Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Davidka
jah gondoltam 😊
aminek a képében van egy szám, mint a régi filmek elõtti visszaszámlálásnál 😊

szkoryon
Asszem igen...kell lennie a File-n kívül egy olyannak, amellyel a mozgóképfájlokat betöltöd...ez a Movie...ha ez a neve 😊

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
Nagyon állat...érdekes kompozició, de tetszik!
A fülét azért hiányolom 😊

Davidka
aha, köszi, végül én is erre jutottam, miután csomó módon próbáltam és nem sikerült, csak még gyakorlatban nem próbáltam 😊 Legalább tudom, hogy hiába próbálkoznék tovább 😄
És mozgó textúrát mondjuk csinálok, akkor hogy rakom fel? Amikor kiválaszthatom a textúrákat, akkor a Movie-ra kattintok?

szkoryon
Peet: - Smallcontest- Kérlek írd le, hogy mely objektumok milyen Normals - Soften/Harden beállítással vannak megcsinálva!!! Gondolom az asztal néhol soft, néhol pedig hard?!
Tehát egy táblázat kell!
Az outliner nevek mellett, hogy melyik mennyire (0-180) hard/soft!!!
Amelyik objektnél még face-nként is változik, azt is írd le, hogy melyik face milyen!!!!
Köszi és Smallcontestre fel!

Szerintem Peet Smallkontesztje legyen a 10k hozzászólás!

Egy téma, teszt, élmény, tudás....

A három bevilágítási téma közül azt amelyiket akarod...(éjjel, borús, nappal...)
Lehet többet is...
De ezeket Peet-el megbeszélem és õ írja ki a feltételmódosításokat!!!!
Elvégre ez az õ dolga 😛

Vélemény???

Youth: Yeeeees. Végre le tudtam szedni a skate.mov-ot és müxik is 😊
Gratula érte, full jó lett!!!!

Tényleg írhatnál egy tutort, hogy hogyan lehet ilyen mov-ot csinálni!!!

szkoryon
Köszi...

De a mayában van olyan, hogy Shadow color...de hiába állítom át más színüre, az egyik shaderen (use background) nem látszik, csak szürkeárnyalatúan, míg a másikon tényleg a beálllított színû!?

Gi nélküli megoldás kéne!

youth
A textúra kell hogy animált legyen, pl. Gondolom van erre ezer megoldás de én úgy csinálnám, hogy flash vagy valamilyen progival megcsinálnám ezt, hogy a felirat úgy jelenjen meg mintha írná valaki és ezt húznám rá a lapra mint textura. Aztán meg a cerkát framenként odaigazítod ahol a felirat tart.

Youth

Davidka
hi,

olyat hogy tudok csinálni, hogy egy szöveg folyamatosan íródik fel mondjuk egy lapra? Tehát nem hogy betûnként jelenik meg, hanem hogy a betû egyes részei folyamatosan.

youth
Hali!

Nagyon fasza! Egyedül a feje nem tetszik 😞 A homlokát elõrébb kéne hozni vagy inkább az állát visszább, szerintem.

A nagy polygon számot a displacementre érted? vagy úgy ahogy van átraktad a közel millió polykat számláló testet mayab???
Mert én eddig csak azzal próbálkoztam hogy low poly testet átnyomtam SubD-be vagy smootholtam és rá a displacementet de nekem akkor azért fagyott MR "runtime error" 99%-nál na mondom... Aztán XSI-ben is megnéztem ugyanezt és ott érdekes módon mûködött.

Displacement XSI-ben

Youth

SpotLamp
Hali mindenkinek! Újjabb modellem készül mayában. Bizonyára sokan ismeritek a híres Feng Zhu concept artistot. Az õ egyik rajza inspirált a modellezésre.

A render def maya render. Sajnos a MentalRay érthetetlen okokból visualC++ hibával kifagyott akárhányszor próbálkoztam. Szerintem a nagy poligonszám miatt. Valaki nem tud orvosságot erre a hibára??

www.3dsurvival.hu

Phoenix007
Az nekem is megvan, itt lapul a trezorban! Egyébként nem azt találtam móásnak, hogy pont Kate Beckinsale-rõl van szó, hanem hogy egy humanoidról neked "tervrajz" kell...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Peetmaya
Phoenix, diák munka keretein belül ujságot pakolok, és a Zitás playboyból vagy 1000db fordult meg a kezem között az egyik éjszaka. Tudok neked hozni, ha nagyon kell, de abból a képsorozatból te nem fogsz modellezni, max kielégíted férfiúi szükségleteidet, de nekem tényleg azért kell a blueprint, hoigy modellezzek!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Phoenix007
Kate Beckinsale-rõl blueprint!!! Ha már az Underworld-nél tartunk, nekem a Görög Zitáról kéne blueprint, meg minden részletre kiterjedõ "detail shots" sorozat.

Peetmaya
Skacok, ha tud valaki Kate Backinsale-rõl (underworld-ben játszott) blueprintet szerezni nekem, azt nagyon megköszönném.

Peetmaya
Youth ott a pont, így értettem Oryon.

youth
"Az árnyék attól van, hogy azon a részen a test nem kap fényt, nemde?"
Helyesbítek:
Az árnyék attól van, hogy azon a részen a test nem kap ELÉG fényt, attól függõen mennyi fényt kap, lesz az árnyék sötét, vagy akár egész világos.
Na mindegy errõl lehetne írni eleget, mivel GI esetében az árnyék nem mindenhol ugyan olyan intenzitású, lásd falak találkozása és fal közepe.

Youth

youth
Gondolom úgy, hogyha egy testet csak szembõl ér fény akkor az árnyék fekete, de ha ellenkezõ vagy akár más szögbõl is éri a testet fény akkor a fõfény által vetett árnyék megváltozik, globális illumináció esetében látható, hogy nem lesz olyan erõteljes, hisz a falról visszaverõdõ photonok megvilágítják a test által vetett árnyék helyét, de nem az árnyékot! Ugyanis csak testet lehet megvilágítani, árnyékot hogyan?? Az árnyék attól van, hogy azon a részen a test nem kap fényt, nemde?

Youth

szkoryon
Ezt hogy érted: "ha hátulról megvilágítod az árnyékot vörös fénnyel, akkor lesz az vöröses árnyalatú" ???

Phoenix007
Elkezdõdött ... kiküldök két fehérruhás bácsit ... majd rád fognak adni egy kabátot, aminek hátul összekötik az ujjait ... ne tanúsíts ellenállást, csak jót akarnak neked!

mookid
nálatok nem úszkálnak ebihalak a levegõben? az én szobámban órák óta... de nem tudom elkapni õket... egy csomó van...

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Davidka
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD LOL 😊)))))
Télleg, én azóta nem csináltam semmit a modellvonattal 😞 Persze csak mer nincs idõm... suli új tanárok, egyik kegyetlenebb, mint a másik 😊

Phoenix007
Mookid várd ki a végét, szerintem nem sokáig fogod köszönni az észrevételeket! Te is Gyraph sorsára fogsz jutni, naponta négy órát fogsz dilidokinál tölteni, és kislapáttal fogod szedni a nyugtatót ... szerintem egyszerûbb, ha már most beállsz hozzánk negyediknek a "Punisher-Team"-be...

Penatesz
a fejlodes szemmel lathato

Penatesz

mookid
köszönöm az észrevételeket, ma este buherálom még, de lehet, hogy újat kezdek. igazából ezek csak próbák, Ti pedig meg vagytok tisztelve azzal, hogy nyomon követhetitek mayás karrierem alakulását 😊 azért remélem, abban egyetértünk, hogy ez most sokkal jobb lett, mint az elsõ "lufifejû" vagy a legutóbbi "ufóarcú" (mindkettõ (c) by penatesz 😊, és két hónap mayázás után ez is valami.

Peetmaya
ki hogy áll a small contestel?😊

Peetmaya
alapból az árnyék fekete
ha hátulról megvilágítod az árnyékot vörös fénnyel, akkor lesz az vöröses árnyalatú

Penatesz
Van egy arnyekom,ami normalis esetben voroses arnyalatu,de nem vagyok kepes szurkerol vorosre varazsolni.Mar probaltam a shadow colort tok vorosre tenni,de hasztalan.

Mookid: a szemgodrok tul melyek es gyakorlatilag uraljak az egesz fejet.Az al szerintem is eles lett,de ezt mar peet () kivesezte.Viszont hogy mondjak valami pozitivumot is,a ful aranyait szerintem rohadt nehez eltalalni,viszont neked sikerult.

Penatesz

Peetmaya
Mookid: szerintem túlságosan éles az állkapcsa, az orrlyuka is nagy, és nem elég mély, valamint a fala nagyon vékony. Az orra és a szeme közötti részt picit elsimíthatnád, és rakhatnál táskát a szeme alá. Mindenkinek van, csak kinek kisebb, kinek nagyobb.

Találkozóval kapcsolatban rágom Sanyi fülét, amint lesz valami szólok.

mookid
alakul...

szkoryon
---Találkozó---

Jó van! Mindenkinek máskor jó, akkor mikor legyen???

A legegyszerûbb: Megvárjuk Sanyimano mikor ér rá, és akkor lesz!!!!

Peet: Minél elöbb jelezd, hogy mikor ér rá, mert akkor úgy szervezkedek!!! És "rágd a fülét..."!!!!

Seth-é jó avatar. Magaar beszélni.

Phoenix007
> Ja és királyos az awatoarod. Nagyon tetszik.

Ez most konkrétan micsoda is, és hol lehet megnézni?

ez a 2.0as brazil lesz...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Mayer
Ja és királyos az awatoarod. Nagyon tetszik.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Hát szóval az MR batch render beállításaiban beállítod hogy hány procit használjon és akkor mennie kell. Persze MR-nem álltaában több virtuális memória kell mint softwarenak fõleg ha animációról van szó. Szóval ha nincs elég memóriád, akkor lehet hogy azért hal meg. Illetve ha lehetetlent kérsz MR-tõl akkoris elõfordulhat hogy úgy dönt hogy nem renderel.

Van hogy ha olyan a renderbeállításod, hogy képtelenség leszámolni, akkor MR úgy dönt hogy megadja magát. Akkor aztán indítsd újra a mayát mert külömben nem fog menni. Vagy töltsd be újra az MR-t.

Remélem segíthettem. Ha nem akkor írjál még aztán csak megoldjuk valahogy.

www.gaborhertelendy.com

Seth
halió mindenkinek!
tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell renderelni
képek sorozatát mental ray-el?
a sima szoftveres beállításos képsorozat renderelés megy, ahogy jim lammers könyvében meg van írva, de ugyanez a beállítás mental ray alatt kifekszik...
vagy csak én vagyok... ? 😊
köszi a válaszokat elõre is..

PSN ID.: Beegabor

maroon
Sajna nem érek rá megint... Még mindig az angol (meg a suli is...). Ha leteszem a középfokút (vagy legalább is megírom a tesztet), akkor lehet róla szó. Ez olyan októbertõl lesz.

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Peetmaya
Sanyimanóval még nem sikerült sajnos semmit egyeztetnem, hogy mikor ér rá, de rágom a fülét...

Peetmaya
hát nemtom, én inkább vrayre vagyok kíváncsi...

youth
Yeah 😊

Youth

ugy tunik lesz brazilotok is mayasok 😊
"...The partnership aims to further strengthen the efficiency of Brazil r/s as a large scale production tool in the most demanding pipelines, and to expand Brazil r/s's compatibility with a variety of 3D software packages, including Maya® software from Alias®"
Happy?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
nadejó, nekem meg a péntek du a szimpatikus, mert akkor lehet maradni sokáig. Amúgy meg most fogok ma találkozni Sanyimanóval suliban, úgyhogy konzultálok vele, hogy õ mikor érne rá, és akkor a szerver dolog végére végre pontot tehetnék, úgyhogy du jelentkezem infóval.

Phoenix007
Hétközben sehogy sem jó? Mondjuk négytõl nyolcig. Akkor még emberi idõben haza is érhet mindenki. Na mindegy, én ráérek bármikor péntek délig. Utána már nem az igazi.

Na elkezdõdöt hõn vágyott iskola szezonunk😊)
Jövõhéten egy szombati 3 oras kezdes este 8 9 ig nekem belefér😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

szkoryon
----Találkozó----

Jövõhéten ki és mikor ér rá???

Srácok mental ray t hair renderelésre h lehet rábirni?

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Phoenix007
Thx ... közben én is rájöttem, hogy nem a vége ... Azt hallottam, hogy elõször a seeker-eket kell kiirtani, de a többit már nem értettem, mert közbe' karmolászott a guardian. Aztán meg láttam, hogy mindig jönnek helyette újak, akkor kezdtem valahogy nem érteni a dolgot. Mennyi van még onnan a végéig?

-bocsazoffért-

Aldaryn
U.I.: Jó öreg ID softos húzás, hogy az igazán nagy szörnyekkel sosem brute force kell végezni. 😊 ú

BOCS AZ OFFÉRT.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem a jáék vége. 😉 De ha jól figyelsz a hangokra, akkor mondja, hogyan kell kicsinálni. Bár, ígysem valami könnyû. 😉 A Guardien körül repkednek un. (asszem) seekerek, s ahang azt suttogja, hogy õket pusztísd el elõbb, hogy a szörny sebezhetõvé váljon. Ha lelövöd az összes repkedõ seekert, akkor a guardian hátából elõtörõ fénygömböt tudod sebezni, s enm is kell neki oylan sok.

per aspera ad astra

Phoenix007
Lekonel az a görbét meg a kört nem is kell összilleszteni, mûködik anélkül is. Csak az options boxban kell valamit beállítani. Nem tudom már, hogy mit, de kreatív vagy, megoldod.

Offtopic: Valaki itt Doomozott a csapatpól, csak már nem tudom, hogy ki. Hozzá szólna a kérdés: a játék legvégén az erõs csávóval mi a túrót kell csinálni? (Úgynevezett "Guardian" vagy mi a szösz.) Miután az aknavetõre nemigazán úgy reagál, ahogy elvárnám tõle...