Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogy nincs átmenet padlo és a háttér között?😊
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Leszarom mit tud a MAXos MR... Hát errõl papolok, wááá 😊)
MAYAs MR-el ha csinálsz ilyet meghajolok. De MAX-al még a hülye is megcsinálja 😊
Youth
1: Mr nem elavult... csak lassú az MB-je és nem pixel tologatós displacementet alkalmaz ala PrMan(sebességben még mindíg prman az uralkodó. MTD már van mr-ben és v-ray ban is. Vray féle megoldás komolyabb is).( Olvastam még valami olyasmit is, hogy az MR a displacement map részletessége alapján teszelálja a felületet. Inkább 2 vertex távolsága, és 2 edge álltal bezárt szög nagysága és a kamerától való távolság alapján történik a teszeláció.)
2: depthmap (azért nem dmap mert az jelenthet deep-shadows-t is) árnyékok még mindíg gyorsabbak _álltalában_ mint a raytrace, szerintem szebb is. (Faking raytrace shadows with depth-map shadows in maya.)
3: GI mûködik. Csak az intenzitási skálája változott meg az 4.5 vay 5öshöz képest. Az exponent értéket lekell venni 1-1.5 környékére, az intensity értéket meg az ezerszeresére növelni, talán mégtovább. Mûködik az, csak nagyon megkell növelni az erõsségét és akkor jó lesz. Szép is, gyors is.
Azzal egyetértek azonban, hogy XSI-ben és Max-ban lényegesen jobb a Mental connection. Sajnos. XSI-ben támogatja pl a 3-5-n szögeket az MR, mayában nemtudom miért nem. Elég nagy hibának tartom.
Az meg jó lenne, ha obj-be kimentenéd, a kamera fókuszára és helyére kis gömböket tennél + stb. és elküldenéd, csak hogy ne legyen abban sem különbség 😊
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
per aspera ad astra
közben rájöttem, hogy lehet a dmapot MR alatt szebbíteni, de van egy olyan érzésem, hogy ha jó minõséget akar az ember, akkor jobb a raytrace, mert ott csak 2 katt, és szebb is, a renderidõ meg közel azonos lesz...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Fake GI/ dome light
renderidõ pár másodperc...
Youth
Peet: mindjárt nyomok képet, pár percig szórakoztam mr-rel...
Youth
Lekonel, várjuk az animot😊
Maya render probléma: szerintem olyan sokat nem kell állítgatni a renderen MR-ben, egész egyszerûen annyi baja van szegény MR-nek, hogy VRayhez képest már elavult, lassú. No meg persze a 6-os maya-ba integrált MR enyhén bugos, pl nem renderel GI-t.
Én ettõl függetlenül tanulgatom MR-t, eddig a raytrace árnyékokkal próbálkoztam, de marha hosszú renderidõ tud kijönni, most próbálgatom a dmap shadows-t, ezzel marha szép eredményt lehet kihozni, de az a problémám, hogy az árnyékok elmosódásánál pixeles lesz az eredmény. Ha valaki tud segíteni, hogy hogyan lehet a dmapshadows minõségén javítani, akkor azt örömmel venném.
http://www.meshmasters.com/lierman_hhm_demo/fl_demo2.mov
Youth
Erõsen gondolkozom azon, hogy megveszem ezt a tutort, mivel sehol nem találom máshol :/
XSI fej modellezés
Igaz hogy XSIben van de ez lényegtelen, a modellezés menete érdekel na bevallom XSI is 😊
Van valaki akit esetleg érdekel? 10 ezer kábé (US$ 49.99) Ha lennénk 4-en akkor az márcsak fejenként 2500...
Na csak felvetettem.
Írjatok!
Youth
Egyébként Vray-ben is kell optimalizálni, de ott már az elején jól néz ki a kép, tehát csak 2 választásod van vagy jó képet csinálsz vagy ráfordítasz még egy órát hogy állítgass, és kur*ajó képet csinálsz. Ennyi.
PRmant én is szívesen megtanulnám!
Penatesz: persze modellezett.
www.gaborhertelendy.com
De akkor maradjunk a Mental Raynél, XSI-ben is MAX-ban is ugyanaz az MR van mint mayaban, még XSI-ben vannak olyan alapbeállítások hogy a testeknek alapból van kis ambientjük ezzel kicsit próbálják a GIt utánozni, hogy ahol nem kap fényt ott se tök fekete, hanem szürkés. Mondjuk MR-t XSI alatt fejleszgették, szóval ott nagyon jól van integrálva, nekem pl Mayaban az nem tetszik, hogy olyan nehéz belõni egy normális shadert, rendert... Mondjuk ha nem ismerném a többi progit tuti addig erõlködnék amíg valamit ki nem hozok egy jelenetbõl, de mivel tudom, hogy MAX-ban, XSI-ben percek alatt be lehet állítani, optimalizálni egy rendert, ezért nem is próbálkozom, szerintem Mayerrel is ez van, hogy ismeri a Maxot ezért nem is szenved a mayas MR-rel...
Persze az lenne a legjobb ha mayaban is tudnánk renderelni, mert mayanak sok olyan toolja van ami másnak nincs. Animációban, MEL-ben is a mezõny talán legeredményesebbje, nemcsoda hogy a filmek töb mint 90%-ában MAYAt használnak, bár mostanság XSI tör föl és egyre több effekre azt használják (Blue studio).
De már megint kicsit elkanyarodtam.
Szóval ha lenne valaki aki minket betanít MR-re, RenderMan-ra az kap egy csokit, vagy valamit 😊 Közösen fizetjük 😛 Ugye Mayer?
Youth
Mayer: kiraly a wire.Jol latom,hogy a telon a nokia felirat nem bump map-el lett csinalva,hanem ki is dolgoztad rendesen?
En meg nem hasznaltam MAX-ot de erdekelne,hogy azok akik MAXban renderelnek,azok a mayanak melyik reszevel nincsenek megelegedve,vagy milyen plusz lehetosegek vannak a maxban,hogy inkabb ott csinaljak a vegso rendert?
Lekonel: ennek a kockanak lesz valami celja,vagy csak probalkozas volt?
Deko: jobbulast

Penatesz
WIRE
Aztán mosmá befejeztem ezt a dolgot. Aldarynak meg köszi a segítséget.
www.gaborhertelendy.com
... aludnék én de fáj a fogam...helye. bocs a kötekedésért.
deko --- az élet értelme: 42 ---
http://leko.srv.hu/Kocka.jpg
Youth
Próbáld meg megvalósítani a saját álmodat...engedd szabadjára a gondolataidat. A "mindenki álmát" úgysem valósíthatod meg, de EGY álmot biztos.
Már, hányszor kértem!
Köszi Penatesz, hogy te is írtad 😊
www.gaborhertelendy.com
egy kicsit csúnya de nem akartam most húzni az idõt.
wire
Tényleg bocsi csak sehol nem kérték, és én meg már úgyis ideges voltam CGtalkosokra mondom akkor azért se postolo wiret 😊.
www.gaborhertelendy.com
Oryon: 3-mas AA- de ez máshogy van Vray-nél. Nincs minimum meg maximum érték csak egy subdiv level. A Vray-el kapcsolatos részletekért kérem keressefel adarynját, gyógyszerészét 😊
Peet: ez nem verseny. Ha importálod maxba akkor a tiéd is ugyan ilyen lesz vagy még jobb. legalábbis ahogy én a modelledet néztem. Tényleg új képek?
Deko: Köszi 😊 Kövi projectet még nem tom. De szeretnék végre olyat ami mindenkinek egybehangzóan tetszik. Olyat ami mindenkiben megmozgat valamit. Ahh szerintem ez mindenkinek az álma nem?
Köszi a hozzászólásokat.
Ha szerveztek SG paintballt én überttuti hogy elmegyek 😊
www.gaborhertelendy.com
lámerkedek itten, hogyan tudok belépni a privi boxomba itt???
Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak
Szóval igazán élethû! Csak gratulálni tudok! Remélem, egyszer én is eljutok idáig...
\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"
Köszi srácok és deko, hogy eljöttetek 😛
Volt csövezés/bandázás/vandálkodás is a végén...de az már egy másik történet 😛
Kezd tetszeni!!!
Rendezhetnénk egy SG-Paintball találkozót!!!
Godfather velem van 😛
Knight, nem foglalkoztunk még rendermannal, nem tudjuk mi a probléma, de próbáld meg, hogy file/project/set-el beállítod az aktuális project directoryt.
Nincs beállítva még is snappol a xar kurzor...hogy lehet kikapcsolni?
Tudja valaki mi lehet a gond?
Mayer: még nem is gratuláltam neked úgy istenigazából a telódhoz, ismét fantasztikusat alkottál. Magasra tetted a lécet, minden elismerésem!
mi lesz a következõ projekted?
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
A talalkozo legnagyobb resze azzal telt,hogy a lassan beindulo Maya3d.hu design-jat beszeltuk meg.Felmerult tovabba az is,hogy ujonnan jottekkel bovuljon a maya3d.hu oldal.A jelen levok egyhangu velemenye alapjan most nem hirdetunk tagfelvetelt,mivel maceras lenne,pont most intezni az esetleges letszambovulessel jaro bonyodalmakat.Egyenlore az oldal beinditasa van napirenden es ha az megtortent,akkor jon minden mas.Szeretnem hangsulyozni,hogy ez nem azt jelenti,hogy nincs tagfelvetel,hanem azt,hogy ATMENETILEG szunetel.Remelem ez senkinek sem szegi kedvet,hisz ha a viszonyok rendezodtek,akkor az ugy folytatodik.
Penatesz
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Hamarosan én is indulok talira, ott találxunk😊
If it ain\'t broken, don\'t fix it.
És te, hol leszel 16:00 után??? 😛