Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szkoryon
Youth: most megint letöltöm a skate-t, de ha megint hibát ír ki a quicktime és még mindig nem láthatom a mûved én kiszaladok a világból!!! 😊

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Mayer
Elõször azt akartam írni hogy nem értem, de leesett 😊. Hát ezt aztán megfogalmaztad 😊). Na figyelj. Ha nem a kõr közepén lenne a forgásközéppont akkor nyomd meg a "shift"-et aztán modifi/center privot aztán nyomd meg a "C" betût és ezzel már rá tudod snappelni a vonalra. Utána már úgy forgatod ás nagyítod a kört ahogy akatod. Eztán extrude. Azt hiszem az extrudeot tube ra kell állítani, de ez nem biztos.

www.gaborhertelendy.com

Ja még abban pls segétkezzetek h van egy görbém és ahhoz merõlegesen akarok hozzá adni egy kört az extrudhoz hogy lehet beállitani?😊
küszi😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

elbaszta😞

és akkor hogy lehetne igy néz ki a görbe:

......
:
:.........
:
......

youth
Hehe

Youth

Peetmaya
Lekonel nem. Ha nem síkot akarsz csinálni, akkor bontsd szét 4 curve-re a görbédet, a két két szemközti görbéknek ugyanannyi legyen a span száma, és nyomj rá egy boundry parancsot, asszem így hívják.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Aldaryn
(...) (...) (...) (...) (...) (...) (...)

per aspera ad astra

Pít hát ez nem sík...😄
ha eselteg sikká tezsem és utána hajtom meg követni fogja a planar?

Peetmaya
Youth ez nagyon durva, marha jó. Koridhoz meg annyit, hogy nem kurvajó látni azt "mozgásban", jelen esetben a kamera mozgásában, azt, amit 3d-ben megcsinált az ember?😊) én nagyon anim mániás vagyok, mindent meg akarok mozgatni😊

Lekonel zárt görbére és csak síkban lévõ zárt görbére mûködik a planar parancs. Amúgy tulképpen azt csinálja, hogy a görbe síkjára tesz egy plane-t, aztán trim toolal a görbén kívül lévõ részt levágja.

Srácok van egy curve görbém monjuk egy íves kampó, azt hogy tudomplanarra birni?😊

gyraph
Nagyon koszonom! Nagyon jo, ez eleg lesz.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Hali!
Apple QuickTime VR Authoring Studio ezt használtam a korihoz
És itt a panoráma kép készítése nézd végig a topicot, egy mini tutort írt errõl a gyerek, igaz maxban csinálta de mayaban is el tudod készíteni csak úgy kell beállítani a kamerát hogy 90 fokot zárjon be, így 6 képbõl meg tudod oldani a rendert aztán írt egy progit amivel össze tudod fûzni, ha meg nem jönne össze, akkor csinálj sok fotót egy pontból kiindulva majd Stitcherben vagy bármely panoráma készítõ progiban össze tudod illeszteni ezeket és ki tudod menteni MOV-ba...

Youth

Phoenix007
Ez a korcsolya nem szép! Ez besz*rás!!! Pláne így forgathatóban. Nem nyalni akarok, hidd el, de ami jár, az jár. Minden elismerésem!

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

gyraph
Ez a korcsolya meg mindig nagyon szep ...
Esetleg valamikor ossze tudnal dobni egy kis tutort, hogyan is kell ezt megcsinalni? Akarmikor, ha van egy kis szabadidod. Vagy ha nincs kedved, akkor esetleg egy link ahol szo van rola?

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Igen én annak idején beleástam magam... A korcsolyát is így rendereltem. Persze nem csak a kamera mozoghat egy test körül hanem egy rögzített pontban 360 fokban így mondjuk egy szoba belsejében körbefordulhatsz, ehhez elegendõ mindössze 6 renderelt kép, míg ahhoz amit te mutattál meg a korihoz már jóval több kell, hogy folytonosnak tûnjön a körbeforgás.
Kori
És a wire

Youth

gyraph
Egyre tobb helyen tunnek fel az ilyen 3D quicktime "kepek" mov. formatumban.
Tudja valaki ilyet hogyan s mivel?

mookid
Phoenix, a vendettás hsz-eden nagyot röhögtem 😊
it az én figurám, hátha hûti kicsit a hangulatot... (nem feka.)
lenne még rajta dolgoznivaló, de ez most már így marad, legközelebb valami sokkal jobbat, sokkal céltudatosabban.
különben sem lett egy felhasználóbarát modell.. látnátok csak a wire-t...

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

gyraph
Referenciat nem tudok mutatni.... max ezt: kep.... 😊
Itthon rajzoltam egy sketch-et, de szkennerem nincs, meg sok boxolo fejet neztem.

gyraph
Nem vagy te rosszfiu....en nem bztattam senkit semmire...csak ez nem lesz "feka repper kosárlabda disco guru"... 😊

Mayer
Huhú de fölpörgött a fórum 😊. Most én vagyok a rosszfiú gyrahp? Na majd fórumtalin kaptok a szemetek közé 😊.

Nem bántóan akartam. Akármenyire is olyannak sikerült 😊.

www.gaborhertelendy.com

Davidka
Phoenix: köszi, hogy nekem is szorítasz helyet 😄

gyraph
1ebkent meg tema lezarva!!! Feka gyerek mar tul nagy foszerepet kapott. Inkabb mutassatok ti mi szepen dolgoztok! 😊

gyraph
Szigoruan mondom Mayer hozzaszolasanak masodik reszerol beszelek...Az elso reszet segitsegnek ereztem, de mondtam hogy az en fejemnek nem lesz olyan ivelt orra, mert azt en soknak erzem.

gyraph
Koszi! Meg formazgatom.

gyraph
Nem veszem fel 1altalan...csak mas az epito jellegu konstruktiv hozzaszolas es mas a kicsit "elrugaszkodott itelet. En se mondtam Mayernak, hogy miert vannak fogai a bagaranak...nyilvan tudom miert. Egyebkent pedig azt gondolom, hogy azokat a kritikakat szepen megkoszontem, amik arrol szoltak, hogy a munkamat segitsek. Es termeszetessen orulok a kritikaknak...nem veletlenul postolgatom a kepeket...nem vagyk hulye.

Phoenix007
>Srácok nurbsom, van...

Szegény Lekonel... kitõl kaptad el? Vigyázz, nehogy elvakard, szedjél sok vitamint, és pihenj egy hétig, majd elmúlik!

A fillet belsõ (konkáv) élek lekerekítésére való, sztem Lekonelnek nem az kell. És az se az élet kerekíti, hanem hozzáad egy íves kitöltést, de az eredeti él megmarad.

szkoryon
Offtopic: Eladó egy komplett szg!

Tudom, hogy nem apró e topic, de szeretném, ha ismerõs venné meg a kicsikémet, hogy néha láthassam hogyan bánnak vele 😊
Karc és viszonylag pormentes állapotban van (amikor nem használom le van takarva) és szeretném így is tudni!

Irányár: 120000Ft. Nektek többet engedek alkudni 😛

Akit érdekel, hogy milyen gépen dolgoztam eddig ill. megvenné, az írjon privit ill. emailt.

Mielött valaki megijedne nem hagyom abba a 3d-zést 😛
Csak ha eladom 2,5x ennyiért lesz másik 😛
Akkor végre nem lesz akadós a maya 😊

Peet: ha te újítottál, akkor nekem is kell!
Eddig te voltál a példakép, hogy nálam gyengébb géppel is lehet jól tolni a 3d.
Mostmeg... De ne tarts tõle, a CPU-d nem tudom legyõzni, de a többit megpróbálom 😄DD

szkoryon
Menni fog!!!!

Fillet...asszem a lekerekítés.

Szép!

szkoryon
Ne vedd fel!
Csak mindenki segíteni szeretne, hogy a legjobb legyen.
Én összetenném a kezem, ha ennyi kritikát kapnék...
Ez mutatja, hogy veszünk annyi fáradságot, hogy segítsünk neked!

Srácok nurbsom, van... és annak a sarkait szeretném kerekiteni..hogyan?😊
Nekem a poly az nem megy😊

szkoryon
Nekem valamiért nem tetszik a szemhéja....de szvsz!!!
Az alsó mintha túl lent lenne - túl íves lefelé, a felsõben meg van egy "hullám"...remélem érthetõ, de símább ívnek kéne lennie...
A szemöldök széle túl kidudorodik...

Az orrban kéne egy ív oldarra szembõl...
Leírom: ha az orhegytõl haladsz fölfele oldalról, akkor az elsõ "behorpadás" közepén állj meg.
Ezeket a vertexeket szembõl húzt az orra belseje felé...
Így kevésbé lesz határozott az az él...

Ha érthetetlen, akkor rajzolok!
Tényleg csak segíteni szeretnék és szvsz!

Mutatnál nekem ezekrõl referenciát?

Phoenix007
Na jól van Dave ... kapaszkodhatsz te is ...

Davidka
gépûgyú = gépágyú 😄

Davidka
Szerintem felfér oda még egy gépûgyú 😄 próbáld csak beépíteni 😉

gyraph
1ebkent tok jo model lesz ez keremszepen!

gyraph
Koszonom!

gyraph
Dehogyisnem...Dave porgeti a propelllllert. 😊

Peetmaya
Lekonel kb úgy kezdtem neki amúgy ja. Youth tudom, én is Booleannal dolgozom.

Gyraph, ne figyelj arra, hogy ki hogy merre baszogat, te csak csináld a fejet, szerintem nagyon jó lesz. Nekem egyedül az nem tetszik benne, hogy az orrnyerge talán picit túl széles, de ha így hagyod, nem von le az értékébõl!
gratulálok, és tovább is ilyen lelkesedéssel folytasd a munkát!

Phoenix007
Én ezzel megyek:

Gyraph ül elõl, a nigger is már csak a gépágyún fog kapaszkodni. Te már sehogy nem férsz a csapatba Dave...

A mobilomba hogy kezdjek bele segitsetek😊
Egy cube bol kezdjem splitelgetni ki és szabad kézzel formázgatni?? az meredek😊

nézd gyraph nak már egész smilley hadserege van😊

gyraph

Davidka
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
papíron hozza magával???? 😄DDDDDDDDD
én is átállok hozzátok, mer félek a boxoló fekáktól és akkor már inkább legyen velem egy csapatban 😄

Phoenix007
Gyraph a legközelebbi talin megverekszünk a becsületedért! Én veled vagyok , addigra csináld meg a boxoló fekát, és hozd õt is! Az összes többi ellenünk! VENDETTA!

gyraph
THX! 😊 Mar ide ugyis csak akkor postolok fej temaba, ha kesz vagyok. Mayer hozzaszolasat en is kicsit rosszindulatunak ereztem, de semmikeppen nem konstruktivanak..foleg a masodik felet. Na mind1...nem vagyunk 1formak.

Phoenix007
Hát hogy ti mit össze b***ogatjátok szegény Gyraph csókosszájú niggerét! Hát a két kezem összetenném, ha ilyen fejet tudnék modellezni, de már az én kedvem is elvettétek tõle...

gyraph
Es itt mar latom is, hogy az allat elcsaptam az elozohoz kepest....

gyraph
Update...