Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
deko --- az élet értelme: 42 ---
az alábbi oldal néhány szolgáltatónál nem elérhetõ:
maya3d
sok problémába ütköztünk a szolgáltatókkal és a hibák felmérése végett szeretném tudni, kiknél nem jön be az oldal és ki a szolgáltatója. Persze privibe kérném. A segítséget elõre is köszönöm. a mélcímek és az FTP is él (a maya3d tagjainak). azok tesztelésének eredményeit is légyszíves írjátok meg.
Potyek tovább gazdagította a maya3d tagjait😊
deko --- az élet értelme: 42 ---
http://www.lightengine3d.com/index2.html
csak hát ugye...
Köszi

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Nnna ... ezt mindenki értse, ahogy akarja ...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Oryon: igenis tanítóbácsi! 😊)
\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"
ki akarom próbálni a rendermant. mondjuk elõbb a telómat kéne befejeznem, már nincs sok hátra. Még pár textúra a gombokra, és a kijelzõ, de aztán már csak kompozit és render...😊))
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
A gond az élelmosás, amit a render okozott, illetve nem okozott 😛
A Render beállításoknál vedd feljebb az AA (anti-aliasing) értékét!!! 😊
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
Maron, úgy tanulj a könyvbõl ahogyan mondtam:
Elkezded az elejérõl és végigmész az ANIMÁCIÓ témakörig!!! 😊
Majd leírom, hogy miért jobb így tanulni! 😛
Peet: Ne akarj e szegény kislánynak rosszat. 😊))) Egyenlõre elég neki az egyszerû tükrözõdés is...a Fresnel meg jöhet majd késöbb 😛
Vagy csoró megoldásként ezt felnagyítod ps-ben és aztán blur!! 😊)))
ez itt az. nem tudjátok, hogy lehetne a bump map pixelesedését eltûntetni? (a belsején, hátul látszik). aztán: hogy tudom úgy kivetíteni, hogy csak a külsõ felületén legyen map, belül ne?
Bár ez a nurbs cylinderes dolog most felkeltette az érdeklõdésemet... Hmm... lehet, hogy mégse pihenek... 😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
tegyél be a jelenetbe egy nurbs cylindert,növeld meg jó nagyra, és adj neki egy panorámakép textúrát (új shader-lambert)(color channelbe kösd be a textúrát).
aztán a gyûrûshaderében a reflection értékével kezdj el játszani. Szerintem a 0.3-0.4 körüli érték jó lesz.
Ezzel tükrözõ felületet hozol létre. Oryon majd elmagyarázza, hogy a beesési szög milyen arányban módosítja a tükrözõdést,és hogy ezt hogyan kell fakelni hypershade-ben.
a bumpmapot kipróbáltad már?
amúgy ha képet csinálsz a gyûrûrõl, akkor közelíts rá jobban a kamerával, hogy többet lássunk belõle.
na elég az okoskodásomból😊
http://www.maronmanga.fw.hu/maya/gyuru2.jpg
Egyébként pont arra a gravírozásra voltam kíváncsi! (Hogy azt hogy kell.) Köszi a tanácsot!
Úgyhogy tanulgatok belõle ezerrel! 😊
Maroon, ezzel még nem igazán dolgoztál sokat. Kerekítsd le a széleit, adj neki egy blinn materialt, játsz a csillogással, ahogy Mookid írta. Nurbs-el érdemes kezdened, PS-ben egyszerû tárgyakhoz egyszerû textúrát csinálni. Próbáld ki a bump mapet. Írj egy szürke háttérre feketével egy szöveget, és ezt add meg bump mapnak, olyan lesz, mintha gravírozva lenne a gyûrû... Érdemes amúgy elkérned a könyvet, az alapokat valahogyan meg kell tanulnod.
vagy inkább ilyesmire?
na jó, nem gonoszkodom 😊 ez mégiscsak egy profi munkája (nem az enyém, még mielõtt félreértenél! 😊. a lényeg, hogy amit kérdezel (textúrázás, shaderelés), arról könyveket írtak, ez a fórum a kisebb léptékû kérdéseknek jó... a legjobb, ha próbálgatsz hypershade-ben (végülis kiszinezted sárgára, nem? kezdd elõször a csillanással (pl. blinn material specular roll-off és excentricity értékei), és hasonlókkal). ha tudsz angolul, olvasgasd a maya helpjét. aztán el kéne olvasnod a maya - a 3d világa c. könyvet, ha nincs fölös 6ezer forintod 😊, köv. talin kölcsönadhatom.
Csináltam vmit... Bár nem ér fel a Ti munkáitokkal, de kezdésnek szerintem nem rossz. Persze még nincs kész. Lenne is kérdésem: mivel ez egy eljegyzési gyûrû lesz, szeretnék rá mintát. Azt hogy tudom megcsinálni? Elõre is köszi!
Maron
A kép itt található:
http://www.maronmanga.fw.hu/maya/gyuru.jpg
na jó, most, hogy a maya elrendezte nekem, nem is olyan vészes 😊 a lényeg, hogy azt az 1 db kép filét használatam fel (scannelt kézirajz, nagyon puha grafit, pár ps szûrõ) csomószor.
Na én azért megnézném! Dobj már fel egy screenshot-ot!
Thx, mûködik!
>window uv texture editorban
Na UV-zni még nem merek ... attól félek ...

Jó duma! Kár, hogy nem ûrjelenetet csinálsz, hanem hangárt...

Mookid ez a black_ice HDRI ?
Penatesz
a hibaüzenet akkor jön, ha ruhát szimuláltál. Semmit nem jelent, amúgy ha jól emlékszem, csak idegesítõ.
A texturát polyra, editpoly->texture->planar mapping vagy ami kell, window uv texture editorban meg közben nézheted milyen az uv-ja.
Pilótafülke nem hiszem, hogy lesz, elkezdtem, de töröltem, nem fog látszani annyira az ûrben meg fényszûrõs ablak kell úgy is. Ha a lustaság fájna 😄
Aszongya, hogy nem NURBS surface...
>egy kis tesztrender:
Na ez viszont nagyon tetszik!
>Elveszett gyerekek városa
Ez valami film? Nem hallottam még róla.
>A pilóta fülkével nem vagyok kibékülve még,
Ez se rossz! A fülkébe meg szerintem csinálj valami egyszerû cockpitet, mert az inkább feltûnõ, hogy nem látni be az üvegen, minthogy van-e még rajta bizgentyû. Jó randa egy dög amúgy, kíváncsi lennék, hogy egy ilyen hogy repül...
Még egyszer kérdezném, mert csak izgat a dolog: mit jlent a "cache is not open, it is not saved." hibaüzenet? Ilyenkor mit nem fog elmenteni? Már miután szarakodok egy órája vele ... nem merek a Mayából kilépni...
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Egy kép része lesz majd, ami egy nagy hangárt fog ábrázolni, majd egyszer...
A shadert még állítgatni kell, de a textúra az kb. végleges, persze ahol van csak ott.
A pilóta fülkével nem vagyok kibékülve még, lehet, megy rá pár bizgentyû még.
http://mookid.uw.hu/temp/gate.jpg
http://mookid.uw.hu/temp/black_ice.jpg