Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
Na skacok! Van egy jó hírem😊)
FELTELEPÍTETTEM A RENDERMANT MAYA 6 ALÁ!!!!!!!!!!
naon durva cucc baze😊)
TUTORT NEKEM 1000L😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

oryon
Szerintem olyan mint egy lámpán belüli lámpa, mely teljes értékû...szal minden tud, mint a "nagy".
Csak egy lámpionban van 😊
De ha tévednék, úgy legyen, akkor még többet is tud 😊))

Oryon

Peetmaya
Lekonel😊))
fineart.sk itt vannak képek.
Oryon kb én is ezt vettem ki a dologból, de az úgy túl egyszerûnek tûnik, hogy csak arra lenne jó az a 2. box, hogy más színnel világítok. Szerintem annak van valami egyéb funkciója is. Mindenesetre az a lámpa iszonyatosan impresszív volt, nagyon kíváncsi volnék arra a shaderre is😊

Hi all!
Valaki legyen szíves dobjon meg 2 jo image vel egy fej modellezéshez pls. mondtátok h vannak azok a képek...valami csajrol kéne aki mellesleg nem néz ki rosszul<#mf1>

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

oryon
Off:
Akkor befejezném, csak elõadásom volt 😊))

Hát igen...már több mint egy éve váltottam 3dsmax-ról mayára és értékelve...hmmm...nem bántam meg. A maya rendkívül jó program. 😊
On.

Oryon

oryon
Off:
Mostmár tudjátok kirõl lesz szó:
Marinov Gábor (DigicPictures - VFX Supevisor) egy elõadást tartott tavaly Októberben a régi egyetemen, ahova jártam (ELTE) és mondta, hogy náluk mayás próbamunka lesz és ha kész lesz a honlap, akkor lehet felvételizni...(ennyit vártam mire kész lett 😊 )
Én ekkor és 1-2 hétre rá, mikor megszereztem a 4.5-ös mayát (micsoda éjszaka volt, majd halálra idegeskedtem magam, mire "megvettem az egyetemrõl"😊, döntöttem el, hogy mayázni fogok (3dsmax off) és 3d-t akarok tanulni...,hogy dolgozni, az még messze van...
Olyan jó volt a T3 making of elõadása 😊)))
Aztán odamentem beszélgetni vele... naná, hogy HDRI-rõl meg hasonlókról 😊))
Szal neki köszönhetem, hogy mayázok és hogy ilyen emberek társaságában élhetem életem utolsó 3/4-ét 😛
On.

Oryon

oryon
Látod, nem figyeltél!!! 😊

A 2.box az arra volt (és igen, mondta is M. Gábor), hogy kijelölhetsz új területet a lámpa hatásán belül és ezt más beállításokkal láthatod el.
Tehát világíthatsz egy közepes intenzitással sárgás színnel egy területet, de van egy tárgyad, amit erõs kékes féánnyel akarsz kihangsúlyozni...akkor azt egy lámpával megteheted...csak az adott területet kell kiválasztani a 2. box-al és beállítani...

A lényege: kevesebb lámpa, sokkal kevesebb renderidõ :o)

Ha nem ez lett volna, akkor sorry...én nem figyeltem eléggé 😊

Oryon

oryon
Hát csak annyi, amire emléxem, hogy a viewportban látod a lámpa által megvilágított terület határát...szal pl.: egy félárnyék-határt nem csak egy kör jelez, hanem a kör "sugarakkal" össze van kötve a lámpával...mint egy félig átlátszó gúla...tehát pontosan látod, hogy mit világít meg és mit nem...
+ egy csomó tulajdonságot vizuálisan is állíthatsz és közben hasonlóan, vizuálisan meg is jeleníti...

Ha valamit elírtam volna, akkor javítsatok!!!

Oryon

Phoenix007
>Godfather, az eredeti regény sem az eredeti mivel elsõnek rádió játék volt...

Na nem így gondoltam, hanem úgy, hogy akkor most CG film lesz, vagy élõ színészes, vagy mi a szösz. (Mookid közben megadta a választ.) Amúgy a könyvet én is olvastam, nagyjából tudom, mirõl van szó. Elég régen volt...

>a demo alapján tényleg teljesen közepes warcraft-klón, viszonylag szép grafikával...

Gondolom a mov-ban letölthetõ demót mondod. Hát az engem is meglepett egy cseppet. (Mármint hogy "csak tán nem lesz ilyen sz*r...") De van játszható demója is, na az viszont megnyugtatott teljesen. Gyakorlatilag totál WarCraft klón, csak ez szép, ellentétben a WarCraft 3-mal, ami szintén szép lehetett volna, ha két évvel hamarabb adják ki. Az Exigo-val nem lesz semmi gond. A harc messze nem úgy néz ki, mint abban a demóban.

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Peetmaya
Hátja, egy próbát megér, majd tájékoztatok az eredményrõl...😊)
Bobanak pedig sikerült feltennie a rendermant, és használja is, nekem meg nem értem miért nem sikerül, ugyanúgy csinálom, ahogy õ...
Mindenesetre a katton látottak után amondó vagyok, hogy ez a renderman egy nagyon jó program (programozhatóság miatt). Kár hogy arról a dSurfaceShaderrõl nem mondott semmi bõvebbet, pedig az is érdekelt volna. Meg a dLightot is részletezhette volna bõvebben, hogy mik voltak azok a toolok, amiket használt rajta, pl az a 2. box, ami a lámpa "ernyõjében" volt.

Mookid hungary2.no-ip.com - Matrix server, én ezt szoktam használni, meg a koli szervert, de annak a címét nem tudom fejbõl sorry

mookid
a demo alapján tényleg teljesen közepes warcraft-klón, viszonylag szép grafikával. a lényeg, hogy ott áll egymással szemben 10-20 ellenfél egység, és egymást csapkodják. mókás.

más: lehet, h nem fórum téma (bár nem látom be, miért ne lehetne az? 😊 de leírnátok, cd-n milyen hubokra érdemes menni? címekkel együtt, ha lehet... köszönöm.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

youth
Ja, mondjuk igaz... De szerintem otthon is megvan amivel benn dolgoznak, na mindegy. Próba szerencse. Amúgy most van náluk tagfelvétel, majd talán 10-20 év múlva meg kell próbálni, hogy egyáltalán szóbaállnak e az emberrel 😊 KATT-on nagyon megfogott az a bemutató amit Gábor adott elõ az Exigo-ról, a játék nem érdekel, de az intro meg az átvezetõ animok... hûû.. szóval nagyon ott vannak a fiúk!

Youth

youth
Mit vacakolsz? 😊) Írj DigicPicturesnek aztán csak segítenek ha van egy kis idejük, ha meg nem, akkor legalább megpróbáltad, aztán kutathatsz más után...

Youth

nekem nem😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
Kinek sikerült már a rendermant feltelepítenie és mûködtetnie? Az jelentkezzen nálam!😊

Peetmaya
Mookid én meg úgy emléxem, hogy az ottani belsõ programozójuk írta renderman&maya alá a shadert és a dLight-ot. De hogy azok az állítási lehetõségek mik voltak, amiket elkezdett mutogatni, nem tudom, de nagyon összetettnek tûnt😊
Gondolom nem fogják odaadni, én csak oktatási segédletet kérnék tõlük, meg néhány tippet, ami alapján el lehet indulni, hátha segítõkész a programozó, és nem hajt el a halál f*szára.

<b>Kinek sikerült már amúgy a rendermant feltelepítenie és mûködtetnie?</b>

PaniC-
oryon: mi volt ez a lampa dolog? sajnos iden lemaradtam az egesz katt-rol...

mookid
azt ha jól emlékszem, nem õk írták, hanem egy rendermanba beépített lámpatipus, nem? max. csak módosítgatták... de lehet, h hülyeséget beszélek.

hiftu
Peet:
Szerintem nem fogják csak úgy odaadni. Gondolom van benne munka + innováció. (Ha mégis, akkor üzenj...)

Peetmaya
Oryon én is beizgultam arra a lámpára, el is kezdtem C++ nyelven programozni tanulni😊)

VALAKI SEGÍTSEN RENDERMAN FELTELEPÍTÉSÉBEN, NEKEM ARRA SZÜKSÉGEM VAN!

Oryon, valahogyan kapcsolatba kéne lépni azzal a programozóval ott a digic picturesnél😊))
hazajutok, lehet írok pár e-mailt😊

Godfather, az eredeti regény sem az eredeti mivel elsõnek rádió játék volt.A könyvben rengeteg a verbális humor, pl a matracok amik úgy néznek ki mintha élnének, pedig nem mert használat elõtt alaposan agyon ütik õket, meg a kvarcóra sem olyan nagy szám már, hogy benne kéne hagyni a filmben, szal logikus hogy nem lehet egy az egyben át vinni filmre, és ha az átírást az eredeti írója teszi akkor szerintme nem kell félni.
Remélem nem úgy jár mint a Kapcsolat, ott sem élte meg az író a bemutatót. /Carl Sagan, imádom a könyveit/
oryon
Valaki nem tud valami hasonló "csoda spot-lámpát", mint amit a Digic Pictures csinált magának/M.Gábor mutatott az elõadáson?

Az nagyon jó lenne :o)

Oryon

mookid
"hagyományos" hollywoodi leforgatott, élõszínészes, utómunkált, cgi-vel megpakolt, stb. film. már vagy fél éve kering a neten egy kis teaser, a wonderful world c. számra robban szét a Föld és láthatjuk a vicces logót, csillagokból kirakva, nézzétek meg 😊

Phoenix007
>pl a John Malkovich által játszott vallási vezetõ sem volt a könyvben

<#conf> Akkor most milyen film lesz ez végülis?

én csak ennyirõl tudok egyelõre.kíváncsi vagyok milyen lesz a film, az biztos, hogy más lesz mint a könyv DNA maga írt új karaktereket a forgatókönyvbe pl a John Malkovich által játszott vallási vezetõ sem volt a könyvben. Na de nem offolok tovább.
deko
Már bekészítettem a törölközömet a stoppoláshoz...<#eljen>

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
ó nem láttam, most körmöt rághatok májusig,lesz mire várakoznom.
kár hogy ilyen rövidke ez, elnéztem volna mééég...

Peetmaya
hehe, csak én nem tudom mikor vagyok itthon. elég keveset...

Phoenix007
Ááááá! Csinálnak CG filmet a galaxis utikalauzból?

gyraph
Azt nem tudom, hogy van-e uzletuk. En regisztraltam, rendeltem es 2nap mulva itt volt a konyv. 750ft-ert hoztak hazhoz, de meg igy is olcsobb es ki se kell mozdulni erte.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Peetmaya
Gyraph, ez online bolt vagy van valami eladóhelységük is? nem találtam semmilyen elérhetõségüket e-mailen kívül, azt meg egyelõre hanyagolom...

Peetmaya
nemrossz ez modellezõ progi, ez a topology cucc tényleg jónak tûnik. Vajon mennyire lehet bonyolult egy ilyen plugint megcsinálni? Én komolyan bele akarom ásni magam a maya programozásba😊

egy kis off
Deko, ezt láttad már?
thehitchhikersguidetothegalaxy
Penatesz
A videotutort nem tudom megnezni,mert nincs megfelelo codeccem,de a modelleknek nagyon zbrush szaga van,sot,van is olyan,ahol kiirtak,hogy silo+zbrush.Ez amugy csak poly modellezessel foglalkozik,vagy van benne mas is?

Penatesz

deko
Ákos: az, hogy egy ilyen kis 3megás modellerbe azért sokat besûrítettek, sõt, olyan lehetõség is van, amit mayában szívesen elviselnék. Ráadásul az ára is igen barátságos, ha valaki rászán 109 eurot. (bár én biztos nem fogok😄DD) Már letöltöttem a triál verzsönt, de még nem próbáltam ki idõ hiányban, de néhány funkciója nagyon tetszik a videotutoriálok alapján.

youth
Ildi: ebben mi büntet? Nekem egyedül a Topology Brush tetszett, bár ez is akkor jó ha van mellé egy 3D-s scannerünk...

Phoenix: Nem azért írtam hogy megsértõdj 😊

Youth

Jajj sorry Oryon :o)
oryon
Nem, azért is beszélgettem kint veled 😊))

De miután elmentél Spotlamp elõadása után még beszélgettem Spotlamp-pal is és akkor meg a Nyolcker-rõl maradtam le...de azt sem bánom 😛

U.I.: a nevemet még mindig Y-nal írom!!! Oryon 😊))

Oryon

deko
na srácok, ez az ami bebüntet:
http://nevercenter.com/index.php/Home/491
mindenképp nézzétek meg!

gyraph
En itt vettem meg ezt a konyvet nemreg...joval olcsobb, mint mashol.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

hiftu
Peet:
Ne álmodj, az egész mayáról összesen 1 könyv van... Akkor miért lenne egy nagyon speciális területrõl??

Peetmaya
Hát Mookid, tenx az infót, asszem ebbõl rendelés lesz. Jó ha az ilyen szakkönyvek megvannak az embernek otthon.
Még 1 kérdés:
Maya API-ról vagy más néven OpenMaya C++ról ki mit tud, van hozzá magyar nyelvû könyv?

A Poser tud maya formátumba exportálni. Ha ez segít...

Phoenix007
>Minek írjam bele ha a hozzászólásom alatt ott az aláírásom?

No jólvan, hát nem kell ezen ilyen nagyon kiakadni. Inkább nem is szóltam...

>Phoenix: Oksi, majd szólok leközelebb. De nagyon gyanús voltál már az elején,

Na köszi...

Orion, nagyon bánod azt az elöadást? :o)
youth
Hehe 😊
Bele fogok vágni valamibe ne félj 😊
Írok majd...

Youth

youh komam, nem kene annyit "szajalni" 😄 miert nem vagsz bele valamibe? Egyebkent az oldalt egyszeru megcsinalni.Ha kell segitek a flashben.(emailezz)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Ja ha valaki még nem tudná elindult az oldaluk www.digicpictures.com

Youth

youth
Nekem a DigicPictures elõadás tetszett a legjobban, nagyon durván nyomják a fiúk...

Ja jó lenne az oldalam hasonló stílusban megcsinálni, de ahogy magamat ismerem soha nem lesz belõle semmi...

Youth

oryon
Youth: A te logód is szuper lett...bár látni kell hozzá az oldalad, hogy ütõsebb legyen 😊))))
Az valami félelmetesen jó hangulató lett...remélem mielöbb kész lesz 😊))

Oryon