Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Hmm... Lekonel, kiszedtem az egyik hozzászólásod mert 2x olyan bénán nézett ki erre kivette mindkettõt. Bocs

Youth

youth
RenderMan for Maya

Pár dolog ami szemet szúrt:

"Is there a demo version?
A free, one-time evaluation copy of the software will be available. The evaluation version will be fully functional for 30 days. A valid credit card will be required to download the evaluation, however the card will not be charged for this transaction."

Hát ha lenne kártyám én nem adnám meg a számom, feltörik az oldalt aztán lecuppantanak róla mindent há nem?

"Is there an upgrade path to the RAT tools?
Currently no. These are independent products, although at some time in the future it's possible that some of the newer capabilities from this product may make it into the RenderMan Artist Tools product."

Mi a különbség?

"Sub-surface scattering?
Yes, as with GI above, extra attributes will be added to control sub-surface scatter effects."

Yeah! Yeah!

Youth

Peetmaya
Lekonel, egyszerre írtunk a fórumra, az én üzim eltûnt, a tied kétszer jelent meg😊)) marha jó
szal nem értem hogfy miért nem tudják a MTOR-t és a Slimet úgy integrálni maya alá, ahogy azt a mentallal tették, vagy ezzel az új pluginnel fogják
arra jó lesz, hogy otthon az ember elszórakázzon vele, de komolyabb renderelési feladatokhoz kellene a komplett renderman csomag, nomeg persze hozzá a tudás is.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Õ ha extrudálni akarom azt irja ki min. két nurbs kell hozzá😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Ez aranyos lesz ugy látom😊

Peetmaya
Na igen, okos kis pluginnak tûnik ez a Renderman for Maya, de beleraktak pár eléggé idegesítõ limitációt. Olvassátok el a FAQ-ot.

Penatesz
Deko elvileg megkuldtem korlevelen a bemutatkozasom.Tessek nem elvesziteni. ;-)

Penatesz

Peetmaya
The Renderman for Maya coming soon!

Ez eléggé korrektnek tûnik😊

Peetmaya
Lekonel mit modellezel? Linkelj be képet róla és akkor hasznosabb tanácsokat tudnánk adni, mert így találgatunk a levegõbe.
Boba mi újság rendermannal?

Penatesz
De egy masik megoldas,hogy megcsinalod NURBS-ben es utan convert to poly,aztan meg merge vertex,hogy egy feluleted legyen.

Penatesz

Boba
Van. Kiválasztod a poly-t és egy nurbs curve-t. Maya6 alatt alapból a görbe pálya alapján történik az extrudáció ha egy face-el együtt egy görbe is ki van választva. Az extrudáció a relatív térben történik, tehát az új polyk az induló politól kezdõdnek, és nem a görbéhez igazodnak, csak az alakjuk. Meglehet adni taper-t és twist modifiert is. Elsõre a hatás nemfog látszódni, mivel 1en van alapból a divisions az extrudenél. Ezt kell feljebb tologatni, és akkor meglesz a görbe poligonokból.

Phoenix007
Hát polynál görbét biztos nem fogsz találni, a loftoláshoz hasonló viszont az append to polygon tool. Két edge közé feszít egy polygont, vagy mi a szösz...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Srácok polynál van vami olyasmi mint nurbsen a curve? cv meg ep? mert loftolni kéne vagy valami olyasmi😄

oryon
😊
Köszi.
Bár nem igazán hasonlít, de ennyi fért bele 1 óra modellezésbe.

Az eredetirõl meg valszeg hazafelé letört egy fog...illetve nem teljesen csak már nem sok tartja...egy kis pillanatragasztó és meg sem látszik...😊
Ha valaki meg tûzetesen át akarja nézni, hogy melyik törött, annak meggyûlik a baja a kb. 100-200 db foggal 😛

Oryon

Phoenix007
Lehet amúgy AP-n egy konkrét user feltöltött képeit megnézni? Vagy csak idõrendileg lehet a galériát nézegetni?

youth
Jaa... bocs, tényleg. Csak olvastam Spotlamp nevét már kerestem ezt a képet, nem gondolkoztam. Szerintem pihenteti azt a modelt, de megkérdem tõle...

Youth

Phoenix007
Ehüm... na ez se rossz, de én nem erre gondoltam. Volt alami olyasmi, hogy egy nõi alak támaszkodik valami szobor-talpazat-szerûséen, és barom nagy szárnyai voltak karmokkal, és egyéb hasonló perifériákkal. Amikor utoljára láttam, még tök fekete volt az egész, és nem volt haja, de spotlamp írta, hogy majd lesz.

Phoenix007
A SpotLamp-nak a Feng Zhu modellje hol tart, nem tudjátok? Most nézegetem az AP-n a képeket, ott is csak a textúrázatlan verziót látom.

hiftu
Sziasztok!
Egy kis hiba lépett fel! Itthonról nem tudom elérni a szervert. Valamiért nem enged be a terminal szerver. Kérem türelmeteket hétfõig.
Akkor elkészítem a hozzáféréseket és megüzengetem.
Még egyszer bocsesz..
(Ja és nem ftp-n lehet majd hozzáférni, hanem web-en.)

deko
Penatesz: de igen elég általános, nem is szeretnék komplett CV-t.😛 Valami hasonlóra gondoltam, ahogy az AP készítõivel is.

Fõnix: szerintem megérne még pár órácska ráfordítást a puskád, mert némi munkával sokkal jobbá tehetnéd. Tényleg kevés hiányzik még hozzá.

Drawain: Helyes lámpás, csak kicsit túlvilágított. a box hátteret levehetnéd róla és cilinderbe téve sokkal plasztikusabb lenne. a baloldala nagyon üres a képnek. terveztél oda valamit?

Oryon: fasza az a cápa álkapocs, fõleg hogy a kezembe tarthattam az eredetijét😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Penatesz
Deko ez a bemutatkozo iras nem tul altalanos? Azon gondolkodom,hogyha kijavitom a 2000-t 2004-re és kihagyok par mondatot mint pl:Munkam a 2D... akkor mar keszen is vagyok.

Phoenix:nem rossz a piskad,de azert vehetted volna a faradtsagot es elhelyezhetted volna a terben ugy a dolgokat,hogy azok ne usszanak a levegoben.Es nekem ne mond,hogy nem volt kedved meg ezzel is szorakozni,mert ez kb egy 2sec-s melo lett volna.

Drawain: jo lett a lampad,habar nekem elsore ugy tunt,hogy ez inkabb egy koepulet.(Leszamitva a fulet) Csak mint tanacs: az ilyet erdemes inkabb NURBS-ben csinalni,nem pedig polyban,mert gyorsabban haladsz es precizebbek a formaid.

Penatesz

szkoryon
Kár, pedig befejezhetted volna!!!
Eddig egészen jó!

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
TEtszik a lámpád!
A háttér színe nagyon bejön...
Talán egy kicsit lehetne szórtabb a fény-> világosabb árnyékok, de szvsz!

szkoryon
Dobj meg az msn elérhetõségeddel, ha akarsz beszélgetni!!!!

Peetmaya
Drawain, nem lett rossz, kicsit vegyél vissza a fény intenzitásától, szerintem az alumínuim shader nem lett rossz, csak rakj be tükrözõdõ envoirementet köré, hogy tényleg azt lássuk, amit kellene. Az árnyékokat is elmoshatnád picit.

Igen, full poly modell. Köszi a címet.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Rafkós😊 De ízlésesebb lenne sztem ha a környezeten javítanál...monjuk egy ház sarka ahol log vagy egy szekér ilyesmi,
http://www.mayang.com/textures/
itt talán lelsz magadnak alumíniumot.
Poly bol van?

Ezt a képet 3 hónapnyi mayazás után csináltam, tom, hogy nem a legjobb, sõt... kicsit világosabb lett az FG miatt mint amennyire szerettem volna, meg inkább kõnek néz ki a sok fény miatt mint alumíniumnak, bár eredetileg annak készült a shader - de azért nekem tetszik 😊. Egyébként egy lámpás akarna lenni, kicsit extrém kivitelben 😛
Lámpás

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

A p90...ott páhuzamosan fexenek a töltények...ha jol tudom😊 hiszen h tudna 3 per seccel szórni ha még be is kell forgatnia...a szalagtûr olyan mint ami az m60 n van. sztem érdemes lenne folytatnod

Phoenix007
>a modell alakul, az enviroment gyalázatos.

Aza igasság, hogy nemigen fogok én már ezzel foglalkozni. Itt untam meg, egyszercsak gondoltam, hogy dobok rája valami sédert, azt' kééész... Ezután öt perccel nyomtam meg a render-gombot. Na olyan is lett. Majd ha megint militarista hangulatban leszek, lehet, hogy folytatom.

> ICQ számodat lécci dod el priviben nekem keresztes fater

Nincs nekem olyanom. MSN-t hasznélok, amire nekem kell, arra jó az is.

>...hiszen a csõre merõlegesen állnak...

Láttál már FN P90-est? Esetleg HK G11-et?

>alán egy szalag tár jobban mutatna...

Öööö ... az milyen is?

Srácok, hogy a brannba lehet olyan image planet csinálni h mikro 4 et nyomok hogy ne shadeljen akkor az se tünjön el?? tiszta téboly😊

Ja és még valami...nem baxtatás, de én a helyedben azokat a bulleteket irányba fordítanám...hiszen a csõre merõlegesen állnak, talán egy szalag tár jobban mutatna...

Jó lessz😊 te kis CS õrült, amugy én is egy berettát építgetek idehaza😄DD minden poly ami rajta van? ICQ számodat lécci dod el priviben nekem keresztes fater

deko
a modell alakul, az enviroment gyalázatos. a töltény hüvelyek nincsenek térben,lebegnek ahogy a fegyver is. Gondolom a modellen is dolgozol még, túl sok a merev polygon.

hiftu
Csúnya a fal. Mintha 2 textura lenne... Brr.. 😊)

(Jaj, sajnál... popff.. klank.. Crupp... Bumm... Paff..
Köszönöm a helyreigazítást. Én is úgy gondolom, hogy nagyszerû!!)

Phoenix007
Na ezt most így összedobtam...

ittenvanniidetessékklikkelni...

hiftu
Ha valakinek esetleg kellene elérés az Apache tutorialhoz illetve egyéb videokhoz, az priviben keressen...

deko
de legyen itt is, nehogy pusztába kiáltott szóként tûnjön:

A maya szoftver használata 2000 óta (maya 3.0) szerves része az életemnek.
Hobby felhasználó vagyok. A képeimet magam örömére készítem. A munkám a 2D.
A maya3d site alapító tagjaként a design-ért felelek.
A tutoriál részben saját írásaimat osztom meg a közönséggel, mik segítenek eligazodni a Maya program alap kezelésében.

(ezen írások most is olvashatók a siteomon)

deko
igaz. azonnal meg is írom a devre.

Penatesz
Majd Deko jo peldaval jar elol es ir magarol egy ilyen info lapot,es mi pedig majd az alapjan kialakitjuk a sajatunkat.Nem igaz Deko?

Penatesz

fle go
Akkor ha jol ertelmezem a dolgot kellene, egy rovidke bemutatkozo levelet irnom? Keppel esetleg eddigi munkamrol vagy ilyesmi?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

deko
Amikor a kedves tagok elküldik az infót magukról is pölö😛, hogy összeollózhassam. az infó oldalon a site felépítése, a tagok rövid bemutatkozása és a hírfeltöltési lehetõség lesz.
Elõre is elnézést kérek mindenkitõl a csapat nevében, kicsit lassan haladunk.
A segítséget bárkitõl azonnal örömmel vesszük! hamarosan élni fog a [email protected], addíg is írjatok pl. a [email protected] vagy valamelyikünk nick elõnevére... pl.: [email protected] , [email protected] ... a közérdekû infókat bedobjuk a közösbe egy belsõ levlistán.

Üdv!
A www.maya3d.hu oldalon mikor lesz elérhetõ az info rész? (gondolom az oldalhoz tartozó impresszum lesz) Csak mert gondolom örülnétek egy kis segítségnek bárkitõl, de így elég nehéz az elérhetõségeteket megtalálni.

Peetmaya
jót tenne a hiúságomnak, ha miattam nem lenne tali, ugyanis ha egy jön, akkorjön kettõ, ha kettõ jön, akkor jön 3 is és így tovább😊)))
najó, lehet picitfáradt vagyok, azért nem tudok értelmes témát felvetni, a héten eddig kb 15-18 órát aludtam összesen😊
na offnak vége.
Boba sikerült már üzembe helyezni az új rendermant?
honnan jutottál hozzá? tennék vele egy próbát én is.

Peetmaya
jót tenne a hiúságomnak, ha miattam nem lenne tali, ugyanis ha egy jön, akkorjön kettõ, ha kettõ jön, akkor jön 3 is és így tovább😊)))
najó, lehet picitfáradt vagyok, azért nem tudok értelmes témát felvetni, a héten eddig kb 15-18 órát aludtam összesen😊
na offnak vége.
Boba sikerült már üzembe helyezni az új rendermant?
honnan jutottál hozzá? tennék vele egy próbát én is.

deko

fle go
Hm...arrol volt szo meg a het elejen hogy lesz, valoszinu elkerulhette a figyelmemet, ha jelezve lett hogy megse lesz. Na mind egy.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

deko
Nem lesz. Flegos, te aztán jól idõzítesz!

fle go
Lesz ma tali?