Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Figyelem!

A irc.godollo.hu maya Szoba újra él!!!

Jelenleg😛eet, Penatesz és Oryon garázdálkodik rajta!
Mindenki jöjjön!

Újraélesszük, fõleg az ünnepekre!

Oryon

oryon
Még ,hogy én vagyok maximalista 😛

Oryon

youth
De egy könyvnél nem hinném, hogy így csinálják, mert akkor egy könyv (hasamra ütök) lenne 200 ezer forint. Senki nem venné meg, ezért eladják 10 ezerért, így megveszik 50-en ami 500 ezer így is nyertek rajta, ráadásul ahogy múlik az idõ egyre többen akadnak rá. Szerintem.
Na mindegy, tudom, hogy senki nem fordítja le a maya vagy max doksit, lehet, hogy nem is érdekelne annyi embert hogy ez megérje.

Youth

Peetmaya
Oryon, ne sürgess, tudod, hogy kevés idõm van😊) és nem akarok pancser munkát kiadni a kezembõl.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Penatesz
Peet <#vigyor5><#vigyor5><#vigyor5><#vigyor5>
Oryon <#taps><#eljen><#eljen><#taps>
Youth szerintem ezt leginkabb leutesre erdemes visszaszamolni es nem befektetett idore,mivel a forditokat is leutesenkent fizetik.Asszem ma olyan 2 ft/leutes jo arnak mondhato.

Penatesz

oryon
Még megteheted...mert még nem tudjuk, hogy pontosan mi lesz 😛
Csak sürgettetlek, mint Te engem 😄DD

Oryon

Peetmaya
Oryon ejnye bejnye, akkor akartam képet betenni róla, amikor már olyan stádiumban van, hogy érdemes megmutatni. Most meg lelõtted a madaramat, szégyen és gyalázat!😊

youth
No, én csak számolgattam, nem tudom mennyi idõd van, ezek szerint nem sok, de nekem pl ez sok pénz, tudom aki keres annak nem annyira... Na téma lezárva 😊

Youth

oryon
Akkor láncreakció:
És Te Peet, hol tartasz az aktuális projecteddel??? 😛

Oryon

Peetmaya
Mayer szerintem érdemes volna még vagy 10 óra munkát belefektetni a dinoba és csinálni belõle egy filmes minõségû, részletességû állatot, amin már látszanak az izmok, csontok stb. (azért mondom, hogy legalább 10 óra, mert szerintem egy ilyen lélegzetvételû munkához még az is kevés). De aranyos lesz, szerintem dolgozd ki!

Deko de régen láttunk itt, tessék gyakrabban járni!

A dev lista elvileg pár napig áramszünet miatt szünetel, de meg fog javulni és akkor mehet újra a pörgés...
Te hol tartasz az aktuális munkáddal Axel?

Penatesz
Sracok a dev lista az tenyleg ennyire beallt,vagy csak en nem kapom meg a leveleket?

Mookid nekem nagyon bejott a logod.Habar (Peettol fuggetlenul) szerintem is kellene meg valami izgalmas alafesto zene es erosebb fenyefekt a vegere.

Mayer a dino-kengurudhoz le a kalappal.2 ora alatt ilyet csianlni,az nagyon profi.

Deko te mostanaban min dolgozol?

Penatesz

deko
jajj de elbántál vele, mint sors szegénykémmel. az a csökött kis kezét😊 öööö... vagy mi is az😊 de sajátságos😊 Az orrával-ormányával, nem szeretnél még valamit kezdeni? Így pont olyan, mintha nekiszalad volna egy fának😛

deko --- az élet értelme: 42 ---

honnan vetted hogy nekem annyi idom van? EGyebkent jozan esszel atgondolva legalabb 1 ev leforditani... Es azert 1 ev alatt ha 100.000 keresek azert az gaz lenne.. De meg ha 500 is az is gaz lenne.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Hihi...de aranyos ez a kis dinó. Ez a két icipici karszerûség is állati 😄
Egyedül a fekete szem hat negatívan 😞
Legyen valamilyen világos és aranyos színû, ami illik a karakterhez.

Oryon

oryon
Igen, nálam is ez volt...ezért kezdhettem újra a Hídas scene-em.
De legalább sokkal jobbra csinálom és megpróbálom Rendermannal...hátha nem lesz ilyen gondom 😛

Oryon

Mayer
hali emberek!

Ezt a kis "dínó- E.T.- kengurut" 😊 most csináltam mert unatkoztam remélem páran örömötöket lelitek majd benne 😊. Ha nem nem baj nem ment el rá sok idõ 😛, de gondoltam felrakom. Valami szebb rendert is közlök majd. Nem volt bonyolult, meg egyébként is speedmodellingnek szántam, szal a modellezés kb fél óra az uv-zés meg a modell primitívségébõl adódóan 1,5 óra volt. A világítás gyakorlatilag 1 perc 😊.

dino-kenguru

steone: MR szokott ilyet csinálni. Álltalában, ha újraindítod a mayát megjavul, de ha nem akkor az azért van, mert a jelenetben valami olyat állítottál, amit nem bír maya + MR párosítás, és a legrosszabb az egészben hogy fújhatod a jelenetedet, mert én egész sokat próbálkoztam és nem tudtam kitalálni semmit hogy megmentsem a scenet amikor nekem volt ilyen. Ez egyébként MR mayába való integrálása miatt van. Olyan szinten szarul csinálták meg hogy valami félelmetes. Más programban még soha nem tapasztaltam ilyet.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Ez nálam is jelentkezett és még nem jöttem rá mitõl 😞
Ha rájösz szólj !!! 😊

Oryon

Boba
Peet: A Digital texturing & painting az megvan pdf-ben meg nyomtatva is. A másik csak nyomtatva van meg.

Aldaryn
Ja, csak az a baj, hogy ha nyomtatásban akarsz látni valamit, ha cska nincsenek valami bombabiztos kapcsolataid nyomdai vonatkozásban, akkor abból a darabonkénti 10E forintból nem 10-et látsz viszont. 😛
Online terjesztés az más. Akkor meg lemásolják.

per aspera ad astra

youth
Én nem köteleztem el magam egyik progi mellett sem, én mindent kipróbálok, amit tudok megtanulok aztán ennyi.
Csak azért mondtam, ha lenne idõd meg kedved és pl. max doksit lefordítanád, pár ember tuti megvenné, mondjuk darabját 10 ezerért, ha 10-en megveszik az már 100 ezer... Na mindegy.

Youth

Peetmaya
Boba, neked megvan ez a két könyv, amit említettél valamilyen formátumban?

nekem nem erdekem, miert nem csinalod meg te? Ugy ertem ha mayazol, de ha elkotelezted magad xsi melett akkor meg targytalan, hehe, mert ha meg nem lenne nyilvanvalo en max melett egy jo darabig igen...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mookid
persze, csak én nem összehasonlító elemzést akartam 😊 én is csináltam eleget a 3ds max 3 bibliát meg még pár cuccot, tudom én is, milyenek ezek, de ez még nem mentség a maya-könyv hibáira.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Aldaryn
Egy egy konkrét szoftverre gondoltam... mûvészettel, hagyományos technikákkal, fotózással, filmezéssel foglalkozó köynvek közt is számos akad, amelynek nagyon jó hasznát veszi az aki 3D-be vágja a fejszéjét. Ha másért nem, akkor szemléletformálás.

per aspera ad astra

Aldaryn
...elõbb tanul meg az egyszeri user angolul, minthogy legyen komplett fordítás szvsz. 😊 De miylen poén lenne már, "hmm, unatkozom, mit csináljak? Hmm, asszem fordítok Maya helpet..." úgyis csak a kötõszavakat és igéket kell majdhogy' lefordítani.

per aspera ad astra

youth
Hát az a gáz, hogy szerintem Magyarországon max 30-40-en vennék meg az alap doksi magyarosítását, bár azért lehetne rajta nyerni pár száz ropit. Hát, hajrá Béla! 😊

Youth

deko
én viszont elolvastam a maya mind a 4000 oldalas helpjét, szépen kinyomtatva. egy fél könyvespocot foglal el az A/4es lefûzött anyag😊
Igazábol azt a helpet amit írtak hozzá ûberelni nem lehet, minden igényt kielégít. De nem hinném lenne bárki is aki ezt magyarra fordítaná, de még azzal a minimális angol tudásommal is sikerült átrágnom magam rajta. szerintem elsõkörben F1, tényleg sokat segít.

hehe, egyebkent a cikket olvasva pont az jutott eszembe hogy ha a maya helpjet forditanak magyarra az sztem minden felhasznalot kielegitene mert minden benne van gyakorlatilag. Persze ugyanez vonatkozik maxra is csak erre meg senki sem valallkozott teljes terjedelmeben.

Boba
Digital Lightning and Rendering By Aldaryn.

(amúgy ezt a könyvet is sok emberkéne ajánlom, csakúgy mint a Digital Painting and Texturingot. Mindkét könyv eredeti szerzõje Jeremy Birn.)

Aldaryn
Azért, egy iylen cikkhez nem árt hozzátenni, hogy példának okáért a MAX-al foglalkozó könyvek többsége legtöbb esetben nem tartalmaz mást, mint a program heljét az író sajátos tálalásában. Így, csupán a könyvespolc lesz nehezebb, a pénztárca ürsebebb, a kedves vásárló pedig egy újabb tapasztalattal gazdagabb, hogy legközelebb inkább a neten néz utána tanulóanyagnak. Ennyi erõvel én is írhatnék könyvet MAX-ról. :o)

per aspera ad astra

Help! Mental Ray-ben fekete pötyök lesznek a renderen, nem tudom mitõl egyszer csak így kezdte rendereleni a képet/elég sok minden változott ez elõtte lévõ renderhez képest de azokat hiába állítottam vissza/. Shadertõl független,kb a kép negyedén jelenik meg, a mintha a texturában lenne benne, tehát perspektivikus.Próbáltam a motion bulere kikapcsolását, de nem segít, nem is csak a blure-os részeken jelentkezik, árnyéknak sem árnyék mert amirõl azt gondoltam, hogy talán okozhatja azt lekapcsolta,de ugyan úgy ott maradtak a pötyök.
Valami ötlet?
deko
ittvan mookid cikke a könyvrõl külalakban kicsit még formázatlanul, de egészséges ironiával elkészített kis tájékoztató.

Peetmaya
de függetlenül attól, hogy renderman megy vele vagy sem, veszek új vidikártyát, csak még várok a fizumra😊

Peetmaya
szerintem keress rá a neten a maya 6 fundamentals címû könyvre, pdf formában fenn van dc-n szerintem, az kezdõknek tökéletes.
angol tudás szükséges (ma már hova nem kell?😊

Oryon lehet az lesz...

okés!
Megéri nekem megvenni a könyvet??

mookid
meg van hozzá könyv is magyarul, meg oktatóvideók dc-n, stb... most leírhatnánk, hogy hova klikkelj, ha pl. a színét akarod megváltoztatni, de a "formázás" már nagyobb léptékû ügy... és így sem lennél sokkal elõrébb, mert elõször az elvi mûködését kell megérteni. ha kicsit konkrétabb kérdéseid lesznek, szívesen segítek, gondolom, a többiek is, egyébként meg (figyelem, pofátlan önreklám): figyeld a maya3d.hu-t, ami csak beindul már egyszer...

Ha megszerzed a progit, nagyon jo a helpje, teljesen jol el lehet indulni vele
Valaki elmondaná nekem pár szóban az alapokat???pl: hogy lehet formázni valamit,meg hogy hogy lehet a "szinét" hogy ilyen fényes legyen, meg ilyen alapokat...vagy jó egy link is ahol ezek le vannak írva....
htx...

oryon
Off:
Az ember hal meg utoljára...aki reménykedik.
Ember nélkül nincs remény! Hisz nincs aki reménykedjen.

Szerintem nálad más gond lehet.
De kérj kölcsön egy másik videókártyát és nézd meg, hátha megy.
on.

Oryon

Peetmaya
semmi egyéb, csak reménykedem, ha veszek új vidikártyát, akkor mûködni fog renderman is, bár logikus magyarázatom nincs rá, hogy miért reménykedem, de a remény hal meg utoljára.

oryon
Off for Peet:
Szép piros, nagy hûtõbordával + ventivel:
Creative 3D Blaster GeForce 4 Ti4200 64MB DDR, Tv-out, DVI-out, 8xAGP
Mi kell még róla?
On.

Oryon

oryon
<#vigyor2>

Oryon

Peetmaya
Vegas, próbálkozz dc++on, vagy vásárold meg, esetleg az ingyenes PLE verziót letöltheted az alias.com-ról
több változat van persze, verzióknak hívják, a legújabb verzió a 6.01-es, bár szerintem a 6.0-val érdemes próbálkoznod.

Hali!
Le akarnám szedni ezt a progit...van belõle több változat??ha van akkor melyiket érdemes leszedni??vagy esetleg tudnátok adni egy linket??
Sry ha levan irva valahol, de nem esik jól visszaolvasni...

Peetmaya
off: Oryon neked milyen videokártyád van?

Mookid, aranyos lett az anim, valami fasza hangeffektet kéne betolni alá. A végén a fény felvillanása lehetne erõsebb.

<#pias>?

Aldaryn
Oryon, próbálj ki mindent! Csináld bárhol, ahol kedved szottyan! Renderelj, itt, renderelgess kicsit ott! Renderelj össze vissza meggondolatlanul, hiszen Egyszer élünk! Mindegy mivel renderelsz, amíg neked jó!
Renderelj akár a budai vár kellõ közepén, had szörnyülködjenek a prûd turisták, akik nem szoktak az iylen állatias rendereléshez! Renderelj reggel, renderelj nappal, renderelj a szobádban, a konyhában a WC-ben, Mindenhol!
Renderelj amíg csak a szíved visz elõre, mert a renderelés az, ami hajtja azt a szívet!

per aspera ad astra

oryon
Köszi...még nem próbáltam ezeket.
Bár lehet nem is fogom...egyenlõre Renderman...aztán ki tudja. :o)

Oryon

mookid
köszi.
a contour rendering értelemszerûen körvonalakat renderel, ahogy pl. az anim végén látszik. egyrészt a shaderekben, a shading group (és nem maga a shader!) node-ok attributumai között kell bekapcsolni a mental ray szekcióban, másrészt a render globalsban a contours (vagy contour, nem emlékszem) szekcióban. mindenhol ki lehet találni, melyik opció mire jó, bár nekem csinált meglepõ dolgokat, ki kell kísérletezni.
az a gáz, hogy ha bekapcsolom a hide source-ot, mert csak maga a körvonal kell, akkor is lerenderel mindent, aztán el is tûntet, de hát a MR-t nem a sebessége miatt szeretjük, ugye.

oryon
Jó lett! Nekem tetszik!

Contour rendering?
Taníts, plz!!! Mire jó?

After Effects meg jó lehet ha a DigicP is ezt használja (T3) 😛

Oryon