Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
Lekonel: szerintem a két görbe amik között loftolsz, nem egészen egyezik meg span számra. rebuildeld õket azonos span számmal, hogy szép egyenletes loftd legyen, és utána a project curve on surface parancs is normális eredményt fog adni.

Phoenix így jó?😊) 20Gb-ban már benne van a következõ adag is ne viccelj már, ennyire azért nem vagyok olcsó😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Phoenix007
>Phoienix

Úgy látom, mindenki számára kisebb kihívást jelent azt leírni, hogy Phoenix ... még jó, hogy nem az a nickem, hogy Báriumtetracianoplatinát...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Phoenix007
Peet: az a 20 giga még csak a husira elég, dolgozz meg a köretért is!

Lekonel: erõsen buggyanús a Mayád. Gondolom planart akartál nyomni arra az íves valamire ... na nem akarok okoskodni, meg gondolom nem is az én tanácsaimra van szükséged, de azt azért magyarázd már el nekem, hogyha NURBS-ben modellezel, akkor minek hagyod kint a polygon count-ot? (Vagy hogy a túróba' hívják azt mayában...)

http://leko.srv.hu/project.JPG
Na peet most már csak ennyia a bajom h mér csinálja zetet?😊)

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
Phoienix, így elsõ blikkre lesz vagy 15-20gb írni valóm neked...😊)

Na megjöttem😊

Phoenix007
Mayer, Dave, Gyraph, satöbbi: azér' jöhettetek volna ti is! Jó volt a bulay, érdemes lett volna. Már csak azért is, mert megnézhettétek volna, hogy hogyan viselkedik Oryon és Deko az éhhalál szélén

Maron: mi volt a vizsgán?

Aldaryn: hoztam neked hálókártyát, jöhetté' vóna te is...

Peet: csak emlékeztetlek ... az óra ketyeg ... az ukrán barátaim ugrásra készek, és idegesek ... csak egy jelre várnak ...

Peetmaya
Mookid, hypergraph-ban nézd meg, hogy a tárgyadnak van-e két shape node-ja, ha van, akkor lehet ez is a probléma, akkor az egyiket törölni kell.

Phoenix007
háromóra ötvenkor mit fórumoztok még, mikor négyre a westernbe kell érnetek?!?

mookid
mayer kösz a választ, de egy szál poly object van, delete history-t is próbáltam. de már elmúlt, ahogy jött, úgy meg is oldódott... szellem a gépben?

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Mayer
Ja egyébként ha nem ez a baj akkor a smooth után Attributum editor (Ctrl+a) és ott a smooth node-ban a s. levelt nyomd át 1-re. Kész

ha így sem megy akkor az a baj amit mondtam az elõbb.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Mookid. Nincs véletlenûl, egy másolat illetve egy instandance (ezt nem biztos hogy jól írtam 😊) példány a smootholni kívánt objectrõl? Mert ha van, és valami folytán azok history-ja összefut valahol (mondjuk egy groupba voltak) akkor ha az egyiket kijelölöd akkor a másik is kijelölõdik, és mivel hatnak egymásra, ha 1 szeres a subdivision level akkor mind a 2-t smootholja + 1szer.

Nem biztos hogy a delete of history segít. Nekem mikor ilyen volt akkor kész haditervet kellett készítebnem hogy mayát kicselezzem, és tudjam törölni az másolatot, mivel h valamit kijelöltem, jelölõdött velem minden más is 😊).

Nem biztos hogy ez lesz a gond, de gondoltam hátha.

www.gaborhertelendy.com

Davidka
sry, nem tudok jönni.... ma elmegyek, és csak holnap jövök...

Peetmaya
ki hogyan áll a small contestel?

Peetmaya
Mookid, ezt egyszer régebben nekem is csinálta, igazából foggalmam sincs, hogy mitõl javult, azt sem tudom mi okozta a hibát. Próbáld meg a smooth optionsban alap beállításokra visszatenni mindent, aztán úgy smootholni... tényleg passz...

mookid
te is hozol egy boxos fekát? 😊
más: furcsa dolgot csinál a maya. egy poly objectet akarok smootholni, és bármit csinálok, két smooth node-t rak rá, mintha kétszer nyomnék apply-t... nincs tippje valakinek?

Penatesz
Asszem lesz egy kis merenyletem a tarsasag ellen a talin...

Penatesz

mookid
majd körbeülünk, megfogjuk egymás kezét és szép gondolatokat küldünk neki.. 😊

szkoryon
----TALÁLKOZÓ!!!----

Még 1 óra és indulok a talira...és te hol leszel akkor???
Holnapután??? õõõõ Délután 16:00-tól ??? 😛
(idézet a Holnapután címû film bemutatójából 😊

szjozsef: Gratulálok. Nagyon édes!

Egy kicsit elgondolkoztam ezen, hogy: "A legújabb mûvem!"
Hirtelen Nemesysre és az õ Siemens MT50-es telefonjára gondoltam...
Tökre poén lenne, ha szjozsef ugyan azt az átverést megcsinálná, mint Nemesys, csak fordítva...
Tehát a végére kiderülne, hogy tényleg cg a baba...
De még jó, hogy nem az! Van, ami élõben jobb! 😊)))))))))))

Akik képet linkeltek: Gratula a képeitekhez, jó látni, hogy alkottok!

Maron: Ne izgulj, sikerülni fog a vizsgád!!!
Ja és gondolunk majd rád és szurkolunk a tali alatt!!!
Legalábbis egy "Szurkoljuk Maronnak, hogy sikerüljön a vizsgája..." mondatot igyekszem majd elejteni a talin...csak el ne felejtsem 😄

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Phoenix007
Na a talira meg majd beesek valamikor, csak jöjjetek már minél többen, lehetõleg azok is, akik az elõzõ kettõn nem voltak, Dave, Gyraph, Mookid, satöbbi. Meg ha lehetne hozzatok már Alias/Gnomon tutorialokat, aztán csereberéljünk, meg ilyenek. Én elviszem, amim van, aztán majd lesz valahogy.

Phoenix007
Szjozsef, vigyázz, hogy kirakod-e a mûveidet a fórumra, mert itt csupa gonosz ember van, és addig fogják boncolgatni, hogy elmegy a kedved az egésztõl, és soha többet nem fogsz ilyeneket csinálni!

Aldaryn
Én is gartulálok! 😊

...De az iagazta megvallva, a keserû éllettapasztalatok alapján, inkább azt mondom, hogy szerintem ez egy fotó! Amíg nem postolsz wireframe-et, nem hiszem el, hogy renderelt. :| Bocs.

per aspera ad astra

Peetmaya
Maroon, jöhetsz késõbb is, a tali el fog tartani 10-ig az biztos, mert mindig szokott, úgyhogy szívesen várunk!
Lekonel te jössz? Phoenix? Satara, többiek? Gyertek minél többen, hogy olyan feladatot adjunk Sanyimanónak honlapgyártás témakörben, hogy ketté álljon a füle, mi meg örüljünk neki jól😊

Penatesz
En meg nem gratulaltam,ugyhogy rajtam a sor. GRATULALOK !!! Milyen rendert hasznaltatok? A talalkan en is ott leszek,szerintem olyan 16-17 kozott meg is erkezem,hogy a koran jovok ne unatkozzanak.

Penatesz

ezt nézd meg , ilyenre gondoltál? cg.uw.hu/kocka_01.mb
hát akkor rohogok is....😄DDD
De ha booleanolod azokat a ****t is akkor is olyan marad?

Nah most ezen is dolgozom...ami ki van jelölve ezt h lehetne "objekté" tenni tehát azt a girbe gurba felületet is planarra nyomni?😊
http://leko.srv.hu/Fules.JPG

mookid
Lekonel röhögni fogsz, de nálam tökéletes semmi baja 😊

Mayer
Már mindent elmondtak, és kritikát sem szándékozom hozzáfûzni mert fantasztikus munka, fõleg a ruhaszimuláció eszményien kreatív a kompozíció. 😊 Gratulálok (azért tegyük hozzá halkan, ha nem lenne photoreal akkor elég nagy gondban lennél 😉)

Grat
Mayer

www.gaborhertelendy.com

Változatlan minden😄DD
Valaki töltsee le pls és nézze már meg mi lehet😊

maroon
Ja és mindenkinek grats, aki bemutatta a munkáit! Csak így tovább! 😉

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

maroon
Hali megint, jó pár hét elteltével... 😊 Végre sikerült megint gép elé ülnöm, jó sokat kellett olvasnom... ×_×
Tali: megint nem jó, mert 14.30-tól 17.00-ig angol írásbeli vizsgám lesz... Plíz, gondoljatok rám Mayázás közben... 😊 Nem ártana, ha sikerülne... Elõre is köszi! Októbertõl megint szabad leszek, akkor már csak a suli lesz...

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Peetmaya
szjozsef, gratula!😊) de szerintem a fényekkel baj van😊))) meg én összepiszkolnám a textúrát csokival😊

Oryon találkozó idõpoint jó, du 4kor találkozunk a westernben!
jöjjön mindenki, aki úgy érzi, hogy jönnie kell, mi mindenkit elhívtunk!😊

gratula, elég jo a textura is, ahogy nézem fel is van csontozva, és a blend shape is igen realisztikusan müxik 😮))))
nekünk is készül hasonlo modell, elméletileg január végére, február elejére készül el teljesen 😮)
http://leko.srv.hu/Kocka3d.mb
Segitsetek pls!😊)

Telleg édes...😊)
De az orrával van valami..tudsz egy wire t küldeni?😄DD

Köszönöm mindeniknek elõre a gratulációit. Bizony, bizony nem egyedül készítettem :-))
mookid
hm... egész fotorealisztikus... jól sejtem, hogy még valaki besegített...? 😊
gratulálok!

Szevasztok! Látom mindenki megtûzdeli képpekel a fórumot, Hát én is így teszek :-))
A legújabb mûvem! :-)))))))))
mookid

mookid
vége az elsõ hét õrületének... jó újra mayázni...
most ezen a szigorú arcon dolgozom:

mookid
én 16-ra még nem, szerintem nekem is 6-tól lesz csak jó.

szkoryon
----FIGYELEM: RENDKÍVÜLI TALÁLKOZÓ!!!----

Szept. 10. (MOST Péntek) 16:00, Western Pub-ban találkozó!!!

DE azoknak, akik csak késöbb jönnek: õk is jöjjenek, mert remélem sokáig tart, így mindenkit megvárunk!!!

Remélem azért lesz valaki, aki 16:00-ra jön...ne üljek már órákat egyedül...😛

Rendkívüli, mert jön e heti sztárvendégünk: Sanyimanó, aki lehetõvé teszi számunkra (juttatás fejében 😊, hogy legyen végre maya oldalunk!!!!

Tehát mindenkinek, de fõleg azoknak, akik pénzt adtak a website-ra ott a helye!!!!

ÉN (Oryon) 99,99%, hogy ott leszek idõben!!!!
-Ha a BKV is úgy akarja 😛

Tudom, hogy késõn szólok, de én is csak most tudtam meg!!!!

Deko üzeni: "Én 90%, hogy ott tudok lenni 18:00-tól..."

Peet: Remélem nem baj, ha két órával kitoltam az idõt, de így szerintem a többieknek is jobb...bocsi...
Ti ketten jöttök 16:00-ra?

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

mookid
szerintem én menni fogok, de csak estétõl lenne jó.

Peetmaya
gaalgergely: learning-maya.com
itt vannak tutorok nagyon sok.

lekonel: szerintem ezt azért csinálta, mert rosszak a gerendák normálisai, egy reverse parancsal fordítsd meg õket, és úgy booleanolj.

NA ARCOK, MEETING!!!
Sikerült végre idõpontot kicsikarnom Sanyimanótól, és pénteken, azaz holnap du 2-tõl érne rá igazából kifulladásig. Úgyhogy Oryon helyett, most én hírdetek találkozót. Ami nagyon fontos lenne!!!! Dekonak és Oryonnak feltétlenül kell jönnie, sõt, Dekonak még pénzt is kell hoznia! Oryon meg a web terveket! Az idõpontról kicsit késõbb még szólok, de persze írjatok ti is, hogy ki ér rá, kinek milyen idõpont lenne jobb satara...

mookid
lekonel: merge multiple edges vagy merge vertices (esetleg növeld kicsit az értéket, vagy többször nyomj apply-t, ha nem történik semmi), ha még nem próbáltad volna.

mookid
Falabu: Az orrára és a szájára is csak azt tudom mondani, hogy legyen a kezed ügyében valami anatómiakönyv (tudom, hogy nem emberi lesz, de akkor is nagyon sokat segít, hidd, el, ajánlom: Szunyoghy/Fehér: Kis rajziskola), mert a dolog technikai része rendben van, szépen összehoztad. Így elsõre annyi, hogy az orr cimpái elõrekanyarodnak az orr hegye felé, és a hasadék sem ilyen éles a szélénél. Egyébként nekem túl emberi, egy ilyen szörnyhöz jobban illene valami lapított, vagy pont kiemelkedõ, de hosszú, görbe orr (karaktertõl függõen). A száj jó lesz, már csak egy kis vertex-tologatás kell, esetleg egy-két split (ezt is lesd el valami képrõl... keress egy ragadozó állatot pl., és nézd meg, ott hogy néz ki...) egyébként ahhoz képest, hogy most kezdted, büszke lehetsz.

gaalgergely
ui: szájbarágós tutorial kellene, jó sok képpel 😊

gaalgergely
hopp, és lenne egybõl egy újabb kérdésem...
nem tud valaki egy jó kis textúra tutorialt a neten?
olyasmi kellene, ami az uv-s dolgokat feszegeti, hogy hogy-
an kell mondjuk egy karakterre felvinni a textúrát.
hogy leegyszerûsítsem: van mondjuk egy quake 3 modellem, azt szeretném szépen kitextúrázni....pl. hogy hogyan kell
a textúra részeket egymásra illeszteni úgy, hogy ne látszódjon az, hogy több részbõl vannak összevarrva....
kösz elõre is, bye

gaalgergely
Halihó mindenkinek!
Végre sikerült bejelentkeznem a regemmel...
Múltkor volt egy kérdésem mental ray-"animációt nem ren-
derelek" témában, csak akkor egyik havert kellett megkérnem
had használhassam a nickjét. //mellesleg én csináltam a
logóját 😊//
köszi szépen a választ mayer-nek, valószínûleg a problem az,
hogy kevés a memória a gépben...mindegy...egy darabig még
kevés is lesz 😊