Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MEgbarnul ugylaccik mer minek festegetném? ugye?😊 én büszke vagyok h szõke lehetek😄 deko is egyset ért nemde?

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

PaniC-
A kocka sarka nem ilyen...
Hanem ilyen:

maroon
Akkor hozzászólnék én is a dolgokhoz:
Deko-honlapdizájn: nekem tetszik a pasztel szín is... de a menü vagy mi, az NE legyen szürke! Olyan szép homokszínû szerintem megfelelõ lenne... A teteje meg mind2 megoldásban tetszik. Azt Rád bízom. 😊

Lekonel: egész jó a new frizud. 😊 Egyébként a kép miatt tûnik barnának a hajad, vagy be is festetted? (Csak mert a taliról szõkére emlékszem, de vagy színvak vagyok, vagy rossz a memóriám... sorry...)

Mayer és akik mûködtek: nagyon szépen haladtok, csak így tovább! 😉

Na megyek eltenni magam holnapra, elkaptam vmi náthafélét, úgyhogy most alig látok, meg fáj a fejem, folyik az orrom, stb... Holnap nem megyek suliba sem!

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Phoenix007
Jaja, antialiast még elbírna egy kicsit! Viszont ehhez a matt-metálszínekhez nagyon értesz!

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

mookid
nagyon szép, fõleg nekem, aki most tanulja a textúrázás alapjait 😊 de egy kicsivel több kakaó kéne az atialiasingnek, vagy bárminek, amitõl nem lesznek pixelesek az objetumok szélei, mert ez kész bûntény ezzel a képpel szemben.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Mayer
Na egy kis vérpezsdítés.

Kockológia

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Hát Oryon nem tudom, én maradok a magam részérõl a jól bevált spot lampek használatánál, de egy két esetben elõfordul, hogy jobb a directional. pointot ritkán használok, pl gyertya, de ez nagyon specifikus...
a raytrace árnyékok meg, hát nagyon szép, szeretem használni, mert egyszerû és szép, csak marha sokat számol vele mr. Remélem hamarosan lesz vray és az sem lesz bonyibb.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

szkoryon
Ray tracing vagy dmap árnyéknál???
Maya software-nél kapcsold be a ray-tracinget a Render Globals-ban!

Ray tracingnél: állíts be több ray számot a lámpáknál, és természertesen a szóródás mértékét emeld meg!

Area light-nál nincs szóródási érték, hisz ott a lámpatest nagysága adja a szóródási számot.
Minél nagyobb - Scale-val változtathatod meg a méretét - asszem, annál jobban szórodik!

Omninál, spothlight-nál, stb.: a ray-tracing rész alatt találsz három opciót: sugarak száma, szóródás mértéke, meg még egy dolgot, aqmi most nem jut eszembe, mert soha sem használom 😛

Az omni is használható Area light-ként, mert van egy Area... speciális opciója...de az durva renderidõt és elvilegben szép eredményt produkál 😊

Érthetõ?

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
Egyezzünk meg:
Te találtad ki!
DE tudod, a világ súlyos gondjainak megoldását, mindig több ember, egymástól függetlenül, találja ki egyszerre, csak egy kis idõkülönbséggel 😛

Jól van na, TIED AZ ÉRDEM 😛
DE mostmár haggyál! 😊

szkoryon
Oké, felõlem ok!
Nekem tetszik ahogyan van.

-Szegény deko...remélem mégegyszer nem kell újrarajzolnod...😊

Csak majd kerüljenek bele a shelf ikonok, melyekben majd apró betûvel bele lesz írva az altéma címe...de ez csak idõ kérdése.

mookid
ja, ha van aim és up, akkor azokat is ki kell jelölni és ugyanezt megcsinálni.

mookid
megcsinálod és beállítod a kamerát, a channel boxban kijelölöd az összes translate, rotate, scale értéket (és/vagy a tengelyenkénti feliratokat a számok elõtt), jobb gomb nyomvatart és lock selected.
a köv. talin elszámolunk.

Phoenix007
Thx!

Ötezer forintos kérdés: mit kell csinálni a kamerával, hogy lehessen használni, mint perspektivikus nézetet, de ne lehessen elmozdítani?

mookid
append to poly tool, elõször klikk az egyik edge-re, aztán a másikra. figyelni kell a sorrendre is, ha nem jön össze, próbáld meg az ellenkezõ irányba (amerre a kis lila nyilak mutatnak az edge-eken, amikor elkezdesz appendolni).

Phoenix007
Hogyan tudok két poly edge-et összekötni? (Rakni közé egy face-t.) (Az egde-ek egyik vége azonos vertexbõl indul.)

Phoenix007
Maya software rendernél mit csináljak, hogy az árnyék széle elmosódjon?

Phoenix007
Thx! Aldarynra mindig lehet számítani!Mindent megtesz annak érdekében, hogy nehogy hülyén haljak meg!

Aldaryn
A CSS egy (nem is annyira újkeletû) szabvány amellyel a markup dokumentumban (HTML) lévõ elemek megjelenését egymáshoz való viszonyát lehet nagyon sokrétûen szablyozni. A jelenlegi webes trend kétség kívül a jelen hatékony, s a jövõ kiforott eszközének véli a webes tartalom megjelenítésében.

A gond - nagyon picit - ott van hogy a régebbi Browserek, köztük is leginkább az Internet explorer elég önkényesen értelmezi a CSS tulajdonságok megjelenítésének mikéntjét, teljesen figyelmen kívül ahgyva a szabvány mibenlétét, emrt ugyebár, a szabványnak pont az lenne a lényege, hogy minden böngészõ ugyan úgy jelenítse meg. Az IE 6.0 már rengeteget fejlõdött CSS értelmezési szinten de még mindig vannak lyukak, amiket aípróbb hekkeléssel lehet csak áthidalni. Általános vélekedés, hogy elõbb ekészül a "minden többi browser" számára jó CSS, majd ebbõl valami IE által is megehetõt kell faragni, hekkelni. :o)

A Firefox természetesen megjeleníti, sõt, majd az utolsó pixelig a szabvány szerint követi a CSS-t, én jómagam is firefox-ot ahsználok, mint elsõdleges tesztfelület, eddigi visszajelzések alapján a firefoxban helyükön lévõ elemek korábbi Mozilla, Opera, és Avant böngészõk esetében is ott maradtak.

per aspera ad astra

mookid
oké, akkor itt mindenki elõtt kijelentem, hogy eredetileg Phoenix találta ki a shelfes-funkciós koncepciót, én csak megcsináltam belõle valamit.
(még mielõtt itt vendettát rendezel nekem... 😊
a toolboxszal mit kezdenél? szerintem ott lehet, de nem kell erõltetni, hogy használható is legyen...

Phoenix007
>2, figyelembe véve az újabb igényeket íme a site design.

Mostmeg mintha már narancssárgás lenne...

>a shelf ikon része megmaradt, ahogy Mookid kitalálta,

Na mostmegmár Mookid találta ki 😊)) Mi fog ebbõl kisülni a végére...

>Phoenix lehet még soft body effects-el, az egyik gnomon
>videon rajta lesz, amit adok neked a héten.

Már alig várom! Amúgy nemtudom ,de mintha MAX-ban sokkal könnyebb lett volna mindenféle rongyokat szimulálni sokkal kevesebb buggal...

>Ez CSS alapú, így Internet Explorer 6.0 kell hozzá.

Ugye menni fog Firefox alatt is? Nem szívesen térnék vissza az IE-hez, ha nem muszáj...

Na még egy-két megjegyzés/ötlet:

-A szöveg hátterébe be lehetne dobni egy szolíd kis grid-et, esetleg valami drótvázas cumót
-Az oldalsó ikonoknak lehetne ugyanaz a szerepük, mint a Shelf füleinek (fõmenüpontok), csakhogy ne fleslegesen legyenek ott.
-A kukának mindenképp legyen valami szerepe (mondjuk linkeljen át valami sz*r mayás oldalra...)
-Mutatnék még valamit, amivel lehetne rajta vadítani, csak kéne egy kis tárhely ideiglenesen, ahova a régi honlapomat feltolhatom.

Peetmaya
mindig lehet szépíteni rajta valamit...
szóval hogy is haladsz mayaval?😊

Aldaryn
Nekem tökmind1 mi lesz a vége, gyakorlásnak jó volt, hazaérkezvén a suliból elverni a mai hosszú unalmas délutánt. Ha más nem legalább tanultam belõle pár dolgot, meg lelkesedhettem vmiért egy egész délutánon keresztül, ami nagy szó, ha az embernek olyan feje van, mint nekem. 😄

A designba meg mi a csudát rakjon bele még bárki is? Szerintem jó ez úgy, ahogy van.

per aspera ad astra

Peetmaya
Aldaryn és hol tartasz Maya-val?:_)

Aldaryn
Csak nekiveselkedtem összedobni egy teljesen CSS alapú sitebuildet kb az eddigi designra, valami oylasmit, ami könynne témázható, kicsit interíktív, és szép markup filet lehet mellé készíteni, ezzel maga a formázatlan HTML állomány átlátható marad, és a PHP-t is elég egyszerû megírni hozzá.

ha akarjátok, használjátok egészséggel, ha kell, még módosítok rajta. Na, hozzácsptam egy hevenéyszett outlinert a poén kedvéért, meg pár elemet Ildi új designja alapján megváltoztattam.
http://www.abbys.hu/maya3d/

per aspera ad astra

Peetmaya
Phoenix lehet még soft body effects-el, az egyik gnomon videon rajta lesz, amit adok neked a héten.

Peetmaya
valószínûleg hamar meg fog csinálnimindent Sanyimanó.
Figyi deko, Aldaryn ne foglalkozzon a sitebuildel, mert azt Sanyimanó megcsinálja úgy, hogy minden böngészõbõl lehessen nézni, meg picit jobban ért hozzá, mint innen bármelyikünk. Ezzel nem szeretnék megsérteni senkit, de mindenki csinálja a maga dolgát. Aldarynnak nagyon köszönöm a segítõkészségét, de ha tényleg segíteni akar, akkor segítsen be a design-ba, vagy legyen maya-s és írjon tutort😊)))))

mookid
azt, hogy a sitebuild nem sanyimano dolga-e, azt azért kérdeztem, merthogy ha Aldaryn csinálja (nagyon bejön egyébként már így is), akkor szólni kéne neki, hogy ne éjszakázzon emiatt 😊 vagyis megmondani, hogy mit írjon meg nekünk, és mit csinálunk mi.

mookid
nagyon jó! különösen tetszik a fejléc képeinek "ködös" hatása. a toolbar sem gáz, bár továbbra is azt mondom, hogy legalább ki kéne fakítani (ösztönösen mindig kattintgatni akarom 😊 a fõ szövegrészhez gondolom ki lesz még találva valami dezájnosabb betûtípús+háttérszín kombináció (az xyz-tengelyt jó lenne eltüntetni sztm).
A sitebuild nem Sanyimano dolga?
Vajon a tárhelyet is megkapjuk jövõ hét közepéig? (csak mer azt mondta, az már igazán csak a domainen múlik)

deko
sziasztok:
1, mobicom jelentése szerint a domain név a jövõhét közepétöl élni fog. (persze nem írtam meg akkor, de már átutaltam az összeget (4350,-)

2, figyelembe véve az újabb igényeket íme a
site design.
Dave kérése a háttér, visszaraktam.
Mayer, Oryon, Aldaryn, Penatesz igényelték a bézses hatást, így ha nem is a régebbi verzióban, de barnítottam rajta.
Peet által kért fejléc piros marad a maya színeinek keretén belül.
a shelf ikon része megmaradt, ahogy Mookid kitalálta, a választott témán belüli összefoglaló csoportok ikonjai részére. ezeken valamelyikén kattintva nyílik majd meg az outliner, mely a csoporton belül fellehetõ témákat mutatja.
A baloldali toolbar marad, mert azt elvéve elveszik a maya hatás. 😛
Azthiszem a design-ról ennyit.
Aldaryn nekiveselkedett a
sitebuildnak.
(igaz még nem a végleges designal, egyenlõre csak a tesztek folynak)
Mint látható alakul a dolog.
Ez CSS alapú, így Internet Explorer 6.0 kell hozzá.
Aldaryn szerint IE 5.0-t használni már elavultság webes technológiában. Nos én még mindíg csak 5.0-át használok, énééén az elavult user😄

deko --- az élet értelme: 42 ---

Phoenix007
Na ezt még a Keresztapa témához. (Na mondjuk nem egészen ahhoz, de belemagyarázzuk... Remélem mûködni is fog...)

Agent Padrino

Phoenix007
>Phoenix cloth szimulációval próbáltad már?

??? Mér' mivel lehet még?

youth
Azt olvastam, be lehet állítani "Maya-mode"ra így billentyûkombináció meg minden mintha mayaban lenne.

http://www.luxology.com/modo/

Youth

Peetmaya
mi ez a MODO?

Mayer, nem, a színességbõl nem engedek!😊 Telcsi szépen alakul!

Phoenix cloth szimulációval próbáltad már?

Probálgattam, nem sok idöm volt rá sajnos melo miatt, az user guide ot nézegettem, elég jonak tünik , maya után fura, de eléggé hasonlit a lightwave re, szoval ha vki azt használja, jobban át tud szokni rá esetleg, de sok olyat tud amit a maya nem, viszont kezeli a maya ascii file okat és az obj -t is. szoval szerintem érdemes kicsit belebonyolodni :o)
youth
Köszönöm a többiek nevében is! Kipróbáltad már? Én csak az oldalán nézegettem mit tud, stb... Jónak tûnik, az lenne a legjobb ha Maya-ba beépítenék 😊

Youth

Sziasztok
Felpakoltam a villámvadászra a MODO-t , lehet levadászni :o)
Mayer
Oryon: Jó lesz, de én még mindíg nem állok az agyonszaturált banner pártján peet 😛. De ha már másképp nem kompromisszálható a dolog akkor OK.

Na és egykis ápdéte:

Véletlen elfelejtettem kalibrálni a DoF-et 😛
Na de itt a kép.

www.gaborhertelendy.com

Phoenix007
Na embörök! Megtörném a több száz hozzászólás óta húzódó offtopicolást 😊

Szóval abroszt szeretnék csinálni, 2000 polyból áll, de még így is elég gyatrán néz ki. Micsinyájjak vele? Valami brutális nagy polycount-ot állítsak be, vagy van valami jobb módszer is?

Phoenix007
Igen Oryon, nekem is nagyon tetszik az ÖTLETED!

Peetmaya
igen Oryon, így lesz jó!

Jo lesz 😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

mookid
jó, rájöttem... mindig elõbb kérdezek, minthogy megpróbálnám 😊

mookid
hogy lehet azt elintézni, hogy amikor elõ akarom hívni az attribute editort (pl. duplán rákattintok egy objektumra, shaderre, stb.), külön ablakban jelenjen meg?

szkoryon
Olyan izék vagytok...😛
Kiforgatjátok a szavaimat...én konkrétan a shelf ikonok és majdan a bennük lévõ kis betûmérettel megáldott kifejezésekre (poly, nurbs, stb.) gondoltam, melyek utalnak a kis ikonokra és a hozzájuk rendelt altémákra.

Jó van na...nem én találtam fel a spanyol viaszt, csak szeretném, ha haladnánk is 😛

Már hárman vagyunk, akik végre egyet értenek a dizájnnal...

Többieknek is megfelel végre a shelf ikonok, ha funkcióval párosítjuk????

Phoenix007
>DE!!!!!
>Van egy marha jó ötletem, hogy a kecske is jól lakjon és a >káposzta is megmaradjon 😊
>Mi lenne, ha maradna a fülek alatt a Shelf ikonok???
>De müködnének is!!

Hát tényleg marhajó az ötlet, csak én pontosan ezt mondom a legeleje óta...

nekem tökéletesen megfelel

szkoryon
Persze...nem sok a különbség, csak jeleztem, hogy már ketten vagyunk és érdekel, hogy kinek mennyire tetszik ez az ötlet!!!

MINDENKI: Jó lesz így a shelf vagy nem???????

mookid
sztm nagyjából ugyanarról beszélünk 😊

szkoryon
Igen, tehát a legletisztultabb design kell. Feleslegek nélkül!

DE!!!!!
Van egy marha jó ötletem, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon 😊

Mi lenne, ha maradna a fülek alatt a Shelf ikonok???
De müködnének is!!
Tehát a füleken kiválasztod a Fõtémákat, míg az ikonokkal, pedig az altémákat!
PL: A modelling fülre kattintva megjelenne a shelfben az ikonok, amelyek a modellinggel kapcsolatosak pl: polygon, nurbs, subdiv, stb.

TEhát így választasz témát:
Modelling fül/poly ikon és az outlinerbe csak ezzel a témával foglalkozó tanulmányok jelennének meg!!!

Az ikon meg utalna az altémára (pl: polynál szögletes gömb), esetleg apró betûvel alatta, hogy mit takar...pl: poly, nurbs, sub-div....

VÉLEMÉNY???????????????????????????????????????

mookid
és akkor ugye megszavaztuk a letisztultabb designt, nem használható ikonok nélkül. na. összejön ez 😊
(Phoenix: tudom, te több ikont szeretnél, de ne felejtsük el, h ez az 1.0-ás verzió lesz, majd mûködés közben jönnek az ötletek.)