Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gyraph
En nem ertek 1et veletek az az iv nekem mar nagyon soknak tunik, akarhogy is nezem...mellesleg ez mar annyira hulyeseg...anatomiailag szvsz. semmi baja mar a fejnek...innentol kezdve mar tenyleg csak az dont, hogy kinek mi tetszik. Rengeteg ember van akinek az az iv nemhogy annyira ives, de meg homoru is...eppen a boxoloknak...nezz meg egy 30-40 fotot es rajosz.
A hozaszolasod masaik fele pedig..hat hogy is mondjam...nem kell mindent ebbe a vilagba annyira valosagosnak festeni...ez az en fantaziam....es hidd el a 70-es evekben voltak afro feju boxolok. De ez az ember nem lesz boxkesztyube...en azt mondtam, hogy olyan fejet szeretnek, mint egy boxolonak van...mellesleg a 80-as evek discosainak fejet is szepen szetcsaphattak egy sikatorban fuszivas utan.
Egyebkent az ihletet a kb.10 evvel ezelotti N64-re megjelent Ready to rumble cimu jatek adta, amiben szinten egy afro frizuras feka osztja a nepet a ringben.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Mayer
Na nekem kész a telóm. Legalábbis a modell. Most nekiállok és estig textúrázok mert holnap már évnyitó 😞. Szóval holnap már készn lesznek a textúrák is, és lehet hogy ma már dobok fel este felé egy kezdetleges bevilágításos képet.

Peet: Eddig jó a telcsi.

Gyraph: Az ember feje úgy néz ki ahogy deko megfestette neked. Hidd el aki boxoló, az minden irányból kapja az ütést. A tiáden úgy néz ki mintha 32400 ütést kapott volna pont szembõl. Ezért olyan az orra. Szembõl lapos ésszéles. oldalról meg pici lapos. Namost nem csak szembõl kap ütést hanem oldalról is szerintem nincs olyan ember akinek ilyen lapos az orra szembõl és ilyen egyenes is egyben. Ezzel nam azt akarom mondani hogy görbítsd be az orrát 😊). Hanem azt hogy szerintem is ívet kéne adni az orrnyeregnek, ugyanis így sokkalinkább organikus lenne, akármennyire is drabál csávót akarsz. A másik. Ha nagy feka repper kosárlabda disco guro lesz a csávó akkor miért boxol. A 80's discosai azzal töltötték az idejüket hogy a hajukat csinálják és füvet szívjanak. Namost emelett semmi idejük nem volt arra hogy boxoljanak. Egyszerûen a boxolóknak már akkor is rövid hajuk volt, mert nagy afrofrizurával nem ehet boxolni. Ezen nem gondolkozik el az aki ránéz a képedre de ez ilyen tudatalatti dolog értedd....

www.gaborhertelendy.com

szkoryon
Maron: ha félrenyelnél, akkor jó ha tudod, hogy van sikeres elsõsegély vizsgám + kártyám...
Bár nem megnyugtató tény, hogy gyorsan felejtek 😛

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Te csak plit elgeted a telodat?😊
Készen vagyok😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

youth
Eddig jó!
A gombokat lesz jó móka belevagdosni, én ilyenkor mindig booleans-t használom egy olyan alakúra formált hengert belevágok, aztán utána javítgatom...

Youth

gyraph
Very WIP, de alakulgat 😊.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
joban=jobban 😊

Peetmaya
ja ehe, bocsánat, rossz képet linkeltem be😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

gyraph
Koszi! Hat nekem igy tul femin a szaja...foleg alul nagy benne szvsz a kozepso kis beugro resz. Az orrot pedig semmikeppen nem szeretnem, ennel keskenyebbre es iveltebbre csinalni...sok boxolonak abszolut teglalap szeru az a resz es nekem is igy tetszik. Viszont orr alja nekem is joban tetszik igy...egyebkent azon mar formaztam is miota kepet feltettem. THX!

Peetmaya
Nya feldobok egy képet én is a telómról, most itt tartok, de egy kis szünetet iktatok közbe, ugyanis megyek enni😊

deko
szia, én nem igazán tudnám leírni, hogy miket javítgatnék benne, ezért inkább belepiszkáltam a képbe, mert így láthatod.
Az orra, a szája, a szeme, a száj melletti arcgödör.
fej

deko --- az élet értelme: 42 ---

gyraph
Lenyegessen pontossabb megfogalmazas es igy mar ertem is. 😊 Mert az hogy szogletes...hat nagyon sok helyen lehet szogletes.
Igen...talan kicsit ott meg simitom.

Peetmaya
Az orr szélének lágyabban kéne hozzásimulnia a szem alatti részhez, túlságosan éles az orr és az ottani "mosolyizom" közötti választóvonal. Na ha ezt megérted...😊

gyraph

gyraph
Az a bajom ezzel a fotoval, hogy mar lattam rahuzva 3D fejre es meg kesobb is sokan fogjak hasznalni.Egyebkent kosz!
Nem igazan ertem, hogy hogyan szogletes az orra ez egy boxolo face, akinek full be van torve az orra. Sok ilyen kepet megneztem es sokuknak az a resz szinte olyan egyenes, hogy abszulut teglalap. 😊 Ennek fenyeben is?

youth
Szerintem az orra szembõl nagyon szögletes, talán kicsit gömbölyíteni kéne mint ahogy a fotón van, amúgy a fotó textúrának se utolsó...

Youth

youth
Ha gondolod nézd meg: 3d.sk-s free sample

Youth

gyraph
Koszi! 😊 Meg kicsit formazom, rancositom...de ez mar kozelit a vegso allapothoz. Azt nem tudom, hogy honnan szerezek afro fejkepeket, amibol megcsinalhatnam a texturat es kezdhetnem szepen UV-zni....na meg afro mikrofon haj, pajesz, allszakal stb. is bejatszik, de hajat sem csinaltam meg sose. Shave and haircut egyszerubbnek tunik, mint Maya hair.

Mayer
Jójó Gyraph. Egyre jobb. Mostmár oldalról is csoki 😊. Én mégelõrébb tolnám a száját, de mostmár tényleg jó.

www.gaborhertelendy.com

gyraph
Nagyon jo karakter 😊. Sosem tudnek ilyet Zbrush-al.

gyraph

gyraph
Kicsit gyurmaztam tegnap ota....alakul:

inz
Háj mindenkinek!
Vége a nyaralásnak meg a gólyatábornak ( ) úgyhogy jövök megint kockulni 😊
Lassan itt a 10ezredik hozzászólás szval ideje lenne valami célt kitûzni, h ki milyen képet akar
SP karaj lett a fej, mennyi idõ alat készült el kb? nemrég kezdtem kóstolgatni a zbrusht de még naon nem érzem a kezelõfelületét
ui.: nem olvastam végig 2hét kommentjét uh szóljatok ha van kitûzött cél 10k-nak 😊

x

SpotLamp
Hali!

Már régen jártam itt. Berakom a legutóbbi modellem. Bár ez nem mayában készült hanem Zbrushban de régi maya fórumosként bátorkodtam ide beszúrni 😊

www.3dsurvival.hu

PaniC-
veletlenul par gnomon videot duplan felirtam cd-re (Fenq Zhu, Harald belker concept art)?

erdekel valakit?
(ugyanannyi ures cd-ert barkinek odaadom)

Penatesz
Egyenlore azert nem akarok feltenni semmit,mert meg nem gondolom,hogy vagyok olyan szinten,hogy erdemes lenne.(Lassu munkahoz ido kell.)
Viszont kerdes:Van olyan mod,amivel egy vertexet ugy tudok mozgatni,hogy az eredeti face ive ne valtozzek?(Tehat az iven belul tudjam csak futtatni a vertexet?)

Penatesz

Peetmaya
én is nekiálltam a mobilomnak, de csak azért, mert Penatesz megígértette velem, hogy ha meglesz az új gépem, akkor elsõ dolgom a mobil modell lesz. Megvan a gép, úgyhogy most modellezek😊 szerintem ma délután már lehet be is fogom fejezni, de nem biztos, este mennem kell dolgozni sajna😞
majd dobok fel képet. üdv

Mayer
Én elhiszem Penatesz 😊. És nyugodtan dobáld a wipeket. Kell az.

www.gaborhertelendy.com

Penatesz
Hat ez nem igaz.Mar egy hete dolgozom a mobilomon,de gondoltam addig nem teszem fel,mig el nem keszulok teljesen,erre Mayer beteszi a sajatjat.Mostmar senki sem fogja elhinni nekem,hogy egyedul jutottam arra a roppant kreativ otletre,hogy lemodellezzem a teleronomat.
no mindegy,mostmar csak azert is befejezem,mielott ide barmit is feltennek.

Penatesz

mookid
peet köszönöm, nagyon jók az észrevételeid, pár perc után máris sokkal olyanabb, amilyennek képzeltem!

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Peetmaya
Mookid, a szemöldöke alig érezhetõ, én hangsúlyosabbá tenném picit, nagyobb táskákat a szem alá, rengeteg modellezett ráncot pakolnék bele, mert azokat lehet animálni, textúra animáció kicsit macerás, kicsit élesebbre venném az orra szélétõl a szája sarkáig lefutó vonalat, gömbölyíteném az állát és csontosabbá tenném az állkapcsot, az így túl kerek shzerintem. A szeme sarkába nem kéne ennyire fölérnie a táskáknak, oda egy erõs ráncot tennék, ami kihúzódika halántékára. SZVSZ

maroon
OK! Kösz a figyelmeztetést, majd vigyázok a citromhéjjal. 😊) Sõt, készülhetek én is pár horrorral, mert bár nem nézek egyet sem, de hallom innen-onnan... :p Már elõre várom a beszámolótokat!

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

mookid
Phoenix, arra én is vevõ leszek. cikket írok egy pályázatra a filmek és a játékok összeforrásáról (különös tekintettel a doom3-ra), majd kikérdezlek titeket is 😊

na, jó: maya.
az utóbbi 4 óra mûve... erõsen wip. Ti hol nyúlnátok bele?

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Phoenix007
Oryon: épp most hallgatom a Metallica-tól a "Nincs több anyag"-ot

Maron: a következõ mmeting-re felkészülök horror-klasszikusokból, különös tekintettel az élõhalott mondakörre. A lenyelt citromhéj ellen meg addig begyakorlom a Heimlich-fogást.

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

youth
Hát kicsit gagyi módszer de:
felhúzod a felbontást, elmosod kicsit az éleit, majd a levels-t állítgatod. Most próbáltam ki 400x400-as képet felnyomtam 4000x4000-be és nem látni annyira hogy kis felbontásból való...

Youth

Mayer
A wiret. kiprintertem (uwprinttel nem ám print screennel 😊) És aztán ezt a képet használtam a blinn shader color, specular, és reflect mapjában. megfelelõ beállításokkal.

Youth: Jaja ez volt a max felbontás, ennél nagyobbat nem tudtam kivenni. Egyenlõre nem aktuális hiszen még van rajta modelleznivaló bõven, de hogyan kell PS-ben feljavítani, ha már nincs más alternatív megoldás a nagyobb felbontásra?

www.gaborhertelendy.com

gyraph
Koszi! Sok jot mondtal, es rengeteget javitottam rajta.
K1-es kepek is sokat segitenek...holnap dobok fel kepet.
Mara eleg...bye All!

youth
Tuti félrenyeled a citromhéjat ha belejönnek...

Youth

maroon
Oryon és Phoenix & horror: már alig várom, legfeljebb gondolatban nem leszek köztetek...

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

youth
Jaja, nagyon jó de a külsõ testnél kicsi a felbontása a wirenek, vagy ugyan akkora mint a kis gomboké ezért olyan pixeles sok helyen, szerintem annak vedd fel párszorosára a felbontását... Asszem maya max 2048x2048-as UV-t tud kimenteni (mármint snapshot), ami zavaró lehet ilyenkor ahol elkelhetne akár 4000x4000-es is... na mindegy. PS-ben feljavítható.

Youth

szkoryon
Hogyan csináltad a wire-t???
UV editor/save uv...és beraktad textúrának???

Mayer
Peet: Köszi 😉

Gyraph: Nagyon jó. Mint már a többiek is mondták az orra egy kicsit fura. A második képen már sokkal szebb, de még ott se jó szvsz. Az ilyen sötétbõrû illetõknek az arca egy picit más. Csapottabb homlok, mint a (hummer szélvédõ 😊) és sokkal jobban elõreugró orr alatti terület. Egy picit lejjebb jöhetne az áll, és Az orr szembölnézetében még javítani kéne az aljó részét. Szerény véleményem szerint az egy kicsit egyenes. Legyen egy kicsit görbébb. Nagyjából ennyi szembõl már szinte hibátlan, oldalról még lazán egy fehérembernek nézném.

És itt egy két wire. Youth. Szerintem így tök jó a wire. Egyszer beszéltünk róla hogy mayában hogy kéne csinálni.

wire1
wire2

www.gaborhertelendy.com

szkoryon
Na jó ötlet...jó helyen keresgéled a nyomott orrot 😛

gyraph
Koszi igyekszem! 😊
Mar kicsit lejebb hoztam az orrot, kozelebb a szajhoz...igy mar nem annyira bohocos. Most eppen a K1 hivatalos oldalan nezegetem a boxolok orrat...ez majd segit.

szkoryon
Szépen haladsz.
Az orrhoz keress referenciát, minél többet, hátha segít!

szkoryon
A horror témát majd talin folytatjuk...
Szegény Maron...

szkoryon
Nem Mayer, te is megírod a tutorialod a volume shader-rõl!
Érdekel és kérlek rá!
Én ilyet nem tudtam összehozni, úgyhogy légyszives írd meg te is...
Én egész más témát dolgozok majd fel, szal nem üti a kettõ majd egymást 😊
Egyébként az enyém nem az enyém lesz, csak egy fordítás....😞

gyraph
Kosz Peet! Az allkapocs szerintem is keskeny kicsit, ezen javitok. Az orra valahogy nekem sem tetszik egyaltalan....valahogy nem tudom elkapni azt az igazan markans utot format 😊. Meg ha jol megnezem most tul hosszu az orr es a szaj kozti szakasz. Meg javitgatom sokat.

Peetmaya
Gyraph, nagyon szépen haladsz vele. Egy két észrevétel, tanács, persze ez is szigorúan szvsz. Lehetne kicsit szélesebb, erõsebb állkapcsa, a füle jobban hozzásimulhatna az arcához, picit fura, hogy ilyen éles törés van a találkozásnál. Az orra nekem még mindig nagyon szögletesnek tûnik. Az ok, hogy lapos, mert tényleg ilyen, de valahogyan nem lágyak a vonalak, én hiányolom belõle ezt...

Phoenix007
>84 ben már volt olyan h a beled kifodul.

A "Return of the living dead" trilógia elsõ részére gondolsz Lekonel? Hát abban aztán voltak logikai bukfencek szépszámmal. Mondjuk egy zombis filmet nehéz is úgy megcsinálni, hogy minden logikus és kézenfekvõ legyen. Ki mitõl fertõzõdik meg, ki mit miért eszik, és mennyire intelligensek a zombik.

u.i.: Wait, wait, wait! How do you mean "no blood pressure, no pulse" ?!?!

>ijesztegetni könnyû, jó filmet csinálni nem.

Neked is igazad van Mookid. Mondjuk nekem errõl most konkrétan a Doom 3 jutott eszembe. Igaz ne film ,de a lényeg ugyanaz. AMúgy ha minden igaz, lesz belõle film is...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!