Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Felérne egy fradi meccsen lá-lá-lilalibában menni😄
Pólótémát rövidre zárva: mindenki küldje el vektorosan nekem, mit akar a pólójára (ha lehet méretarányosan), sztán megkapja, vasalhatja. no vita.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Penatesz

Mert Keresztapa vagyok, mert nem szeretek írni, és mert így tartja kedvem, te viszont belémkötöttél, ezzel kiérdemeltél egy levágott lófejet! Tessék:
Na még egy póló:

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
Hát ha ez a szürkés színû áttetszõ lágyabb anyagú valami, akkor igen. Mondjuk pólóra még nem próbáltam felrakni, de kõporozott falon mûködik 😊))
>Budapesten dolgozom.De fontos ez?
Éppen nem, csak kíváncsiskodtam...
>Amit ti említettetek az fehér hordozóval van vagy színtelennel?
Na ezt most ne úgy képzeld el, mint az összes többi fóliát, hanem ez úgy néz ki, hogy a hordozó nem a "ragasztós" felét takarja, hanem azt, ami a végeredmény során a színe, külsõ oldala lesz. A ragasztós pedig azért idézõjeles, mert az csak akkor kezd el ragadni, mikor vasalóval megmelegíted. Tehát tükrözve kell kivágni, felesleget kiszeded rendesen, felteszed a pólóra úgy, hogy már rendes irányban álljon, a hordozója teljesen átlátszó, szépen felvasalod, hordozót leszeded, és kész. Ugye így marha egyszerûnek tûnik, de rendesen felvasalni marha idõigényes... Ha nem melegíted rá rendesen, akkor egy-két mosás után lejön. Az enyém már kibírt hatot, úgyhogy ez már valszeg megmarad...
Mármint micsoda?
Amúgy lehetne itt is valami rendhagyó design. Nem ez a teljesen szokványos "hátamonegynagyfeliratmegacsöcsömönegykicsi" sablon, hanem ... valami más ... Na emberek! Tényleg!
Pólótervezõ konteszt!!!
A specifikációk: tervezz fekete pólóra fehér és/vagy piros színbõl valami dizájnosat! Legyen benne a maya3d.hu logó, ... meg amit akarsz!
Na ennyi.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
😊
Sowal utána jártam, sok színben kapható ez a vasalhatós cucc, fél négyzetméter 2000 forint.
(színmintát most nem tudnak adni)
Úgy gondoltam veszek fél fehéret-fél pirosat, Phoenixel kivágatjuk és a csinálunk egy willám talit, még a KATT elõtt, hogy mindenki megkaphassa, aztán szépen szabad és kötetlen foglalkozás alatt felvasalja az általa megvásárolt pólóra.
Aki nem tud jönni annak megy postán a cucc.
Amúgy én is a fekete alap mellett döntök😊
Ha valakinek valami egyedi pólóvasalmány kell, akkor AI-ban, vagy CDR formátumban eljuttatja hozzám és én befogatom mindenkiét, hogy beleférjen a fél-fél m2-be.
Így jó lesz?
Phoenix, neked milyen formátum jó a kivágáshoz?
Eleve kizárt... 😊
>Phoenix: 1 póló lesz a húgom nak .... 😊 L-est kérek 😄
Vazeg L-es póló kell a hugodra?!? Jó kis masszív csaj lehet...
Nem kellett volna elmennie, hanem megmutatnia, hogy ki lehet hozni MAYA+MR kombinációból egy olyan képet...de SZVSZ 😊
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
Nekem van eladó gépem, nem kell???
Bár az ára röhelyesen magas, de hátha ilyen kell 😛
Jó lenne egy egységes Maya3D - Minden Ami maya
Poló a KATT-ra az egész bandának!!!!!
továbbá az artist tool része maya 5 alatt csak az 5.5-ös verzióval megy, ha amd-s rendszered van, és bizonytalan inteles rendszernél is a 6.0ás artist tool mûködése... próbáld ki õket, fenn vannak villámon...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Lehet, hogy olcsóbb és gyorsabb is a Leonardo SNS-tól
a 6 kötetes gyûjeményt megvenni 65.000 + áfáért.
Gyorsan itt van. És lehet, hogy még olcsóbb is.
(Én is megvenném, csak hát most van más forrás amibõl
tanulhatok...)
A könyvek AKKOR ennyibe kerültek:
1 of: Maya 5 Savvy
By: John Kundert-Gibbs, et al
£26.59
1 of: Learning Maya 5: Foundation
By: Alias Wavefront
£34.99
Item(s) Subtotal: £76.37 (volt mégegy könyv a barátnõnek, ezért ennyi. Az £14.79 volt.)
Postage & Packing: £13.96
Total Before VAT: £90.33
VAT: £0.00
Grand Total: £90.33
-----
A pénzt normálisan vonták le. Az amazon már nem tehet meg
olyan imázsromboló dolgot, hogy többet vonnak le.
Lehet, hogy amcsiktól most olcsóbb, mert mélyen van a dollár. Érdemes átszámolni.
Bár onnan szerintem késõbb érkezik meg.
a highendre felkerült egy uj maya netrender progi harpoon névvel, elméletileg nem csak szekvenciát, hanem akár 1 frame et is tud háloba renderelni, este tesztelem.
Mennyibõl jönnek így ki neked a könyvek, amit rendelsz? (Mennyit írnak az amazonon dollárban, és mennyit vonnak le a számládról forintban, mennyi a postasarc, etc?)
Azeszköztárat szerintem kivétel nélkül kéne "kiszótárazni", hogy mindenki találja meg benne, amit keres.
>A videotutorialok leírása viszont BAROMI jó ötletnek tûnik.
Na ennek örülök ... csak nagy bátortalanul mertem megemlíteni, aszittem kórusba le fogtok hülyézni.
>Még mindig nem tudom, hogy fussak neki a tanulásnak.
>Most nézek mindent (modellezésen belül) összevissza.
Na bárhogy, csak így ne! Ennek is sorja van, egyik technika a másikra épül. (Ezt nekem gimiben, matek kapcsán kellett megjegyeznem. Nem is felejtem el, amíg élek...)
>Mit ajánlotok? Melyik a leghatékonyabb? Gnomon?
Azaz! Emlegetnek itt még ilyen Lost Pencil-eket, meg van Digital tutors, Jeff Lew, SimplyMaya, Kolektiv, de a Gnomon magasan a legjobb. Az Alias-os tutoroknál mindenképpen jobb.
)
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Peet: én annyit tudok elvállalni, hogy a cuccot kivágom. Esetleg még ki is szedem, mert ott még el lehet rontani. De egyrészt egyszínû pólót beszerezni se tudok, másrészt a felvasalást sem vállalom. (Esetleg Maronnak, Natáliának, és Mayer hugának, HA JÓK LESZNEK!
) Azt már oldja meg szerintem ki-ki magának.Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Mayás könyveket az Amazonon csak olyan bankkártyával tudsz vételezni, amit külföldön is elfogadnak.
(Pl. én csak ezért csináltattam MasterCard kártyát.
Learning Maya® 5: Foundation <- ezt nézegetem mostanság
Maya® 5 Savvy™ <- ennek a felépítése nem igazán tetszik, bár
csak átfutottam..)
Keresztapu:
Az eszköztár LÉNYEGESEBB pontjait tényleg jó lenne összegyûjteni. (Nem csak azért mert, ez fõleg nekem lenne jó, hanem azért is mert csak.)
A könyv szerintem butaság. Fõleg, ha kint van weben.
A videotutorialok leírása viszont BAROMI jó ötletnek tûnik.
(Fõleg, ha az ember közben végig is csinálja.)
Kérdés:
Még mindig nem tudom, hogy fussak neki a tanulásnak.
Most nézek mindent (modellezésen belül) összevissza.
Mit ajánlotok? Melyik a leghatékonyabb? Gnomon?
nemtom emlékeztek-e Nem3sys-re. Gondoltam mint érdekesség megjegyzem, a fõoldalon láttam a nevét a mai szülinaposok között😊) Amúgy nem értem miért lett õ kiutálva a fórumról, lehet butaságot csinált, de nagyon tanulságos volt szerintem.
On!
az artist pub-ost még megdumálom anyámmal😊)
Cricket mikor veszel új gépet?
Azt szoktuk maszkolóval.Igaz az csak 1 színt enged használni. A 4.5-öst 1X rápróbáltam a gépre de csak drótvázasan döcög. Múzeális a videokártyám is: már megszûnt a gyártó.Valami Woodoo 4-es. He-he.
. Nagyon ritkán használjuk a vasalós módszert és azt én sem tudom mi a "sima" vasalós anyag neve. Megyek dolgozni mert jön a fônököm.
Maszkoló fólia alatt mit értesz? Mi a felvasalhatós fajtából tervezzük a dolgot végrehajtani. (Ennek van egy ilyen szõrös felületû fajtája, az az ún. flock, dea simát nem tudom, hogy hívják).
>Nnna, szóval. A kedves fônököm nekem általában anyagárban számolja a dolgokat.
Köszönjük, de itt tobzódnak a dekoratõrök, úgyhogy megoldjuk!
>1 PII-466 Celkóm van szla nem igazán futnának ezek a progik, most épp gépre gyûjtök
Rossz kifogás! Tegyél fel egy-két verzióval régebbit, aztán hajrá!
Csácsumi!
Phoenix offline ...
u.i.: A 466-os celkót gyomorbarát áron átveszem, ha már az új gépre való nagyjából összegyûlt.
szla nem igazán futnának ezek a progik, most épp gépre gyûjtök
). Én is készülök a KATT-ra. Nnna, szóval. A kedves fônököm nekem általában anyagárban számolja a dolgokat. Ha segíthetek akkor itt értek el: [email protected] A szélsebes renderidô legyen veletek
Nem is ajánlom! Hülye MAXos...
Na, nem rontom a levegõt. Különben is, a monitoromon villogó felirat szerint ölnöm kell, úgyhogy húzok suliba. Kucc, kucc..
per aspera ad astra
Amúgy a pirosat azért mondtam, mert a maya feliratot általában így látod. De most, hogy nézem, piros-fekete színátmenet van mögötte. Szóval én javasolnék valami bordót, de ha fekete lesz, úgy is jó.
Deko támogatom a pénz tervezett felhasználási módját, de szerintem a pólót fekete alapon fehér és piros szöveggel kéne tarkítani. Mondjuk ez egyéni szoc... Nekem ilyen kell😊)
Aztán ha kész lenne, kiadnánk könyv formájában! Biztos lenne rá kereslet 😊)) Angolra is lefordítanánk hirtelen, aztán hadd szóljon!
Nekem meg az jutott eszembe, hogy a tutorial videók lényegét (a bemutatott eszközök/technikák mûködését) lehetne röviden leírni. Tudjátok, mint suliban az olvasónapló! Vagy lehetne még olyat csinálni, hogy szépen sorban végigmenni a Maya eszköztárain, és mindenrõl leírni röviden, de érthetõen, hogymire való. Na mondjuk ebbõl is összejönne egy könyvre való...
Aztat, hogy van még a m3d.hu kasszájában némi lovetta még, így ha a többiek is belemennek, erre költhetünk egy kicsit.
Kinyomoztam a címet és telefonszámot, holnapra többet tudok majd.
Na kezdõdik az X-akták... menek a tíví elé. szevasztok