Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nemsokára nyomom én is a tervemet
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
per aspera ad astra
deko --- az élet értelme: 42 ---
per aspera ad astra
(...)
Ha túl bonyinak találjátok a Maya UI-ját, használjatok MAX UI-t. 😄
per aspera ad astra
nem vagyok jó ps-ben, de megpróbálok összehozni valamit eszerint és felteszem.
Penatesz
Jelenleg itt tart a próbálkozás.
szeretném ha tovább cincálnátok, hogy tudjam merre lépjek tovább.
Igyekeztem mindeki meglátását eddig beleügyködni, várom a további véleményezéseteket:
a próba látvány
Most lépek haza, ha eseteg valaki kisegít, csak hétfõn tudom meg😊)
Jó hétvégét, és
MAYA FOREVER!
Shake-el össze is tudod fûzni õket, valamint framenként kimenteni a képeket, ha esetleg máshol akarod összefûzni, vagy vágni stb... Nagyon jó kis progi!
Youth

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
valaki nem tudna kisegíteni egy kompozitáló progival, vagy legalább egy olyannal, amivel tga-t össze tudok fûzni?
-szvsz!
Linkeld be, amit még nem láttak itt, este és várd a reakciókat...én már elmondtam az én véleményem róla!!!!
VRAY-t a népnek!!!!!! 😊
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
Aldaryn köszönjük a hasznos infót, annak ellenére, hogy csak egy maxos vagy😊) gyakrabban is bekukkanthatnál, mert azt hiszem tudnánk mi tõled tanulni sokat jól... Mindenesetre ha ez a render igaz, amit a vrayrõl itten leközöltél, akkor én nagyon be lettem zsongva vray iránt😊)) MIKOR JÖN MÁR A STAND ALONE? (lesz full maya integrálása?😊
A meglévõt már színesítettem (mayásítottam) de úgy meg nekem nem tetszik. 😞
Jó lenne ha nem csak Peet csinálgatná, hanem más is mutogatna terveket, nem csak írni kellene hogyan lenne jobb, hanem a gyakorlatban kipróbálni.
Most nem tudom megmutatni a változtatások, majd csak este.
Fõõõnix: az avtárod egyszerûen

. Csak azért nem a "leborulok elõtted" szmájlit raktam be, mert nem volt a választhatók közt😞
Nekem 1 olyan AthlonXP-s gép is elég volna most😊)
Hínnye ... Pedig én már majdnem megvettem belõle ötöt!
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Aldaryn: nem meglepo hogy ilyen dolgok tortennek, noha szerintem se hazugsagokkal, es teves infokkal kellene megszerezniuk a vasarlokat! Romlik a vilag eroteljesen!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ugyebár, egy kártyáról (Pure P1800) cagy egy renderelõ számítógépblokkról (RenderDrive RD5000) van szó, melyek áramkörileg integrált raytrace rutinokat valósítanak meg, s ezáltal elvileg baromi gyors talán brute force renderelõk, teljesen hardveresen, szoftverre csak a 3D-s app és a kártya közti kommunikációhoz van szükség. Ez eddig mind szép, és nemes...
Azonban, végignézve a termék oldaln található benchmark képeket, olyan szintû Túlzások található, hogy az ember ültében esik hanyatt a székrõl. Itt látható a két cucc összehasonlítása egy Dual Pentium Xeon 2,8GHz -es konfiguráción futtatott VRay-el és MentalRay-el.
összehasonlítások
Igazán vérlázító az ilyen volumenû marketing túlzás, az egyik oldalon egy egyszerû belsõ teret láthtunk, melynek kb. 5-6 bucketjével a Mental Ray 48 óra alatt lett kész csupán a készítõk állítása szerint, míg a RenderDrive 17 eprc alatt. Emberek, én is fel tudom húzni a MR értékeit oylan magasra, hogy SOSE készül el még egy kockával sem a nagy semmi közepén, de hiszem, hogy be lehet állítani úgy is, hogy 17 perc alatt, az adott konfigon végezzen ezzel a képpel. Mert, nézzük csak meg, nem egy 2K-s renderrõl, hanem vacak 640x480-ról van szó!!! Link>>
A másik "teszt", amin ledöbbentem, az a motion blur-é, ahol azt próbálják hangsúlyozni, hogy az õ renderhardverjük valódi HDRI szinten számolja a cuccot. Namármost, MINDEN renderelõ HDR szinten számol, mert RGB térben rémálom lenne a matematikai formulákkal dolgozni. Tehát, ha egy renderelõbe renderidõ alatt mintavételezett motion blur-t építenek, az általában tartalmazza azt a jelenséget, hogy a fényes pontok éles vonalként blurrolõdnek, igaz ez a MR-re is, ezek mégis azt állítják, hogy nem, s bevágnak egy oylan képet, amely erõsen fake gyanús. Szerintem egyszerûen levették a csillanást arról a golyóbisról. Vagy még rosszabb, s ezért akár már szvsz a Mental Images nekik is ugorhatna, post effekkt blur-t alkalmaztak. Szánalmas
Link>>
A VRay-el vett összehasonlításokat már nem is mondom, csupán annyit, hogy õk az 1 millió polygonos erndert nagy adatsetnek tulajdonítják. Namost, erre a MAX fórumba is belinkelt kép asszem elég nagy fricskát dob, gépígénnyel, renderidõvel, képmérettel együtt arról, hogy mit jelent VRay alatt nagy adathalmazokkal dolgozni:
http://www.dtoxx.com/cpnichols_lg.jpg
S mindezek után hozzá kell tenni azt a nem alhanyagolható pontot, hogy a PURE P1800 potom 1899 míg a RenderDrive RD3500 ami NEM az RD5000, amellyel a legjobb idejû tesztek készültek, 6950 angol font. Ennyi pénzbõl már egy komplett 10 gépes renderfarmot rakok össze magamnak itthon AMD procikra építve, gépenként 2-2 2800 XP-s procival és 1GB RAM-al.
Bocsi a kiakadásért, de engem ledöbbentett. :| Al out.
per aspera ad astra
Peet sok helyen látok egy úgynevezett "Raytrace hardware"-t, ami konkrétan cskéskizárólag 3D-re való, tulajdonképpen nem is videokártya, hanem csak bedobod egy PCI slotba, aztán renderel mint barom... Legalábbis én így tudom elképzelni. A cgnetworks-ön látni gyakran a nyitóoldalon.
Na, hogy ne csak bratyizás legyen, egy kis banner téma:
Nekem kifejezetten nem tetszik Deko terve a bannerrõl (sorry), túl fakó, túl zsúfolt, nem elég látványos, és nem is illeszkedik (szerintem) a maya színvilágához. Azért, hogy ne csak üres szavakat fecsegjek a levegõbe, gyorsan ollóztam össze azt a bannert, amit belinkeltem lentebb. Persze ha a többségnek Deko terve jobban tetszik, ám legyen, mit tudok tenni, max kifejtem a véleményem...
Skacok, akarok venni új videokártyát, ki milyet ajánl, mondjuk 40-50 eFt-os kerettel bezárólag, ami kifejezetten 3D-hez jó!
Szal, vélemény? 😊
Már bizonyos, hogy Phoenix is családtag 😊
Ki van még??? 😛 😄

Egyebet nem tudok elmondani ... kérem kapcsolja ki ...
Kinek van sok ideje Mookid?
mookid, gyilkoltál ezzel a képpel Phoenix keresztapánkról😄
CSÚCS!
és így kezdõdik a maya családfa😄
mindegy, legalább nem maya gold, ez is valami... (tényleg, milyen lenne már betenni... 😊
a lovagrendes haverodat meg tényleg nem akarom bántani, de õrület, hogy egyeseknek mennyi idejük van 😊
pofás, jó pózban álló karakter
>Maya von Alias Phoenix!
>Hámmááá te is a család tagja vagy... vagy nem?
Hát na igen. ALIAS neve már mindenkinek van:
Andrási Gyula, alias Phoenix. Még a Mayát felvehetné mindenki elõnévnek. Zeggyik haverom a "Konrád Lovagrend" tagja, õk is tervezik, hogy a Konrádot mindenki anyakönyvezteti, mint második/harmadik keresztnév...
Lassan megrajzolhatnánk a családfánkat. Deko legyen mindannyiunk nõvérJe ... ja nem, a nõvérje az a Malvin ... akkor legyen anyánk helyett is apánk! A kersztapa viszont én szeretnék lenni!
Fogy a lóvé😄
Aki még nincs benne a "családban" az szóljon és körbenézünk a családfában, hogy nincs e véletlenül köze a "klánhoz" 😛
Jogi probléma pedig addíg nem lehet, míg a felhasznált anyagnak a szerzõi oldalát feltüntetjük.
Nem lopunk, hiszen ezek már igen széles körben publikált képek. Amúgy oryonnak már írtam, hogy publikálás elõtt minden képp illik megkérdezni a szerzõt, hogy belegyezik-e a kép felhasználásához. de már most tudom, hogy igen😛
amúgy a kép nem tudom mitõl fakó nektek, csak az eredeti kép colorjait használtam. de ezen ne múljon, csinálok némi színkorrekciót, de akkor már az eredeti képek színei sem lesznek valósak.
nnnnyahhh😊
Hámmááá te is a család tagja vagy... vagy nem?
ha asszed hogy nem, megyek és szólok a keresztapucinmak... khmm😄DD
Ha lúd a történet, akkor legyen kövér:
Nem, én deko Bátya vagyok!
Szal nem lehülyézni a húgicát, mert jön a bratyó haverokkal és... 😛
Erre céloztam!
Várom, hogy kiegészítsd a maya kezelõfelületével, hasonló szín és design világgal!
Jó munkát addig is 😊
>Oryon látta a további terveket...
Oryon is az öcséd???
Nekem peet variációja kicsit erõs, de én mint tudjuk a lágy színekért rajongok.
persze ennél már több is készült, de addíg nem mutatom meg, míg nem értékelhetõ.
Panic: nincs itt 3 féle betû típus, ez ugyanazon család, eurostile betûtípus, csak egyik sima, másik demi.
mookid: van jobb 5leted a képre, amire egyértelmûen a mayára asszociál az ember? ha igen, akkor lökjed, és csinálunk abból is variációkat.
no bedobom marcangolni a fejléc további variációját.
Oryon látta a további terveket, de azt még félek félek itt mutatni, mert nagyon béta.
peet: szerintem a logót magát kár lenne egy ilyen egyszerû PS effectel kezelni. de lehet hogy én vagyok puritán.
nyugodtan fikázzatok, bírom a gyûrõdést.
na itten vala a variésön:
fejléc skicc