Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nahh jra jelentkezem a fejjemmel, mert megint nekikezdtem!
Ilyen volt régen:
És most:
Vélemény?
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Az sem baj ha késik!!!
Valszeg megvárjuk!
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
És hát igen "jo"ra akarjuk megcsinálni😊
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
elég sokminden ingyenes még az alias on , csak reggel ni kell hozzá, szerintem az uj cuccok fizetösek csak, legalábbis ahogy néztem
Nem tudtok véletlenül olyan siteot/ftp címet, ahonnan le lehetne tölteni ingyen a Mental Ray-t Maya 4.5-höz? Néztem az aliason, de ott nem találtam. Úgy emlékeztem régen ingyenes volt, de most már fizus. Elõre is köszi!
THX all!
Peet én összerohanhatok veled máskor is szívesen...de a fórumtali most nem jó😊
Egy pályázatra készítünk filmet, és rohadtul kifutottunk az idõbõl, ugyhogy most jön is 2 haver és egész éjszakás munkát tervezünk)
Akkor tényleg félreértettem 😞((
De akkor jelezzétek, ha nem tudtok a devrõl olvasni és eljuttatok minden fontos infót, ahogyan tudok...
Látod Peet, ha nem kérdezel rá poénból, hogy mikor lesz tali, lehet lemaradsz róla!!!
Ha meg kiderül, hogy nem tájékoztattalak kinyírnak 😊

Na jó...tudom, hogy elfoglalt vagy!
Azért írtam már mindenhova, hogy azért értesülj róla! 😊
Jó lenne, ha eltudnál jönni!!!
A többieknek is ezt mondom!!!
csütörtökön egyelõre úgy néz ki, hogy ott tudok lenni.
Ki ér rá most csütörtökön (asszem 28.-a) 18:00-tól a Western Pub-ba...???
Elvileg jön Sanyimanó...
Mookid, te is gyere ha tudsz, hogy megbeszéljük/továbbvigyük a maya3d.hu siteot!!!!
Meg persze a többiek is, hogy végre KÖZÖSEN toljuk azt a szekeret!!!
Oryon
ez amúgy célzás akart lenni arra, hogy mikor is lesz fórumtali legközelebb?😊
Penatesz
Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak
Vagy feltöltsem? de hiszen akkor ugyan az...lekell tölteni😊

dc++ al az antidot.no-ip.org on keress rá ugy hogy 3Dbuzz és kiadja ezt a "meteor example"-t.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Csak azért jöttem, hogy bejelentsem, elindult a kis fórumunk, ami remélhetõleg meg fog nõni.
http://free.srv.hu/t/u/tutorialworld/forum/index.php?
Itt mindenféle kategóriában (C, MAX, MAYA, Photoshop...) lehet találni tutorialokat, illetve linkeket, továbbá fórumszinten igyekszek összetartani az egyenlõre egyfõs (szerény személyem) segítségnyújtó gárdát, ami próbál segíteni. Remélem ti is el fogtok látogatni egyszer-egyszer, hogy emeljétek a fórum színvonalát. Ja és még valami:
persze hogy kaptok gratis linket a fórumból (SG-re is, meg a Maya3d-re is 😄😄😄)
Neeeeee hordjatok le mindenféle csúnya szavakkal. I wanna live 😄😄
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Tutor alapján van...
Itt az alapja a realisztikus tüzednek peet😊
Penatesz
Ennek a fele pl errõl szól, hogyan fakelik a reflectiont és a refractionst a Finding Nemo-ban. Elég nagy file, de megéri szerintem leszedni.
http://leko.srv.hu/Templeofmemories.jpg
http://leko.srv.hu/Templeofmemories2.jpg
Olvasd el az elsõ linkemet az elõzõ hozzászólásban. Van egy fejezet : Production-Ready Global illumination. (Bár itt nem az MR féle GI-rõl van szõ... inkább fake raytraced tükrözõdéssel és ambient environment és ambient occlusion eljárás haszálatáról. De a lényeg a végén kb ugyan úgy néz ki... )
PrMan for Maya... milyen megkötések? Pont az, amitõl a Renderman hatalmas: Shader import és RIB import/export. (A Rib export azért jó, mert ha exportálva vannak a shaderek és modellek nem kell "adatot" tárolni, csak utasításokat. És amikor kell akkor hívja meg a RIB-et. Nomeg kombinálni is lehet... Egyik RIB-ben van pl egy ruha, a másikban egy ember... és van ezer RIB és Ezer ruha, és milliónyi variáció lehet. Míg ha EMBER+RUHA ként lenne lementve 1: nagyon sok adatot emésztene, 2: lasabb lenne megcsinálni... így a PrMan elvégzi ezeket.)
Persze ez nagyon leszûkített...
Akit érdekel a téma: Siggraphos Renderman értekezés. Naggyon, naggyon érdekes. A rész amit ajánlok belõle: "Preproduction Planning for rendering complex scene" Itt arról is van szó, miért érdemes nurbs-t és subd-t használni, és miért érdemes külön RIB-eket exportálni... nem pont errõl szól, de lényegében leírja miért számít professzionális környezetben lefejezésnek a SLIM és a RIB export hiánya a Renderman for Maya-ban.
Szintén Siggraphos iromány
Ez meg amiatt is érdekes, hogy lássuk, még mennyi mindent csak fakelnek a filmekben. Finding nemoban pl egy deka raytraceing nincs a Pixaros emberke szerint.