Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Phoenix007
Mayer: Egyik jobb, mint a másik, egyetlen dolog, ami zavaró, az a furcsa színû tükrözõdés a középsõ pikkelyeknél/pengéknél.

Na meg kérdeznék is, csak hogy okuljak: használsz valami PolyModeling plugint, vagy csak a Maya beépített cuccaival operálsz? (Utóbbi esetben) melyik eszközöket használod leginkább?

Oryon: asszem próbáltam így is, ahogy mondod, le is renderelt/el is mentett valami avi-t, de lejátszásnál tiszta fekete az egész. Lehet, hogy ez már codec probléma lesz?...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Mayer
nagyon majjer tényleg😊 a 3-as kép nálam is a favorit!

Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak

petesilver
Hát igen ez gusztus dolga. Nekem krómmániám van. Ha szép krómshaderes egy driod, az nagyon bejön! A 3-as arra emlékeztet. Aztán ahogy Mayer írta, ki lehet indulni a SW driodokból, az ilyen kopottas, barnás színvilág lehet, vagy a Gyûrûk ura színvilágból. Meg meg lehet csinálni az Aibo /vagy hogy hívták/ kutya designal is.

Mission Impossible 2010: PRO Class

oryon
😊
Látom nem csak nekem tetszik egyedül a hármas...az valami fenomenális lett!

Oryon

petesilver
Boba ha a hármas képre gondoltál, akkor egy az ízlésünk 😊

petesilver
Jók nagyon! De ez még csak photoshoptrükk, nem? Boba bár rákattantam, ezt azért raktam be, mert gyorsan kéznél volt😊

Mayer gratula, jó mint mindíg minden tõled!

Boba
Nekem a deszaturált kép tetszik legjobban! A modell meg <#eljen>
(Amirõl beszéltél, a szín megváltozása erõs csillogásnál... ez valós fizikai jelenség. Chromatic Abberation-nak hívják a jelenséget.)

oryon
Ezek tök jók lettek!
Nálam a sorrend: 3.,1.,2.
Ilyen sorrendben tetszik!

Oryon

oryon
Oké nem szóltam! 😊

Oryon

oryon
"a akkor itt van egy pár új színvilág"
Bocsi, de nem felejtetted belinkelni???
Csak mert érdekel, de nem látom 😞((

Oryon

Mayer
jah és a kép lemaradt 😛

nah itt a kép

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Köszi az észrevételeket. Na akkor itt van egy pár új színvilág. Lehet válogatni. Ezek a külömbözöen szaturált színezett és világosított illetve sötétített képek azért születtek hogy válogathassatok. Van egy teljesen deszaturált is, de szerintem az nagyon szürke.

HIFTU: Ezek nem fals színek. Ha láttad a gyûrûk urát, vagy a star wars-t akor abban megfigyelhetõ volt egyes jeleneteknél (völgyzugoly) hogy hasonló színekben játszott minden, magasan glow-olt anyagok, és nagy sárgás zöldes kissé pirosas színvilág. Legalábis nekem így jött le. Persze ezek is mind csinált dolgok, szóval nem jelent semmit, de nekem úgy tetszett és próbáltam hasonló világítást csinálni.

www.gaborhertelendy.com

szkoryon
Amit a render Globalsban beállítasz az az érvényes beállításod a Batch renderhez is!

Mûködik már?

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Phoenix007
Aha, Mayer, itt az új házifeladat! <#nyes> Na amúgy kár is lenne a droidot tovább izélgetni, úgy jó, ahogy van. Az az egy.két fura színû visszatükrözõdés mondjuk valóban nem hiányozna róla.

PeteSilver: Ez kinek a rajza, és hol lehet megnézni a többit?

Boba
PeteSilver, Martin Krollra nagyon rákattantál😊 (Amúgy valóban nagyon jó grafikus az ürge. Neil Blevins, Martin Kroll, Bay Raitt, John Feather pl nagyon ott van a szeren... most a Mirai felhasználókat említettem persze.)
Nagyon sok jó más progit használó grafikus van, itt az Sg-n is sok nagyon remek grafikus van!

hiftu
Szerintem azt a pár falsnak kinézõ színt ki lehetne még kapirgálni
a képbõl.

Nem vagyok túl jó a fény fizikájában, lehet, hogy ilyen színek jönnek ki a visszaverõdésekbõl. Nekem minden esetre idegen az a zöld, meg narancssárga...

petesilver
Klassz nagyon. Mutatnék még 2 színvilágot, amit érdemes lenn megnézni esetleg:

Mayer
Tudtam hogy te kiszúrod hogy semmit nem változtattam 😛. Na de most komolyan. A fején van egy kis displacement, meg a hátteret is megváltoztattam és az egész kép színvilága is világosabb barátságosabb lett. Legalábbis remélem, ugyanis ezt akartam elérni. Ennyi végülis nem sok, de nem is akartam már okat változtatni.

www.gaborhertelendy.com

Phoenix007
Most mi is változott Mayer?

Mayer
és itt a végleges kép.

Remélem tetszik

www.gaborhertelendy.com

Mayer
A glow effect-et utólag teszem rá PS-ben. Egyébként meg tudod csinálni mayában és maxben is, de ott is utólag tevõdik a képre. Szóval igazából majdhogynem tök8. PS...filters/distort/diffuse glow

www.gaborhertelendy.com

Phoenix007
Namármost render globals-ban be lehet állítani avi-t is, úgyhogy nagyon remélem, hogy nem kell utána még összefûzgélni, meg ilyenek. Egyrészt. Másrészt pedig miután ott frankón beállítom, hogy mettõl meddig mekkorában melyik kamerából és milyen illatban és ízben szeretnék renderelni, utána végül is mivel rendereljek? Mert nálam csak "REnder current frame" gomb van. Batch render options boxban meg csak azt kérdezi, hogyhány procit akarok használni... Szóvalilyenkormostakkor mi van?

Peetmaya
ja igen, és render globalsban állítsd be, hogy melyik kamerából akarod a rendert.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
rendering menüszett rendertab/batch render
ha mental ray-el renderelelsz, akkor az aktuális project dir\mentalray\images
ha mayasoft-al renderelsz akkor
projectdir\images
lesz a célkönyvtár, ide menti el a szekvenciát.

Peetmaya
zdepth channelt kimented és aftereffects-ben vagy combustionben vagy shake tökmind1 adsz neki ez alapján dof-ot.
Mookid szerintem is túl szabályosan lógnak ki a dohánylevelek a cigibõl, másrészt erõsnek érzem a csíkokat a cigin, lehetne haloványabb, de amúgy már szépen alakul!

szkoryon
Render Globals!
Ott be tudod állítani, hogy metõl meddig (képkockában)...
A mentés meg asszem a Scene fájlstruktúra image mappájába lesz lementve...szekvenciaként (képekben)....
Ezte egy vágó/kompozitáló progival összefûzheted...

A renderelés ha nem megy alapból (render gombra kattintva csak egy képet renderel), akkor Batch renderrel kell csinálni...

Na, megy?

Phoenix007
help!

animációt hogy köll lerenderelni? hol állítom be, hogy mettõl meddig renderelje, hova mentse, satöbbi?

mookid
nem tudja valaki, hogy mental ray alatt hogy lehet szép DOF effektet csinálni úgy, hogy nem a physical_lens_dof shadert használom? (ami iszonyú lassú)
van elvileg valami kombinált, postprocessing megoldás is, de ezt nem részletezi túl a kézikönyv.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

szép az 😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Penatesz
A cigik kulseje kezd alakulni,de a dohany tul szabalyosan log ki a cigibol.Szerintem vegyel parat a kezedbe,sodord meg picit es nezd meg,hogy mi tortenik ;-)

Penatesz

mookid
oké, igazatok volt.
kitüremkedõ dzsusztó (izé, dohány!) és horpadt cigik itt.

Emberek hova tünt a Programok beszerzése topik? :o)
szkoryon
Jó lesz, de a cigi tényleg "túl" steril...horpaszd be itt+ott!

szkoryon
Eszeveszett lett!!!!
Tényleg nagyot dobtál rajta 😊

Penatesz
mookid a dohany turemkedjen ki a cigibol es a felulete ne legyen ilyen szabalyos,legyenek benne kisebb toresek deformaciok

Penatesz

mookid

gyraph
Na ez igy egeszen jol nez ki!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Magnificat
Tu-To-Ri-Ál-t róla!!! 😄😄

Ja nem tudjátok, lehet-e szerezni Linuxos Maya 6-ot? Ha igen, honnan? És megéri? Gyorsabb a Linux + Maya linux a WinXP + Maya 6 unlimitednél? Tudom, a WinXP nem a legmegfelelõbb, de csak ezért nem teszek fel NT-t...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

mookid
ahogy palik mondaná: hoppácska!
egyre szebbek a fémes felületeid, csöppet sem steril, kedvem lenne megtapogatni...
és meséld már el (rég érdekel, most te vagy itt 😊 hogy hogy kell ilyen glow effektet rárakni a fényes részekre? talán rájönnék magamtól is, de msot pont kapóra jönne (bár ezek után ninsc sok kedvem berakni az öngyújtó apdétet 😊
a hajszerû fémpálcikák vége ragyog. ez shaderileg van így megoldva, vagy így jön a fény?

Magnificat
öööööööööööööööööööö
asszem szép
de már ebben sem vagyok biztos <#idiota><#idiota><#idiota>

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Mayer
Hali mindenki!

Youth: "A render szép. Vajon miért? 😊" mert überpro vagyok 😛. Egyébként beraktam a jelenetbe még 2 élfényt, meg egy HDRI generált GI-t.

Nenadesz: Köszi. A logoval majd dolgozok még mert kéne valami logószerûség. A kezével kapcsolatban meg hát igen. Az eredeti rajzon jóval kidolgozottabb, de azt displacemenntel akartam megoldani, mert úgy volt logikus, de sajna a gépem nem bírja szóval marad így.

Mookid: cool lett az öngyufa. adj neki több fényt, és rakj még le belõle párat. legyenek egymáson. Más más színû gyúltógombbal. Szerintem tök jól mutatna. Mondjuk 2-3 darab.

na és itt az update.

ápdét

www.gaborhertelendy.com

szkoryon
Szerintem ez mindenhol így megy....egy ideig nézni kell az oldalt, hogy rájöjj a dolgokra...
De lehet tényleg bele kéne írni, mert mindenki erre panaszkodik...😞((

Köszi az Outliner-es megjegyzésed...már megérte 8 órát szenvednem vele, hogy jó legyen 😄DD

hiftu
Deko:

Megint nézegettem a honlapot. Felfedeztem az outliner-t.
Nagyon fasza lett!

Még egy ötletem lenne. Szerintem jó lenne a mayás hírekre
felírni azt is, hogy Maya inside (vagy valami jó hangzású magyar szöveget)
a szürkére meg, hogy Outside (Kitekintõ vagy hasonló...)

Bár lehet, hogy csak az én nyomorék érzésemet bántja, hogy elsõre nem jöttem rá a két szín közötti különbségre... 😊

Peetmaya
olyan van, hogyha translate toolon állsz, hogy ctrl és valamelyik manipulatoron bal klikk (pl x trans...) akkor zy tengelyek mentén tudsz mozgatni, de az x koordináta nem változik. alapállapot visszaállítása ctrl+balklikk a manipulátor középpontjára.

petesilver
Maxban létezik olyan hogy axis constrait. Nálam az be volt kapcsolva, így perspektvben nem tudtam szabadon vertexhez snapelni, csak ha pont a fix engedélyezett tengelyen mozogtam. Pl tengelykényszer x tengelyen, akkor y tengelyen mozgatva a vertexet nem snapelt sehova. Remélem érthetõen fogalmaztam.

Nagyon köszi mookid😊
AZt felejtettem el😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

mookid
én mondtam, hogy szürkítsük ki, ami nem használható! 😊
egyébként mit értesz tengelykényszer alatt?? ez valami mentális defektus? 😊

petesilver
Megnéztem ma a weboldalatokat, és tetszett, csak a bal oldali maya ikonokra klikkelgettem hiába😊 Sajna nem mélyedtem el még Mayában, de Maxban engem anno megszivatott snapnél a tengelykényszer. Mayában van ilyesmi, vagy hasonló? Lehet csak annyi a gond.

mookid
hát, a snap to grid elvileg sima bal gombbal is megy...
Lekonel, ha jól értelek, akkor nekem is volt ma ilyesmi... próbáld meg a move tool opcióablakát elõhozni (duplaklikk a move ikonra a toolboxban), és kapcsold ki/be a retain component spacinget, world/local/mittudoménmilyen választógombokat... valahogy megoldódott.

hiftu
...és akkor is csak középsõ gombbal

Mindegyik snap csak a középsõ gombbal megy. Ezt akkor most nem értem..