Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Phoenix007
Szétnéztem én is az site-odon Deko! Hát az a "More than human" ... na az már beteg ...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Phoenix007
Magnificat, én is töltöttem le vagy 20 DVD-re valót, de az se ingyenes. De ha érdekel, szóljál.

Magnificat
semmi sem mûxik. Bocs, de úgy áthaladtatok rajtam, hogy azt hittem nem olvastátok, azlrt írtam ilyen intenzíven... Azért köszi mindenkinek

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
Magnificat, ha senki nem ír semmit, akkor az valószínûleg azt jelenti, hogy minden ötlet kifújt, és nem tudunk segíteni. DC++-on vannak, de az meg neked nem mûködik, ne haragudj, de innentõl kezdve nem tudunk segíteni. Próbálj ki más file-share programokat, hátha...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
Oryon, mi az hogy megelõzöl engem, ennyit azért nem szoktam okoskodni!😊 Vagy ha igen, és hülyeséget beszélek, akkor üssetek le😊
Deko szép lesz ez a design, nekem így már tetszik nagyon. Ez a bemutatkozós móka hm... majd megbeszéljük.
Na mentem dolgozni, hogy legyen mibõl ennem😊) üdv

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
Valami FTP hely, ahonnan lehetne tölteni MAya tutor videókat?
Lehetõleg ingyen, vagy olcsón. Nincs vavi 1500-2000Ft-om rá

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

deko
dehogynem. pont ezen munkálkodok, hálistennek többedmagammal, akiket már szinte családnak tudok be:
maya3d
Az én kis "családom" itt lakik az SG fórumon😊
Remélem küldenek pár anyagot.
Fõoldalra: Híreket... bármi mayásat egy 100*100 pixeles képmelléklettel. az sem baj ha külföldi oldalra mutat, csak legyen legalább két sor magyar bevezetõ hozzá.
A készítõknek: mindenkitõl kérek pár soros bemutatkozást az infóoldalra immáron a [email protected] mélre, esetleg 100*100 pixel fotót. Nem avatárt! Fotót. adjuk magunkat. a bemutatkozás nem kell hogy komoly legyen, de tükrözze mit fog csinálni a siteon.
A fórumot meg majd megbeszéljük, mert szeretném ha ez a fórum, az SG, amit rettenetesen szeretek, köszönet neked érte YOUTH... és az ArtistPub-os ugyan élne tovább a maya3d égisze alatt ahogy eddig. szóval semmi hátrányt nem szeretnék látni más kárára.

deko --- az élet értelme: 42 ---

dirty dogg
http://deko.atw.hu - de jó...! nem akarnád, csak úgy hobbi célból fejlesztgetni? ilyen kis maya kezdõknek second edition-re gondoltam. szerintem jó lenne neked is mert büszkébb lehetnél még jobban, mi meg tanulhatnánk az okosságokat. (gondolom nem csak én nézem az oldalt)
na? mit szólsz? szerinem teljesen jó ötlet!

If it ain\'t broken, don\'t fix it.

Magnificat
Ha valaki mégis találna egy ilyet, az szóljon azonnal, mert töltök...

deko
Kijavítom Oryont, mert bár KATT a ingyenes, de a regisztáció kötelezõ, és csak belépõvel lehet bemenni, amit jóesetben kipostáznak, vagy a helyszínen névreszólóan átveheted.

Megkeresem a söralátáteimet, de szerintem most is lesz valami kis repi ajándék.

VanBuuren
hiftu kössz megcsináltam ez jobb mint a szimpla összehúzás...kb 6 cv-t kellet összehúzni...

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

VanBuuren
én tudtam régen egy sms web-es helyet de már rég megyszünt. Amíg müködött kb. 15 giga oktató filmet szedtem le.

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

hiftu
Van:
Ha esetleg nincs sok CV a cilinder tetején, akkor minden
egyes CV-t külön-külön behúzod egy pontba.
(snap to grid beállítva)
Egy pontot kijelölsz, x irány-ba és z irányba is behúzod középre.
így mindegyik 1 pontba kerül az tuti.
(Persze csak akkor jó, ha origoban van a test alapból.)

Magnificat
Naaaaaa.
Akkor nem tud senki ilyen FTP vagy egyéb HTTP-s helyet?
Ahonnan le lehetne szedni Gnomon videókat.

VanBuuren
Igen én is erre az egyetlen alternatívára gondoltam...így folyatom. Lehethogy a verziószám különbség miatt nem mqködik nálam...

Hát én mennék szivesen mindegyikre csak a szörnyû anyagiak, mert ugye Miskolc elég messze van meg ugye nem is vagyok diák :-(((((
szkoryon
Scale-zhatod, az nem jó????
Egyebet nem tudok, sorry 😞

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

VanBuuren
lépések ahogy elmondja:
Grab the top hull first and then switch the gird snapet.Ezután a kijelölt cvket felfelé próbálja mozgatni oldalnézetben és hirtelen összeugranak egy pontba...na ez nálam nem jön össze..csak egy sima eltolást csinál az összes ponttal.

szkoryon
Errõl jut eszembe, DEKO!
Tudnál hozni mayás söralátéteket????

szkoryon
Kérdezted???
" KATT ra Van belépõ"

Nincs, mert ingyenes és mivel a héten lett volna és elmarad, így szerveztem mostanra egy SG-talit, mert hamár nincs ló... 😊
Amúgy akkorra szerintem elég lest a KATT is!
Ha majd sír a társaság, akkor a KATT útán írány a törzshely és akkor megkezdõdik az SG-tali is 😛

Szívesen látunk akkor is, meg most pénteken is!!!!

VanBuuren
Én ott voltam a müszaki egyetemen múltkor...akkor nagyon tetszett..maya-s söralátétem még mindig megvan 😊

szkoryon
Sajna ahhoz én sem értek, a videóból nem derül ki???

Szevasztok a KATT ra an belépõ, mert szivesen elmennék végre életemben elõször 1 komolyabb mayas megmozdulásra.Ja és akár sg talit is szervezhetnétek akkorra.
VanBuuren
az efnet-es w3d-n is egy snappolást javasoltak ,de amikor arra kérdeztem rá ,hogy azt mégis pontosan hogy is csináljam hátt mély hallgatás lett😊

VanBuuren
hehe bocs csak a jobklikkes control vertex-es megnevezés miatt írtam 😊 igazán átjavíthatták volna CVs-re 😊 na szóval egy NURBs fej készül. a cylinder tetejét akarom íly módon összezárni. Egy gnomon tutort csinálok és ott egy gird snapinggel csinálta meg az illetQ ,de nekem a világért nem akarja összehúzni a pontokat.

szkoryon
"nurbs cylinder tetején lévö vertexeket"
Nem akarok kukacoskodni, csak poénból elöbb helyreigazítom a mondatod, mert meg akarom elõzni Peet-et 😛
Nurbs esetén nem vertexnek hívjuk, hanem CV (kontrol vertex) 😊

Milyen objektumot akarsz végeredményûl???
Mutass képet, légyszi!

A nurbs olyan technika, mely nem szereti, ha a felhasználó csak úgy mozgatja a CV-it 😊))))
Arra ott a poly, szerintem azzal old meg 😊

VanBuuren
Sziasztok! Lenne egy olyan gondom ,hogy egy sima nurbs cylinder tetején lévö vertexeket akarom egy pontba összehúzni..van valamilyen 5letetek? hasonló megoldás kellene mint a poly merge

szkoryon
A revolve opcióboxában polyra raktad!!!!
Rakd vissza Nurbs-re!!!!!

Vigyázz!
Ha megváltoztatod egy parancs alparamétereit (opció-boxban, kis négyzet a parancs mellett), akkor az úgy is marad! Nem megy vissza magától az alapértékre!!!
Amíg át nem állítod, illetve nem reset-eled!

szkoryon
Jaj, csak most olvastam...bocsi!
Elvileg kiszedi a CleanUP a felesleget, ha beállítod...nem?

szkoryon
Van, mely kijavít egy csomó hibát, amit a felhasználó elkövet 😛
De ha lehet modellezz pontosan és akkor nem kell használni 😛PPPPP

szkoryon
Pontosan nem tudom, de benne van a Maya a 3d világa könyvben, asszem!

szkoryon
Deko-nak köszönd, mert õ írta 😊
http://deko.atw.hu/tutor/chanel06.htm

szkoryon
---SG/MAYA - TALÁLKOZÓ!!!---

Akkor marad a Péntek (15.-ödike)!!!
Ki tud jönni 16:00-ra???

dirty dogg
látom Godfather jól "megvagytok" ...nem baj..., amíg nem vesztek össze addig nincs gond...

Phoenix007
És az miért van, hogy a Revolve rögtön Polyra konvertálva jelenik meg? (CV curve-bõl nem NURBS forgástestet csinál, hanem egy poly objektumot.)

Phoenix007
Közben a Bend-re rájöttem, meg CleanUp-ot is találtam, de nem olyat, amilyen nekem kéne. Ami nekem kéne, az a felesleges Edge-eket, vertexeket szedné ki.

Phoenix007
Van polynál valami CleanUpGeometry?

Phoenix007
A Bend deformer hogy a túróba mûködik? (Már inkább megkérdezem elõre, nehogy úgy járjak vele, mint a Twist-tel...)

Phoenix007
a template és a reference között mi a különbség?

dirty dogg
a partíciós gond megoldódott már? (particiómedzsikben tudok segíteni...)

Magnificat
Honnan lehetne leszedni Maya tutorial videokat? A Gnomonokra hajtanék, de le van tiltva a DC-m. FTP szóba jöhet, akár fizetõs is, de csak olcsó. Ja innen már leszedegettem videokat:
Simplymaya.com
digital-tutors.com
3dpalace.com

csak kellene menni erre a KATT-ra.
Mikor lesz már maya3d.hu?
Phoenix007

Még1xer! Hol tzdok infot kapni a katt rol😄D pls help😄D

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

szkoryon
A cikkehez mehetnek a régi tanulmányaim???

szkoryon
Halljátok csapat!!!

Teljes támadás a max ellen!
Lefoglalunk minden gépet és kezdõdhet a MAYA LAN PARTY!!! 😛

szkoryon
Jaj, azt hittem lámpa test-re gondolsz!!! Sorry!

Találomra, szerintem az intenzitás és color értékekhez csinál 1-1 mappot!

Oxa!

Godfather! Én még korábban a Maya honlajáról rángattam le egész jókat. Megpróbálom megkeresni a konkrét címet.

deko
A KATT-on lesznek gépek, és a maya is ott fog virítani, úgyhogy be kell támadnunk!

Phoenix007
Hát biztos mondtam, mert néhányat felrakott, de pl van egy üres "metals" alkönyvtár...

Valaki nem akar korrepetálni textúrázásból?