Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
Dekonak teljesen igaza van. Hamarosan elkészül a körlevél, errõl értesülni fogtok e-mailben, és akkor viszont nagyon keményen be fog indulni az oldalgyártás remélem!!!
Én most a telóm shaderelésével bajlódom, hogy legyen kép, amit fel lehet tenni a oldalra jól...😊)
Na mindenkinek hajrá mostmár, mert deko egyedül nem csinál semmit, csakis közösen!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
astrantia ez mind szép és jó, de Boba állítása szerint ez csak a maya 5.0-val és intel rendszerrel mûködik...
maya 6-hoz még nincs artist tools...

deko
Remélem nem megint csak kezdeti lelkesedés volt, úgy mint a maya irc-nél, mert akkor csúnyán megharagszom. komolyan.

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
senki nem küldött nekem képet a munkáiból, amit a maya sitera betehetnék.😞 most akkor mi van? senki sem segít a saját alkotásával? lassan indulni kéne.

a server name azt hiszem a számítógéped neve kell hogy legyen, a .dat fileban arra kell a potyek-et kicserélni

Phoenix007
Embörök a Renderman-t hogy kell felrakni?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

deko
kb. 2 perces beállítás volt, hagytam minden anyagot az eredetiben, bekapcsoltam az edge-et és az árnyékot majd nyomtam egy rendert😊
Fura, hogy nem látom menetközben a számolást, csak a végeredményt.😄
Nekem nem volt gond, hogy nem csak lambert material volt, nem szedtem le más beállítást sem mint glow, textúra és hasonlók.
Abszolút figyelmenkívül hagyta a vektor renderer.

Kösz a linket, majd lekapom.

http://hitchhikermovie.free.fr/trailer_hitchhikers.avi

Itt van, ha még van, de mondom semmi nincs benne a filmbõl olyan, mint a Terminator 3 elsõ trailere mikor egy T betûvé folyt össze egy folyékonyfém csepp.
Viszont a hivatalos oldalon lehet látni Marvin jelmez próbáját, az a fickó lesz Marvin, aki R2D2-be is gyakran bele bújt.
A híd jó lett amúgy bár én 1színûben hagytam volna a kitöltést.De amúgy fajin. 😊

deko
Steone, ez csúcs... kipróbáltam a romos hidamon.
Asszem lenyûgöz ez a vektoros kimenet.

A trailert nem láttam. link? kössz elõre is.

Aldaryn
Hmm... laza. Én meg itt szívok ezzel a vacakkal. 😞 De ne offoljunk.

per aspera ad astra

szkoryon
Aldaryn: Most kezdtem el tanulgatni az egyetemen a Fresnel tükör és üveg általános jellegzetességeit!!! 😛
Valamint van egy szabad elõadásom, ami a Videózást (kamerabeállítástól a profi felvételekig) taglalja... 😊))

Talán megérte egyetemet váltani 😊))

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
Faintos lett! 😊

szkoryon
Eddig amit bejött: DeepPaint3D

Semmi extra, egy világos kék lambert material.
A render maya vektor render, ott a fill-ezés 1színû legyen, az outline meg legyen benyomva és kész.
SWF-ben és annyi. 😊
Komolyan nem több, második próbálkozásom lett a lent látható cucc.
A többszínû shadereket nem tudtam megetetni vele teljesen más lett mintha simán rendereltem volna.

Deko láttad már az galaxis utikalaúz kedvcsináló trailerét?
Semmi nincs benne ugyan, de hangulatos.
deko
Errõl légyszíves írhatnál bõvebben!

Aldaryn
Szvsz a textúra alapjait, és felfeszítését, illeszkedéseit elég nehézkes csak PS-bõl nyomonkövetni, kéynelemsebb ha melette használsz vmilyen 3D-s realtime ffestõt. Sokan játszák azt, hogy pl. bodypaintben megfestik nagyjából a textúrát, így egyszéges lesz, bump, specular, stb... mapokat könnyû összehangolni, ezután pedig ezeket a félkész mapokat dolgozzák ki véglegesen PS-ben. Persze, mindenki úgy nyomja, ahogy kedve tartja.

per aspera ad astra

Penatesz
Tanuld meg rendesen kezelni a Photoshopot,az minden gondodat megoldja.
Jut eszembe: a kesz modelrol wiret es smoothot kerek.

Penatesz

Aldaryn
BodyPaint mindenképp. 😉 A Zbrush is nagyon jó 3D-s UV festegetésre, de valahogy kihaygták az "undo" funkciót pont a festés közben, amitõl hosszú távon idegösszeroppanást lehet kapni. BodyPaint...

per aspera ad astra

Peetmaya
skacok, milyen 3d-s festõ progit tudnátok nekem ajánlani, amiben normálisan lehet dolgozni? maya beépített paint effects picit lassúcska... meg nem is elégíti ki az igényeimet😊

mookid
én inkább úgy kérdezem: KONKRÉTAN hogy csináltad? 😊

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Peetmaya
Lekonel itt az a lényeg, hogy egyenletekkel írja le a tárgyak körvonalát, kitöltési színeket használ, mint corel draw-ban, vektorgrafikára fordítja le a jelenetet (flash anim).
ha tudtad, hogy errõl van szó, elnézést kérek az okoskodásért!

vanni van, de ez egy sima kék lambert shader.
Na bazze😊 Hogyan csináltad?😊
Nagyon jo lett😊 de ilyen célra van cartoon shaderelés is ugye?😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Pop, Csajok, Vektor render!
Egy napja nyomtam elõször vektor rendert, de szerelmes vagyok bele! 😊
Húzd össze az ablakot mert nagy lesz!
SpaceShipOne-Vektor
PaniC-
a camera beallitasainal:
outliner - a perps -en v. ha masik kamerat hasznalsz akkor azon ctrl-a

Még egy kérdés.
Hogyan lehet megváltoztatni azt, hogy az élességi tartomány ne párhuzamos legyen a kamera síkjával? Remélem értitek, mire gondolok.
Peetmaya
jéézusom, nyúzzátok szeretncsétlen monitorokat😊)

szkoryon
A 14"-osommal is ez volt, egy ütés és helyrejön 😛

mookid
a monitorom képe egyébként hetek óta spontán fordított hordó alakot vesz fel, és úgy összeszûkül, hogy kifolyik a szemem fél óra után... a szakemberek azt mondják, ez már a vég, úgyhogy most pár napig sztm nem leszek.
Penatesz: semmi baj. mindegy is, most úgysem lesz fényképezõ. monitor lesz.

mookid
értem! sztm azért voltam láma, mert biztos voltam benne, hogy az I az illumination, de nem, image. most már képben vagyok. bocsánat.

youth
Igen, olvassátok el Aldaryn írását a HDRI-rõl

Youth

szkoryon
NEM!!!! 😊
Légyszi ne keverd már te is! 😊))

A HDRI nem egy folyamat "CSAK" egy képformátum 😊)))))
Olvasd el Aldaryn íráasát, meg még egy párat és érteni fogod!

szkoryon
Ha lesz valami Ward's CG University, akkor jelentkezünk, Peet??? 😛

szkoryon
Már leszedtem 😛

mookid
akkor lehet, hogy én sem tudom, mi az a hdri 😊 a dome-megoldás (textúra ráfeszítés, final gather bekapcsolása) az nem az?

Peetmaya
szeretnék ilyen szintre eljutni, amilyen szinten Ward van. Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül😊

Peetmaya
Nyah elkészültem a telóm modellezésével, úgyhogy nemsokára jön a shaderelés, szép munka lesz. Utána már csak a kompozitálás lesz, de az már nem lesz olyan nagy feladat szerintem...

youth
De ez már korábban készen van, cgtalkon már pár hónapja talán choice awardos is lett, most mondjam azt hogy nem lepõdtem meg? 😊 Nagyra tartom!

Phoenix: itt sehol nincs hdri. Szerintem csak úgy mondta, hogy amúgy azt tanulgatja Mookid.
Aldaryn írása a hdri-rõl: itt

Youth

Penatesz
Youth ez nem egy korabbi munkaja Wardnak?Mert ha nem,akkor lattam mar ehhez igen nagy mertekben hasonlot.

Deko: a kateter mar nekem is eszembe jutott,csak az a gond,hogy tul hosszu csovet kellene vennem,hogy elerjen az iroasztalomtol a wc-ig,es mindenki felborulna benne.

ezzel kellett volna kezdenem...
nos megegyszer vegigolvastam az elozo hozzaszolasomat es tenyleg felreertheto voltam,ugyanis paran megkerestek,hogy esetleg megvennek a fenykepezogepemet.Tehat hogy pontositsak:a fenykepezogepemrol keszult blueprintet ajanlom csak fel (a gepet megtartom)barki szamara,aki nem rendelkezik sajat referenciaanyaggal,de szeretne digitalis fenykepezogepet alkotni.Az esetleges felreertesek miatt mindenkitol elnezest kerek megegyszer.

Penatesz

Phoenix007
Télleg nagyon faja, de mostmár aztán végképp fogalmam nincs, hogy mi az a hdri ...

youth
Emberek! Egy kis ingyen reklám Wardnak 😊
3dtotal.com-on megjelent "Texturing with 3D Total's Texture CD's" by Balazs Kiss címû mûvet tekinthetik meg az arra látogatók.

Youth

youth
Nagyon klassz! Csak így tovább!

Youth

youth
Bocs de semmi idõm nincs, suli óta mayat nem indítottam el.

Youth

mookid
én sem értek. én most a hdri-t gyakorlom (kép1 és kép2), azt meg nem szabad, ugye?

Phoenix007
>Idõ híján ajánlom a katétert, vagy a kacsát... ezzel is idõt spórolsz😊)))

Vagy vannak már remek felnõtt pelusok

>Vagy akárki mást emlegethetnék...

Nekem elég mentség az, hogy pont ahhoz a részhez nem értek abszolút, ami ide kéne? (Ha jól emlékszem be kellene világítani, és szépen lerenderelni egy jelenetet, ugye?) Én csak olyat tudnék csinálni, hogy "Csendélet és atomvillanás"

Peetmaya
Oryon azt mondtam nem mondok véleményt, ez nem azt jelenti, hogy szar lett, hanem azt, hogy nem mondok semmit!😊 Nyugalom. Amúgy megfelel minden feltételnek, köszi, hogy elküldted. Többiek, vegyetek példát Oryonról!

Penat, nem tudtam, hogy ennyire nincs idõd, de amúgy már régen volt szó róla, hogy így kéne a dolgot csinálni, hogy legyen valami határideje.

De pl, Youth, miért nem csinálod meg a smallcontestet? Vagy Mayer? Vagy akárki mást emlegethetnék, akik mostanában elég passzívak, pedig toljátok a mayat jól...

deko
off: Hóhért akasztani remek, azt is fotózd le. 😄
Idõ híján ajánlom a katétert, vagy a kacsát... ezzel is idõt spórolsz😊)))

Penatesz
Peet ezt most hogy gondoltad?Akasztjark a hohert?Az a gondom,hogy olyan rohadtul el vagyok azva,hogy elvileg november kozepeig meg wc-re sem nagyon lenne idom menni.A mayat 2 hete kapcsoltam be utoljara es fene se tudja,hogy mikor lesz a kovetkezo alkalom.Viszont a fotok a gepemrol olyan atkozottul jol sikerultek,hogy agyalok azon,hogy felteszem esetleg valahova blueprint-nek.Ha erdekel valakit egy sony digit.fenykepezogep az szoljon.

Penatesz

youth
Vagy esetleg tömöríteni kéne.

Youth

Phoenix007
Mert 1600x1200-ban renderelted...