Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mookid
ja, amúgy kösz 😊

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

mookid
maya mental ray (contour rendering a végén) és a háttérhez, át- és eltûnésekhez after effects. ez utóbbiba teljesen belezúgtam közben, annyira kézre áll minden.

Hülye😄DD Nagyon jo lett...de mivel csináltad?😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

mookid
naja, mostanában nem ütöm bele semmibe, próbálom komolyan venni a sulit (nem egyszerû 😊. pl. nem is gratuláltam peetnek a mobcsijához (végzõs jogászok ülnek a vonaton, megszólal valami iszonyat idegesítõ dallam, az egyik csaj megszólal: kicsim, csörög a mobcsid! akkor beállat az agyhalál nálam, azóta így használom), pedig nagyon szép munka (tényleg tegyél tükrözõdést a pohárra!)
Penatesznek is tudnék jótanácsokkal szolgálni, de ha nem, hát nem 😊
egyébként összerittyentettem elsõ animációmat, egy logótervnek indult, majd befejezem. nem nagy szám, de mégis az én gyerekem 😊
sajnos túl sötét, a nyomoronc monitorom miatt...

oryon
Jó lesz, de a száján még igazíts! 😛
Wire-t meg azért kértem, mert van egy-két geometriai hiba és valamennyivel meg lehet gyorsítani a munkád, ha idõben szólunk, de inkább megvárom a folytatást...
Különben is jobb, ha te jösz rá magadtól, mert akkor többet tanulsz.

Oryon

Peetmaya
Penatesz, ja nem kötök bele, mert nem is látszik az orrlyuka olyan sötét van ott a környéken😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Penatesz
Hmmm...
ugy latom mookidon kivul senki sem vette magara,hogy ne usse bele az orrat(SZERINTEM).Igazabol ezt a kepet csak baromkodasnak szantam,mert rohadtul nem haladok vele,es szerintem mostmar a vizsgaidoszak kozelseget erezve nem is fogok.Ezert uzenem Oryonnak (aki mostantol kezdve elve,de foleg visszaelve az ADSL adta lehetosegekkel itt fog garazdalkodni a neten,es majd nem lehet leloni 😉 hogy wire-t nem adok,csak ha 100%-osan keszen leszek.De mutatok masik kepet,amin tuti,hogy senki sem fog tudni belekotni az orrlyukba.
Youth amugy ez eredetileg egy nonek indult,de ha mar afroamerikai uriembernel tartunk,akkor nagyon bakot lottem <#rinya>

Penatesz

Peetmaya
Na Oryon gratu az adsl-hez😊)

Boba
Rám ?😛
/Görény mode OFF 😄

mookid
ugye, milyen jó? gyorsan meg fogod szokni... egy hét múlva már a világ legtermészetesebb dolga lesz, egy hónap múlva már az x megabitesekre leszel irigy 😊

oryon
Ma jött a "Mikulás" (= 1 szerelõ)...

kb. 20 perc alatt véget vetett az 56k-s korszakomnak...

Most az alábbi idõszámítás van jelenleg: ADSL szerint

Még mindig nem hiszem el, hogy végre megéltem ezt is 😊

Oryon

oryon
Igen, az orrán még javíts, de jó lesz...
De más nézõpontból is megmutathatnád, mert alig látszik, és érdekelne a wire is!!! 😊

Oryon

youth
Ja így olyan mintha egy kis orrlyukú néger lenne... Amúgy néger lesz? Mert ha nem akkor szerintem lehetne kisebb az orra, szerintem.

Youth

Peetmaya
szerintem lehetnének nagyobbak és közelebbiek egymáshoz az orrlyukak szerintem😊

Hat ez zúúúzóós😄
Fikuci lesz benne?

Penatesz
Peetmaya
nem, körbevagdostam, ilyen esetben nem szoktam booleanolni
Oryon nemá a lebegõ tetejével haggyá😊

Peet azokat a lokakat boolean al csinmáltad?😊

oryon
Holnap jön hozzánk a "Mikulás"!

Jaj, nagyon remélem ,hogy nem virgáccsal 😛

-Ma szünik meg az 56k-s modemes elérésem és nem szeretném újra megkötni 😛

Oryon

oryon
Egy teljesen SIDE view-t az egész telóról, plz! :o)

Igen, az árnyékerõsséget és egységes színt én is csak javasolni tudom!

Amúg tetszik a Shade-elés, csak a gombok feliratai lehetnének feketébbek a jobb kontraszt miatt!

Wire-t, hogy a geometriáról is szólni tudjak, plz! 😊))

Oryon

ahhoz a kephez amin az asztalon van. Az arnyekot erosebbre vennem(sotetebbre) lebegni latszik, a masik dolog az hogy kilog szinekben a kepbol,A kompozittal (photoshop, ilyesmi) azert jarnal jobban mert bele tudnal tenni egy lehletnyit a kornyezet szineibol.
Vagy van olyan opcio ami megprobalja a kepek szineit egy kicsit osszebbhozni(kepek=telo es kornyezet), azt kulon teszed egy layerre es atlatszova teszed es sokkal egysegesebb lesz a kep.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
Elemezzétek, de bevilágítás meg környezet nélkül azért teljesen más...
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4
Kép 5

Penatesz
Peet ez mar szinte az en kompozitommal vetekszik.<#hehe> (SZERINTEM<#wink>)

Penatesz

youth
Nem kell kompozitálni, csak rakd rá egy sima planere, most nem a környezet a lényeg hanem a gép.

Youth

Peetmaya
ha csinálok róla közelit, akkor az olyan lesz, hogy asztal nélkül, mert nincs másik perspektívám sajnos, haveré volt a fényképezõ, és az mostmár nincs itt

szép

youth
Peet, csak találgatni tudok hogy néhol hibás e a dolog vagy csak azért nem látom mert az a részlet egy pixelre esik 😊 Így nehéz észrevenni a hibát, ha 20 méter messzirõl mutogatod a telót 😊 Csinálj má a kedvemért egy közelit róla, vagy annyira nem akarod, hogy elemezzük?
Amúgy jól mutat a képen. Szerintem tök jól beleolvad a fényképbe.

Youth

Peetmaya
lowpoly??? hahh😊) picit eltúloztam a smoothot és vagy 43ezer polyból áll a kicsike😊
azért életlen mert rossz a shader na😊 a textmap nem életlen, csak szebb speculart kellett volna festenem neki, de nem akartam tovább húzni ezzel a munkával az idõt, mert annyi mindent szeretnék csinálni, ami közelebb áll hozzám, mint a telefon😊

Phoenix007
>egy kicsit mintha életlenek lennének a textmapok. Ja és a teló aljánál mintha hibás lenne a mesh

lowpolys - homályos? szerintem...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

oryon
Igaz, amig a levélen látszik az árnyék, addig normálisan rajta van a síkon, de amint elhagyja a fehér részt, melyen jól kivehetõ volt az árnyék, akkor már kevésbé látszik jól, hogy rajta lenne...
Érdekes egy optikai csalódás...
Jó példa rá, hogy kell az árnyék...nagyon is!!!

Igen, a feliratok lehetnének élesebbek...

Mégegyszer gratu. Jó lett! Szerintem 😛

Oryon

Peetmaya
de az ott hiba, direkt, hogy lehessen látni rajta hogy cg😊))
smootholtam és utána vettem észre a hibát. nem csak ott hibás a mesh amúgy... de persze errõl ti nem tudtok hehe😊
thx az építõ jellegû kritikát!

Mayer
Jaj Peet barátom én nem vagyok olyan kötözködõs gyerek mint egyesek 😊. Na jó egyébként meg gratulálok szép lett. Talán csak az a gondom vele, hogy egy kicsit mintha életlenek lennének a textmapok. Ja és a teló aljánál mintha hibás lenne a mesh, de persze nem hiszem hogy hibáznál szóval biztos csak a tükrözõdések csapják be a vizuális csatornámat 😊. Grat mégegyszer szép lett.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Oryon picit a levegõbe is lóg a valóságban is, amúgy meg azért látszik olyannak, mert a fehéren látszik a halvány árnyék, de a sötét asztalon már kevésbé
Amúgy thx a gratokat meg a kommenteket

Aldaryn
wow... klafa.

per aspera ad astra

oryon
Peet: nagyon klaffa lett - szerintem 😊

De egy apró gondom akadt vele, hogy tényleg photoreal-nak lássam:
Ez pedig a kompozitálásnál van:
Nekem (szerintem) úgy hat, mintha a mobil teteje már nem érintené az asztalt, hanem a levegõben lenne, míg az alján érzékelhetõ, hogy hozzáér. De lehet csak a mobil geometriája miatt.

Készítenél nekem egy wire-t oldalról?
Hátha csak amiatt nehéz elhinnem, hogy reál 😊))

Oryon

mookid
én most töröltem le, mert nem indult. kis kerregés, aztán semmi, de az xp process managere szerintm futott és zabálta a procit meg a memóriát, csak én ebbõl nem sokat láttam 😊 lehet, h nem vártam eleget?

http://www.e-onsoftware.com/ ez a weboldala, itt van letölthetö demo is, van benne nagyon jo növény generálo, de nem sorolom, mert elfáradna a kezem, a demoreel szerintem magáért beszél, érdemes megnézni :o)
/deko privi.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

inz
álat lett nagyon, sokáig guvvadt a szemem mire elhittem h cg. a vaku tükrözõdése nagyot dob a hitelességén. szerintem: - a pohár tükrözõdésébe is megpróbálhatnád belefakelni vhogy 😊 meg a kijelzõ körülötti kis fehér csík darabos kicsit ( ilyen kicsit ni--> . )

nemalvás? <#conf> számomra ismeretlen dolog

x

Peetmaya
Mayer mielõtt megkapnán tõled a bisszavágót, hogy hol ebben a mûvészet, akkor gyorsan válaszolok rá, sehol, ezt a képet azért csináltam meg, mert Penatesz annak idején amikor megcsinálta a telcsijét, megígértette velem, hogy én is csinálok egyet.
A következõ képre már van ötletem, hogy mi lesz, de az egyelõre még titok😊
INZ ez a szerintem oldal nagyon jó, majd megszakadtam a röhögéstõl😊)

némi renderinfó, ha érdekel valamit: maya soft-al, a tükrözõdés ugyan raytrace, de semmi hdri, néhány plane volt betéve, azokról renderelt. kb 7 lámpa, depth map shadows és vagy 10mp-nyi renderidõ.

Peetmaya
Nyah kis nemalvás eredményeképpen elkészültem végre a beígért munkával:

A teljes kép kicsiben:

És a nagyfelbontású kép:
1440x810

szala mi is annak a rendes neve? akkor lehuznam😊

Lekonel megkésve bár, de most teszteltem a vue'd esprit terrain editorát, nagyon durva és lehet belöle .obj t exportálni, állithato a modell minöség, minden, szoval nagyon jo
Boba
a raytrace beállításoknál a Shadow Rays-t kell feljebb vinni. 16-32 környékével kezd ha nem túl bonyolult a jelenet.

300% nem kettõ <#vigyor5>
Van egy problémám,az hogy a ray-trace shadow elég pixeles, olyan mint ha az antialiasing nem lenne jól be állítva, de csak a raytrace shadow-nál van. Berakok egy képet az alapján talán érthetõ.

a második 200% os nagyítás, azon talán jobban látszik.
mi a megoládás problémára? Mindenképp raytrace shadow kell.
deko
nenad, eddíg is remek, hogy megírtad nekem a scriptet, ha kibõvíted a grid beállításokkal, a napi munkámat egyszerûsíted le mégjobban. 1000 hála érte.

deko --- az élet értelme: 42 ---

//Deko, holnap reggel 9 fele. Ma is meloztam egesz nap, de reggel megcsinalom es nem kell vele szenvedni, ALTERNATIVKENT csinlhatod azt hogy elinditod max, beallitos a gridet meg mindent ami kell es elmented maxstart.max a 3dsmax/scenes folderbe (default) es akkor amikor elinditod maxot mindig ezekkel a beallitasokkal kezdi.

oryon
Legyen 13000, az a biztos 😊)))

Na jó, legyen 12000, hátha be is tudom tartani 😊)))

Oryon

inz
jee 11111. hozzászólásra? 😊 (12000.?😛)

x