Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

deko
Köszi, kijavítottam, de ez jobbára még csak blabla szöveg.

deko --- az élet értelme: 42 ---

az uwvnek is mirrorolodnia kene elmeletileg(mivel a vertexekhez van rogzitve), gondolom ez nem nurbs.
A normalos dolog akkor lehet igaz ha a material 2 oldalas.
Normalokra tippelek.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hiftu
kipróbáltam, de nálam nem csinál ilyesmit. (bár csak egy egyszerû nurbs félgömb volt egésszé duplikálva.)
Szerintem a legjobb, ha duplikálod a felét, -1 scale-el a megfelelõ irányban, meg instance kiválasztásával.
(Ha elszúrodik a bump, akkor attacholhatod is a 2 felületet.)

(Ha nagy butaságokat mondtam, akkor haladók kérlek javítsatok.)

Penatesz
Nezted mar a modelled normaljait? Lehet,hogy azok vannak felcserelve nem?

Penatesz

tükrözted a modellt?
Magoo
emberek! segítség kéne
nem tudom mi a gáz a készülõben lévõ modellemmel. megcsináltam az egyik oldalát, és amikor átrakom a másik oldalra a duplikáltat, akkor a bumpmap megfordul rajta. itt egy kép:

kiprbóáltam több módszer hogy megoldjam, még a bump map szineit is felcseréltem, és még az se mûködött. nem tudja valaki mi lehet a gáz?

hiftu
Látom, látom... Nagyon szépen alakul.

Elírás a regisztráció oldalon:
"videó tutoriálokat leóinkelhetsz "

deko
Most frissítettem a maya3d.hu-n, de ez csak látványbeli javulás, minimális infóval is gyarapodott az oldal egyenlõre, Oryonnak köszönhetõen <#puszi>

Penatesz
<#sir>Csak nekem kell ilyen esetekben ujra tennem a gepet?

Penatesz

Phoenix007
Csak azt ne! Amúgy azóta meggyógyult!<#vigyor3>

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Penatesz
Esetleg ujra kellene tenned a geped?

Penatesz

Phoenix007
Aztán az miért lehet szerintetek, hogy az Attribute editorban nem látom a füleket, csak az aktuális tab-ét? Csak ha rájuk kattintok, akkor jönnek elõ, viszont akkor eltûnik a másik.

deko
Majd akkor, ha a kedves programozónk végre elkészíti az alapokat. Aztán beindul a feltöltés. holnap látsz majd némi változást.
Szólok ha frissült.

oryon
Folyamatban van...😊

Kívülrõl még nem sok változás látható, de belül azért van! 😄

Oryon

Phoenix007
Úgy egyébként végül is hol találom ez a chamfer edge-et Maya 6-ban?

Phoenix007
>ugyanannak hangzik, de ez tuti, hogy a 6-ossal foglalkozik.

Na az érdekelne engem is! Talin nagy biznicelések lesznek, úgylátom! 😊

Phoenix007
>Remélem, nem kerülök ezért fekete/halál illetve egyéb kártékony listára...

Majd azt én tudom! ...

hiftu
Ahoj!

Van idõpont arra, hogy mikortól fog üzemelni a maya3d.hu?
Tényleg nem akarok kekeckedni, de kivülrõl nem sok változás látszik.
(Remélem, nem kerülök ezért fekete/halál illetve egyéb kártékony listára...)
<#kuss>

mookid
ugyanannak hangzik, de ez tuti, hogy a 6-ossal foglalkozik.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Peetmaya
Mookid, én az újraírhatóban hiszek, mert ezeket inkább dvd-re pakolom majd ki, nem sokat foglalkozom dvdvel😊 de természetesen megköszönném, ha valahogyan eljutna hozzám.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Phoenix007
>peet, ha még nem lenne meg, szedd le ezt: digital tutors - mental ray training kit.

Nekam van egy DT - MR for Maya Training kitem, de elég régi. Szerintem jóval régebben volt már meg, mint a Maya 6. Ugyanez lehet meg neked is Mookid?

mookid
én nem igazán tudok feltölteni, fõleg nem 400 megát (akkor az egész pakk).
különben mi ez a szerver és hogy lehet hozzáférni?
Peet, neked kiírhatom cd-re, ha gondolod (köv. tali, ilyenek...)

Magnificat
fel tudnátok azt tenni nekem hiftura?<#smile><#smile>

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
még nincs meg, de nem tudom leszedni, mert nincs helyem a winyón😊
meg az a baj, hogy nincs is idõm tesztelgetni
most van egy kis szabadidõm, gyorsan fordítok egy tutort, amit ígértem a maya3d-re, csak nem leszek kész vele ma sem, mert marha hosszú...

mookid
peet, ha még nem lenne meg, szedd le ezt: digital tutors - mental ray training kit. a srácnak elég idegesítõ, affektáló hangja van, bénázik is sokat, de érthetõen elmagyarázza és szép dolgokat csinál gi-vel. külön fejezet szól a korábbi és a 6-os mayába integrált mental ray különbségeirõl.

Peetmaya
maga a render az gyors, még a fotonmap számolás is, de az FG iszonyat lassú, az fg ray-t azt mennyire állítottátok?

a "fotonagyu" baromi gyors mrben, inkabb lojj ki tobb fotont mint nagyobb FG sampling mert fg azert joval lasabb.
hat nem irtam ki a maya6ot de ha van valahol elerheto akkor szivesen megnezem.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
A lényeg, hogy játsz az értékekkel és hidd el, hogy le lehet vinni 32 percrõl kevesebbre is! 😊

Hogy hogyan?
Játsz a Photonok számával + Accuracy + min/max Radius + minden ami ide tartozik (még az AA is!!!)...
Sajna nincs most elöttem maya, így pontosabbat nem tudok 😞

Oryon

Peetmaya
jahogytemaxosvagy😊 mostmár leesett. Maxhoz jobb az mr integráció állítólag... decay ilyen nincs is maya-ban, vagy csak én nem vettem észre?

milyen gépen számoltattad a jelenetet nenad?
akkor amúgy biztos én bszok el valamit, mert 5 perc és 32 perc között parányi különbség van, ráadásul én csak 300ezer fotonnal számoltattam...

ne kedjel vele semmit sem <#smile>
ha visszaolvasol temaba kerulsz
(mental rayrol van szo)

Penatesz
Nenad, na de mit kezdjek egy maxban renderelt keppel? <#smile>

Penatesz

(a teapot alja nem fekszik fel rendesen)

mnetal_gi
itt egy pl, ezt 3 percig tartott kiszamloni. 1.5milla foton radius 5(cm), fg 500 radius unchecked. Energy=150000,0
decay 2, Egyebkent ez a decay 1 nagyon jo jatekos.

es termeszetesen logaritmikus exposure controll van.
70/60/0.5/1500

nem a jelenetrol, hanem a mental ray ablakrol, ahol a photon map/fg beallitasok vannak, es megcsak nem is a te beallitasaid hanem az erdekel hogy mi van ott maya6ban. Mar nem emlekszem ra.

Peetmaya
nem mentettem el a jelenetet, úgyhogy sajnos nem tudok neked errõl screenshotot mutatni, de ha lesz rá lélegzetvételnyi idõm, akkor megcsinálom még1x.

dobjal majd egy shotot az mental ray indirect illumos panelrol, csak hogy mi van neked ott, mert szerintem ebben az ujban mas. De akkor visszamegyek max6ra.

mondjuk ennek 5-6 perc alatt meg kene lennie. 😊 photon map es fgvel.
az evermotion.org-n van egy jo mentalos tut bevilagolasra.
de megnezem en is.

Peetmaya
Csal teszteltem egyelõre. Az volt a teszt, hogy egy L alakú téglalap belsejében egy kocka van, bevilágítok fénnyel, és a kockára már nem vetül közvetlen fény. Tök jó fényszimulációs tesztekre, mert szépen látszik, hogy hogyan verõdik a fény oda vissza. Na ez az, amit nem láttam, csak GI-al, de az meg csúnya volt, ha csak FG volt, akkor semmi sem verõdött, ha meg mindkettõ volt, akkor magas minõségi beállítások mellett ugyan, de szép eredményt kaptam, de az egész jelenet 32 percig renderelõdött 1gb rammal 2,6-os p4-en. Szóval ha azt mondod, hogy meg lehet ezt oldani úgy, hogy kihagyom a GI-t, csak FG-vel és mondjuk 5 perc alatt megvan, akkor csupa fül vagyok, és minden beállítási lehetõségérõl mondj nekem pár szót, hogy az micsoda😊)) Vagy hogy ez hol van leírva😊
uff

attol fugg mit csinalsz, nagyon sok esetben FG eleg. En egy komoy inerioron teszteltem es siman eleg volt az FG 250sample.
Bar nemtom mit csinalsz.

Magoo
Lenne egy kérdésem:
van akitõl be tudnám szerezni a Gnommon filmeket? (nem mindegyik kell)
Légyszi aki megtudna dobni vele, az privizzen, vagy dobjon egy mailt. nagyon hálás lennék. Thx!

Peetmaya
Nenad azóta már sikerült megoldani a problémát, csak tuningolni kellett a beállításokat. De ez a GI és FG egyszerre iszonyatosan lassú, ha szép minõséget akarsz. Nincs valami gyorsabb módszer, vagy nincs tipp arra, hogyan lehetne ezt felgyorsítani?

youth
Ezt láttátok már?

Blurring the Line Between Game and Film

a videók megnézéséhez be kell jelentkezni cgtalkos névvel, jelszóval...

Youth

ezt hogyan erted, arnyekokat a fenyekbol, gi?

Peetmaya
ja persze nem nekem írtad, úgyhogy bocsi😊) kicsit szét vagyok csúszva sorry

Peetmaya
köszi ezzel kinn vagyok a vízbõl...

Boba
Lekonel, nurbs.

youth

Youth

Peetmaya
skacok, nektek MR-el GI-nál hogyan sikerült kicsikarni árnyékokat a fényekbõl? mert nekem valamiért nem akarja az igazat

De poly vagy mi a loturo?😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

youth
Client: Peugeot
Date: July 2004
Description: Set of five illustrations for publicity of the 907 concept car at the 2004 Paris Motor show.
Scope: Data conversion from the production 3D, cleanup and (alot of) additional modeling, art direction, environmental design and modeling, Texturing, lighting and rendering
Technical: Final image size 3500x1968, Maya, MentalRay & Photoshop.

Additional Credits : Design by Peugeot. Model supplied by Peugeot CAD dept.

Youth