Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
úgy tanul az ember...
Oryon, mutass nekem egy nurbs lámpát. az milyen?😊
én konkrétan maya fényre gondoltam, amivel bevilágítasz, nem tárgyra. Azt akarom, hogy olyan mapot csinálok, amivel világítok a spotlámpámból. tudod, itt sötét ott világos...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
deko --- az élet értelme: 42 ---
...de azért Holnap nekiállok, hogy a dezájn rendesen meglegyen, akkor a fõoldalra kellenének az elsõ hírek / infók.ha jóltudom ezt bevállalta már valaki. de jó lenne ha minél többen ugranának rá. Szóval küldjetek cikkeket, az sem baj ha régebbiek, de el kell kezdeni a tartalom feltöltést. Én is írok pár cikket... de vannak itt nagyon jó angolosok, úgyhogy csak mazsolázni kell külföldi oldalakon, mint pl a .RenderNode Magazin
Aztán ha majd minden megy, akkor meglesz a feltöltõ rész is és mindenkimaga teheti fel a híreket és egyéb dolgokat.
Az sg logót, lehet feltetetem 😊
Elvégre nekem ez a második "otthonom" 😛
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
- Nem t'om jó 5let-e, a pólós témávan kacsolatban. Lehetne a logo és a név mellett az SG logo is valahol. Csak azért mert aki innen megy az ugye mind itt szokott dumcsizni. Hümmm?
-Találomra 😊
-Kimented a lámpa UV-it és ps-ben ráfested a színt + intenzitást
-Ha nurbs a lámpa ráfested paintfx-el, majd kimented és ps...
-Ha nem nurbs, akkor más 3D festõprogival fested meg és ps...
Erre gondoltál?

Egyszínû pólót tud valaki szerválni valahonnan? Jó vóna nem a leggagyibból csinálni.
amúgy nekem kell a te verziódból egy póló, úgyhogy ha beleférek az anyagba, akkor kérnék szépen tõled maya3d.hu-s pólót, meg phoenixtõl egy olyan instructorost is jól😊))
skacok, hogy lehet olyan UV mapot kimenteni, ahol azt látom, amit a lámpa lát, és ha erre festek egy mapot, akkor a lámpa fényerejét, vagy színét tudom vele megfesteni. Konkrétan arra volna szükség, hogy egy lámpával megvilágítok többféle színben tárgyakat, és ezt egy mappel oldom meg. De hogyan tudok referencia képet csinálni, ami alapján meg tudom festeni a mapot?
De a gyerekek elõl el kell zárni, mert Phoenix képes és lefújja a "hülye maxosokat", ha jönnek 😛
De nekem mindegy. én kedden megyek és vásárolok cuccot hozzá, ha másnak nem kell, akkor csak magamnak. eddíg még úgysem kaptam semmi vektoros filet senkitõl, hogy kinek mi kell.
Eddig négyen vagyunk!
Van aki még ráér pénteken?
Köszi Aldaryn a magyarázatot, egyelõre kicsit tömény volt, de ennek utána fogok nézni...
pólókról
milyen póló? - akármilyen, piaci 500Ft-os is megteszi (sima fekete😊
a szitanyomásos dolog az a drágábbik, nagy mennyiségben éri meg, de azt mondja haverom, hogy van sima póló nyomtatás, ami az olcsóbbik verzió, ezzel bármilyen színt ki lehet keverni. Magyarán leadsz egy *.tiff-et meg egy pólót, megmondod hova, és rányomják. utána fogunk nézni, hogy ez hogy mûködik, és persze hogy mennyibe kerül...
Oryon: nekem mind a két idõpont jó!
Aldaryn: miután az alpha csatornát megcsináltad, milyen formátumokban lehet elmenteni, hogy meg is maradjon? (És a Maya is ismeri...)
Akkor ki ér rá Pénteken (15.-ödike)???
Vagy legyen Csütörtök délután???
Erre a plusz csatornára aztán annak kijelölése után már másolhatod is a grayscale infót, amit akarsz. Festhetsz rá, meg minden.
ha egy külön réteghez akarsz alfát adni, azt a layaer mask-al tudod megtenni. 2 féle masz létezik layer szinten, a pixeles, és a vektor maszk. Elõbbit úgy adhatsz az éppen aktív réteghez, hogy a layers window alján balról a második ikonra (sötét négyzetben világos kör) kattintasz. Ha van kijelölés éppen, akkor azt fogja hozzáadni mint maszk. Vektoros maszkot úgy ahdhatsz az éppen kiválasztott réteghez, ha kiválasztod a maszknak szánt görbét, és a manübõl a layers/add vector mask opcióval hozzáadod.
per aspera ad astra
pólókkal kapcsolatban: van egy ismerõsöm, aki tud pólóra szitanyomatot készíteni, azt mondja elég olcsón, kb 600Ft/póló áron. Egy tetszõleges digitális képet rányomnak a pólóra, és tovább megmarad rajta a kép, mint a vasalós módszernél...
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
partition magic nevû programmal meg lehet oldani, elég egyszerû kezelni is.(ugye a win2000 ntfs-re formatálta és azért nem látja 98 >?>) demó van ebbõl is de azzal nem lehet semmit se csinálni 😊 hajrá dc++
x
Bár én nem értek hozzá annyira...de ha külön particio akkor lehet formázni a 2k sokat és 98 nem vész el.
kérdést teszek fel, de nemcsinálok minden nap ilyet és nem szeretném elkottázni a gyerek gépét... már csak azértsem, mert úgyis nekem kéne újratelepíteni
amúgy szép, de még dolgoznivaló van rajta...
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
addig is midnenkinek jót, és ne vesézzük tovább tényleg a nemesys ügyet! találkozunk úgy 3 nap múlva😊
üdv
táxomükke!
múcsászgrászíjász!
stb!!
If it ain\'t broken, don\'t fix it.
1. köszönöm a linket
2. fizikai ip címe? mac? - okok...köszönöm, legalább tudom merre keresgessek a probléma megoldását illetõen.
Godfarher: kajak bevettem, amíg nem jutottam a végére!!
..na meg ez a pólós lányka.....iszonyat szépszája van...komolyan!!!

If it ain\'t broken, don\'t fix it.
Na ez volt az ellenség megtévesztése ... nekem egy darab 1k-s aw.dat van a flexlm-ben, ha adsz egy címet, elküldöm.
én úgy tudom, hogy a saját hálókártyád fizikai ip címe vagy milye alapján mûködik a krekk, szóval más hiába küldi el neked a licence fájlokat, nem fog menni vele. próbáld még1x hátha elírtad a számsort (közben erõsen gondolkodom hátha eszembe jut hogy nálam mi volt a probláma egyszer réges régen :F majd írok ha emlékszem 😊 )
x
>nagyobb felbontásban is kérném, hogy háttérnek be tudjam tenni!😊)
>Hüye! És rám nem gondolsz? Én is szeretném "szebben" látni😄
Ezt Peet-nek,
Ezt meg Deko-nak...