Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mookid
ezt csináltam tegnap:
http://mookid.uw.hu/temp/teszt002.jpg

látjuk a shaderek alapvetõ attribútumainak használatát? 😊

más: nem tudtok valahol a neten ultimate mental ray (közelebbrõl: GI és/vagy HDRI) tutort?

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Peetmaya
marha kíváncsi vagyok a rendermanra, de nem sikerült olyan verziót találnom, ami mûködne is... (license)

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
inz, cseréld le a kártyádat😊) 3000-es gépem van 1b rammal és nekem is szaggat😊))
kipróbáltam jó videokártyával (ati radeon 9200-es már jónak számít😊 és azzal meg pörgött mint az ökör...

Youth, mikorra várható a csicsergések szerint a vray for maya integráció?

Phoenix, neked mûködik a renderman?

PaniC-
valoszinu a videokartyad 16bit-ben nem tudja az opengl-t.. nekem anno valamelyik matrox kartyamnal volt ilyen.

inz
window - settings/preferences - preferences - cameras

nekem meg az mondja meg valaki, h ha 16biten használom a winfosht akkor miért szaggat a maya már egy db kocka forgatásánál is? /32ben szoktam használni, csak néha átállítja vmi és olyankor mindig csodálkozom ~

x

Phoenix007
Ehüm ... mostmár értem, hogy Aldaryn miért biggyesztett be egy 😛 szmájlit.... ALDARYN TE SZEMÉÉÉÉÉT! (A következõ SG-talinak álcázott vendetta alkalmával feltétlenül számítok a megjelenésedre... A Keresztapával nem viccelõdünk...)

Szóval akkor ki mit ajánl nekem, mint kezdõnek?

Másik kérdés: Valahogy elcsösztem a kamerák far clip plane-jét, most alapból 10-en van. Hogy tudom átállítani az alapbeállításokat?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

youth
Vray még nincs oylan állapotban hogy úgy beépülne mint a Mental Ray, így erre várnod kell. Max alatt prímán muzsikál, de az már egy másik történet 😊

Youth

Phoenix007
Köszönöm Aldaryn, ez rövid volt, és lényegretörõ! namármost ezt honnan tudom én megszerezni.

Aldaryn
Vray. 😛

per aspera ad astra

Phoenix007
Ja bocsánat, a Pixar renderman is megvan...

Phoenix007
>sok apró kis trükk van ám😊)

Na azt látom ... most például a trim tool-lal akadt egy kis problémám. Megnéztem a helpet, meg próbálkozok már egy ideje vele, de az istennek se akar mûködni ... de mostmár kétszer is meggondolom, mielõtt fikázni kezdeném ... mondjuk a curve snap is elég furán mûködik ...

>Ezzel amúgy csupán annyi baj van, hogy MR nem rendereli le

Hja, akartam is kérdezni: melyik renderelõt érdemes használni. (melyiket könnyû megtanulni, melyikkel mennyire szép a render, melyik mennyire gyors, és melyik mennyire bugos...) Nekem a következõk vannak meg itt hirtelen: AnimaLogic MayaMan, Illuminate Labs Turtle, Okino Nugraf, RoyalRender. Aztán van ugye még a Pixar RenderMan, meg a VRay, amirõl hallottam, és dícsérik...

>ma 05:06

Te ilyenkor már felkeltél, vagy még csak most jön a bedtime?

Peetmaya
de mostmár legalább tudod😊)
sok apró kis trükk van ám😊)

Azt hiszem nem lehet csak 3 értéket adni. Szögletes, teljesen lekerekített és köztes állapot. Ezzel amúgy csupán annyi baj van, hogy MR nem rendereli le, csak teljesen kerekítetten a beállításokat figyelmen kívül hagyva, míg Maya Software-el mûködik tökéletesen.

Phoenix007
>...aztán megnyomod a t betût és egy kör jelenik meg a twist által létrehozott vonal fölött...

AAAAARRRRRGGGGHHHHHH !!! Tudtam, hogy én vagyok a balf*** ...

Phoenix007
A SubD edge/vertex partial crease mértékét lehet százalékosan állítani? (A gnomon videó nem igazán említi...)

Peetmaya
Phoenix, twist parancsot végrehajtod a tárgyadon, aztán megnyomod a t betût és egy kör jelenik meg a twist által létrehozott vonal fölött. Azt kell tekergetni és többször is körbefordulhat a tested... nekem mûködik...

youth
Köszi, rendes vagy, de úgy néz ki megoldódott a dolog.

Youth

Phoenix007
Youth: én tudok letölteni Gnomon analog training: Harald Belker 1-2-3-at, meg van fent Sculpture 3 is. Mindegyik teljes DVD-s. (Persze nem ragaszkodnék hozzá, hogy letöltsem, de ha nagyon kell, akkor a lehetõség adott.) Meg van egy Carlos Huante és két Ryan Church DVDRIP-em.

Phoenix007
Thx inz! Akkor feltenném az elõzõ kérdésemet külön neked, mert látom, rád lehet számítani. A twist defofrmer-nek van valami használhatóbb verziója, mint ami a hotbox->defor->create nonlinear->twist alatt található? Vagy azt lehet valahogy ésszerûbben is használni, mint ahogy én csináltam? Nekem ugyanis csak úgy sikerült, hogy egyszerre kb 10 fokot engedett csavarni, és ezt meg kellett ismételnem tízszer... Ami különösen idegesítõ egy olyan esetben, ahol a végeredmény nem is igazán fog látszani (huzagolás egy fegyvercsõben...)

youth
Ja látom fenn van villamvadaszon...

Youth

youth
Ebben az elejétõl végig mutatják a fej gyúrását? Feltöltenéd nekem? Örök hála!

Youth

PaniC-
youth:
erre gondolsz?

de megvan az egesz sculpture sorozat I-V.

youth
Oké csak gondoltam valaki rendelkezik vele, nade akkor úgy látom nem. Köszi!

Youth

inz
youth antidot-on rákerestem és több emberkének meg van osztva, nem tudom milyen neted van, de ha szélessáv akkor egy két éjszaka és lennt van

x

inz
Display - Heads Up Display - object details

x

Peetmaya
Phoenix, neked milyen extra igényeid vannak😊) Outliner, szerintem számolnod kell...

Phoenix007
Hol lehet megnézni, hogy hány objektum van kiválasztva (úgy, hogy nem szeretném megszámolni...)

youth
Hali!
Megvan valakinek a

John Brown - sculpting the character head

Csak mert elkezdtem járni rajzszakkörre és ott van lehetõség agyagozni is, így tuti nekiugrom majd egy fejnek de jó lenne átnézni, mégis mit mikor hogyan... Elõre is köszi!

Youth

maroon
szólok...

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Phoenix007
Közbe' megtaláltam... Te ez a Twist deformer enyhén szólva kritikán aluli... Vagy én vagyok béna, és remélem az utóbbi eset áll fenn. Nekem speciel úgy sikerült "twistelni" hogy beállítgatom ott a slidereket, fogalmam nincs, melyik mit fog csinálni, csak azt látom, hogy max 10 fokot enged, és nyomok egy OK-t. Aztán ha több kell rá, akkor megismétlem a míveletet... Szóval elég hülyén néz eu így ki... Vagy tényleg én vagyok béna?

Peetmaya
animation menuset, deformers/create nonlinear/twist
érdemes függõlegesen is sok szegmensre bontani a poly objectet, hogy szebb eredményt kapj.

Phoenix007
Hogy lehet egy poly hengert megcsavarni? (sima hegneralakú maradna, csak az edge-ek spirál alakban fussanak végig az oldalán.)

Phoenix007
Maron: Hypershade-ben kell különbözõ shader-eket csinálni a különbözõ objektumokhoz, mert ha egy objektum színét megváltoztatod, akkor azt a shadert változtatod meg, ami hozzá van rendelve az adott objektumhoz, viszont vele együtt megváltozik a többi objektum színe is, amelyikeken ugyanaz a shader van. Ha csak annyit akarsz elérni, hogy a szerkesztõablakban az objektumoknak különbözõ színe legyen, az nagyon egyszerû (értsd jól: még én is meg tudom csinálni), Hypershade-ben a bal oldalról rányomsz valamelyik surface-re (blinn, phong, lambert), akkor kapsz egy új materialt a jobb oldali ablakban, amit aztán átnevezhetsz, és változtathatod a színét, meg minden egyéb jellemzõjét, amihez sajnos még nem értek... Pedig nincs is vidámabb dolog egy guszta kis graph network-nél...

Na sikerült úgy leírnom, hogy még én se értem... Ha marhaságokat írtam - arra igencsak hajlamos vagyok - akkor szóljatok.

Phoenix007
Emberek, egész pontosan mi a túró az a mesh object? Cloth garment-et akarok hozzáhegeszteni egy object-hez, de aszongya csak mesh objecthez lehet...

maroon
Egy kérdés (már 3d ügyben): azt hogy lehet megcsinálni, hogy különbözõ színeket adjak, különbözõ dolgoknak? Mert amíg az egyiknek pl. kéket adtam, és létrehoztam egy új tárgyat, az is kék lett, ráadásul, ha azt akartam változtatni (mármint a színét), akkor az elsõ is változott... Pedig külön volt kijelölve... 😞
Remélem érthetõen fogalmaztam... Bocsi, hogy nem használok szakszavakat, de sajna ahhoz még nem értek...
Ja, és még (egyelõre) a PLE-t használom... Szóval ezzel kapcsolatban kéne egy kis help...
Elõre is köszi!

maroon
Penatesz: igazad van, de én csak hobbiból rajzolok, meg az az igazság, hogy a rajztanárom egy életre megutáltatta velem a rajzolást (vagyis inkább a továbbfejlõdést...), szóval jó, hogy legalább ennyire még szeretem. Persze igyekszem fejlõdni, a magam módján, tanulva a hibáimból, amiket nem baj, ha mások mondanak el, sõt!

maroon
Azon vagyok Peet... Ez alapján (vagyis inkább ilyen rajzok alapján fogom majd elkezdeni.

Peetmaya
Maroon, nekem az volna a kérésem, hogy próbáld meg az elképzeléseidet 3d-re ültetni, mert végülis errõl szólna ez a kis fórumszoba itten.

Mindenkinek kösz a kritikát, de smooth verziót egyelõre nem kaptok, mert ahhoz össze kéne olvasztani a két féltekét, ahhoz meg lusta vagyok. Majd ha kész lesz a modell, láttok róla smoothot😊

Mayer
Nekem ilyenem van 😊)

www.gaborhertelendy.com

Penatesz
Figyelj Maroon amit tolsz az nem rossz,de nincs sok ertelme.En eveket toltottem el azzal,hogy olyanokat csinaltam mint te.Akar tobb heten keresztul is csinaltam egy egy rajzomat.Nem tanultam technikakat se anatomiat.Ez pedig a te rajzaidon is nagyon meglatszik.Ha tenyleg erdekel a rajzolas,akkor surgosen keress fel egy grafikust vagy egy festomuveszt,kulonben ugy jarsz mint en,aki hebe hoba megmutogatja par embernek a rajzait,de alapvetoen tudja,hogy egy kicsit is hozza erto elott nem allnak meg a helyuket.

Oryon dolgozol mostanaban valamin?Letrejott a computerbizniszed?

Peet: megint felhivnam a figyelmed,hogy erdekel a telodrol egy 3-as smooth.

Penatesz

maroon
Köszi, majd megnézem... és esetleg ráveszem a szüleimet... ^_^ Vagy gyûjtögetek...

maroon
Phoenix: ja, inkább Disney. Az az igazság, hogy már valahol kialakulóban van a saját stílusom, ami a Manga és a Disney között vergõdik éppen... 😊 Egyébként tudtátok, hogy a manga figuráknak azért van olyan hatalmas szemük, mert a manga rajzolók Mickey egér szemét vették alapul?

Oryon: igen, tudom, hogy Neked nem éppen jön be... 😊 De sebaj, ami késik, nem múlik...

Most itt tartok éppen: http://maronmanga.freeweb.hu/EgyebR10.jpg
Ennek talán már mangásabb a szeme...

szkoryon
Jaj, mondtam, hogy nem értek hozzá...😛

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
Van egy olcsó megoldás egy jó minõségû rajztáblára!

Genius NewSketch...
Ez 26000Ft, volt nyáron!
Asszem 32x32 cm-es, szal benne van az A4!!!
Viszonylag olcsó, jó, preciz...
www.genius.hu v. www.genius.com

Már csak meg kéne vennem 😛

szkoryon
Addig változtatgatom, amíg akad olyan, akinek nem tetszik...

Igaz DEKO????

Phoenix007
>Meddig akarod még húzni a népet, hogy ilyen wippeket beraksz
>és azt írod, hogy "szar"?????

Na ja, ezek után már én is nagyon várom azt a verziót, amire Mayer is azt mondja, hogy na ez már kész van, ez így jó!

>...a realista felfogásom miatt nem a szívem csücske a manga
feeling, ...

Hát ígen, a mangának/animének van egy stílusa, aztán az vagy bejön valakinek, vgy sem. Viszont a Maron rajzában nem igazán látom a jellegzetes manga vonásokat. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz, én nagyon örülnék, ha így tudnék rajzolni (vonalzó és 0.2-es rotring-ceruza nélkül eleve elveszettnek érzem magam...), de ez inkább Disney stílus, mint manga.

szkoryon
Igen, de kiegészíteném, ha nem sértelek meg vele, hogy azon túl, hogy "map-ekbe bepakolt textúrák adják a shadert", hozzájön: + az adott "anyagtípus" összes beállítási értéke adja a SHADER-t 😊

Remélem nem gond 😊

szkoryon
Max-ban nyomod a vray-t, vagy van valami mayás PRE-V-Ray, amirõl lemaradtam???

szkoryon
Eddig tetszik a tiopológiája...

Lehet benne valami, hogy nem kéne erõltetni a sub-divet, mert szép, csak épp a low-polyhoz kell vagy 3x ennyi él 😛

szkoryon
Valóban fenomenális volt, hogy gyúrmás feeling és sok poén + minden...
Egyik kedvencem.

Apropó megvan neked?
Megy XP alatt?

szkoryon
Érdemben nem tudok hozzászólni, hisz a realista felfogásom miatt nem a szívem csücske a manga feeling, de ha a fejét nem nézem (a manga szemek miatt 😛 ), szerintem egész jó lett!
Bár nem anatómiailag néztem, csak úgy, összességében! 😊