Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Phoenix: Pl. CGTalkon, Artistpubon, ilyen helyeken. :o)
per aspera ad astra
www.gaborhertelendy.com
Nemsokára lesz világítós kijelzõvel is
www.gaborhertelendy.com
deko nekem [email protected]
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Deko: én szeretném használni a maya3d.hu-s címet, of korsz phoenix@maya3d.hu elõtaggal. Esetleg ha lehet kettõt is kérni, akkor egy godfather@maya3d-t is kérnék...
Aldaryn: a te munkáidat hol lehet szemrevételezni?
inz: Te meg gyere legközelebb a fórumtalira ... akármikor is lesz az ...
KirkHammet: Te is gyere
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
www.gaborhertelendy.com
[email protected]
Kissé kapkodtam.
És mégvalami, azok akik szeretnék késõbb használni a maya3d.hu levelezési címet, írják meg milyen user névvel szeretnék. Remélhetõleg sanyimano hamarosan elkészíti a devlistát és akkor ilyesmivel többet itt nem zavarok.
deko --- az élet értelme: 42 ---
akkor innentõl kezdve nem rinyálok holmi hz-ek miatt.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
per aspera ad astra
Ezzel ne foglalkozz, én is! A múltkorira például egy pisztollyal, és egy vadásztõrrel mentem...
Kevésbé rongálod vele!!! 😊
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
folyton kifagyasztja a maya-t, csomó funkció nem mûködk alatta, szar az egész...
mikor lesz már vray?
vagy átváltok rendermanra, és vissza 5.0-ás mayahoz...
amúgy meg új társaságban rémes vagyok ahogy magamat ismerem.. csak ülök és
mire feloldódnék ti már rég otthon lennétek :F
x
A maya site alapító-tagjainak!
Kik nem vettek részt azon találkozón, ahol felírtuk a polgári nevet és mélcímet a további tájékoztató végett, kérem igen gyorsan tegye meg a [email protected] címre.
Az adatai közlése fontos, hogy a késõbbiekben használhassa a levlistát, valamint a [email protected] levelezési címét.
ON
deko --- az élet értelme: 42 ---
BPT-t még nem láttam maya 6 alá, csak 5 alá.
Youth
>oda kell jönni 😊
Aztán majd a Keresztapa megmondja ...
>Phoenix: összedobtam neked egy kis okulni valót. Kérlek
>tekintsd meg:
Áááá, kösz Youth, pont erre gondoltam!
>ez a chamfer nem a beépített maya cucc igaz?
Öööö ... jogos kérdés ... Ez most benne van alapból a Mayában, vagy a Maya 6 alatt nem is mûködõ BPT része?
Mayer, te meg hülye vagy ... ne haragudj, nem akarlak megsérteni, de te tiszta hülye vagy ... ez neked az "egyre szarabb és szarabb" ?!? No ha elfogadod még egy amatõr mûkedvelõ jótanácsait: elõször is a séderekhez ne nyúlj hozzá! Másodszor pedig: a kijelzõn van még egy kis finomítani való. Egyrészt pixeles, másrészt pedig vagy világítson, vagy legyen tök sötét, de ne pont ilyen.
Aztán még egy kérdés a végire: az elõbbi kérdésem (edge selection/solid chamfer témakör) lényege az lett volna, hogy hogy lehet sima felületre ilyen kis bevágásokat csinálni, mint például itt a te telódon az illeszkedõ panelek között, vagy Youth autóján az ajtó ill. a motorháztetõ illesztéseinél. Szóval ... hogy is lehet?
inz én is köszönöm a tippet, ma lesz új monitorom, ki is próbálom.
na most megyek, mert kifolyik a szemem.
legalábbis remélem😊
Csinûálom csinálom de hiába mert minél tovább optimalizálom a shadereket meg a fényeket egyre s*arabb és s*arabb lesz. 😞
Asszem abba is hagyom mert már lassan kiborító hogy nem olyan amilyet szeretnék.
na itt van
www.gaborhertelendy.com
Most szarozok a body paintel, így 3. nekifutásra már nem is tûnik annyira rossz programnak, csak ki kell kísérletezgetni😊

x
legalábbis remélem, hogy már készülget.
Na skacok, felszólítok királyi hatalmam által mindenkit arra, hogy sürgõsen küldjön képet deko-nak, hogy tudjon haladni a designal. A domain a mai naptól élni fog, úgyhogy hamarosan lesz körlevél, és nem terheljük ezzel a fórumot többet, de errõl az illetékesek e-mailben úgyis értesülni fognak!
A Byron PolyTool és a régi MR miatt 😊))))
Amiket írtál az a Byron PolyTool plugin részei:
1. kérdésre: Edge Loop
2. és 3. kérdésre: Solid Chamfer
Az Edge Loop és a Solid Chamfer egymást kiegészítve "veszélyes fegyver", mert modellezésnél rengeteg idõt spórolnak meg, csak tudni kell bánni velük!
Szvsz, és ha nem írtam el semmit, próbáld ki a ByronPolyTool-t és gondolkozz el, hogy melyik maya verziót használod tovább 😊)))
shit...
>...Ezek viszont 6-os Maya alatt nem futnak...
SHIT!
Az amit a videoban lattal,az valoban letezik.Ha jol emlekszem akkor vagy a ByronsPolyTools-ban votl benne vagy pedig a MJPolyTools-ban volt benne,hogy egy edge kijelolese utan kijelolte neked a teljes lancot.Ezek viszont 6-os Maya alatt nem futnak,csak 5-os alatt sajan.(Legalabbis nekem)
Penatesz
Egy-két gyakorlati kérdés:
-Valamelyik videóban mintha láttam volna olyat, hogy a fószer kijelölt egy edge-et, aztán nyomott valami gonbot, amitõl kijelölõdött a következõ edge, ami az eredeti folytatása volt. Jól emlékszem, és van valami ilyen hotkey, vagy elnéztem valamit?
-Másik kérdés: egész pontosan mi az a chamfer, és hol találom Mayában?
-Harmadik kérdés (ami valszeg ugyanaz, mint a második...): hogy tudok olyat csinálni, hogy egy sor edge-et kijelölök, és azt duplikálom/felosztom vagy nemistudom hogy mondhatnám helyesen, hogy mellette még egy sor edge jöjjön létre, az eredeti és másolat vertexei között újabb edge-ekkel. Mintha az eredeti mellett a split poly-val végigvágtam volna a face-eket.
Hova küldjem?
És valszeg neked is lefog kb. 1 hónap múlva! 😞
Erre pedig még nem tudtam eldönteni mit rakjak be, de még ma elküldöm!!!!