Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

deko
Hüye! És rám nem gondolsz? Én is szeretném "szebben" látni😄

deko --- az élet értelme: 42 ---

Phoenix007
Ejh, milyen negatívak vagytok! Elveszitek az ember alkotókedvét! Na itt van még egy, szerintem ez már jó lesz:

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

deko
Szerintem Phoenixnek egy Discreet-es összejövetelre kéne mennie "STUPID MAX... LOVE MAYA" pólóban😊
Felérne egy fradi meccsen lá-lá-lilalibában menni😄

Pólótémát rövidre zárva: mindenki küldje el vektorosan nekem, mit akar a pólójára (ha lehet méretarányosan), sztán megkapja, vasalhatja. no vita.

Penatesz
Phoenix szerintem ilyen poloban kellene egy AP bulira menned,vagy akar egy mostanaban sokat emlegetett KATT-ra es beke poraidra...

Penatesz

Phoenix007
Ugyanez a séma más aspektusból megközelítve:

Phoenix007
>Fõnix azért idézgetsz mindig...

Mert Keresztapa vagyok, mert nem szeretek írni, és mert így tartja kedvem, te viszont belémkötöttél, ezzel kiérdemeltél egy levágott lófejet! Tessék:

Na még egy póló:

Fõnix azért idézgetsz mindig mert keresztapa vagy vagy mert nem szeretsz írni?😄 a polo dologra gondolok...😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Johnyy
mikor és hol lehet megrendelni???? 😄D

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Phoenix007
Konteszt? Senkise? Na majd én!

Phoenix007
>a nega az csak negatív. Biztos ismered.

Hát ha ez a szürkés színû áttetszõ lágyabb anyagú valami, akkor igen. Mondjuk pólóra még nem próbáltam felrakni, de kõporozott falon mûködik 😊))

>Budapesten dolgozom.De fontos ez?

Éppen nem, csak kíváncsiskodtam...

>Amit ti említettetek az fehér hordozóval van vagy színtelennel?

Na ezt most ne úgy képzeld el, mint az összes többi fóliát, hanem ez úgy néz ki, hogy a hordozó nem a "ragasztós" felét takarja, hanem azt, ami a végeredmény során a színe, külsõ oldala lesz. A ragasztós pedig azért idézõjeles, mert az csak akkor kezd el ragadni, mikor vasalóval megmelegíted. Tehát tükrözve kell kivágni, felesleget kiszeded rendesen, felteszed a pólóra úgy, hogy már rendes irányban álljon, a hordozója teljesen átlátszó, szépen felvasalod, hordozót leszeded, és kész. Ugye így marha egyszerûnek tûnik, de rendesen felvasalni marha idõigényes... Ha nem melegíted rá rendesen, akkor egy-két mosás után lejön. Az enyém már kibírt hatot, úgyhogy ez már valszeg megmarad...

deko
egy darabig mégcsak ezt fogod/fogják látni az indulásig. ha beindul a levlista, a tagok majd láthatják a szerkesztési oldalt is. oda megírom a címet. Majd ott kivesézzük a teendõket.

Jahh még valami. A maszkolófóliát lyankor szoktuk használni ha épp így akarunk festeni. Elõnye a simával szemben hogy könnyebben lejön a végén és nem hagy nyomot. Budapesten dolgozom.De fontos ez? Megyek és nekifogok valami kezdeti projektnek a kis masinámmal.

Godfather, a nega az csak negatív. Biztos ismered. Kivágja az ember negatívba amit fel akar tenni, kiszedi ráaplikálja a pólóra és jöhet a festõhenger. Igaz tényleg nem lehet 4 színben nyomulni mint pl. igazi szitázásnál, de 1szerûbb megoldásoknál mûködhet. Amit ti említettetek az fehér hordozóval van vagy színtelennel? ez a pólótervezõsdi klafa 5let szerintem is.

Phoenix007
>Ez jo 5let😊!

Mármint micsoda?

Amúgy lehetne itt is valami rendhagyó design. Nem ez a teljesen szokványos "hátamonegynagyfeliratmegacsöcsömönegykicsi" sablon, hanem ... valami más ... Na emberek! Tényleg!

Pólótervezõ konteszt!!!

A specifikációk: tervezz fekete pólóra fehér és/vagy piros színbõl valami dizájnosat! Legyen benne a maya3d.hu logó, ... meg amit akarsz!

Na ennyi.

Penatesz
Sracok a maya3d.hu-n ti is csak a Hamarosan indul... feliratot latjatok?

Penatesz

Ez jo 5let😊!

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Phoenix007
Fél négyzetmétert is adnak? Na az még a jobbik eset. Namármost a póló elején a www.maya3d.hu alatt és fölött látok valami piros csíkokat... Ugye az nem szöveg?! Mert ha az, akkor most szólok, hogy teljesen reménytelen az eset. Sõt még a hátulján lévõ apróbetûhöz sem fûzök túl nagy reményeket. A hátulján legyen olyan hosszú az apróbetûs, mint a nagybetûs, az elején meg egész egyszerûen felejtsük el. És a két szín kombinálását sem tartom túl jó ötletnek, miután egy darabban sem egyszerû felvasalni, nemhogy kettõben. Viszont a nickjét mindenkinek ráírhatnánk valahova. Ha már lehet "ahánydarabannyiféle". Nekem amúgy gyakorlatilag bármilyen vektoros formátum jó, Corelben dolgozok, az megeszik mindent.

deko
póló:

😊
Sowal utána jártam, sok színben kapható ez a vasalhatós cucc, fél négyzetméter 2000 forint.
(színmintát most nem tudnak adni)
Úgy gondoltam veszek fél fehéret-fél pirosat, Phoenixel kivágatjuk és a csinálunk egy willám talit, még a KATT elõtt, hogy mindenki megkaphassa, aztán szépen szabad és kötetlen foglalkozás alatt felvasalja az általa megvásárolt pólóra.
Aki nem tud jönni annak megy postán a cucc.
Amúgy én is a fekete alap mellett döntök😊
Ha valakinek valami egyedi pólóvasalmány kell, akkor AI-ban, vagy CDR formátumban eljuttatja hozzám és én befogatom mindenkiét, hogy beleférjen a fél-fél m2-be.
Így jó lesz?
Phoenix, neked milyen formátum jó a kivágáshoz?

Mayer
A húgom az álnevem 😊 lol

www.gaborhertelendy.com

Phoenix007
>Bár az ára röhelyesen magas, de hátha ilyen kell 😛

Eleve kizárt... 😊

>Phoenix: 1 póló lesz a húgom nak .... 😊 L-est kérek 😄

Vazeg L-es póló kell a hugodra?!? Jó kis masszív csaj lehet...

Mayer
Phoenix: 1 póló lesz a húgom nak .... 😊 L-est kérek 😄

www.gaborhertelendy.com

szkoryon
Ezzel én is így vagyok!
Nem kellett volna elmennie, hanem megmutatnia, hogy ki lehet hozni MAYA+MR kombinációból egy olyan képet...de SZVSZ 😊

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
"u.i.: A 466-os celkót gyomorbarát áron átveszem, ha már az új gépre való nagyjából összegyûlt."
Nekem van eladó gépem, nem kell???
Bár az ára röhelyesen magas, de hátha ilyen kell 😛

szkoryon
A fekete alapon piros felirat szerintem is jobb volna! 😊

szkoryon
ÉN BENNE VAGYOK!!!
Jó lenne egy egységes Maya3D - Minden Ami maya
Poló a KATT-ra az egész bandának!!!!!

Peetmaya
szala én azt az infót tudom, hogy egyelõre még nincs olyan ver, ami mûködne maya 6 alatt
továbbá az artist tool része maya 5 alatt csak az 5.5-ös verzióval megy, ha amd-s rendszered van, és bizonytalan inteles rendszernél is a 6.0ás artist tool mûködése... próbáld ki õket, fenn vannak villámon...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Renderman röl ki tud olyan infot, hogy melyik verzio müxik maya 6 al együtt?
hiftu
Keresztapu:
Lehet, hogy olcsóbb és gyorsabb is a Leonardo SNS-tól
a 6 kötetes gyûjeményt megvenni 65.000 + áfáért.
Gyorsan itt van. És lehet, hogy még olcsóbb is.
(Én is megvenném, csak hát most van más forrás amibõl
tanulhatok...)

hiftu
A brit részlegbõl rendeltem (www.amazon.co.uk), így nem kellett átúsztatniuk az oceánon. Kb 1 hónap alatt érkezett meg.

A könyvek AKKOR ennyibe kerültek:
1 of: Maya 5 Savvy
By: John Kundert-Gibbs, et al
£26.59

1 of: Learning Maya 5: Foundation
By: Alias Wavefront
£34.99

Item(s) Subtotal: £76.37 (volt mégegy könyv a barátnõnek, ezért ennyi. Az £14.79 volt.)
Postage & Packing: £13.96
Total Before VAT: £90.33
VAT: £0.00
Grand Total: £90.33
-----

A pénzt normálisan vonták le. Az amazon már nem tehet meg
olyan imázsromboló dolgot, hogy többet vonnak le.
Lehet, hogy amcsiktól most olcsóbb, mert mélyen van a dollár. Érdemes átszámolni.
Bár onnan szerintem késõbb érkezik meg.

Hi
a highendre felkerült egy uj maya netrender progi harpoon névvel, elméletileg nem csak szekvenciát, hanem akár 1 frame et is tud háloba renderelni, este tesztelem.
Phoenix007
Hi Hiftu!

Mennyibõl jönnek így ki neked a könyvek, amit rendelsz? (Mennyit írnak az amazonon dollárban, és mennyit vonnak le a számládról forintban, mennyi a postasarc, etc?)

Azeszköztárat szerintem kivétel nélkül kéne "kiszótárazni", hogy mindenki találja meg benne, amit keres.

>A videotutorialok leírása viszont BAROMI jó ötletnek tûnik.

Na ennek örülök ... csak nagy bátortalanul mertem megemlíteni, aszittem kórusba le fogtok hülyézni.

>Még mindig nem tudom, hogy fussak neki a tanulásnak.
>Most nézek mindent (modellezésen belül) összevissza.

Na bárhogy, csak így ne! Ennek is sorja van, egyik technika a másikra épül. (Ezt nekem gimiben, matek kapcsán kellett megjegyeznem. Nem is felejtem el, amíg élek...)

>Mit ajánlotok? Melyik a leghatékonyabb? Gnomon?

Azaz! Emlegetnek itt még ilyen Lost Pencil-eket, meg van Digital tutors, Jeff Lew, SimplyMaya, Kolektiv, de a Gnomon magasan a legjobb. Az Alias-os tutoroknál mindenképpen jobb.

hiftu
Szerintem annyiban lenne könnyebbség, hogy az angolon kevésbé értõk magyarul el tudnák olvasni, hogy mirõl is van szó. (vagy szinkron wav-ot készíteni az avikhoz. )

mookid
nekem a gnomon segített. szerintem egyébként a videótutorialok legépelése nem túl jó ötlet, mert egyszerûen elveszik a lényeg (hogy látod is közben) és az egészbõl nem lesz több, mint egy elég elnagyolt tutorial doksi. meg hát a szerzõi jogi kérdések ugye...

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Phoenix007
Cricket: mi az a nega? Meg melyik cégnél dolgozol?

Peet: én annyit tudok elvállalni, hogy a cuccot kivágom. Esetleg még ki is szedem, mert ott még el lehet rontani. De egyrészt egyszínû pólót beszerezni se tudok, másrészt a felvasalást sem vállalom. (Esetleg Maronnak, Natáliának, és Mayer hugának, HA JÓK LESZNEK! ) Azt már oldja meg szerintem ki-ki magának.

hiftu
Peet:
Mayás könyveket az Amazonon csak olyan bankkártyával tudsz vételezni, amit külföldön is elfogadnak.
(Pl. én csak ezért csináltattam MasterCard kártyát.
Learning Maya® 5: Foundation <- ezt nézegetem mostanság
Maya® 5 Savvy™ <- ennek a felépítése nem igazán tetszik, bár
csak átfutottam..)

Keresztapu:
Az eszköztár LÉNYEGESEBB pontjait tényleg jó lenne összegyûjteni. (Nem csak azért mert, ez fõleg nekem lenne jó, hanem azért is mert csak.)
A könyv szerintem butaság. Fõleg, ha kint van weben.
A videotutorialok leírása viszont BAROMI jó ötletnek tûnik.
(Fõleg, ha az ember közben végig is csinálja.)

Kérdés:
Még mindig nem tudom, hogy fussak neki a tanulásnak.
Most nézek mindent (modellezésen belül) összevissza.
Mit ajánlotok? Melyik a leghatékonyabb? Gnomon?

Peetmaya
Off!
nemtom emlékeztek-e Nem3sys-re. Gondoltam mint érdekesség megjegyzem, a fõoldalon láttam a nevét a mai szülinaposok között😊) Amúgy nem értem miért lett õ kiutálva a fórumról, lehet butaságot csinált, de nagyon tanulságos volt szerintem.
On!

Peetmaya
Srácok, nekem tökmind1 ki hogyan merre mennyiért, de nekem egy fekete L-es Maya3d.hu-s és egy Aliasos (olyan, mitn Phoenixé) póló kell! Phoenix, te vagy a potenciális eladó a számomra, én kifizetem a munkádat, de nekem kell 1-1 ilyen póló!
az artist pub-ost még megdumálom anyámmal😊)

Cricket mikor veszel új gépet?

Bocsi nem tudtam. Én azt gondoltam, hogy negát vágtok és aztán szitafestékkel ráhengereltek.. Azt szoktuk maszkolóval.Igaz az csak 1 színt enged használni. A 4.5-öst 1X rápróbáltam a gépre de csak drótvázasan döcög. Múzeális a videokártyám is: már megszûnt a gyártó.Valami Woodoo 4-es. He-he.. Nagyon ritkán használjuk a vasalós módszert és azt én sem tudom mi a "sima" vasalós anyag neve. Megyek dolgozni mert jön a fônököm.

Phoenix007
Hi Cricket!

Maszkoló fólia alatt mit értesz? Mi a felvasalhatós fajtából tervezzük a dolgot végrehajtani. (Ennek van egy ilyen szõrös felületû fajtája, az az ún. flock, dea simát nem tudom, hogy hívják).

>Nnna, szóval. A kedves fônököm nekem általában anyagárban számolja a dolgokat.

Köszönjük, de itt tobzódnak a dekoratõrök, úgyhogy megoldjuk!

>1 PII-466 Celkóm van szla nem igazán futnának ezek a progik, most épp gépre gyûjtök

Rossz kifogás! Tegyél fel egy-két verzióval régebbit, aztán hajrá!

Csácsumi!

Phoenix offline ...

u.i.: A 466-os celkót gyomorbarát áron átveszem, ha már az új gépre való nagyjából összegyûlt.

Sziasztok! Látom,hogy szeretnétek pólót. Én 1 reklámstúdióban dolgozom és van itt maszkoló fólia, plotter + effélék. 1ébként amúgy anyagi okok miatt amolyan figyelôje vagyok csak a fórumnak ami nagyon tetszik(amatôr 3D rajongó, 1 PII-466 Celkóm van szla nem igazán futnának ezek a progik, most épp gépre gyûjtök). Én is készülök a KATT-ra. Nnna, szóval. A kedves fônököm nekem általában anyagárban számolja a dolgokat. Ha segíthetek akkor itt értek el: [email protected] A szélsebes renderidô legyen veletek

Phoenix007
>Na, nem rontom a levegõt. ...

Nem is ajánlom! Hülye MAXos...

Aldaryn
Micsoda bandázás, micsoda bandázás... 😛 A következõ CG-s nyílt eseményeken már midnenfele AP-s, D21-es, Maya3d-s pólós klikkek tömörülnek majd, s néznek farkasszemet egymással... 😊))
Na, nem rontom a levegõt. Különben is, a monitoromon villogó felirat szerint ölnöm kell, úgyhogy húzok suliba. Kucc, kucc..

per aspera ad astra

Phoenix007
www.amazon.com

Amúgy a pirosat azért mondtam, mert a maya feliratot általában így látod. De most, hogy nézem, piros-fekete színátmenet van mögötte. Szóval én javasolnék valami bordót, de ha fekete lesz, úgy is jó.

Peetmaya
Amazon? hol lehet ehhez hozzáférni?
Deko támogatom a pénz tervezett felhasználási módját, de szerintem a pólót fekete alapon fehér és piros szöveggel kéne tarkítani. Mondjuk ez egyéni szoc... Nekem ilyen kell😊)

Phoenix007
Ehe ... aszongya: search results 1-10 of 15170 ...

mookid
hát azt azért talán mégse, angolul végülis ott van a maya help menüje 😊 ezen kívül nem tudom, nézted-e pl. az amazon mayás könyve választékát, egészen elképesztõ, egyik jobb, mint a másik.

Phoenix007
Na aszittem le fogtok hülyézni kapásból ...
Aztán ha kész lenne, kiadnánk könyv formájában! Biztos lenne rá kereslet 😊)) Angolra is lefordítanánk hirtelen, aztán hadd szóljon!

mookid
igen, ez mindenképpen jó lenne, egy hatalmas adatbázis külön menüpont alatt, ahol a maya ÖSSZES menüpontját bemutatnánk, értelmeznénk, a legutolsó attribútumig. Ehhez gondolom fel kell osztani egymás között az egész programot, ki mihez ért, mire van ideje (tudom, semmire), stb. de egyelõre induljon be végre az a szerencsétlen oldal 😊

Phoenix007
>Mookid: rovat 5let, tetszik...

Nekem meg az jutott eszembe, hogy a tutorial videók lényegét (a bemutatott eszközök/technikák mûködését) lehetne röviden leírni. Tudjátok, mint suliban az olvasónapló! Vagy lehetne még olyat csinálni, hogy szépen sorban végigmenni a Maya eszköztárain, és mindenrõl leírni röviden, de érthetõen, hogymire való. Na mondjuk ebbõl is összejönne egy könyvre való...

deko
>Én amondó volnék, hogy kéne venni sima vékony fehér anyagot, és piros pólóra csinálni maya3d.hu logót. Mitteszólsz?

Aztat, hogy van még a m3d.hu kasszájában némi lovetta még, így ha a többiek is belemennek, erre költhetünk egy kicsit.
Kinyomoztam a címet és telefonszámot, holnapra többet tudok majd.
Na kezdõdik az X-akták... menek a tíví elé. szevasztok