Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FELTELEPÍTETTEM A RENDERMANT MAYA 6 ALÁ!!!!!!!!!!
naon durva cucc baze😊)
TUTORT NEKEM 1000L😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Csak egy lámpionban van 😊
De ha tévednék, úgy legyen, akkor még többet is tud 😊))
Oryon
fineart.sk itt vannak képek.
Oryon kb én is ezt vettem ki a dologból, de az úgy túl egyszerûnek tûnik, hogy csak arra lenne jó az a 2. box, hogy más színnel világítok. Szerintem annak van valami egyéb funkciója is. Mindenesetre az a lámpa iszonyatosan impresszív volt, nagyon kíváncsi volnék arra a shaderre is😊
Valaki legyen szíves dobjon meg 2 jo image vel egy fej modellezéshez pls. mondtátok h vannak azok a képek...valami csajrol kéne aki mellesleg nem néz ki rosszul<#mf1>#mf1>
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Akkor befejezném, csak elõadásom volt 😊))
Hát igen...már több mint egy éve váltottam 3dsmax-ról mayára és értékelve...hmmm...nem bántam meg. A maya rendkívül jó program. 😊
On.
Oryon
Mostmár tudjátok kirõl lesz szó:
Marinov Gábor (DigicPictures - VFX Supevisor) egy elõadást tartott tavaly Októberben a régi egyetemen, ahova jártam (ELTE) és mondta, hogy náluk mayás próbamunka lesz és ha kész lesz a honlap, akkor lehet felvételizni...(ennyit vártam mire kész lett 😊 )
Én ekkor és 1-2 hétre rá, mikor megszereztem a 4.5-ös mayát (micsoda éjszaka volt, majd halálra idegeskedtem magam, mire "megvettem az egyetemrõl"😊, döntöttem el, hogy mayázni fogok (3dsmax off) és 3d-t akarok tanulni...,hogy dolgozni, az még messze van...
Olyan jó volt a T3 making of elõadása 😊)))
Aztán odamentem beszélgetni vele... naná, hogy HDRI-rõl meg hasonlókról 😊))
Szal neki köszönhetem, hogy mayázok és hogy ilyen emberek társaságában élhetem életem utolsó 3/4-ét 😛
On.
Oryon
A 2.box az arra volt (és igen, mondta is M. Gábor), hogy kijelölhetsz új területet a lámpa hatásán belül és ezt más beállításokkal láthatod el.
Tehát világíthatsz egy közepes intenzitással sárgás színnel egy területet, de van egy tárgyad, amit erõs kékes féánnyel akarsz kihangsúlyozni...akkor azt egy lámpával megteheted...csak az adott területet kell kiválasztani a 2. box-al és beállítani...
A lényege: kevesebb lámpa, sokkal kevesebb renderidõ :o)
Ha nem ez lett volna, akkor sorry...én nem figyeltem eléggé 😊
Oryon
+ egy csomó tulajdonságot vizuálisan is állíthatsz és közben hasonlóan, vizuálisan meg is jeleníti...
Ha valamit elírtam volna, akkor javítsatok!!!
Oryon
Na nem így gondoltam, hanem úgy, hogy akkor most CG film lesz, vagy élõ színészes, vagy mi a szösz. (Mookid közben megadta a választ.) Amúgy a könyvet én is olvastam, nagyjából tudom, mirõl van szó. Elég régen volt...
>a demo alapján tényleg teljesen közepes warcraft-klón, viszonylag szép grafikával...
Gondolom a mov-ban letölthetõ demót mondod. Hát az engem is meglepett egy cseppet. (Mármint hogy "csak tán nem lesz ilyen sz*r...") De van játszható demója is, na az viszont megnyugtatott teljesen. Gyakorlatilag totál WarCraft klón, csak ez szép, ellentétben a WarCraft 3-mal, ami szintén szép lehetett volna, ha két évvel hamarabb adják ki. Az Exigo-val nem lesz semmi gond. A harc messze nem úgy néz ki, mint abban a demóban.
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Bobanak pedig sikerült feltennie a rendermant, és használja is, nekem meg nem értem miért nem sikerül, ugyanúgy csinálom, ahogy õ...
Mindenesetre a katton látottak után amondó vagyok, hogy ez a renderman egy nagyon jó program (programozhatóság miatt). Kár hogy arról a dSurfaceShaderrõl nem mondott semmi bõvebbet, pedig az is érdekelt volna. Meg a dLightot is részletezhette volna bõvebben, hogy mik voltak azok a toolok, amiket használt rajta, pl az a 2. box, ami a lámpa "ernyõjében" volt.
Mookid hungary2.no-ip.com - Matrix server, én ezt szoktam használni, meg a koli szervert, de annak a címét nem tudom fejbõl sorry
más: lehet, h nem fórum téma (bár nem látom be, miért ne lehetne az? 😊 de leírnátok, cd-n milyen hubokra érdemes menni? címekkel együtt, ha lehet... köszönöm.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Youth
Youth
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Gondolom nem fogják odaadni, én csak oktatási segédletet kérnék tõlük, meg néhány tippet, ami alapján el lehet indulni, hátha segítõkész a programozó, és nem hajt el a halál f*szára.
<b>Kinek sikerült már amúgy a rendermant feltelepítenie és mûködtetnie?</b>
Szerintem nem fogják csak úgy odaadni. Gondolom van benne munka + innováció. (Ha mégis, akkor üzenj...)
VALAKI SEGÍTSEN RENDERMAN FELTELEPÍTÉSÉBEN, NEKEM ARRA SZÜKSÉGEM VAN!
Oryon, valahogyan kapcsolatba kéne lépni azzal a programozóval ott a digic picturesnél😊))
hazajutok, lehet írok pár e-mailt😊
Remélem nem úgy jár mint a Kapcsolat, ott sem élte meg az író a bemutatót. /Carl Sagan, imádom a könyveit/
Az nagyon jó lenne :o)
Oryon
<#conf>#conf> Akkor most milyen film lesz ez végülis?
deko --- az élet értelme: 42 ---
kár hogy ilyen rövidke ez, elnéztem volna mééég...
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Penatesz
Phoenix: Nem azért írtam hogy megsértõdj 😊
Youth
De miután elmentél Spotlamp elõadása után még beszélgettem Spotlamp-pal is és akkor meg a Nyolcker-rõl maradtam le...de azt sem bánom 😛
U.I.: a nevemet még mindig Y-nal írom!!! Oryon 😊))
Oryon
http://nevercenter.com/index.php/Home/491
mindenképp nézzétek meg!
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Ne álmodj, az egész mayáról összesen 1 könyv van... Akkor miért lenne egy nagyon speciális területrõl??
Még 1 kérdés:
Maya API-ról vagy más néven OpenMaya C++ról ki mit tud, van hozzá magyar nyelvû könyv?
No jólvan, hát nem kell ezen ilyen nagyon kiakadni. Inkább nem is szóltam...
>Phoenix: Oksi, majd szólok leközelebb. De nagyon gyanús voltál már az elején,
Na köszi...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Youth
Ja jó lenne az oldalam hasonló stílusban megcsinálni, de ahogy magamat ismerem soha nem lesz belõle semmi...
Youth