Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szkoryon
Nagyon jól választottál dobókockát!!!!

Ehhez a kis lekerekítéssel bíró nokiához jobban illik egy ilyen kocka, mint egy sokkal lekerekítetteb...
Harmonizál vele!

Meddig akarod még húzni a népet, hogy ilyen wippeket beraksz és azt írod, hogy "szar"?????
Akkor mi a teljes??? 😛

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
Ez a fõ indok, hogy miért veszek XBOX-ot, ha játszani akarok 😛

maroon
Köszi! Így már értem. Tök jó lenne olyannal rajzolni... Majd ha milliomos leszek. 😊 Addig marad a scannelés...

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Penatesz
...hat nem tudom Peet,tenyleg nem. hogy is fogalmazzak,hogy ne sertodj meg... nem akarsz betenni egy smootholt verziot is?amugy nagyon szepek es tisztak a vonalaid,le a kalappal.

Oryon: ez mar hanyadik nicked az elmult egy ev alatt?

Mayer: a telefonod feneken az erintkezoko le vannak modellezve,vagy csak egy kep? ha nem voltal olyan lusta mint egyesek es lemodellezted,akkor orommel vennem,ha csak a fenekerol feltennel egy wiret.

Penatesz

maroon: a wacom egy digitalizáló/rajzoló tábla, ami jelenleg az egyik legjobb a piacon (csak sajna jó drága).
A4-ös méret is 120 rugó, ha jól tudom (Wacom Intuos3).

http://www.wacom-europe.com/uk/products/intuos/intuos3_a4.asp

Van olyan monitoruk is, ami rajztáblaként használható. Na, az egy fél nagyságrenddel drágább😊

maroon
Köszi! Olyan mangarajzoktató dokumentumom van (Hogyan rajzoljunk animét? címmel). De lehet, hogy Te mást találtál, mindenesetre nem baj, ha megadod a linkjét... 😊
Egyébként kézzel rajzoltam és scanneltem, aztán alakítottam... (Lehet, hogy hülye kérdés, de mi az a wacom?? Bocs, nem vagyok otthon a szakszavakban...)

Deko: Köszi a kritikát! Majd javítom! (A háttérnél egyébként én is gondolkodtam, hogy vajon jó-e ez így, aztán már nagyon késõ volt, úgyhogy hagytam így... 😊 De akkor rakok be kicsit visszafogottabb hátteret.)
Modellezni meg elõbb megtanulom, hogy egyáltalán fejet hogy kell... 😊

Mayer
Szerintem marhaszép a topológia peet. Szerintem Vray-el rendereld te is, bár tudom hogy nagyon MRbarát vagy.

Phoenix: A shader a textúrák összessége egy felületen. Tehát a külömbözû map-ekbe bepakolt textúrák adják a shadert. Egyébként a jelentése árnyalás. És külömbözõ árnyalási típusokat külömböztetünk meg. Ígypéldûául: lambert, blinn, phong etc.

Maxben azért anyagszerkeztõ mert ott úgy nevezték el szóval semmi hatalmas erõ nem mukálkodik a háttérben 😊

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
amúgy ennyi volt a véleménnyílvánítás a telómról? köszönöm szépen, igazán kedvesek vagytok😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
www.highend3d.com-on van néhány, de olyan tényleg jót még nem találtam ott sem...

Phoenix007
Hja, ez eszembe sem jutott. Maxban a shadert amúgy nem Materialnak hívják? És hol lelek Mayás shadereket?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Peetmaya
Nya itt tartok, marha lassan haladok, kevés az idõm, tessék fikázni😊

Peetmaya
de õ maxos shadereket csinál, nekünk meg erõsen maya shaderek kellenének

Phoenix007
>De egyébként Aldaryn's shader library (ajánlatos megskubizni)

Hun van? Épp shadereket vadászok, mert shadert írni még nem tudok...

Peetmaya
Skacok már megint megy a bratyizás, tessék dolgozni!😊) Én is csinálgatom a telcsimet, csak lassan haladok, mert kevés idõm van rá.

bazzeg ezt nem hiszem el😄DD
Kurva szép😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

szép

Mayer
Lekonel: Vray-el rendereltem ám. Ez nem MR. Persze azzal is meg lehetne sinálni de szerintem nem lenne ilyen szép (legalábbis ha én csinálom 😊). De egyébként Aldaryn's shader library (ajánlatos megskubizni)

És egy új kép. Kicsit elcsesztem a DoF-ot és a shaderek is egy kicsit zajosak de azért voila:

Telcsi

www.gaborhertelendy.com

gyraph
😄DD...akkora poenok voltak abba a gammaban, mint azota se sokban. Nem ertem miert nem folytattak, pedig igazan kulonos szinfolt volt a jatekpalettan es komoly muveszi erteket kepviselt...talan eppen ezert nem volt nepszeru 😊. Dehat manapsag csak dum127, meg ezek mennek 😊.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

deko
Hányszor ettél a gombából? 😄DD én harmadjára is ettem éééés 4 percig "böfögtem", mire tovább mehetett a game😊
Istenem, micsoda nosztalgikus érzet😄

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
A karok rövidek. legalábbis az alkar hosszúsága. a teste szép de sok helyen hibás a rajz. A lába kissé 'tömöcskös', kicsit karcsúsíts rajta, hogy teljes legyen. A háttér simulékony szatén jellege üti a karakter cartoonját. Aztán ahogy mookid írta, a szemét is kicsit helyre kéne hozni, de szép lesz.

gyraph
Neverhood nekem is nagy kedvencem volt ps-re. Iszonyat komolyan meg volt csinalva a gyurmavilag 😊. Dreamworks...nem veletlen. Ejszakakat jatszottunk at haverokkal es mindig mas ment a kovetkezo palyan . 😊

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

mookid
szép. fõleg a ruha kidolgozása tetszik. a szemeire figyelj, mert ez így egy kicsit basedow-kóros 😊 de tudom, hogy ezt nagyon nehéz eltalálni, én is mindig elkurjantom.
szal lassan kezdheted modellezni 😊
egyébként scannelt kézirajz, wacom az alapja, vagy egérrel csinálod?
neten amúgy találtam tökjó manga rajzoktató dokumentumokat.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

deko
hát xbox miatt igen valószínû.
Az ABE és az egykori win'95-ös Neverhood volt számomra mindenek felett.
Kicsit csalódott vagyok mégha MS is, hogy így csak konzolra terveztek😞 Mintha MI márnem számítanánk😞

maroon
Sziasztok!

Tudom, nem Maya az a kép, aminek a linkjét most beteszem, de most nagyon happy vagyok, hogy megcsináltam, légyszi nézzétek meg! (Direkt nem a képet rakom be, mert ez Adobe Photoshop-pal készült...)
Tehát: http://maronmanga.freeweb.hu/EgyebR10.jpg
(Remélem mûködik...)

Deko az a roszz hirem, ebben is a mikroszoft keze van sajnos :o(
Mayer leccé majd ird le hogy az ezüst sader hogyan vabn?😊
És gratu nagyon jo lett

Phoenix007
Apám, ez neked szar? Az a matt ezüst séder nagyon ott van a szeren!

Mayer
Panic: Hidd el hogy ilyen dobókocka van elõttem 😊. Egyébként nem feltétlenül kell neki olyan szél :/

Mookid: Köszi de nem szarozok AA-val most mert ez csak egy ilyen teszt. Mivel ilyen kockák lesznek a telcsim mellett.

FÕNIKSZ😊: Köszi. 😊

update:
Telcsi (szar de azért nézzétek meg 😊

www.gaborhertelendy.com

deko
Potyek😞
Platform: Xbox, PlayStation2
Miért csinálják ezt velünk PC-sekkel? Mekkora Kiszúrás ez😞((
Hiába van PS-em, nem szeretem. azon nem szeretek jáccani, nem is tudok (amúgyis az a gyereké). én már eléggé monitor fejû vagyok, a billentyûzet áll a kezem alá.

Szia Deko
rossz hirem van itt a lap alján :
http://www.oddworld.com/stranger/ow_stranger_main.shtml

:o( sorry
deko
MEGAOFF:

http://www.ballisticpublishing.com/books/oddworld/

Lécciléccilécciiiii, ha valaki PC-re tudja már ezt, akkor ééénénnn! A legkedvencesebb játékom. Jajjjjj ha ez a folytatás van valakinek örök hála...
MEGAON.

deko
Javaslom az F1-Maya általános help és/vagy a Google "maya 3d" keresésének felvételét a site KUKA ikonjára a shelfen.
Okulás képp.

szkoryon
Offtopic: jó ez az SG szülinapi táblázat a fõoldalon...
Most vettem csak észre, hogy a bátyámnak szülinapja van 😊)))
Majdnem elfelejtettem 😛

Phoenix007
>phoenix: google-rol hallottal mar amugy?

Nem szólítasz Keresztapának, nem hívsz meg a házadba egy csésze kávéra, kisbetûvel írod a nevem, és BELÉMKÖTSZ ??? Ne csodálkozz, ha holnap egy levágott Low(poly)fejet találsz az ágyadban...

Egyébként pont ennyit tudtam én is a Maya Builderrõl, mint amit leírtál, mert én is pont ezt találtam, mert nekem is pont ezt találta a GOOGLE! Csak nem igazán így írták, hogy "butított" vagy "fapados" vagy hasonló, hanem nyomatják a marketingdumát, meg azt sem értettem, hogy mi ez a "Concentric" és mi köze az Alias-hoz...

De nem baj ... nem akarok hábórút ... senki sem akar most háborút ... hiszen épp most lett vége a háborúnak ...

szkoryon
Nagyon szép munka, már gratuláltam neki!

Aldaryn, ha majd végleg áttérsz/megtérsz mayára - mert lesz ilyen, úgye???- , akkor LionTR-t is ránsd magaddal!!!!
Ez parancs, katona! 😛

deko
persze írtam hozzá kicsit, lenyûgözõ a munkája.... jajjjhát lijjonméénemmayás? 😄

szkoryon
Tetszik, de tégy oda az AA-nak, és mutass újabb képet róla!!! 😊

szkoryon
"a szõkéké a dícsõség... mert: az ész, a tudás, az alkotás, a vágyni akarás, a kivitelezés a szõkéké...a barnák csak irígyek. mi ezt jól tudjuk😊 Mi szõkék, tudjuk, a viccek "irígységbõl" születnek😊) khhm😄 yeeeee"

Hmmm...ehhez arért lenne egy-két keresetlen szavam...

maroon
Deko: Köszi, igyekszem. Mindjárt megyek a dokihoz... Az elõbb akkora vihar volt, hogy nem mertem kitenni a lábam, pedig egy köpésre van a doki... 😊

Aldaryn
Autó poly modellezési tutorial mindenkinek!

Lion remekmûve a CGTalkon:
http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=171825

Nem csak MAX-osoknak... :o)

per aspera ad astra

deko

deko
Szerintem hallott róla, sõt mindannyian ismerjük az F1 billentyût is, mégis feltesszük itt a kérdéseket, mert jó ide írni és jó kérdezni. Fõleg ha választ is kapunk. Ahogy kedves Panic, Fõnix megtudta Tõled google nélkül, mi is a MAYA BUILDER😊
Amúgy sokszor csak angol nyelven lehet hozzáférni az ilyen infókhoz és bíz' jó magyarul olvasni, mi a 'bánat' amirõl tudni akarunk.

Maroon: gyógyulj meg, úgy látszik nem húztál az ágy lábára zoknit😛 😊 ejjtelyáány😊

maroon
> én büszke vagyok h szõke lehetek😄 deko is egyset ért
> nemde?

Én nem is azt vitattam, hogy a szõkék rosszabbak! 😊 (A barátom is szõke, illetve csak fodrászatilag, vagy mi... Õ váltig ragaszkodik a barnához, de állítólag az sötétszõke... Na mind1.)
Lényeg, hogy én nem találok kivetnivalót abban, ha vki szõke, sõt nekem pl. tetszik is...

PaniC-
MAYA BUILDER

Maya Builder is a basic 3D modelling, texturing, and animation package created specifically for interactive and game level designers and tool build.

gyk. egy lebutitott maya ezert olcsobb maya jatekfejlesztesre...
phoenix: google-rol hallottal mar amugy?

Phoenix007
Emberek, hallottatok már olyanról, hogy Maya Builder? Mire jó az? Megvan valakinek?

Phoenix007
>A kocka sarka nem ilyen...

Én speciel láttam már ilyet is, és valszeg Mayer sem azért nem olyanra csinálta, mint te, merthogy olyat nem tudott volna.

>Lekonel, a szõkéké a dícsõség...

Na ja! Eredetileg én is szõke vagyok!

>A végleges verziót már nem mutatom meg, mert itt fogtok
>tobzódni 1-2 pixelen és néhány árnyalaton.

Na jó'van, csak akkor a fejléc legyen szép türkizkék, ahogy megbeszéltük!

>Fõleg Aldaryn kire büszkék lehetünk minden téren.

Na meséljetek, mit nem tudok még róla!

deko
Mayer,Panic és mind azok, kik ilyen render képeket mutattok, nem azért nem szólok hozzá, mert bunkó vagyok vagy mert nem érdekel, az egyszerû oka, hogy mobilról netezem és a szolgáltató alaból tömörít minden képet.. így minden óriási pixelek halmaza számomra.
Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek 100%-os része a 3D társadalomnak, de így is igyekszem teljesíteni felétek a neten. A mailen kapott képeket persze tudom értékelni, de az kisebb vagyon. szóval sorry ha ilyen visszafogott vagyok értékelés szempontból.

deko
És még valami.
Utólag elnézést kérek, hogy nem figyeltem kellõképpen ki mit mondott és mi volt az óhaja... ha esetleg a tisztet másnak adtam át, a tulajtól nem most kérek elnézést, hanem a köv. talin. A megsértett fél/felek vendégem/im egy sörre engesztelésként. Rendben? Amúgy ez lejátszható a pénteki ArtistPub meetingen is😛

deko
honlap design: most össze írtam ki mit gondolt. DE UTOLJÁRA.
A végleges verziót már nem mutatom meg, mert itt fogtok tobzódni 1-2 pixelen és néhány árnyalaton.
szóval ha megvan az egész akkor sanyimanó õsszerakja, aztán használhatjuk, ujjé.
Megvallom én örültem, hogy Aldaryn önszántából, kérés nélkül nekiállt a sitebuildnek. azt is tudom, hogy lelkesen csinálta... szeretném ha az ilyen lelkes munkák után nem olyan visszajelzés jönne, hogy "megcsinájjamáshaggyad". Pesze így van, de legyen némi köszönet az iránt aki lelkesen próbál segíteni nekünk. Fõleg Aldaryn kire büszkék lehetünk minden téren. Kicsit legyen megértés, elfogadás és öröm. Bocs ha sokat akarok.

deko
Lekonel, a szõkéké a dícsõség... mert: az ész, a tudás, az alkotás, a vágyni akarás, a kivitelezés a szõkéké...a barnák csak irígyek. mi ezt jól tudjuk😊 Mi szõkék, tudjuk, a viccek "irígységbõl" születnek😊) khhm😄 yeeeee