Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magoo
apropó újrakezdtem a textúrát, a bump megmaradt, de a sok kormot leszedtem és most újraprobálkozok más techinkákkal...... ejjj de pepecs meló 😄 viszont a totaltextures7 télleg jól jönne 😊

Magoo
nincs valami YO forrás ahonnan be tudnám szerezni? 😄

petesilver
Háát, pedig máshogy nemigen fog menni. Próbáld beszerezni a TotalTextures 7-es CD-t, az pont az ûri bigyók texturájának témakörét dolgozta fel. Ott van pár olyan, amit használhatsz talán. Amúgy a galéria érdekes, új értelmet ad a filmnézésnek!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Peetmaya
ugyan nem vagyok profi textúrás, de ami rögtön szemet szúrt nekem, hogy nagy9on hiányoznak a specular mapok, és elkellne neki némi bump, ez fel tudná kicsit turbózni. no meg egy kis reflection is jól jöhet néha, de azt szépen belõni, pff... amúgy a modelled nagyon szép, gratu!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magoo
Sziasztok!
Még új vagyok itt, úgyhogy remélem semmi egetverõ hülyeséget nem írok be 😊
Jelenleg a Star Warsból jól ismert Millennium Falconon dolgozok. Éppen a textúrázásnál járok. pontosabban itt:
http://kep.tar.hu/magoo/index.phtml?aid=27674872&pid=6357091
Aki bármiben tud segíteni, attól szívesen várok emaileket 😄 ez életem második textúrája szóval még nem tudok élethû textúrát rajzolni a semmibõl. így tényleg örülöl bármilyen segítõkész emailnek.
A bevilágításra hasonlók igazak 😊
amúgy a többi munkám ugyanott megtalálható:
http://kep.tar.hu/magoo/
Bár nincs minden fent. De aki profi textúrás az legyen szíves segítsen nekem, mert lenne pár dolog a falconon kívül amit jó lenne befejezni, és nem ártana élethûre csinálni 😄
Köszi elõre is minden segítséget

by Magoo

mookid
azt mondtad, 'ha ilyen jellegû fejlõdést látok a ff2-ben (...), megnézem, az biztos.' namost ez nekem azért paradoxon, mert ahhoz, hogy lásd a fejlõdést, nem kell éppen nézned a filmet? úgy értem, azelõtt, hogy megnéznéd, nem tudod eldönteni, látsz-e rajta fejlõdést, nem?
najó, bocs, én is fáradt vagyok, és már nemtok mibe belekötni 😊

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Penatesz
Ezt igazabol mikor irja ki neked,es melyik maya van telepitve nalad?

Penatesz

Szevasztok, segítsen már valaki, ezt a hibát írja ki a maya:
/ Result: Dropped lambert1 onto pCylinder4 //
// Error: (Mayatomr.Shader) : no shader assigned in material //
// Error: (Mayatomr) : mental ray has stopped with errors, see the log //
// Info (Mayatomr): Aborted //
A log pedig ezt:
rror: The function is already registered.
Error: The function is already registered.
Mit kell ilyenkor tenni, találkozoztt már valaki ilyennel?
szkoryon
Bocs...ezt nem értem, konkrétabban kérlek, mert fáradt vagyok! 😊

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

mookid
bocs, de ahhoz, hogy különbséget láss, nem kell közben nézned? 😊

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

szkoryon
Szerintem úgy, hogy a kamera állása végett, csak a padlót látod...ezért nincs átmenet a padló és a fal között.
Ha nem akkor tévedtem és sorry!

Mi az h csak apadlot latom?😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

szkoryon
Na végre megnéztem a Shrek2-t...
Nagyon szép lett CG-ileg és a történet is jobb volt. Na és a sok poén... 😛

Jó nagy a különbség grafikailag az 1 és a 2 között...A 2 javára 😊
Ha ilyen mértékû fejlõdést látok majd a FinalFantasy folytatásában is, akkor leküzdöm a manga elleni neheztelésem és megnézem az biztos! 😊)))))

Hi
ASK Homework mi a pálya a jo kis autos játékotokkal, lehet belöle látni vmit már? 😊
petesilver
HJA! PL mutatta a kinti eljárást, ami jelen. Ember bemegy a plasztikai guruhoz, az netolja az MR alá, és hogy élethû képet kaphasson a fejérõl, az MR segítségével szeletekben bescenneli a fejet. Ezután kis CG trükk, és máris meg tudja a páciensnek mutatni, hogy ha pár csontot kiveszünk az arcból, vagy bármit csinálunk, az hogyan fog kinézni.

petesilver
Nos az elõadás az egy élmény volt. Az ember Dr.valaki, nem emlékszem, de Los Angelesben tölti az év nagyobb idejét, ott van valami cége, és a CG jelenérõl, jövõjérõl tûzközelbõl is sokat tud nagyon. azzal fejezte be az elõadást, hogy aki a jövõre gondol, az gyúrjon nagyon az emberi testre, bõrre, és ezek viselkedésére, annak visszaadására, mert ez a jövõ. Hja és még valami: sokmindent visszatudunk adni a CG segítségével már most is, de élethû szemet, tekintete még pl mindíg nem. És persze megemlítette az öreg élethû tehén témát is. Véleménye a FF CG filmrõl: megmutattuk, hogy mennyire nem megy ez még nekünk! emlegetett továbbá olyat, hogy a LOTR filmben egy képkocka kiszámolása 15 óráig tartott.

Peetmaya
petesilver, ha ez tényleg így van, akkor én annak nagyon örülök😊))
engem a film ipar sokkal inkább izgat, mint a játék...

petesilver
Mondjuk én eddig csak maxoztam, azt is very alap szinten, viszont a Max bemutatón egy ember, aki nagyon vágta ezt az egészet, az azt mondta, hogy a CG animáció fõleg Maya vonalon halad. A max7 pedig az újítások alapján a játékkészítés felé tolódott el.

petesilver
Hát izgalmasan hangzik, de mit lehet a poligonokkal pluszban csinálni, mint alapból?

Peetmaya
"ha az erkélyrõl a szemébe néz
vonza mint méhet a méz..." egészen pontosan, de nem akarok kötöszködni😊

én még sose próbáltam a bpt-t, írhatnál róla egy tutort Youth, egy kis prezentáció, hogy mivel tud többet, mint a maya beépített cuccai...

youth
Én 5-össel nyomom, mivel ByronPolyTools ahhoz van egyelõre és nekem az kell mint méhnek a méz...

Youth

petesilver
😊 háát én nem vagyok egy hülyegyerek, a végén már saját datot is írtam a sok leírás alapján, de szerintem én a beta miatt szívtam. Holnap kipróbálom a finalt, kiváncsi vagyok nagyon.

Peetmaya
pontosan!
errõl a licenselés dologról annyian kérdeznek folyamatosan itt a fórumon, hogy kéne írni róla egy tutorialt😊) persze csak vicc volt, az oldalra semmi illegális cucc nem kerül fel.

petesilver
Ezt már annyiszor említetted, hogy megpróbáltam felrakni mostmár a Myaát, hogy kipróbáljam. Felrakni sikerült, aktivizálni nem 😞 Bár lehet azért, mert csak egy hatos beta volt meg. Majd kipróbálom a véglegessel, most egy 2CD-s 6-os van. Kérdezném, hogy ezzel nyomjátok Ti is? 6-os final?

Aldaryn
Az nem kifejezés. Még egy nyammvadt bitmap export sincs. MAX7-új projection UV-je viszont elég ütõs. Bár, ez is oylan dolog, ami nekem, s szerintem a fél világnak már kb sok éve eszébe jutott... :/

per aspera ad astra

vraynel irradiance map van es bele van szamolva a renderidobe, amit maga a program ir ki vegen, tehat attol szamitva hogy megnyomod a render gombot, a renderer ujrainicializalasaig tarto ido.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

csak fg, azert annyira nem jo a mental...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
nenad milyen gi beállításokat használtál?
vagy ez FG?

Peetmaya
A photon emission számolását is beleszámoltátok ebbe a 14 meg 27 mp-be?
ezt mondjuk elég érdekesnek tartom😊 ezekszerint nem olyan szar ez a mental...

youth
Max UV editorja nagyon silány úgyhogy UVzés is MAYAban célszerûbb, maxban shadereket kell csak belõni, meg a rendert aztán mehet...

Youth

hiftu
Mirõl sikerült eltüntetned a gombokat?
Mondjuk ezt bõvebben is kifejthetnéd.

Ha az UI elemek kellenek, akkor
display -> UI elements -> Show UI elements.

Ha csak a channel box, akkor fent a status sorban jobb
oldalon van 3 gomb (show attribute editor, tool setting, channel box)
azokat nyomkodd meg.

dirty dogg
"no para" - de utálom ezt a beszólást.....na mind1...megtaláltam! gratulálok Zoli! köszönöm szépen!

If it ain\'t broken, don\'t fix it.

hát, eddig ketten vagyunk már...

Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak

dirty dogg
Emberek!!! HELPPP! a jobb oldalról eltûntettem a létezõ összes gombot meg mindent, és nem bírom visszanyomkorászni! merre kell? plíííz!

If it ain\'t broken, don\'t fix it.

Penatesz
Youth ugyan a demot nem tudtam megnyitni,de a kepek alapjan (XSI fej modelezes) ugy tunik,hogy ez semmi mas,csak box modeling azzal a kulonbseggel,hogy itt nem kockabol indul ki,hanem 8-szogbol.Aztan persze lehet,hogy masrol szol a dolog,de kepek alapjan ugy tunik.Viszont,ha box modelingel akarsz nagyon igenyes fejet modelezni,akkor dekot kell kicsit megpiszkalni,hogy irjon ra tutorialt,mert ha valamiben igazan otthon van,akkor az ez.

Erdemes csak azert beszerezni egy maxot,hogy az ember megussza a sok probarendert?(Amugy azok akik igy csinaljak,azok texturazni is szoktak maxban,vagy csak renderelni?)

Penatesz

hiftu
Hi!

Eddig mennyi emberkéd van, aki beszállna az árba?

szkoryon
---> Találkozó <---

Felmerült az igény, hogy a mostani pénteken is legyen tali...
Hát rajtam ne múljon! 😛

Ha a társaság akarja folytathatjuk a Maya3D site formálgatását is!!! 😊
De akkor komolyan fellépek azok ellen akik mással foglalkoznak!!!

Priviben mindenki írja meg nekem:
-Jön, vagy nem jön!!!!
-Ha jön, akkor elõre láthatólag hány órától!!!!

Elõre is köszi, és írjatok!!!!

Üdv!

Kaptam visszajelzést a SimplyMaya forumon az Apache tutorra és mindenki dícséri nagyon, szal szerintük nagyon is érdemes megvenni!
Senkit nem érdekel azóta sem, hogy esetleg közösen vegyük meg? Már akit érdekel és szétdobjuk a 120 eurós árat!

Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak

ja kikapcsoltam, de ezt a scene ugy van osszerakva hogy nem szamit idoben, ugyanannyi alatt hozza le. Vagyis bocs, 1tizeddel tovabb tart 😊 Mondjuk igy megint allitani kene a fenyeken mer beeg, No de nem hiszem hogy ez nagyon izgatna a mayasokat 😊

secondary on

Aldaryn
Szerintem az általam készített scene is nagyjából iylen idõ alatt jönne le nálad. :o) Reméltem hogy beszállsz ide. A Vray-es képen kikapcsoltad a secondary bouces-t, vagy csak nekem tûnnek sötétebbnek az árnyékok?

Ilyen tesztképeket dobálhatnál idõnként AP-ra is. 😉

per aspera ad astra

vrayes
14,6 sec, nehez osszehozni a fenyerteteket ugyanarra, ugyhogynem huztam tovabb, (az mar nemigen valtoztatna az eredmenyen)
lehet photometrikussal kene kiserletezi, mert annak elmeletileg ugyanannak kell lennie, persze mental is mashogyan kepzi le az enviromntet, illetve a exposure controll is mahogyan van megoldva.

(egyebkent a vrayest le lehet huzni becslesem szerint 15 masodperc korulre.)

mr 3.3.3.46, 27 masodperc. (kereken 😉

mayaban reprodukalhato >, FG+spot. Egyebkent fenyut szempontjabol a scene bonyolultabb 😊 A soft shadowk itt szebbek, viszont egy kis sotetedes van az egyik hasab szelein. Ray Limit miatt talan.
(ilyet is tud az uj mental, vrayban distance tresholdnak felel meg)

ennek ellenere velemenyem szerint mentalos csavoknak ideje lenne egy uj renderert osszekovacsolni es nem toldozni foltozni, fuggetlenul attol hogy sok "eszement orult" 1000CPUval meg mindig ezt hasznaljak kisebb nagyobb filmek elkeszitesere. Mondjuk ez a tendencia erosen megtoroben van. Egyeb rendererek sokkal kisebb koltseggel hozzak a teljesitmenyt... 1-3 ev ha nem ujitanak nagyot akkor le lesz cserelve.
Gyanitom pl hogy kovetkezo mayaban mar minimum eros targyalasok fognak folyni vray/brazil integralasarol.

Peetmaya
Szép képek, erre bezzeg van idõtök, fene egyen meg titeket!😊
Szerencsétlen small contest arra vár, hogy bevilágítsátok már a nyár közepe óta, neeeem, azzal senki nem foglalkozik. Persze a gömbök meg a kancsó az jobb... csalódtam bennetek😊

youth
Aki teáscsészét rak a kockára az kontár!

Youth

youth
MOst mondjátok meg... Új stílust hoztam létre, gömbökköztakockamelletteakisgömb. Igen azt hiszem így nevezem el...

Youth

Hát próbálkoztam én is, meg látom más is.
Mayer
Úgy hogy csak a padlót látod!

www.gaborhertelendy.com

Anya: http://leko.srv.hu/Szigoruvektor.jpg
Teccik nagyon😊