Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mit gondoltok, miért van az, h ha .mov-ot renderelek akkor 9 másodperc 380Mb?
szkoryon
A renderidõt nézted???
Sokkal kevesebb lett, mint a múltkor és valamivel még szebb is lett 😊

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
Annyira gáz lett???

Meg nézd meg kérlek, hogy minden feltételt teljesítettem e amit kiírtál!!!!

Peetmaya
megkaptam, véleményt majd késõbb mondok!
Srácok hajrá small contest, küldjétek a képeket sokat jól, hogy 10000. hsznál ki tudjuk vele festeni szépen a fórumot!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

szkoryon
Peet: mail ment a SMALL CONTEST-ed javított verziójával!!!!

szkoryon
😊 Téma lezárva! 😊

Phoenix007
>Phoenix007 (Godfater): Most ezt miért kellett????

Hát valami azt sugallta, hogy Kirk Hammett nagy Metallica fan lehet, é gondoltam, jó ha tudja, hova keveredett

>Ki leszel tagadva a "családból" ha tovább folytatod! 😄

Fiam! A Keresztapát akarod kitagadni? Ezért kapsz egy levágott lófejet: (Igen, ez lófej, ha mondom!)

>Amúgy az Oryon általam kreált nick és igen, az Orion-ból!!!!

A Metallica-nak is van Orion címû száma, ha ez az elõzõ hsz-embõl nem lett volna világos...

>Csak, hogy legyen valami különbség az átlagtól 😛PPPP

Hmmm ... nem is rossz ötlet! A Phoenix is mindenhol foglalt, talán megpróbálkozhatnék a PhoenYx-el...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Na ennek a vektor rendernek majd utánna járok.
Eszembe juthatott volna, hogy az is van.
Azt nem bánnám, ha kis méretû lenne, a kész swf ,mert az lenne a lényeg, na majd kitalálom.
De köszi Godfather, egyszer majd kérhetsz valamit ezért.
szkoryon
Phoenix007 (Godfater): Most ezt miért kellett????
A végén még elüldözöl itt mindenkit ezzel...!!! 😊)))))
Ki leszel tagadva a "családból" ha tovább folytatod! 😄

Amúgy az Oryon általam kreált nick és igen, az Orion-ból!!!!
Csak, hogy legyen valami különbség az átlagtól 😛PPPP

szkoryon
Deko: Itt az ideje, hogy lemodellezd végre a kocsidat!!!!! 😊))))

Phoenix007
Hát létezik Maya Vector Renderer, meg ahogy láttam, még tisztességesen is mûködik. Sõt, nekem gyanús, hogy alapból benne is van ... nézz utána a plugin-managerben. Azt tudom, hogy a MAX-os verzió, amivel próbálkoztunk, olyan gusztustalanul kinézõ, és olyan nagy méretû swf-et csinált, hogy ugyanaz mov-ban kisebb volt, és persze sokkal szebb is. Mondjuk ha "ratyis bannert" akarsz csinálni, akkor sztem nyugodtam bele lehet tenni egy aranyos kis mov-ot.

Egy kérdés!
Mayához van valami plug-in amivel az animációt flash-ben lehet elmenteni, exportálni.
Szal amit kirenderlek az végül egy sima flash anim legyen minta a ratyis bannerek vagy, mint a Happy Tree Friends.
Phoenix007
A legjobb helyre jöttél Kirk, itt ugye elsõsorban Mayások vannak (ki nem találtad volna, ugye?) és akad közöttünk egy-két Metallica fan is! Oryon például nagyon tehetségesen fordítja a Metallica számcímeket. Tõle tudhattuk meg például nemrégiben azt, hogy a "Nothing else matters" azt jelenti: Nincs több anyag! Jelenleg a következõ projecteken dolgozik: Stone dead forever, Breadfan, Stone Cold Crazy és a Fade to black. A hab a tortán az "Orion" lesz...

Peetmaya
üdv KirkHammett, így konkrétan nem tudok, de azért van a net, hogy leküzdjük a távolságot és aki mayazik, az itt megtalálja a társaságát. Üdv körünkben!

Na még eccer...
Tudtok olyan srácot (vagy lány), aki Miskolci, és érdekli a Maya?
Helló!
deko
Na ez sem nekem való.😞(( Semmi 5let, olyan kreatívtalan az egész😞
Na de ha mégis valami jó dolog beugrik, talán. de autót modellezni... ááááá. aztatat én nem szeressem😞

deko --- az élet értelme: 42 ---

szkoryon
Abba nincs semmi buli. Egy ilyen contestnél a nyeréshez nyerõ lenne a témám, tehát, hogy fogom a mustangom és jól összetöröm 😛

Már van elég ANYAG!!!! 😊)))))))))))))

Phoenix007
>Jó, akkor nekiállok és megcsinálom a Mustangot, majd duplikálom egy párszor és karambóloztatom õket....

Nem kell tömegszerencsétlenséget csinálni 150 halottal, csak egy egyszerû forgalmi dugó ... érted?!?

Amúgy télleg ritka hülye téma ... a CGTalk-os MachineFlesh, na az igen! Ott voltak szép dolgok! De hogy forgalmi lekvár ... (a "Nincs több anyag" után szabadon )

Peetmaya
Tud valaki segíteni rendermanban?

Peetmaya
hát igen, valahogy sosem találják el ezek a contestek az én ízlésemet😊))

Vray-t a népnek!

Na ez a téma ami telleg távol áll tõlem😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

szkoryon
Jó, akkor nekiállok és megcsinálom a Mustangot, majd duplikálom egy párszor és karambóloztatom õket....
És felébredek, hogy ...... 😛

Lehetetlen, nem fér bele az idõmbe, pedig milyen jó lenne indulni 😞

mookid
a polygon bevel offset értékét tényleg nem lehet 0.1-nél alacsonyabbra állítani??

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

szkoryon
"maya 6-ba épített mental ray nem mûködik GI szempontjából megfelelõen"

A small contestnél jöttem rá, hogy mennyire nem.
Nagyon durva, hogy mennyire használhtatatlan lett.

Már nem csak a Byrob Polytools miatt vagyok kénytelen még mindig 5-öt használni 😛

szkoryon
Dolgozom Peet small kontesztjének második verzióján, még ma kész lesz!!!
Aztán jön a többi elmaradt teendõm mayában.

A biznisz még nem...de ami késik nem múlik 😛

Phoenix007
Ezt most leltem a CGTalk-on. Hátha valaki még nem látta...

Ossipov's raspberries

Jó étvágyat!

PaniC-
Uj 3dluvr contest..
itt a link.

nagyon jo tema... : Traffic Jam

deko
jelentem: MA a hompage immáron az sg maya fórum lett gépemen. Így döntöttem😛

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
Na megvolt az újabb kísérlet GI-ra, sõt még FG-re is, és nem megy. Szépen leszámolja a photonokat, de a képen érdemi változás nem történik. Azon kívül mostanság olyan fagyékony az MR-em, hogy valami fantasztikus. Nagyon elbaszták a 6.0-ba integrált MR-t, nem vagyok vele megelégedve, sõt.
Valaki tudna segíteni renderman ügyben?

Peetmaya
Penatesz, akkor uccu neki, had lássuk a wip képek tömkelegét!

Penatesz
Phoenix igy soha az eletben nem jutsz el odaig,hogy alkoss is valamit....

Peet: ahogy mondod.Keveset irok es sokat alkotok.Mar megvannak a referenciakepeim a fenykepezogeprol.

Penatesz

Peetmaya
Mookid, lehet, csak a te kedvedért teszek még1 próbát, bár nem bízom az eredményben...

Phoenix007
> ja, egyébként a textúrázás öt részes, vigyázz!

shit ... tényleg ... Majd küldd már el léccives, hogy neked mik vannak meg!

mookid
sziasztok! köszönöm a reakciókat! igen, azt hiszem, a fotorealizmus nem az én világom... nem azért, mert tehetségtelennek tartom magam hozzá, hanem mert nincs kedvem. különben a CGI sosem lesz teljesen fotorealisztikus, csak mindenféle ügyeskedéssel meg lehet közelíteni, nem? én nem akarok ezen izzadni.
Peet: maya 6 alatt igenis megy a gi, ma szórakoztam vele. em lehet, hogy Te nem kapcsolsz be valamit?
Godfatha': (publicba írom, mindegy 😊 köszönöm, két napja megtaláltam a texturing 1 dvd (és nem vhs!)-ripet, nagy volt az öröm 😊 ja, egyébként a textúrázás öt részes, vigyázz!

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Szevasztok! Menne 1 láma kérdés. Hogyan tudom azt megoldani hogy a raytrace árnyékok szépen átmenetesen legyenek, nem nagyon kontrasztosan, mint pl. amikor kicsit felhõs az ég és akad derített fényrendesen, remélem értitek mire gondolok.
Elõre is köszi a segítséget.
Ja Ha lehet a válaszokat privátba küldjétek mert nem tudom mosatnában olyan intenzitással nézegetni a fórumot.
youth
Nem tudom mikorra várható, de ha végre lesz maya alá az szerintem tuti bugos lesz, aztán megint pár hónap és végre lesz rendes v-ray maya alá is.

Youth

Phoenix007
Apropó tutorialok! Mookid, neked kellett volna valami a múltkor. Írj egy mélt, hogy mi a helyzet, aztán megoldjuk valahogy!

Phoenix007
Peet: Phoenix munka helyett tanulja, hogy hogy kéne dolgozni, és mkor problémába ütközik, megkérdezi a tõle okosabb embereket, hogy mielõbb továbbléphessen.

Penatesz: a fent említett okok miatt vagyok ilyen nagyon aktív a fórumon. Nemrég kaptam meg Peet-tõl az új tutorial-adagomat, úgyhogy most menéztem a NURBS modeling 3-at, a PolyModeling 2-t, csináltam egy modellt (féligmeddig), most nézem az Intro to Maya 2-t, mert még azon sem sikerült átrágnom magam, éppen ismerkedek a Marking menük készítésével, aztán megnézem majd a Texturing-et, ami négy részes, akkor csinálok valami textúrát a még félkész modellemre, azután jön majd a Lightning/Rendering, ami szintén négy rész, megpróbálok majd valami beállítást összedobni, szépen bevilágítani, és szépen kirenderelni, majd miután szomorúan konstatálom, hogy nem tetszik a végeredmény, még megtanulok valami renderelõcuccost, ami valszeg a VRay lesz, lerenderelem mégegyszer, és akkor talán felrakom. Mondjuk az unokáid talán még láthatják is az elsõ munkámat... (Fény)képet addig is csak arról tudnék felrakni, hogy hogyan sorakoznak a kiskanalak a mosogató szélén, abból lehet ugyanis megállapítani, hogy mennyi kávét ittam a legutóbbi mosogatás óta (ami rendszerint naponta egyszer bekövetkezik). Elég ijesztõ látvány, már a nagymama féltveõrzött ezüst eszcájgját is elõ kellett venni...

Peetmaya
Mayer, ok, elhiszem, de nekem nem megy. Oryon meg mintha azt mondta volna régebben, hogy neki se megy, csak irreálisan túllõtt értékekkel...

Mayer
Bocsi Penatesz, nem nagyon tudom hol áll a fejem. Azt hittem már válaszoltam. Nincs modellezve. Illetve modelleztem, de nem mindent. Tehát azokat a kis füleket természetesen nem modelleztem le mert minek. Úgyse látszik.

Bocsi mégegyszer.

Peet: meg tudom külömböztetni az 5-ös és a 6-os számjegyeket 😊. Én is a 6-os mayáról beszélek. Müxik abban is.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
modellezéssel mostmár hamarosan végzek, utána jöhet a textúrázás, bár nem tudom hogy fog sikerülni, textúrázni nem tudok...

Penatesz! Phoenix munka helyett fórumozik, te viszont igen ritkán tisztelsz meg minket jelenléteddel, ez biztos azt jelenti, hogy lázasan dolgozol a fényképezõdön?😊)

Penatesz
Mayer: ugyan mar kerdeztem egyszer de elsiklottal felette:a telefonod feneken az erintkezoko le vannak modellezve,vagy csak egy kep? ha nem voltal olyan lusta mint egyesek es lemodellezted,akkor orommel vennem,ha csak a fenekerol feltennel egy wiret.

Mookid: nekem nagyon bejon ez az urleny.Ha ilyen rajzfilmekbe illo figurat akartal letrehozni,akkor baromira eltalaltad.

Phoenix: itten nezegetem a forumot es azt latomm,hogy te vagy a legaktivabb hozzaszolo,ugyanakkor egy kepet sem dobsz fel kozszemlere.Ugyhogy asszem itt az ideje,hogy koveteljek toled valamit.DE AZONNAL !!!!

Peet: telo hogy all?

Penatesz

Peetmaya
Mayer igen, 5.0-ban mûködik, de 6.0 alatt nem megy a GI

inz
hmm.. lehet akkor úgy kell beállítani, hogy create - cameras - camera options boxa és ott lent, amúgy gõzöm sincs :F

x

Phoenix007
Peet: RenderMan-t még nem próbáltam ki, fel se raktam még egyiket sem. Igazából annyira nem szeretek pluginezni, hogy még a 6.0.1-es peccset se raktam fel... Azért kérdeztem, hogy melyikkel érdemes foglalkozni.

inz: ismét köszi a segítséget! A helyzet a következõ: Beállítottam a cuccot ott, ahol mondtad, de Maya úgy csinál, mintha nem venné figyelembe. 1000-et szoktam beírni, miután alapból 10-zel indul, aztán egyszer a preferences-be próbaképp beírtam 800-at, akkor meg 8-cal indult el... tehát a preferences-be beírt érték 1%-át veszi figyelembe... Ez nekem megint nem logikus, de mindegy...

Mayer
Nézd meg a mesmer learning video-t. Szépen ott van a GI caustics meg a GI belövése.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Peet: már hogyne müxene GI?

www.gaborhertelendy.com

Mayer
mookid: Mayernek van itt egy tök jó amit õ írt 😊) lol

Most újra végigolvastam és háááát nem a legjobb, de azt hiszem meg fog felni. Egyszer azt hiszem már leírtam ide a fórumba hogy hogyanis muxik FG HDRI-vel de nagyon úgy vettem észre hogy mindenki átcsútott felete 😊.

Plusz: SpotLamp HDRI lighting videója is fenn van villámvadászon, amiben megint egy másik módszert láthatsz amit Image Based lighttingnak hívnak. (na ez a photonemission asszem).

Ja és egy színú vagy procedurális maya shaderekkel is világíthatsz (FG) de már ezt is leírtam, és azt hiszem te és phoenix kérdeztétek.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
maya 6-ba épített mental ray nem mûködik GI szempontjából megfelelõen... Egyszerûen lehetetlen belõle kihozni valamit.
amúgy Learning Maya.

Mookid, nekem elég meseszerûnek tûnik. Ez is a célod, hogy meseszerû legyen, vagy jobb lenne fotoreálra? Amúgy aranyos!