Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mayer
Peet: Nekem tetszik. Az üres helyre lehetne egy flashes animot. Nem tom még mit, de az faszán nézne ki 😊.

www.gaborhertelendy.com

Johnyy
Nemrackjátok bé bannernek?

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

szkoryon
Szerintem várd meg deko legújabb fejléc és design ötletét!
Van egy sanda gyanum, hogy az tetszeni fog! 😊
Eszméletlen lesz, ha lesz ideje és megcsinálja!

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Azt hiszem megvan, a Render Globals ablak maya fül-nél változtattam az Antialiasing értékein (number of samples, multi-pixel filtering, contrast threshold) egy netes oldal alapján, most elmosódottabb távolról a textúra, de így valszeg jó lesz. Ja, és bekapcsoltam a pre-filtert is, ez is talán javít rajta.

esetleg a textúrafájlnál, ha bekapcsolom a pre-filter funkciót, illetve Gaussian helyett jobbat használok, az segít? Vagyis ez arra való?

Ahogy közelítem a kamerát egy objektumhoz (amin egy egyszerû textúra van a színcsatornába bekötve (lambert shaderen), a textúra mintái pedig elég kicsik), de még nem vagyok hozzá túl közel, akkor kis pontok "futkároznak" rajta, hasonlít ahhoz, mikor "hangyás" a TV képe.

VanBuuren
hm én szívesen segítenék ,de nem tudom ,hogy mit értesz "hangyázáson" ha kicsit pontosabban kifejtenéd 😊

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

Nem tudna valaki segíteni abban, hogy animációnál mit kell az ellen tenni, hogy a textúra ne "hangyázzon" a felületen? Ezt mi okozhatja? Nem használok motion blurt, alap maya render, production quality.

Én is most próbáltam egy elég egyszerû jelenetet mental-lal renderelni, méghozzá nem is batch, hanem csak szimpla képkockaként, és kameraállástól függetlenül ugyanazt a képet nyomta be. Megnéztem a script editort, ott meg azt írta, hogy nem renderelt, mert nem tetszett neki a textúrafájl. Úgyhogy most sima maya rendert használok.
Majd talán a renderman for maya 1.0 egyszerûbb lesz😞

VanBuuren
ohhhhh shit elkiabáltam nyomtam egy show batch render-t és csak gyönyörû szép szürke semmit renderel... megint egyhelyben topogok.látom azért itt sincs túl nagy forgalom😊 lehethogy valami sûrûbben látogatott külföldi (cgtalk) fórumon kellene érdeklõdnöm...

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

VanBuuren
Mental-Batch render problem megoldva😊 megoldás--->>>a batch render ikonra kattintva csinálja a hibát amikor a render menübõl indítva tökéletesen müködik a render szálak számát monjuk a beállításoknál átálítottam 2-rõl 4-re (nem tudom ,hogy ez mit befolyásol)

VanBuuren
Amúgy én most töltöm ezt a turtle-t meglesem ,hogy mit tud,kicsit tesztelgetem...az a mental-tól 5-ször gyorsabb renderidõ szimpi-nek tûnik...bár valszeg algorithm függõ a dolog.egy próbát megér😊

VanBuuren
Üdv! kössz Peet az infót a mental-batch-ról...Még mindig nem reagál semmire csinálja a hülyeségét...követhetetlen gyakorlatilag ,hogy honnan szedi a render beállításokat. lehethogy újra kellene telepítenem az egészet.Ha valaki tudna kis idõt szakítani és csinálna egy próbát ,hogy nála mûködik-e a mental-batch render azt megköszönném.

Peetmaya
Nya én is dolgozgattam picit a fejlécen. Sajnos a közepe még eléggé üres, oda még nem találtam ki semmit. Meg a képen meg is látszik Ps-hez való hozzá nem értésem, de mindenesetre nekem valami ilyesmi jobban tetszene.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ehetne=lehetne😊)

Nekem is nagyon tetszik deko fejléce, kicsit talán tényleg lehetne növelni a színtelítettséget, de ez SZVSZ.
Ha valaki készít jobb hátteret, azt is be ehetne rakni, de legalább ilyen jó legyen😊))

Nenadesz, a magaság lehet, hogy csalóka ebbõl a nézetbõl, de elfér benne egy ember. Amúgy az ülésben szinte feküdni fog.
urhajo-ember, a pilotafulke nagyon kenyelmetlen lenne.. 😊
(magassag)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mookid
phoenix azaz, úgy értettem, hogy a bénán még nincs. ezt a ripet nem találom sehol dc-n... nem szánnál meg vele esetleg? írj priviben, ha esetleg neked nagyon kéne valami (hátha megvan), és cserélhetünk...

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Phoenix007
Mookid: nekem van Gnomon texturing 1-em, teljesen jó minõség, konkrétam DVD-s, de a csávónak olyan körszakálla van, mint a régi Zorro sorozatban Monastario kapitánynak...

Deko: nekem is tetszik a fejléc, csak a színek egy kicsit fakók...

Amúgy szerintem ez a Kenneth A. Huff nem normális...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

mookid
na, megkérdezem mégegyszer, hátha:
nincs valakinek egy jó minõségû (nem vhsrip, amin a fazonnak még is nincs körszakálla 😊 gnomon texturing 1. (hypershade and materials) cd-je?? dc-n nem találom sehol, csak a bénát...

mookid
Oryon, ez jól hangzik, csatlakozom!

youth
Ha Neked tetszik, akkor nekem is 😊 Én nem tudnék most így hirtelen belekötni. Köszönet a fáradozásaidért!

Youth

szkoryon
Nekem a logó eszméletlenül tetszik...maradhat így 100%-osan!

Egyedül nekem is a háttérrel van gondom...
Amit ki lehetne próbálni:
A logó kerüljön balra és a kép jobb oldali részét a maya bejelentkezõs kép foglalhatná el...
Felnagyítva egy része fog csak látszódni, de szeritem jó lesz...
DE erõsen SZVSZ!

Jó lesz deko, csak így tovább!

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

mookid
nekem is tetszik. én esetleg elvetném a huff-féle képet, oda akár mi is összekontárkodhatnánk valamit, ami nagyjából szimmetrikus, de mégsem pont ugyanaz, csak tükrözve. a betûkkel teljesen meg vagyok elégedve, az 'ami' kötõszó elé illene egy vesszõ 😊

PaniC-
deko: kicsit zavaro, hogy 3 kulonbozo betutipus talalhato a logoba.
de tetszik.

Mayer
jaj deko nagyon jó!

Nekem egy kicsit zavaró az hogy méndkét oldalon majdnem ugyan az van, de tényleg rohadt jól néz ki. Két oldalra ahol már nincs semmi oda lehetne feliratokat.

Nagyon jó tényleg.

www.gaborhertelendy.com

deko
játszadoztam ma tovább a site anyagával, íme az általam elképzelt fejléc és szín világ.
A felhasznált anyag a 6-os maya indulóképe, Kenneth A. Huff alapján készült.

Vélemény?

deko --- az élet értelme: 42 ---

youth
Nagyon frankó!!! Csak így tovább!

Youth

youth
Igen, én is várom nagyon, de remélem lesz olyan jó mint a Max-ban lévõ változat...

Youth

Ûrhajó wip.
A doboz mellette egy ember, viszonyításként.
http://leko.srv.hu/Fules.jpg

sziasztok na ezt kéne már befejeznem😊 van valami ötlet arra a villára?😊 mert amit mondtal pít az nem jó😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
nekem nem volt szimpi ez a turtle, de a vray-t viszont már nagyon várom, az egy érdekes renderer lesz!

Peetmaya
értem, és az igazság az, hogy már csinált nekem is hasonló problémát, 10 képpel ugyan, de nem emlékszem rá, hogy mi volt a megoldás, ne haragudj!

youth
Akit érdekel:
Software reviews: Turtle for Maya
http://www.rendernode.com/articles.php?articleId=195

Bár lehet itt egyesek többet tudnak mint ami le van írva, de azért aki még nem ismerné olvassa el...

Youth

VanBuuren
Kössz ,de sztem kicsit félreértettél... Szóval nyísd meg a képet aminek a linkjét beírtam és nézd meg a beállításokat.. ha figyelmesen megnézed látod ,hogy elvileg a batch rendernek 120 .tiff kiterjesztésû képet kellene csinálnia...ehejett amikor elindítom a batch rendert csinál 1 db jpeg -et....érted már a problémát?

Peetmaya
Van Buuren, nyomj a batch render után rögvest egy olyat, hogy show batch render vagy hasonló, ott van mellette, és script editorban mutatja a %-os arányt, hogy hol tart és melyik rendert csinálja éppen. A project direden belül a mental/images könyvtárba menti le a képeket.

mookid
najó... ki volt kapcsolva a plugin a managerben... de hogy miért és hogyan...?

mookid
sehol senki...? eléggé idegesít, hová tûnt a mental ray?? vanbuuren: nem tudom, nem értek a renderhez. hubok:
antidot.no-ip.org
graffixlab.no-ip.org
gorehide.mine.nu
lataverne.dyndns.org:4114

VanBuuren
hm és még egy aprócska kérdés😊 : van mostanában valami egészen használható grafikai HUB ?

VanBuuren
http://www.playsmartway.fw.hu/conf.JPG itt van a beállítási kép

VanBuuren
na ez szép már ez sem mûködik még egy képet sem enged beszúrni

VanBuuren

VanBuuren
Sziasztok! Van egy olyan gondom ,hogy a mental-lal nem tudok képsorozatot kirenderelni. tudásom szerint mindent beállítottam mint a mellékelt kép mutatja. ha rákattintok a batch render-re ki is írja ,hogy render with mental ray ,de mintha a beállításokat a szoft renderbõl venné és mintha le se szarná a mental-t. Mi lehet a gond? van valakinek vmi ötlete? vagy szimplán nem lehet mental-batch renderelni? hogyan csináljak mental renderelt animációt?

mookid
nem találom a mental rayt a render using alatt! lehet, hogy újrainstall óta így van, lehet, hogy most történt valami... hogy lehet ez? (maya unlimited 6.0)

fle go
osztozom nenad velemenyevel, kulomben nagyon jo az irany!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

mookid
léteik normális minõségû gnomon texture mapping 1 (hypershade and materials) dvdrip?? csak ilyen hányadék vhsripeket találok, amik élvezhetetlenek.

ha a hu-t olyan betutipussal csinalod mint a 3dt csak kisebbel jobb lesz, mert igy a hu idegen benne, nagyon elut a masik kettotol. Egyebkent jo. Meg azt is megprobalnam hogy a 3d.hu alatti vonal ne torjon meg. (mivel a Maya vonala sem torik meg)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
Deko, én szerintem blueprintként használva próbálkozom meg valamit 3d-ben, hátha alakul valami... persze sok idõm nincs, a telefonomat is kéne csinálnom😊))

mookid, nagyon szépen alakul! a szájával még nagyon sok munka van, a szeme alatt a táskák széleit húzd összébb, és az orrlyukánál nem tetszik, hogy ilyen élesen kanyarodik kifele. A homlokát kicsit göcsörtözhetnéd...😊

Aldaryn
Fekete alapon Fehér. 😊 szép és letisztult.

per aspera ad astra