezzek így?? 😊

Phoenix007
Namármost ahogy nézem, a textúrát, amit beraktam, rápakolta a lambert1 nevû material-ra, és minden új object azt kapja. Viszont nem tudom ezt átnevezni, hogy csináljak egy másikat, amit lambert1-re neveznék...

Na mindegy. Másik téma izgibb lenne: van egy tök sima poligonom, de shaded módban és a renderelésen olyan, mint a hullámkarton. Persze tök simára szeretném ott is. Merthogy az eredetileg is sima...

phoenix: ugye nem ugyanazt a lambertet húztad rá?

Phoenix007
az addig rendben van, már csináltam 20 újat, és hússzor ráhúztam a lambertet, de minden új objektumon az én textúrám van rajta ... és már unom a ráhúzogatást ...

Másik kérdés: poly felszíneknél hogy tudom meghatározni, hogy melyik élet simítsa le, és melyiket mutassa élesen?

Simán csinálsz egy ujat és ráhuzod azt😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Phoenix007
Beraktam egy textúrázott poly négyzetet side image plane helyett, utána akármilyen objektumot csinálok, rárakja azt a textúrát. Mit csináljak vele, hogy a csúnya szürke alap lambert-et rakja rá?

mookid
lekonel: ha nem törölted a history-t, keresd ki a smooth mûveled node-ját és szedd le a divisiont 1-re (vagy nullára, nem tudom most, hogy van ez a mayában), hogy olyan legyen, mint az eredeti. utána törölheted a history-t.

youth
És grupiban így néznek ki:
(szerintem nem olyan vészes kinézetre és polyszámra sem)

Youth

youth
Egy lehetséges példa, lehet részletezni vagy még gyengébbre csinálni esetleg más formára, rajtad múlik.
(most amúgy nem is tudom hogy néz ki egy igazi csempe 😊)) De ilyesmi jutott az eszembe)

Youth

Aldaryn
hát, ha csak nem vmi hierarchiális modell, nem tudod visszavonni. 😊 Szerintem egyszerûen kezd el újra megépíteni, azt tartva szem elõtt, hogy low polyként is jól kell kinéznie. 😊

Yout: nem loptam. gyorsabban gépelsz, mint en.

per aspera ad astra

és ezen 1 smooth van asszem😊
szoval hogy lehet visszavonni?😊

Srácok mit mondtatok mennyi? 30-40?😄DD
Hát nemtom nekem eddig ahohgy teccik nemkevesebb mint:: 3928 face😄DDDD

Srácok hogy lehet ánsmootholni?😄D
El van mentve a cserép smootholva😊

youth
Muszály mindig ellopni a hozzászólásaimat??? 😊

Youth

Köszi youth

Azokat a mittomén miket....a texturas cd ket😊

Phoenix007
Mármint mit akarsz tárgyalni, Lekonel?

Aldaryn
-- redundáns részletek tekintettel youth hozzászólására az enyémbõl eltekinthetõk -- 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha nem látszódik annyira közelrõl a tetõ, megoldahatnád csupán mapokkal, displacement nélkül is. Modellezzed le a tetõt cserepenként, akár külön file-ban, s renderelj belõle animált mapot, ami a roncsolódását szimulálja, (bumpot, átlátszóság mapot, esetleg normalmapot) a végsõ jelenetben pedig, mikor bekövetkezik a roncsolódás,a szétrepülõ cserepek már lehetnek egyenként polygonálisak. Esetleg nem a mapot animálod, hanem a tetõ egy része ténylegesen ki van dolgozva, az a rész, amely roncsolódik, a többi mapoolt. Ezt nehezebb kivitelezni. Mindenképp célszerû egy teljesen felépített tetõbõl renderelni hozzá a mapokat.

Ha viszont közelrõl is látszik, nos, hány face lesz egy cserép? 😊 30-40-nél nem hiszem, hogy nagyon több. Ennyibõl lehet szép cserepeket gyártani. Az apróbb részleteket meg normal, vagy bumpmappal rárakni. Animációban jól jöhetnek ezek a technológiát.
Displacement lehet, kicsit lassú lenne megintcsak. Bár, kezelhetõn tartja magát a scene-t.

Na, ez mind csak szvsz.

per aspera ad astra

youth
Na bazz, small contestos képet renderelem, vagyis renderelném... belövöm valami 10 millió photonnal a kis szobát aminek persze a 90 %-a be se csapódik az ablakon, erre 10 perc photon számítás után kiírja hogy Runtime error.. ilyenkor megy el a kedvem az egésztõl 😞 Ha már kiszámította a photon mapot akkor egy kúrva kis képet miért nem tud??? ááá, mindegy este még kap egy esélyt 😊

Lekonel: vágom már... de akkor a cserepek legyenek low polyk textúrával meg nem látszik hogy olyan egyszerû lenne... 20-30 polyból meg lehet úszni egy cserepet vagy mégkevesebbõl is és mondjuk 1000 cseréppel számolva se vészes az a 20-30 ezer poly, amikor egy komoly jelenetben több százezer vagy akár milliós polyk vannak...

Youth

Fõnix szívesen kezdeményeznék tárgyalásokba veled😊

amugy elég hozu slenne h az animban csak mittomen 10 mp ig láccan a ház kivülrõl és a külsején vacakolok😄
Szal a lényeg az h nekem le kell rombolnom ezt aházat, és ugy gondoltam h mecsinálom cserepeket, élethû is lesz😛 meg akkor csak letördelem õket😊

Youth csak az a gond h valahogy a tetõt meg kell rongálnom...lefujni cserepeket, kijuggatni lécezetet vágod😊

Peetmaya
ezt nem értem, Oryon, gondolom neked is feltûnt, hoigy a normál vektorok el vannak baszva a képeiden (small contest). De nem csak a tiéd, spot lamp is ilyen képet adott le. A vicces része a dolognak az, hogy nálam itthon minden szépen rendben van.
Várom a további képeket srácok, hajtsátok meg!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Displacementet javaslok tetõhöz.. .szépen meg lehet vele csinálni, és nem kell modellezni a cserepeket...

Youth

Phoenix007
Lekonel mit modellezel éppen? Lemaradtam valamirõl? Vannak ilyen 3D Total textures CD-im, vannak benne príma tetõ textúrák bump-ostul midenestül , ha köll szójjál!

Ki is lépett😄D

Srácok...a tetõnek mit javasoltok? eseteleg bump ot? 😄D
mert edig 3 sor cserepem van de készül megfagyni rendzser...
sõt már ketzelhetetlen ennyi pobectnél😄

gyraph
Ok thx! Meg finomitom mindenhol.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy nem photoreal lesz, hanem cell shaded, de az is lehet hogy lesz ilyen is, meg olyan is. Nem tervezem, hogy teste is legyen.
Egyebkent megkaptam icq- uzeneted es elore is koszonom, csak tegnap nem voltam...de ma este leszek.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

szkoryon
Mail ment, benne a small contest képekkel!!!
Most lett kész a render, remélem jó is lett 😛

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Phoenix007
Hmmm ... meggyõzõ!

youth

Youth

Phoenix007
Pardon, csak 7 van meg és 14-rõl tudok.

Phoenix007
Nekem is mûködik, thx Peet! Ebbõl a Digital tutors-ból nekem van 14 db, de én se tudom, hogy jó-e valamire. Ha kell, szóljatok.
Mayer: a többi munkádat hol lehet megnézni?

Peetmaya
hm villámvadász müxik, semmi baja...

Mayer fura tõled ilyen modellt látni, én a gépeidhez vagyok szokva, de aranyos lesz! sak így tovább

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Mayer
Nya egy kis update.

Wip_3
Wip_4

Peet: Jól van jól van kiocsit részletezem a kezet is 😊.

www.gaborhertelendy.com

mookid
elvileg hogy kell hozzáférni a villámvadászon lévõ cuccokhoz? még sosem láttam, mik vannak ott 😊

Srácok!
Nem megy avillámvadász nekem se akkor nektek se punk tum!
Ez hihetetlen azért bassza meg segitsetek mar csak nekem nem megy?

PaniC-
FRenkie
Nagyon csücsörít a szája, kicsit legyen életlenebb az ajak és az áll találkozása, illetve az egész ajkat told hátrebb picit. Afro rulez!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Penatesz
sracok a villamvadaszon talaltam valami olyasmit,hogy digital.tutors.insider ezt ki tette fel es mi ez?

Penatesz