Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
na ahogy tisztul a dolog bennem...végülis 3 hotkey az egész. nem is tudom mit problémáztam ezen. 😄
Na erre jó ez a fórum, hallelúja😊))
Amikor 25 group van az outlinerben, azt nem egyenként szeretném feloldani, sõt vannak benne üres groupok, amik megszûnnek egy másodlagos groupolással, de ott marad a hivatozás az outlinerben. Tehát ott látszanak és már nem tartalmaznak semmit. ezért egyenként átkell néznem, hogy van-e tartalom vagy sincs bennük. A history törlése után is maradnak. file konvertálásnál viszont nagyon bekavarnak nekem. erre keresek valami egyszerû megoldást, hogy az üres group-ok eltûnjenek, valamint a tartalommal rendelkezõk feloldódhassanak egy gombnyomással. Ezért kellene nekem eredetiben az a megoldás, hogy ne kelljen groupolnom, hanem a kijelölt összes hóbelebancot úgy méretezzem ahogy az groupolás után viselkedik. Néha olyan hosszú az outlinererem mint a háború és béke különkiadása😊 Sajnos idõ hiányában nincs idõm külön elnevezgetni a groupokat....áááá... lehet mostmár még zavarosabb lett😛
outlinert szoktad használni?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
kijelölöd a cuccokat, group, új pivot a groupnak, scale-elsz vagy akármi, aztán ha megvagy, akkor ungroup és minden marad az eredetibe
amúgy meg van egy ilyen parancs, hogy center pivot point, ami a tárgy bounding boxjának a közepére teszi a pivotot
ezzel nekem eddig még nem volt gondom
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
csak egy rögtönzött leírás, hogyan kell árnyékot vetni, raytrace és depth
milyen bellítási lehetõségei vannak satara😊
volumetrikus fény meg ilyesmik, amik szépek
1: render alapból hozzá valamilyen alap dolgot.
2: nem jeleníti meg olyat, amit nem kell láss. Régebbi verzióban pl a displacement slotoknál volt vagy 20. Most van egy alapból, és HA kell adhatsz hozzá még több slotot. Szóval gyorsítás, UI javítgatás van benne bõven. Újabb material típusok is vannak ("Do it yourself" <#buck>#buck>)
Alap dolgokon meg majd gondolkodom!
Boba akkor várjuk a tutorokat rendermannal kapcsolatban😊
alap dolgok, hogyan kell shaderelni, lámpázni, árnyékok, GI, caustics fake meg satara😊
nyomd meg, aztán interface kategóriát válaszd ki és ott a két tool settingnél kapcsold át arra, hogy in separate window
így szép lebegõ ablakjaid lesznek.
szívesen várnánk tõled amúgy valami tutor félét az alapokról, merthisz közöttünk te vagy a renderman guru😊)
Be lehet állítani, hogy az attribute edittor, meg amúgy minden más lebegõ legyen? Ez nem jönne rosszul. Mert MAX-al még csak-csak megvagyok ekkora felbontáson.
per aspera ad astra
figyi, nem állítottad át, hogy a beállítási ablakok lebegõsek legyenek? Mindig szétosztja a perspectiv nézetedet két felé, ha behozod az attribute editort?
Szala, még nem volt idõm rendermannal foglalkozni, igazából én még árnyékot se tudtam vele csinálni, de ha lesz rá idõm, akkor írok majd egy tutort, ha már nagy renderman guru leszek😊)
Oryon nem a renderman miatt veszítettetek egy MR fan-t😊 az utóbbi idõben már a maya soft-ot használtam, mert sokkal gyorsabban csinál meg 1-2 dolgot, és trükközéssel kihozható belõle az is, amit a mental ray tud...
Vagy esetleg 5let arra hogy a késõbbi groupokat (az összeset, hogy ne kelljen vadásznom az outlinerben) egy gombnyomásra felszabadítsam.
"ugye aki másnak vermet ás..."😄 Ezután szerintem az isten se mossa le, hogy rólam, hogy közöm volt hozzá😄
még primitívebb kérdés: húzok egy vonalat a modellre, erre ezer helyre behúzza ugyanazt... mi van elrontva? (most tanulom csak a textúrázást...)
Hogy a 75 hz mennyire gáz? Van akit a 60 HZ sem zavar, van akinek a 85 sem elég. Ember függõ, szóval sajna semmit sem tudok mondani. 85HZ azért illene, hogy meglegyen. De ha Téged nem zavar... Azért a pihentetést ajánlom 1 óránként. De ez felbontás és frissítés független azoknál akik géppel dolgoznak. Én pl 100hz alatt mondom azt, hogy kifolyik a szemem.
Az 1280*1024 felbontás nem szabványos. Az 5:4 arányú. CRT monitoron az torz, nem az 1280*960. Az korrekt.
Lekonel, csak úgy mutatnám neked a billentyûzetemet.
Khm. Nem mentegetõzni akarok, de valójában nem látszik ennyire koszosnak...
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
1280*960? ejha, ez nem épp 4:3. Milyen monitor? 😉
per aspera ad astra
SERVER localhost 00508d670bbc 7498
localhost
DAEMON pixard ./pixard.exe
a tobbit hagytam...
...tuti valami egyszeru a megoldas😊
www.dw69.tk
Én mondjuk 1280*960at használok. Szeretem, ha a képzeletbeli kör körként is jelenik meg a moncsin, nem torzul 😊
Peet: Sehogy, tépem a hajam. A Maya UI-t nem 15''-ra tervezték. :/
per aspera ad astra
Probálgatom a rendermant , de sehogy nem tudok szép finom árnyékot csinálni, valakit tudja a modját, point light al probálkozom és raytrace el , de semmi olyan nem müxik, mint a maya ban :o(
köszi elöre is
egész õõõ hihetõ 😊
de valami twister-jellegû forgószél is kéne, nem?
bocsi azoktól akik nem értik! A fórum veteránoknak szól. 😄DD
on.
Hogy haladsz a maya-val? Mikor leszel már fórumunk gyakrabban látogatott tagja, és teszel fel technikai kérdéseket mayaval kapcsolatban?😊
per aspera ad astra
RAT 6.0.1
az ethernet address-t nem kell átírni a license.dat-ban, csak a gépnevet.
Melyik változatot, és hogy bírtad mûködésre? (nekem feltelepült, be is töltõdött de szénné fagyott😞 )
mien és honnan van?😛