Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. Én azért szomorodtam el, mert személyesen is hazudott nekem, és cgtalkon védtük ahogy tudtuk és valahogy a magyarokat így lejáradta, hogy felkerült a 3ds feketelistára. De zárjuk le a témát, azt mondom. Én is már elfelejtettem a dolgot... vagy próbálom.
Youth
If it ain\'t broken, don\'t fix it.
>persze nyilván pont azok nem gondolkodtak el, akiknek el kellett volna.
Az lehet, de akkor a "szarrágókat" járatta volna le, nem pedig a barátait, és a magyarokat. Amúgy hol lehet a többi munkáját megnézni?
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Amúgy Mayer, a te telód is gyanús!

egyébként nem volt egy elveszett ötlet. olvastál már khm, intenzívebb hangulatú design21 fórumot? azt a szarrágást, ami néha ott megy... nem, ennek kifejezetten a magyar közönségnek (közösségnek?) kellett volna szólnia. persze nyilván pont azok nem gondolkodtak el, akiknek el kellett volna.
ja, egyébként nem volt kis pöcs. most jöttem rá, hogy én láttam a galériáját, nagyon szép dolgokat csinált.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Hogy konkrétan miért csinálta, azt csak õ tudja, nekem három alternatíva jutott eszembe:
1. Becsvágyból: elõfordulhat, hogy egy szánalmas kis p.ö.c.s., aki ugye valójában képtelen ilyen minõségû munka elkészítésére, de egy kicsit azért hizlalni akarja a máját, megjátszik egy ilyet, hogy aztán fürdõzzön a dicsõségben, aztán mikor már elbukott az egész, akkor megpróbálja úgy beállítani az esetet, hogy "csak egy kísérlet volt, és látjátok, megint micsoda tanulságokat köszönhettek nekem." Mint mondottam az illetõt nem ismerem, nem is akarom ezzel megsérteni, ezt az esetet ki is zárnám. Viszont nem véletlenül jutott eszembe, ugyanis voltak azért erre utaló jelek, és ha ez az igazság, akkor csatlakozom az "állítsuk falhoz" táborhoz.
2. Poénból: hát ezt én esetleg még megjátszhatnám, miután én már nem akarok komoly hírnevet elérni a 3D szakmában, ... öreg vagyok én már ahhoz ... de mégsem tenném. Õt viszont már nem fogják így komolyan venni, szerintem ebbõl még lehetnek késõbb problémái, ha ebben az iparágban szeretne késõbb dolgozni.
3. Kísérletbõl: Ugyebár a páciens azt állítja, hogy egy kísérlet volt, és a gyanúi a rosszindulatú okoskodókkal kapcsolatban be is igazolódtak. (Ez már azért nem annyira vérlázító, de nem ez a módja. Elsõsorban nem hagyom a régi ismerõsöket, barátokat, - gondolok itt Aldaryn-ra és Youth-ra többek között - hogy lejárassák magukat egy ilyen kaliberû CG oldalon.) Namármost ezt bizony én is megcsináltam volna HA nekem jutott volna eszembe, HA a 3D-s tudásom volna olyan szinten, hogy hihetõ wirékkel, textúrákkal tudjam a történetet alátámasztani, és HA az angol tudásom lenne olyan szinten, hogy utána a nagy leleplezésben úgy tudjam leírni az indítékokat és a tanulságokat, ahogy magyarul tudnám. És igen, külföldi oldaloncsinálnám, márcsak a nagyobb közönség miatt, mert ugye a teszteredmény akkor a legpontosabb, ha minél több "tesztalany" vett részt benne. DE elõtte szóltam volna a haveroknak, hogy az adott témához inkább ne szóljanak hozzá, nagyon ügyelnék az idõzítésre, hogy mikor leplezem le magam, és semmiképp nem árulnám el, hogy magyar vagyok, esetleg akkor, ha a történet jó véget ér, és az az általános utánérzés, hogy "Haha, hát jól felültetett minket ez a srác, de valljuk be, ügyesen csinálta..."
Na bocsi, vannak néha ilyen agymenéseim.
néhány kommentel.
deko --- az élet értelme: 42 ---
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=977751129&order=reverse&index=78
Youth
Deko, úgy látom a pólóra akkora igény van, hoy kevés lesz a cucc, amit vettél. Melyik fajtát vetted amúgy? Szõrös, szõrmentes, vastag, vékony? Amúgy dizájn tekintetében akkor így marad? Elõl bal oldalt kis logó+nick, meg hátul egy nagy?
Nem3sys téma: a szóban forgó képet meg lehet még nézni valahol
>hanem csak azt a ... nemtom, hogy hívják... Ami a csaj jobb mellén van... 😊
Alias logó ugyebár, és ahogy Oryon írta, nem általános Alias-termék fanok vagyunk, mert pl a StudioTools, meg a SketchBook Pro marhára nem érdekel minket, hanem leginkább csak a Maya.
>Persze kicsit nagyobb méretben.
Nagy mell, nagy logó! Ez már csak így megy! 😊))
Nem voltam egy hétig netközelben és máris nem tudom követni az eseményeket, annyi idõm meg nincs, hogy visszaolvassak és meg is értsem 😊
szval ez a katt dolog ez micsudi? odáig jutottam hogy vmi találkozó :F -ingyenes a dolog?
pólót vehet mindenki (pl én 😊 ), vagy az csak a legbelsõbb köröknek van? (a "szektásoknak"
😛)
nemesys téma:cgtalkon én is azt hirdettem h biztos hogy cg, és nagyokat nevettem a tényfeltáró "látszik a fényképezõ a tükrözõdésben" és társai kommenteken, aztán pofáraesés. 😛 de szerintem tényleg volt valami közösség nevelõ hatása 😊
x
A pólókról gyorsan: ha valakinek vannak igényei, akkor gyorsan küldje meg számomra valamilyen vektoros formátumban, hogy a találkozóra már megkaphassa. Fõnixet mayd magánban zargatom a plotterelés miatt. én vegyes felvágott pólót csinálok magamnak, mert az AP-ot felteszem a maya3d mellé. Mindkettõ a szívem csücske.
Ez a nemesyses ügy anno nagy port kavart, és megvallom így utólag már másképp látom, a srác valóban helyrepakolta néhány nagyokos értékitéletét azzal, hogy egy valós fotóban hibát kerestek és találtak. Akik osztották az észt, rendesen elgondolkodhattak utólag. Szerintem mindenképp hatásos cselekedet volt, mégha nem is volt korrekt.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
De amit irtam az helyes, nem vitattam h ténylegesen hogy is mûxik, de a ram akkor is feljebb van lõve😊
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Lekonel, képzeld el a szitut, hogy te adod nekem a kezembe a csempéket sorban, én meg rakom õket arrébb. ha te 2 csempét adsz, de én csak 1-et tudok egyszerre megfogni, akkor hogyan tudsz kétszer olyan gyorsan dolgozni, mint én? hogy konkretizáljam a dolgot, a processzor vezérli a kártya mûködését, az dolgozza fel a memóriában tárolt adatokat egy elõre meghatározott algoritmus alapján. ha a proci betölti az adatot a memóriából a saját sebessége alapján, és még fel is dolgozza, majd csak aztán nyúl megint a memóriához, hogy újabb adat kell, akkor most melyik is volt gyorsabb? A memória vagy a processzor?
nem véletlen van a CPU-ban is egy frekvencia szorzó áramkör, hogy a proci fel tudja dolgozni az adatot, amit a memóriától kapott (pl kódértelmezés, címzés, parancskiadás, vagy regisztermûveletek). Ezen ismeretek alapján én annyit mondok ezekre a gigaHz-s memóriákra, hogy ok, lehet bírnak annyit, de hogy 300MHzen sem mûködnek üzem közben, arra mérget vennék...
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
ON
egyébként látjátok, mennyire másként el lehet mesélni ugyanazt a sztorit? 😊
innen a fórumról is többen belekötöttek az árnyékok milyenségébe, a kijelzõ színébe, meg még sok másba, de azért meg lett dícsérve rendesen.
szerintem elég tanulságos volt, és valóban, néha nagyon elhamarkodott kritikákat mondunk itt a fórumon, és csak azért, mert hozzá akarunk szólni valamihez, mert feltûnési viszketegségünk van, nem kéne hülyeséget beszélni jobbra-balra... úgyhogy abba is hagyom😊
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
Nekem mind1, mi lesz rajta, de ez a nickneves jó ötlet!
Peet: OK!
\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"
Driver az szerintem is sokszor lehet problémás, mondjuk hálistennek nálam eddig csak a gef4 mx440 inkompatibilitási problémái jöttek elõ, miszerint space-nél eltûnik a viewport.
Most fogok új videokártyát venni hamarosan, arra kell szerintem odafigyelni, hogy magas órajelen mûködjön a kártyán a mag, és hogy sok ram legyen mellé rakva. (én jövendõbelimen 500MHz és 256Mb) Nem tudom, hogy ez hány millió poly-ra lesz elég, de mindenesetre a mostanival már 30-50ezernél is beakad, sõt, ha közelrõl nézem, akkor akár 10 face (nem viccelek) akasztja a viewportot, pedig 3000-es 64bites procim van giga rammal...
Az én tapasztalatom ezügyben Louper az, hogy érdemes odafigyelni a vid kártya minõségére, fel tudja gyorsítani a munkádat jelentõsen, de renderelésnél semmilyen mértékben nem játszik szerepet, ott a mérvadó a processzor sebessége és a memória mérete.
Oryon egyelõre úgy fest, hogy jövõ hét péntek nekem jó. Aztán hogy mi lesz addig még a jó isten sem tudja...
Nem mindig a legújjabb a legjobb! 😛
Szal a maya felirat Piros és Fehér a fekete polón!
Az a csiga meg szerintem nem az igazi, mert nem a céget szeretjük inkább, hanem a mayát és én szívesebben "reklámozom" a mayát, a maya logó által ( a nõ bal melle 😊 😛
If it ain\'t broken, don\'t fix it.
na én is mesélnék vga téren, nekem geforce 4 ti 4200 van 128 mega rammal, én azt vettem észre, hogy inkább driver függö a sebesség maya zás közben, néha az uj driver sokkal rosszabb, lassab, mint egy régi referencia driver, melo miatt régebben probálkoztam softquadroval, és hasonlo kis okosságokkal, de én semmi jo változást nem tapasztaltam, bejelentkezedd quadro ként a kártya, de lassab volt, bizonytalan, soxor fagyott a gép. Nem nagyon hiszek már ezekben a dolgokban, elhiszem,hogy a hardware gyártok ahol tudják lehuzzák a bört az emberröl, de hogy 2 ellenállás a különbség, vagy bios egy 50 és egy 500 ezer forintos kártya közt, azt nem hiszem, anno láttam egy sima nem fx quadrot, ami olyan könnyen kezelt 2 millio polit, mint mondjuk egy átlag kártya 50-100 ezret, na ennyi, de ez csak az én véleményem, uff
Penatesz
Nekem ez az ötletem... De Ti döntötök...
Egyébként fehérrel a nicknév jó, meg a szöveg elhelyezése is. Nekem tetszik...
egyébként gndolom a profi kártyák lazán kirakják a sokmillió polygont szimulálják a sûrû particle effekteket, ilyesmi.
Pl ha megnézed ezt a linket:
link
itt szerintem nem csak arról van szó, hogy elindul-e a Maya vagy sem az adott kártyán.
Tehát nyilván van valami plussz, ami miatt megéri 100 ezreket költeni a drága kártyára és nem csak annyi, amit a "See note" link alatt leírnak.
Mindamellett a Gef kártyákhoz van odaírva, hogy "NOT QUALIFIED", amit azért feltételezem, hogy a többségünk használ.
Penatesz
Fekete polón legyen az elején, szembõl jobb oldalon, hogy Maya3d.hu (piros és fekete színnel)
Alatta fehérrel a nick név, fehér színnel.
Hátulra meg csak, hogy Maya...
Nos?
Ki ér rá jövõ héten Pénteken (15.-ödike ha minden igaz)???
A helyszín változatlan: Western Pub, kb. 17:00-tól!!!
-Látom talit akar a nép.
-Amikor megtudtam, hogy csúszik a KATT gondoltam, hogy helyette lehetne egy SG, vagy inkább már MAYA3D.hu tali...jól gondoltam??? 😊
Jelenleg 2 gépen próbáltam a Maya-t a laptopomon (integrált vid kártya) meg a pc-men (Gef3Ti). Kis különbséggel, de gyakorlatilag ugyan úgy néz ki és mûködik mind a két konfigon.
Ha tegyük fel sikerülne SoftQuadrósítanom a Gef kártyámat milyen különbséget látnék a pc-n? Magyarul hatékonyabb lenne a munka vagy a renderelés?
Thnx.
Én is szeretnék csatlakozni a team-hez, mint lelkes újjonc.
A KATT-ra is jelentkeztem, meg pólót is szeretnék. Mit tegyek, hogy nekem is legyen?
nagyobb felbontásban is kérném, hogy háttérnek be tudjam tenni!😊)
nekem két féle póló fog kelleni, olyan amilyen istructoros van neked, meg a maya3dhu-s is!😊