Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

deko
Ismét KATT
Remélem sokan ott leszünk!
Mostmég az AP színeit képviselve, Én mindenképp résztveszek!

deko --- az élet értelme: 42 ---

PaniC-
Idén is lesz K.A.T.T....

deko
remélhetõleg utoljára de egy tesztre kérem az sg fórumozóit.
az alábbi oldal néhány szolgáltatónál nem elérhetõ:
maya3d
sok problémába ütköztünk a szolgáltatókkal és a hibák felmérése végett szeretném tudni, kiknél nem jön be az oldal és ki a szolgáltatója. Persze privibe kérném. A segítséget elõre is köszönöm. a mélcímek és az FTP is él (a maya3d tagjainak). azok tesztelésének eredményeit is légyszíves írjátok meg.

Potyek tovább gazdagította a maya3d tagjait😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

itt van rola info:
http://www.lightengine3d.com/index2.html
csak hát ugye...
Phoenix007
Aham ... na arra én is kíváncsi lennék ...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

egy shader plugin, jol paraméterezva, valami iszonyat szép diffuse árnyékokat lehet renderelni, kicsit lassu, de nagyon szép
Phoenix007
Az micsoda? Szintén valami renderelõcuccos?

Valaki segitsen már, kéne nekem lightengine 6 os maya hoz és sehol nem találom , lehet csak 5 öshöz lenne 😮(

Köszi
Ejnye bejnye FÕNIXX😊 ne bántsd õtet

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

maroon
Mi van??

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

maroon
Ok, köszi!

Phoenix007
>maroon: ha jó leszel, ...

Nnna ... ezt mindenki értse, ahogy akarja ...

mookid
maroon: ha jó leszel, írok neked egy pontról-pontra tutorialt holnap este 😊 különben is gyakorolni kell a site-ra.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

maroon
Ne keserítsd a szívem, Mookid! 😊

Oryon: igenis tanítóbácsi! 😊)

Phoenix007
Na ezt így a telefon témakörhöz bedobnám:

NOKIA - Killing people...

Peetmaya
Oryon, pont most akartam írni az AA-t, hogy itt az lesz a probléma😊
ki akarom próbálni a rendermant. mondjuk elõbb a telómat kéne befejeznem, már nincs sok hátra. Még pár textúra a gombokra, és a kijelzõ, de aztán már csak kompozit és render...😊))

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

szkoryon
Jaj, én tévedtem, sorry!
A gond az élelmosás, amit a render okozott, illetve nem okozott 😛
A Render beállításoknál vedd feljebb az AA (anti-aliasing) értékét!!! 😊

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
"Oryon adta kölcsön az övét" Már is hiányzik a "bibliám" 😊

Maron, úgy tanulj a könyvbõl ahogyan mondtam:
Elkezded az elejérõl és végigmész az ANIMÁCIÓ témakörig!!! 😊
Majd leírom, hogy miért jobb így tanulni! 😛

szkoryon
"Oryon majd elmagyarázza, hogy a beesési szög milyen arányban módosítja a tükrözõdést,és hogy ezt hogyan kell fakelni hypershade-ben."

Peet: Ne akarj e szegény kislánynak rosszat. 😊))) Egyenlõre elég neki az egyszerû tükrözõdés is...a Fresnel meg jöhet majd késöbb 😛

mookid
de ez furcsa, mert 1000x1000-es felbontású, a mayában pedig horizontálisan 8-szor ismételt... ráadásul csak vízszintes és fügõleges vonalakból áll... rendesen el is van homályosítva, ezen kívül elöl, a külsõ részén teljesen szép. de majd kipróbálom.

szkoryon
Jóval nagyobb felbontású textúrával eltûnik 😊
Vagy csoró megoldásként ezt felnagyítod ps-ben és aztán blur!! 😊)))

szkoryon
Valamelyik menüpont alatt keress egy olyat, hogy merge (linked) layers...vagy valami hasonlót...több féle feltétel szerint lehet 😊

szkoryon
Ha látnád az én shader network-õmet, amit az AP contestes hídra csináltam...kb. 3-4 órán keresztül csak a node-okat rakosgattam, mire minden tárgyra megcsináltam... 😊

mookid
hirtelen nekibuzdulásra én is csináltam egy gyûrût...
ez itt az. nem tudjátok, hogy lehetne a bump map pixelesedését eltûntetni? (a belsején, hátul látszik). aztán: hogy tudom úgy kivetíteni, hogy csak a külsõ felületén legyen map, belül ne?

maroon
Hát próbálom próbálni azt a bumpmapot, de vhogy nem jön össze... Most pihenek egy picit, mert már fáj a fejem...
Bár ez a nurbs cylinderes dolog most felkeltette az érdeklõdésemet... Hmm... lehet, hogy mégse pihenek... 😊

fasza ez az ursiklo, kivancsi vagyok mit hozol majd ki belole.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
szerintemvastagabb egy ilyen gyûrû, de persze ez nem feltétlenülvon le azértékébõl😊
tegyél be a jelenetbe egy nurbs cylindert,növeld meg jó nagyra, és adj neki egy panorámakép textúrát (új shader-lambert)(color channelbe kösd be a textúrát).
aztán a gyûrûshaderében a reflection értékével kezdj el játszani. Szerintem a 0.3-0.4 körüli érték jó lesz.
Ezzel tükrözõ felületet hozol létre. Oryon majd elmagyarázza, hogy a beesési szög milyen arányban módosítja a tükrözõdést,és hogy ezt hogyan kell fakelni hypershade-ben.
a bumpmapot kipróbáltad már?
amúgy ha képet csinálsz a gyûrûrõl, akkor közelíts rá jobban a kamerával, hogy többet lássunk belõle.

na elég az okoskodásomból😊

maroon
Ez már alakul?
http://www.maronmanga.fw.hu/maya/gyuru2.jpg

maroon
Tényleg nem dolgoztam rajta sokat (még...), mivel még nincs is kész.
Egyébként pont arra a gravírozásra voltam kíváncsi! (Hogy azt hogy kell.) Köszi a tanácsot!

maroon
Köszi a segítséget! A könyv már megvan! (Oryon adta kölcsön az övét, de tegnap kaptam egy saját példányt is...)
Úgyhogy tanulgatok belõle ezerrel! 😊

Peetmaya
Phoenix: ha ruhát szimuláltatsz, és a solvernél nem állítod be, hogy a cache-t hova mentse el, akkor ez mentésnél hibaüzenetként jelenik, mivel nem menti el. A cache ruhaszimulációnál amúgy arra jó, hogy nem kell mindig újraszimulálni a ruhát, hanem képkockánként elmenti a mesh alakját, így gyorsabban elõ tudja azt szedni... ha több karaktered van pl egy jelenetben, az egyik ruhája már megfelelõen mozog, a másikkal kell még dolgozni, ekkor nem akarod folyton mindkét ruhát végigszimuláltatni, ilyenkor lehet fontos a cache...

Maroon, ezzel még nem igazán dolgoztál sokat. Kerekítsd le a széleit, adj neki egy blinn materialt, játsz a csillogással, ahogy Mookid írta. Nurbs-el érdemes kezdened, PS-ben egyszerû tárgyakhoz egyszerû textúrát csinálni. Próbáld ki a bump mapet. Írj egy szürke háttérre feketével egy szöveget, és ezt add meg bump mapnak, olyan lesz, mintha gravírozva lenne a gyûrû... Érdemes amúgy elkérned a könyvet, az alapokat valahogyan meg kell tanulnod.

FRenkie
ez nem egy sima tube?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Lampert Mónika 😊 😊 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

mookid
ilyesmire gondolsz?
vagy inkább ilyesmire?

na jó, nem gonoszkodom 😊 ez mégiscsak egy profi munkája (nem az enyém, még mielõtt félreértenél! 😊. a lényeg, hogy amit kérdezel (textúrázás, shaderelés), arról könyveket írtak, ez a fórum a kisebb léptékû kérdéseknek jó... a legjobb, ha próbálgatsz hypershade-ben (végülis kiszinezted sárgára, nem? kezdd elõször a csillanással (pl. blinn material specular roll-off és excentricity értékei), és hasonlókkal). ha tudsz angolul, olvasgasd a maya helpjét. aztán el kéne olvasnod a maya - a 3d világa c. könyvet, ha nincs fölös 6ezer forintod 😊, köv. talin kölcsönadhatom.

maroon
Hali!

Csináltam vmit... Bár nem ér fel a Ti munkáitokkal, de kezdésnek szerintem nem rossz. Persze még nincs kész. Lenne is kérdésem: mivel ez egy eljegyzési gyûrû lesz, szeretnék rá mintát. Azt hogy tudom megcsinálni? Elõre is köszi!

Maron

A kép itt található:
http://www.maronmanga.fw.hu/maya/gyuru.jpg

mookid
http://mookid.uw.hu/temp/shader.jpg
na jó, most, hogy a maya elrendezte nekem, nem is olyan vészes 😊 a lényeg, hogy azt az 1 db kép filét használatam fel (scannelt kézirajz, nagyon puha grafit, pár ps szûrõ) csomószor.

Phoenix007
>látnád csak a shader networkjét... agyrém.

Na én azért megnézném! Dobj már fel egy screenshot-ot!

mookid
Penatesz: nem, 1 darab point light, még raytrace sincs, semmi 😊 a textúrára viszont nagyon ügyeltem, biztos azért van ilyen jól bevilágított hatása. látnád csak a shader networkjét... agyrém.

Phoenix007
>A texturát polyra...

Thx, mûködik!

>window uv texture editorban

Na UV-zni még nem merek ... attól félek ...

Beszóltál?
Phoenix007
>nem fog látszani annyira az ûrben meg fényszûrõs ablak kell úgy is.

Jó duma! Kár, hogy nem ûrjelenetet csinálsz, hanem hangárt...

ja az ûrben még a tégla is repül.
Penatesz
Ps-ben hogyan tudok ket kulon layeren levo kepet azonos layerre tenni?

Mookid ez a black_ice HDRI ?

Penatesz

Phoenix
a hibaüzenet akkor jön, ha ruhát szimuláltál. Semmit nem jelent, amúgy ha jól emlékszem, csak idegesítõ.
A texturát polyra, editpoly->texture->planar mapping vagy ami kell, window uv texture editorban meg közben nézheted milyen az uv-ja.
Pilótafülke nem hiszem, hogy lesz, elkezdtem, de töröltem, nem fog látszani annyira az ûrben meg fényszûrõs ablak kell úgy is. Ha a lustaság fájna 😄
Phoenix007
>interactive placement

Aszongya, hogy nem NURBS surface...

>egy kis tesztrender:

Na ez viszont nagyon tetszik!

>Elveszett gyerekek városa

Ez valami film? Nem hallottam még róla.

>A pilóta fülkével nem vagyok kibékülve még,

Ez se rossz! A fülkébe meg szerintem csinálj valami egyszerû cockpitet, mert az inkább feltûnõ, hogy nem látni be az üvegen, minthogy van-e még rajta bizgentyû. Jó randa egy dög amúgy, kíváncsi lennék, hogy egy ilyen hogy repül...

Még egyszer kérdezném, mert csak izgat a dolog: mit jlent a "cache is not open, it is not saved." hibaüzenet? Ilyenkor mit nem fog elmenteni? Már miután szarakodok egy órája vele ... nem merek a Mayából kilépni...

Nagyon igényes szép munka sztem😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Most ezen dolgozgatok.
Egy kép része lesz majd, ami egy nagy hangárt fog ábrázolni, majd egyszer...

A shadert még állítgatni kell, de a textúra az kb. végleges, persze ahol van csak ott.
A pilóta fülkével nem vagyok kibékülve még, lehet, megy rá pár bizgentyû még.
mookid
(OFF: tegnap megtaláltam a tescóban az Elveszett gyerekek városa DVD-t ezer forintért! ennyit sztm bõven megér, már csak a CGI miatt is. szóltam. ON.)

mookid
ezzel kapcsolatban pedig nagyon sok kérdésem lesz (textúrázás):
http://mookid.uw.hu/temp/gate.jpg

mookid