Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Phoenix007
És minek is kell tízre odamenni? 13-kor kezdõdik a buli, nem? Meg egyáltalán kezdésre minek odamenni. Sztem elég lenne 13.00-kor találkozni, aztán odaérünk, amikorra odaérünk. Már csak azért mondom, mert dolgoznom kéne, aztán feleslegesen ne töltsük az idõt.

u.i.: A Gellért tér hol van, és mivel jutok oda?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Igen😊 jer velünk

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Phoenix007
Namármost végül is hova kell menni? Mert annyira nem néztem utána, gyakorlatilag a Camponához se találnék el. Akkor menjek tízre a Gellért térre, és onnan bandázunk tovább? Aztán ott meg fogják tudni, hogy ki regisztrált, meg ilyenek?

Jajj!😊 Youth😄D nemtudtam ki nanázik?😄D

youth
Naná!

Youth

Deko én is mehet? 10 re a kuthoz?

youth
Ne adj nekik!

Youth

deko
A holnapi katt elõtt páran (nem sorolom a neveket) összefutunk egy baráti csevejre, remélhetõleg nem fog esni az esõ.
Többek reggel 10-kor a gellért szálló elõtti gellért kútnál találkoznak.
Peet, penatesz, gyertek ti is oda, mookid, godfathet? ti?
Bár én lehet késõbb csapódok a társulathoz olyan 11 magasságában, de mindannyiótokra számítunk. Aztán bekattanunk😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Phoenix007
Szerencséd van...

Na sorry all!😊
Keresztapu ne bánts plsa!😊
Ez a 11. önkormányzat által rendezett pályázat volt amiben a sulirol kell forgatni egy 5 percnél nem hosszabb "reklámfilmet"
És most miután ezt végülis a diákönkormányzatnak is kiirták, képzeljétek osztozni kéne a vagyonon😄D hát nem vicc?
ráadásul a diákönk. elnök még a pályázatot sem tuddta idõben odaadni arrol nem beszélve h semmit nem segítettek sem teknikában sem pedig tanácsokban, miegyéb...de a markukat tartják a ki gecik :/

youth
Necsináld...

Youth

deko
Elhagyott a bátyám😞 hamarosan én is avatárt váltok ezért, nem hittem, hogy így cserben hagy😞 Szó nélkül😞 Bár sosem voltunk jóban, talán... hiába, a testvériség mégsem kötelék. 😛

Peetmaya
Hánykor kezd ez a katt dolog? vagy ez teljesen fakultatív lesz?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Me too...

Youth

oryon
Jaja..én is kaptam visszaigazolást!!!

Oryon

mookid
tényleg deko, rég akartam kérni, ha van idõd, hozz már nekünk össze (akár a levlistára) némi élménybeszámolós mesélést az új melóról!
bár katton úgyis beszélünk (remélem).
ja, nekem tegnap jött meg a visszaigazolás...

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Phoenix007
A hal fejét nem vágják le, azt egészben küldik vissza a delikvens semlegesítése után valami személyes tárgyával együtt. Azt jelenti, hogy este már a halakkal alszik. Levágni a ló fejét szokás, azt is csak speciális esetekben. A maffia témából még egy kicsit készülj fel...
Amúgy te meg a D.R. körül beszéltél mellé, hogy milyen állásba vettek fel, meg miben dolgozol, meg hasonlók. De mindegy, nem akartam ebbõl nagy családi tragédiát indítani, csak úgy megemlítettem. De ez azért csak hülyén néz ki, hogy feldobtok valami témát, aztán meg megy a nagy parasztvakítás. Akkor inkább meg sem kell említeni a dolgot.

deko
aztán miben homályosítok? csak kérdem, hogy válaszolhassak érdemben, utálnék levágott halfejet találni a kispárnám alatt. 😄

Phoenix007
Hát ez nekem sovány vigasz, de a másik fõhomályosító mester te vagy, na de mindegy...

deko
neaggódá keresztapúú, énsemtom mirõl van szó.

deko
Ajánlom a Deep exporation-t,az aztán tud szinte mindent mindehová konvertálni. Viszi az UV-kat, a textúrákat, valami fantasztikus kis progi. persze valami max parancsor kell elõször neki, de ebbe Szala a nagymester, én csak 2 hete kezdtem el használni és majd minden konvertálási nyûgömet orvosolja.
Viszont ez a méretezés probléma nagyon fontos és sürgõs lenne számomra.

Phoenix007
>hát olyasfajta😊

Hát a jóisten b****a már meg a titkolózós fejeteket! Most akkor mivan, meg hogyvan meg mi merre hány méter, meg ki kit gyõz le? Ha ilyen hülye válaszokat bírtok írni a kérdésekre, akkor inkább fel se hoznátok a témát...

Lekonel, CS:S-ben legközelebb ellened leszek... <#violent>

youth
A méretezés engem is érdekelne.

Amúgy én mindig OBJ-ba konvertálok, UV-kat, mindent megtart és az összes program támogatja alapból kivéve Max de van hozzá plugin...

Youth

deko
a konvertálás megoldódott, de még mindíg nem találok méretezési ezközt mayában.

deko
Üdv, az adott problémám van:
van a maya, aztán a deep exploration ami szépen maxba átviszi az objetumaimat textúrákkal együtt. Vagy épp vissza.
A maxban lehetõség van az xyz koordináta tengelyen tizedes pontossaggal lemérni a tárgy méreteit, de ilyesmit a mayában sehol sem leltem meg. Szóval a problémámra azt a megoldást keresem, hogy ami maxban pl. 1 m magasság (a grid mérete) Az a mayában 1 méter legyen, és a deep explortation átkonvertálás során is tartsa a méreteket, ne keljen újra méreteznem a tárgyat. Elsõ körben az érdekelne, hogyan tudom mayában beállítani, hogy a grid 1 hálója pontosan 1 m legyen és van-e valahol lehetõség úgy mérni a testeket, ahogy a maxban. Remélem nem bonyolítottam túl a kérdést.

oryon
Gratulálok!
Na látod...csak összejött!!! 😊
Írhatnál errõl bõvebben!!!

Oryon

Privi jöttm oszt ment, köszi
fle go
Filmes palyazat? Akkor lassunk mar valamit, link van?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Penatesz
<#taps><#taps><#taps>

Penatesz

hát olyasfajta😊

Phoenix007
Hát miféle filmes pályázatrúl van itten nagyba szó?

Boba
<#eljen>

Srácok....Ünnepélyesen bejelentem hogy megnyertem azt a filmes pályázatot😊

Privi ment.
Igaz, fõleg a mostani dollár árzuhanás idején, de sajnos nekem ennyim sincs, de ha nyerek a lottón mindenkinek veszek egyet, az tuti<#vigyor4>
Testvéreim
Koszonom a segitsèget.
T. Hiftu
sajnos a zsebem màr igy is tùl könnyû ugyhogy marad a sötét oldal... bár egyelõre csak hûlt helyét találtam a Maya 6-nak
T.Knight
Próbáltam, sajnos kisérleteim rendre kudarcba fulladtak, persze nem szoftverszaküzletekbenm vagy az ALIAS webáruházában kisérleteztem, az igaz...
Boba
Vagy kilehet próbálni a Softimage XSI foundation változatát... piszokul olcsó, $495.

hiftu
Epi:
Ajánlom a teljes verziót. Ez viszont nagyon meg fogja könnyíteni a zsebed. A fekete verziónál meg ugye jöhet a béesa. Gondolkodj, dönts.

Ez az ára az ingyenes változatnak. A jelet nem tudod eltüntetni, próbáld meg beszerezni a maya teljes verzióját.
Segittség needed
Emberek marhàra idegesit a NOT FOR COMMERCIAL USE felirat a Maya 5.0 PLE-ben, maguk mint szakemberek nem tudnànak valamit javasolni, hogyan lehet eltuntetni?????
deko
igen lesz mögötte program, a motorját most írják. Amit látsz egyenlõre, az csak látvány terv.

hiftu
Deko:

A maya3d.hu mögött van valamilyen program, vagy csak szimpla html?
(Mert ha nincs, akkor ez nagyon küzdõs lesz...)

oryon
Off:
Emberek, csak jelzem, hogy most vasárnap KATT!!!
Mindenki jöjjön, aki tud és el ne felejtsetek regisztrálni!!!
(leonardo.sns.hu)
on.

Oryon

Peetmaya
vagy töröld le a tárgy hibás felét, és egy duplicate scale-1 combine és vertex merge után nyomj neki egy automatic mappingot és fesd meg újra a textúrát😊

vagy esetleg egy normals/ set to face is tud segiteni bizonyos esetekben
torold le a rossz felet, mentsd el a materialt, tegyel ra egy default matot, mentsd el kulon az objektet, aztan 1 uj scenebe hivd be megint tukrozd, aztan tedd ra matot. Ha igy sem megy akkor be kene hivni egy masik programba, ott is elmenteni aztan ujra vissza. Ez altalaban bejon. Egyebkent igaz amig nincs kesz a model altalaban nem erdemes materiallal szorakozni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magoo, írtam privit, nem kaptad meg?
Magoo
nem a normalokkal van a baj. nem tom mi lehet az

Peetmaya
Magoo egy jótanács.
Amíg a modellezés el nem készült teljesen "Ától Cettig" addig semmilyen textúrázást ne csinálj, csak akkor, ha minden megvan hozzá.