Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
(forrás: andrew loomis - fun with a pencil. '39-ben írta, a legjobb fej tutorial, amit valaha láttam 😊 kötelezõ még: uõ: drawing the head and hands, és figure drawing, for all it's worth)
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
a szemeket mindenképpen hozd közelebb! lehet bármilyen nyomott az orra, az ember két szeme közötti távolság mindig akkora, mint az egyik szeme. (már ha egészségesen kifejlõdött embert akarsz 😊 ez nagy segítség. és ha a szeme között összehúzod, az orr többi részét is keskenyebbre kell csinálnod, azt hiszem. ez jót fog tenni. ezen kívül a nyomott orr oldalnézetbõl nem ilyen éles, rendesen le kéne kerekítened a hegyét. a többi része nagyon tetszik, fõleg textúrázva lesz nagykiráj.
deko: ha billentyu+egerrel nem mukodik akkor probald meg egeret hosszabb ideig lenyomva tartani kb 5sec. Ha igy se megy akkor passz😞
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Az összhatás nekem kicsit fura. az alsó ajkak szélesek, az orr sem tömpe, hanem széltében, "kockásan" mereven széles. A szemek távol ülnek, a koponya hátrafelé keskenyedik.
Nehezen tudom megfogalmazni az érzéseimet mikor a medelledre nézek, ezért írtam le, hogy miket látok, amin javítani lehetne szvsz.
deko --- az élet értelme: 42 ---

Oryon, a horror témát fojtassuk a következõ talin. Maron, a te megjelenésedre is feltétlenül számítunk!

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Youth
Télleg: Senki nem használt még Mayaát Mac-en? 😊 nagyon nagy itt a Mac tábor, mint látom. 😛
per aspera ad astra
Mayer, gratu, ügyes vagy, szép lesz a telcsi.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
www.gaborhertelendy.com
www.gaborhertelendy.com
Peet: Ha megírom végre a Zbursh+Maya/mr tutort, akkor megírom a volumetrikus fény MR-el tutort is 😊
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
www.gaborhertelendy.com
Az érdekelne, hogy hátha esetleg valaki tudja, hogy Mac-en mivel lehet elõcsalni Maya-ban a jobbklikk funkciót?? Valahol be vannak építve a menübe az opciók, vagy valamilyen billentyû+katt=jobbklikk, ahogy az Mac-es softwareknél szokott lenni? Mert én nem találtam rá semmilyen billentyût! PLS help! Thnx!
Köszönöm.
Az én képem FG vel van világítva. Egy lambert shader van egy félgömbön és ez mûködik úgy mint egy lámpaernyõ. A lambert shader colorja olyan zöldeskék mint a renderlt kép, és az ambience colorja is hasonló, de ezzel lehet játszani. Errõl írtam egy tutort is még régebben, csak hát az nem a legjobb módszer amit ott használtam úgyhogy megadom a linket, de ne úgy csináljátok ahogy ott van hanem úgy ahogy mondtam. 1 object világítson csak, és ez egy félgömb legyen, ami kicsit lapított, olyan mint egy lábpaernyõ. A default fényeket kilõni, a rendertert MR-re állítani, és FG-t bekapcsolni. Lényegében ennyi.
Itt az alsó linkre kattintva léphettek be a tutorhoz.
Sok szerencsét
Egy kis okítás HDRI-bõl. Aldaryn írása, és remélem nem hargszik meg érte de ezeket a hasznos információkat muszáj megosztanomitt
Mayer
www.gaborhertelendy.com
Nagyon jó lett!
További wipeket követelünk!!! 😛
Nemrég tértem haza a moziból, mert megnéztem:
Holtak hajnala - Amerikai horror
A Resident Evil: A Kaptár óta vártam egy még annál is nyomasztóbb horrort - pedig az se volt "kutya" - hát most kamatostúl megkaptam 😊
Ha valaki képes teljesen beleéléssel megnézni egy ilyen horrort (mint én 😛 ) annak kötelezõ darab 😊
De utána komoly gondja lesz!!!
Temérdek horrort néztem már egészen kicsi korom óta (hála a bátyámnak 😛), szal látom, hová fejlõdik... de nekem már kezd túl nyomasztó/pesszimista/durva/lélekfelkavaró lenni a mostani horrorfilmek...
Kezd kiveszni a félelem és átveszi a durvaság a helyét.
Ez megy most: "már mindenki fertõzött és emberhúsra éhes, és egy maroknyi csapat próbál a reménytelenségbõl kiszabadulni, már-már azt figyelve ki fertözõdött meg a csapatból...menekülnek, de egy a vége...senki sem ussza meg a fájdalmat..."
Komolyan elgondolkodtam, hogy megnézzem e majd a Resident Evil 2-öt...
Nem azért mert félek - elnézve mennyi ilyet láttam, már a valóságban sem ilyendnék meg ha egy félholt üldözne, mert meg akar harapni 😛, hanem mert túl beleélem magam + ezek meg egyre durvábbak és e kettõ együtt már nem normális...
Hová tûnnek a félõs horrorfilmek???
Hová durvul a világ???
Azon már dolgozom, hogy 1-2 dolgot blinnben megcsináljak stb.... A bögrét, meg a klaviatúrát is akarom kicsit sötétíteni, hogy ne legyen nagy a kontraszt, meg hogy ne "lebegjen" 😉
A környezet lehett télleg jobb lenne úgy, de a képet apámnak csinálom, 1 munkájához és valahogy a 3D-t (vonat) akartam összekötni a számítógép (monitor, bill.) világával....
nem veszem bántásnak, hibáiból tanul az ember 😉
"A renderidõ 3 perc, a nagy képnél 8"
Miért nem renderelsz le csak 1 nagy képet és PS-ben lekicsinyíted? 😊
Youth
Az anyagok nem igazán szerencsések, mintha minden csak lambert lenne. A monitoron nem érzékelem a térhatást, olyan mint egy 2D-s montázs.
A bögre lebeg, a kisvonat elveszik a környezetben és sötét, alig látszok belõle valami.😞
Láttam a modellt jóval lejjeb, nagyon szépen megcsináltad.
Nem bántásiból mondom, de ehez a vonatmodellhez nem ilyen környezetet kellene választanod. Nem szerencsés.
Jobban mutatna egy padlón, néhány elszórt lego figura között. vagy egy polcon a gyerekszobában. De semmi eserte sem a monitor elõtt egy arrébb lökött klaviatúra és egy bögre mellett. persze csak: SZVSZ 😊
valahol olvastam, hogy ki lehet "teríteni" egy testet, úgy mint pl. egy kockát (arra a jellegzetes kereszt alakra). Nos, ezt hogy lehet megcsinálni?
amúgy nem volt rossz a bogár egyáltalán, mondjuk tanulmánynak tökéletes... szerintem nem az álla, hanem az orr és a felsõ ajak közti (nem létezõ) szünet volt zavaró, ez tényleg a fogatlan öregekre jellemzõ... 😊
+ Új project. Bogárkát pihentetem mert mindenki csak leszólja és már unom 😞. Szóval most ez az új poly modellem. Eddig kb 4 óra van benne, dehát ugye én meg a poly, még csak barátkozunk szóval nem kell nagyon leszólni. köszi.
A renderidõ 3 perc, a nagy képnél 8.
High Resolution Image

www.gaborhertelendy.com
mit értetek bevel utáni takarításon?
dave: egyre szebb, csak több fényt! alig látom a vonatot 😊
De azt nem tudom, hogy hogyan tudnám az árnyékot simítani... Asztal lakkozását se tudom... (talán blinn apró reflectionnal?)
Aldaryn: OK, majd teszek valamit az ügy érdekében - már mondták mások, hogy nem a vonat, hanem a bögre van a kép középpontjában 😊
S szvsz túl kicsi a többi képi elem melett, szerintem a kisebb modellvasút méretezés sem pici ennyire. Ez kivált képp a billentyûzetnél érezhetõ.
per aspera ad astra
nehézkes már a bevel utáni takarítás, de mindenesetre akkor is használható.
Dave nekem túl erõsnek tûnnek az árnyékok a hátulról jövõ fényhez képest, valamint túl élesek, talán picit lehetne simítani a szélein, hogy lágyabb legyen. Az asztal textúra már szép, de hiányolom róla a lakk réteget (már ha akarsz rá) valamint egy kis bump-ot is kaphatna. A billentyûzet meg lehetne koszosabb picit. Talán Oryonén kívül senkinek nincs tiszta billje😊)) Oryon ne vedd magadra, de gépek terén te nagyon rendmániás vagy😊
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Nem erõsködöm tovább, kinek ez, kinek az jön be...
Youth
Elsõ kép BPT-os bevellel létrehozott testek. Szerintem kiderül a képrõl hogy csináltam, nem egybõl 5x divisiont raktam meg hasonlók hanem elõször minden élt 1x bevelelztem, majd ezeket megint...
Második kép BPT bevel menüjében található chamfer és solid chamfer, nagyon hasznosak, végülis chamfer ugyanaz mint a bevel edge.
Youth