Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így segítsen az ember a testvérének 😛
Sorry, de csak most tudtam átfutni, így csak most tudtam megoldást találni a problémádra.
U.I.: azért elmondhatnád, hogy milyen megoldást találtál rá???
Mármint a 3 Hotkey-es megoldáson kívül!
Oryon
deko --- az élet értelme: 42 ---
Remélem össze fog jönni valamikor...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Hamár mindenki logó váltási lázban ég, akkor én sem maradhatok ki a jóból 😊))
Penatesz: Most kivételesen a nick-nevem megmaradt 😛
Le sem tagadhatom, hogy Húgiról másoltam...😊))
De ha egyszer annyira tetszik a kék szín és az õ megvalósítása 😛
On!
Oryon
Ha túl hosszadalmas és kényelmetlen a 3 hotkey használata számodra (Group/Center Pivot/Ungroup), akkor megírhatom neked egy Script-be összefûzve az egészet és akkor egy icipici ablakot elhelyezel valahol, amiben van egy gomb és ha megnyomod egy pillantás alatt elvégzi a három mûveletet!!!
Gyorsabb, egyszerûbb, kényelmesebb.
Nos?
Oryon
Oryon
Még nem értek hozzá, addig no tutor + van még elötte pár tutor amit meg kéne írni 😊))
Pl.: ZBrush vs. Maya for Displacement, MR Caustics...😄DD
Oryon
NAGYON ütõs 😊))
De a tehenes az igazán Number One 😛
Oryon
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
per aspera ad astra
per aspera ad astra
ALIAS.MAYA.V6.0.UNLIMITED.RETAIL.WINDOWS.CD.SET-KILLBILL-rar
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
azon belül a maya unlimited ami több funkciót tartalmaz, valamint a maya complete amibõl hiányzik pár kiegészítõ. Na meg a verziószámok.
Talán ha leírnád mire is vagy kívácsi, szívesen segítünk.
Akkor behalok...
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Youth
kapcsold ki a capslockot😊
shift+w key-eli a node-od (translate)
Csak egy projektben van olyan problémám hogy nins front meg top view...akko biza én kapcsoltam ki....pls help
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
A renitenseket kinyírom! Jó lesz?
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
per aspera ad astra
tényleg tiszta corleone-saga, phoenix, csinálj már valamit!
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
pedig múltkor megbeszéltük, hogy kb egy szinten vagyunk mayaban, akkor most kinek a kurva anyját?😊
a hotkey editor ablakban:
Categories: modify
Commads: CenterPivot
Amúgy nekem nem jön össze az árnyék belövése, mindig szar az árnyék bármit állítok be árnyéktípusnak...
Youth
nem hotkeyt beállítani nem tudok
csak a center pivotot nem találtam meg a listában, érted?
a megnyíló ablakban kiválasztod azt amire hotkey-t szeretnél tenni.
beírod a current hotkeys ablakba a betût és assing. de elõtte a find gombbal keress rá, hogy az a betû mihez tartozik alapból, mert pl én a p-t adtam a center pivothoz, de az alapból a parent-é volt és az u-hoz is tartozott már hotkey. ettõl függetlenül én felül írtam õket.
RenderMan RULEZ!!!
Mostanában a RenderMan-t nyúzom (2 napja) és meg kell mondjam: TETSZIK!
Rengeteg olyan apróságot tartalmaz, ami sokkal könnyebbé teszi a munkát:
-It
1000x jobb mint az MR Render View...nagyon sokat tud és mivel külsõ progi, így mellette nyugodtan kattingathatok, mert nem tûnik el a kép kiszámítás alatt...nem úgy mint az MR Render Viewnél, ahol ha egy kattintás, a képet már csak a render végén láthatom, mert a teljesítmény-lefoglalás miatt nem tud frissíteni 😊)))
(Tudom, régi gépem van 😊
-It Catalog
Itt a jelenleg és régebben lerenderelt képek katalógusa látható.
Akár órákkal/napokkal ezelött renderelt képeket is meg tudok nézni (elég ha kikapcsolás elött mentem a katalógust 😊
Olyan mint az MR Keep Image, csak nem veremrendszerû, hanem sokkal rugalmasabb.
-Alfred
Renderelés manager-e....hát le a kalappal...ezzel aztán tényleg nagyon jól lehet manage-lni a job-okat (folyamatokat).
Vizuálisan is látható, hogy most éppen mit számol és hol tart...
Kár, hogy lineáris és beállított értékfüggõ.
El bírtam volna viselni, ha beállítok egy pár értéket és úgy döntök, hogy pause-olom az aktuális job-ot.
Majd beállítok más értékeket és render...majd pár óra múlva úgy döntök, hogy le szeretném renderelni a régit, akkor a pár órával ezelötti beállításokkal tegye és ne az újakkal...hát egynelõre ez még nem sikerült.
Bár akkor nem tudom mire jó, ha a még be nem fejezett job-okat napok múlva folytathatom...na mindegy, lehet én néztem el valamit.
-Slim
Hát igen...ez az ami megfogott benne.
Itt lehet minden shader, light, camera, stb. beállításait megtenni. Pont mint a Hypershade. Leraksz egy lámpát a jelenetbe, de nem azokat a beállításait fogja használni, amiket ott megadsz (sajnos a Hypershade-be beállított anyagokat sem kezeli), hanem ide le kell raknod egy új Rm Spotlamp beállítást és hozzá kell rendelned a jelenetben lévõ lámpához...ezentúl itt kell módosítanod a lámpáid tulajdonságait.
Az anyagok és kamera beállításokhoz is hasonló módszerreket kell eszközölni.
A node rendszer itt is müxik...sõt...egy-egy node (lámpa, anyag) elõrenderelt kis jelzés szintû képe alapján könnyebben belõhetõ egy-egy érték 😊))
-RenderMan Render Globals:
A legrészletesebben állíthatsz mindent...ez jellemzõ az egész RenderMan-ra 😊
Néhány tulajdonságnak csak a "megjelenjen a renderen, ne jelenjen meg..." gombja látható...ezeket a Slimben lévõ node-okkal lehet szabályozni.
-A mindenhol elhelyezett i (infó) nagyon megkönnyíti a kezdõk (mint én) tanulását. Sõt néha még tanácsot is ad, hogy melyik beállítást hogyan lõdd be, hogy szebb legyen...
Szal el vagyok halva tõle 😊))
Kb. 2-3 óra kellett, mire Shadows map (=Depth map Shadows) után Ray-tracinget tudtam csinálni...elsõrre kicsit furcsa volt, de mostmár kezdek "ráérezni az ízére" 😊))
Egy pár dolgot, amit nem tudtam megcsinálni alatta:
-Egy-egy felülethez nem tudtam külön Shader-t rendelni, csak az egész objekthez
Hogyan lehet minden face-hez más-más Shader-t rendelni?
-Ha egy tárgy felületének Shadere Eccentricity-je nem 0, akkor hibákat generál 😞
Lásd a képen a "kocka metszet gömb" shadere Blinn, akár alacsony, akár magas Eccentricity-vel, furcsa vonalak jelennnek meg, míg a külön álló kockának shadere ugyan az a Blinn, csak Eccentricity=0 értékkel jól megy...Ez minden Eccentricity-t tartalmazó shaderrel így megy. 😞
Mi lehet a gond???
Példa:
-Hogyan lehet tükör shadert csinálni benne?
-Sajnos a Viewportokban nem látható a, ha egy objekthez már hozzá van rendelve egy Rm anyag...még csak jelzés szinten sem 😞
-Globális Illumináció/ Final Gather/ Ambient Occlusion/ Skylight...más programokban lévõ technológiák, melyeket szeretnék itt is elérni, de nem tudom, hogy mit kéne beállítni ezek müködéséhez...ebben is segítség kéne!
Végül két teszt: MR Vs. RenderMan
Figyelem: a tesztek nem igazán mutatják a renderelõk tényleges teljesítménykülönbséget!!!
Inkább csak tájékoztatás jellegûek, hogy na mégis "mi fán terem..."
Igyekeztem a lehetõleg azonos beállításokat eszközölni!!!
Sajnos a lámpa Cone szöge eltér, pedig ugyanazt írtam be!
A RenderMan világosabb képet produkált...asszem elfelejtettem az egyik lámpa intensity-ét felére venni 😞
Egyenlõre csak egy egyszerû tesztet engedtem le rajtuk (cube, plane, 2 spot light, matte felülel)
Kiszámoltam valamit X idõ alatt MR-ben és ennyi idõ alatt próbáltam Rm-ból a maximumot kihúzni AA területén...
Renderidõ: perc:másodperc
1. Teszt: Mélységtérképes árnyékleképezés
MR:
1:13
Rm:
1:14
Konkluzió: a képek önmagukért beszélnek. A Rm-ban talán valamivel magasabb az AA, de néhány "bezizzenés" mikroszkóppal látható a kocka élein. Az MR Depth Map Shadows-a jobban poziciónált a kocka sarkához, ami valószínûleg az én hibám, de sokat kínlódtam vele, hogy ennyire közel tudjam vinni a sarkához a RenderMan Shadows Map-ja esetében.
2. Teszt: Sugárkövetéses árnyékleképezés:
MR:
1:16
Rm:
0:30
Konkluzió: na ez meglepett...fele annyi idõ, mikor az 1. Teszthez képest semmit sem nyúltam a Render Globals-hoz, egyiknél sem!!! Mindkettõnél csak 1 ray-t engedtem útjára és semmi extra...hát, nézzétek meg a képeket!
Sorry, hogy ennyit foglalok a Fórumból, de gondoltam mást is érdekelhet.
Oryon
melóhelyen beüzemelem a rendermant, örülök, mint majom a farkának, hazajövök, hogy namajd hûdefogok én rendermanozni, erre szétfagyasztja a mayat😊
Én azt szoktam csinálni, hogy mindent kijelölök a szerkesztõ nézetben, aztán nyomok egy group-ot, így minden egy groupban lesz, és az addig használt groupok ürülnek. Az outlinerben az új group amiben van is valami alúra kerül, a így ott mindent kijelölök, kivéve a legalsót és delete.