Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na meg kérdeznék is, csak hogy okuljak: használsz valami PolyModeling plugint, vagy csak a Maya beépített cuccaival operálsz? (Utóbbi esetben) melyik eszközöket használod leginkább?
Oryon: asszem próbáltam így is, ahogy mondod, le is renderelt/el is mentett valami avi-t, de lejátszásnál tiszta fekete az egész. Lehet, hogy ez már codec probléma lesz?...
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
nagyon majjer tényleg😊 a 3-as kép nálam is a favorit!
Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak
Mission Impossible 2010: PRO Class
Mayer gratula, jó mint mindíg minden tõled!
(Amirõl beszéltél, a szín megváltozása erõs csillogásnál... ez valós fizikai jelenség. Chromatic Abberation-nak hívják a jelenséget.)
Bocsi, de nem felejtetted belinkelni???
Csak mert érdekel, de nem látom 😞((
Oryon
www.gaborhertelendy.com
HIFTU: Ezek nem fals színek. Ha láttad a gyûrûk urát, vagy a star wars-t akor abban megfigyelhetõ volt egyes jeleneteknél (völgyzugoly) hogy hasonló színekben játszott minden, magasan glow-olt anyagok, és nagy sárgás zöldes kissé pirosas színvilág. Legalábis nekem így jött le. Persze ezek is mind csinált dolgok, szóval nem jelent semmit, de nekem úgy tetszett és próbáltam hasonló világítást csinálni.
www.gaborhertelendy.com
Mûködik már?
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
PeteSilver: Ez kinek a rajza, és hol lehet megnézni a többit?
Nagyon sok jó más progit használó grafikus van, itt az Sg-n is sok nagyon remek grafikus van!
a képbõl.
Nem vagyok túl jó a fény fizikájában, lehet, hogy ilyen színek jönnek ki a visszaverõdésekbõl. Nekem minden esetre idegen az a zöld, meg narancssárga...

www.gaborhertelendy.com
www.gaborhertelendy.com
www.gaborhertelendy.com
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
ha mental ray-el renderelelsz, akkor az aktuális project dir\mentalray\images
ha mayasoft-al renderelsz akkor
projectdir\images
lesz a célkönyvtár, ide menti el a szekvenciát.
Mookid szerintem is túl szabályosan lógnak ki a dohánylevelek a cigibõl, másrészt erõsnek érzem a csíkokat a cigin, lehetne haloványabb, de amúgy már szépen alakul!
Ott be tudod állítani, hogy metõl meddig (képkockában)...
A mentés meg asszem a Scene fájlstruktúra image mappájába lesz lementve...szekvenciaként (képekben)....
Ezte egy vágó/kompozitáló progival összefûzheted...
A renderelés ha nem megy alapból (render gombra kattintva csak egy képet renderel), akkor Batch renderrel kell csinálni...
Na, megy?
animációt hogy köll lerenderelni? hol állítom be, hogy mettõl meddig renderelje, hova mentse, satöbbi?
van elvileg valami kombinált, postprocessing megoldás is, de ezt nem részletezi túl a kézikönyv.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Penatesz
kitüremkedõ dzsusztó (izé, dohány!) és horpadt cigik itt.
Tényleg nagyot dobtál rajta 😊
Penatesz
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Ja nem tudjátok, lehet-e szerezni Linuxos Maya 6-ot? Ha igen, honnan? És megéri? Gyorsabb a Linux + Maya linux a WinXP + Maya 6 unlimitednél? Tudom, a WinXP nem a legmegfelelõbb, de csak ezért nem teszek fel NT-t...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
egyre szebbek a fémes felületeid, csöppet sem steril, kedvem lenne megtapogatni...
és meséld már el (rég érdekel, most te vagy itt 😊 hogy hogy kell ilyen glow effektet rárakni a fényes részekre? talán rájönnék magamtól is, de msot pont kapóra jönne (bár ezek után ninsc sok kedvem berakni az öngyújtó apdétet 😊
a hajszerû fémpálcikák vége ragyog. ez shaderileg van így megoldva, vagy így jön a fény?
asszem szép
de már ebben sem vagyok biztos <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Youth: "A render szép. Vajon miért? 😊" mert überpro vagyok 😛. Egyébként beraktam a jelenetbe még 2 élfényt, meg egy HDRI generált GI-t.
Nenadesz: Köszi. A logoval majd dolgozok még mert kéne valami logószerûség. A kezével kapcsolatban meg hát igen. Az eredeti rajzon jóval kidolgozottabb, de azt displacemenntel akartam megoldani, mert úgy volt logikus, de sajna a gépem nem bírja szóval marad így.
Mookid: cool lett az öngyufa. adj neki több fényt, és rakj még le belõle párat. legyenek egymáson. Más más színû gyúltógombbal. Szerintem tök jól mutatna. Mondjuk 2-3 darab.
na és itt az update.
ápdét
www.gaborhertelendy.com
De lehet tényleg bele kéne írni, mert mindenki erre panaszkodik...😞((
Köszi az Outliner-es megjegyzésed...már megérte 8 órát szenvednem vele, hogy jó legyen 😄DD
Megint nézegettem a honlapot. Felfedeztem az outliner-t.
Nagyon fasza lett!
Még egy ötletem lenne. Szerintem jó lenne a mayás hírekre
felírni azt is, hogy Maya inside (vagy valami jó hangzású magyar szöveget)
a szürkére meg, hogy Outside (Kitekintõ vagy hasonló...)
Bár lehet, hogy csak az én nyomorék érzésemet bántja, hogy elsõre nem jöttem rá a két szín közötti különbségre... 😊
AZt felejtettem el😄
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
egyébként mit értesz tengelykényszer alatt?? ez valami mentális defektus? 😊
Lekonel, ha jól értelek, akkor nekem is volt ma ilyesmi... próbáld meg a move tool opcióablakát elõhozni (duplaklikk a move ikonra a toolboxban), és kapcsold ki/be a retain component spacinget, world/local/mittudoménmilyen választógombokat... valahogy megoldódott.