Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Aldaryn mondta, hogy Te neked kell szólni...Grrrrrr 😞

Oryon

youth
Sajnálattal kell közölnöm, hogy én nem tudok ilyet, ellenben Borg az SG admin igen, ha max fórumba jártál lehet nem tûnt fel:

Borg - VIP #14233
done

Erre Aldaryn "kösz. 😊"

Én ebbõl arra következtettem, hogy Borg rakta be, nekem csak hozzászólás-törlés jogom van.. De felõlem szólhatok én is neki, csak akkor dobjatok össze egy bannert.
Bár szerintem nem ezen múlik, hogy jó e egy fórum, na mindegy.

Youth

oryon
Mi legyen háttérnek a szöveg mögé???

A standard maya indítási kép jó lesz?

Oryon

oryon
Én nem tudok, csak a moderátorunk, Youth!

De akkor valami szépet kéne ami maya...és NEM Maya Gold!!!
Ez nem az a téma 😛

Lehetne egy kis ingyen reklám is: maya3d.hu 😄DD

Oryon

Magnificat
Hiftuuuuuu
Nincs kedved még feltenni videókat? Mindet kivégeztem...<#vigyor3>

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
Oryon, ezért is kellene a zbrush, úgyhogy jó lenne, ha megírnád végre azt a tutort!😊<#email>

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Phoenix007
De igen Oryon, kell! Beteszel valamit, vagy küldjek esetleg én egy képet?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

oryon
Fórumozó mayás társaim!
Figyeltétek a konkurencia topicot (valami max 😊???

Nekünk nem kell kép a topic fejlécébe????

Oryon

Phoenix007
Hiányoztam! Jajjj de édes vagy!
Igazából ez azért van, mert én is szoftvert váltottam... Átálltam a Counter Stike-ra... Csak reménykedni tudok, hogy valaha is vissza tudok még illeszkedni ezután a Mayás társadalomba...

Na jóccakát, megyek, és kinyírok pár terroristát!

Penatesz
Phoenix mostanaban hanyagolsz minket.
http://www.thegnomonworkshop.com/

Penatesz

Phoenix007
>Mit gondoltok ezek a gnomon videok mikorra érnek ide?

Milyen Gnomon-videókról van szó?

A mental ray problémát nem sikerült megoldani, annyit tudok, hogy a shader nem tetszett neki, emiatt jelentek meg a fekete pötyök, de a shadertõl független területeken is.
Az elõzõ verziót visszatöltöttem és azzal dolgoztam utánna, aztán elkezdett nem renderelni, amiért egy kicsit morcos lettem, mert eddig sem renderelt a mental ray, ezért újra húztam a gépet.Most úgy tûnik ,hogy vagy a spybot miatt nem renderelt, vagy azért, mert ki akart menni a netre én meg nem engedtem neki, a tûzfallal.
Végül is nem indítottam netet és engedtem a tûzfalon a net csatlakozást, így már renderelt, meg leszedtem a spybot-ot.
Beraknám a képet, de a D21 pályázatra ment, és nem akarom magam kizáratni.
Penatesz
Oryon én felajánlom a koponyámat Peetnek, de csak akkor, ha nem zavarja, hogy még használom pár évig mielõt a rendelkezésére bocsátom. Peet nagyon bejon ahogy a fogak kiindulnak a koponyából.

Mit gondoltok ezek a gnomon videok mikorra érnek ide? <#finom>

Penatesz

oryon
Zbrushban könnyen elkészítheted a Displ.-t hozzá.

Ja....ezért kell neked a ZBrush vs. Maya tutor?! 😄DD

Oryon

oryon
LOL 😄DD Privi ment!

Oryon

oryon
Viccen kívül...a + jelenet, mikor Han Solo sétál Jabbával...
Anno fölvették a jelenetet és várták, hogy a cg technika fejlõdik annyit, hogy elkészítsék Jabba mozgását...de nem. Aztán most röhögve megcsinálták, és találtak indokot, hogy mégegyszer "megvedd" 😄

Oryon

Peetmaya
Mirõl beszélsz Oryon, mert nagyon sokszor emlegeted Penatesz koponyáját, és mindig hiába, mert nem tudom mirõl van szó.
Amúgy beszerzek egyet ismerõstõl, úgyhogy lesz kézközeli koponyám.
Nenad nem értem a smootholt verzió részlethiányát, erre majd jönni fog bump map, bár inkább displacement, és az sokat dob majd rajta (már ha úgy sikerül, ahogy azt szeretném)

Hogy meddig jutok el vele? Hát szeretnék egy teljes emberi csontvázat lemodellezni. Bátyám orvostanhallgató, és van egy nagyon jó anatómiai képeskönyve, amiben tulképpen benne van minden, ami ehhez kell. Persze a koponya része a legnehezebb, ezért is kezdtem ezzel. Mondjuk a leg izgalmasabb is😊

Oryon én nem modellezném le a ferrarimat, hanem inkább vezetném, de még nincs😊

mookid
ja, szinte látom az ILM modellezõit, "hé, szóljál már Jabbának, hogy forduljon meg, mer nem látom a farkát!"

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

oryon
Csak hülyültem...persze jó lett, hisz referenciáról dolgozik + tud a gyerek.

De azért valljuk be, hogy jó lenne egy valódi...kézzel fogható referencia is, amin megnézhetõ egy-egy részlet...a valóságban...csak kell egy koponya.
Penatesz! Szükséged van a tiedre??? 😄DD

Modellezni úgy jó, ha a valóságan is ott a környéken egy, ha valami nem világos, akkor azon megnézhetõ!
Hisz ki ne szeretné lemodellezni a saját Ferrari-át??? 😛PP

Oryon

a hatterben ott a referencia.
nekem nagzyon tetszik a lowpolys, a smootholt verzio nem annyira, tonkrevagrja a szep reszleteket. Kivancsi vagyok meddig jutsz el vele.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Jó lesz ez Peet!
De kéne referencia, amirõl a múltkor beszéltünk...Penatesz koponyája kiváló minta lenne 😄DD

Egy ideig el leszek havazva...de utána meg le kell, hogy lõjetek, remélem 😛

Oryon

Peetmaya
Nya az új project:

Még nagyon kezdeti fázisban tartok, úgyhogy nem kérek véleményt, csak többen PL ORYON már kérte, hogy tegyek be képet... Tegyetek be ti is, színesítsük a fórumot!

oryon
Thx, csak a hátát akartam látni 😊

Oryon

Boba
Értelmezés kérdése, való igaz. Trükközésel készül. Egy félgömb minden pontjából sugarat indítanak a testre, és a bezárt szög alapján lesz fényes, vagy kevésbé fényes. A 90fok jelöli az 1-et, vagyis a fehéret. A 0 fok pedíg a 0-t, vagyis a feketét. Az árnyékvetés is ez alapján történik, mivel több pontból történik a számítás, area shadow szerû lesz a kép.

A bent normáls technika való pedíg arra, hogy megtudjuk az árnyékok, fények merrõl erõsebbek. A GBA (R chanel ugye az ambient occlusion csatorna) tárolja ezeket az adatokat... kb mint a normál map, úgy néz ki. Csak itt nem a test vektort tárolja, hanem a beesõ szög átlagát.

Nah, sztem így is túl sokat írtam. Akit esetleg érdekel a téma kérdezhet icq-n is😉

Peetmaya
szerintem érdemes volna ezt a lényt kidolgoznod, és nem vitatkozni akartam veled...

Mayer
Jaj ne kezdjünk el vitatkozni. Természetesen egy teljes anatómiai modell elkészítése nem 5 óra, de én most nem arról beszltem, hanem erról a lényról amit én találtam ki, és igazán a zsíron kívül ami a pociján van izom nagyon csak a combján látszik meg max a nyakán és a lába többi részén, szóval 2 órába simán belefér. Nézd meg csak 2 lába van semmi nagy felület amit izmokkal kéne ellátni. Tényleg nincs rajta semmi ami nagyon sok munkát igényelne. A droid persze más volt, de az azért tartott annyi ideig, mert azt conceptrajz alapján csináltam, és hasonlítani kellett az eredetire. Itt meg olyanra csináltam amilyenre csak akartam. Ezért volt könnyû. Egyébként tuti csinálni fogok valamikor anatómiai modellt. Majd akkor kidolgozom szépen.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Igazatok van. Az ambient occlusion valóban fake GI. Egy szóval többet írtam mint akartam. Ambient fényelésre gondoltam amivel lehet fakelni az SSS-t. az abbys.hu-n találtam

Boba: Én olvastam ambient occlusionról és ott fake gi eljárásként volt feltüntetve. Bár ez lehet értelmezés kérdése is.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
csináld meg Mayer full profin anatómiai precizitással, aztán elbíráljuk, ha megcisnálod, kapsz egy SG silver díjat😊

na akkor csak jól tudtam...

Peetmaya
jaj, Mayer, a droidodon mennyi ideig dolgoztál?
Amúgy egy lény anatómiai pontosságú lemodellezése ne mondjad nekem, hogy 5 óra, mert azt nem hiszem el. Meg lehet csinálni egy nagyon jó alapot hozzá, de hogy egy profi munkát adj ki ennyi idõ alatt a kezedbõl... hát nem tudom.

Boba
De... egy GI eljárás, de nem fake.

Boba
Mayer: SSS-nek semmi köze az Ambient Occlusionhoz.

Peetmaya
Az ambient occlusion véletlenül nem a globális illumináció fake eljárása? Ha nincs igazam szóljatok, de én ezt így tudtam. Az egész dolog arról szól, hogy egy bizonyos erõsséggel minden felületet megvilágít fényforrástól és fényiránytól függetlenül, és utána lehet +fényeket bepakolni, amikkel árnyékokat, tónusokat képzel a felületeken.

Gnomon dvd-k meg királyosok, nekem a paintfx meg a zbrushos része tetszk a legjobban...

petesilver
Istenem, átnéztem a gnomon DVD-k tárházát. Mimázlisták vagytok, menni tudás van ott dvd-n Mayához!!! Feng Zhu meg elmehet messzire. azt a jó életbe, hogy tud rajzolni az a manusz! Megtaláltam a mûvei között az itt bemutatott Driodot is rajzban, asszem Mayer mûve volt. Nos a rajz alapján csak gratulálni tudok, nagyon jól sikerült a model utána!!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Mayer
Youth: hehe

Oryon: side view

www.gaborhertelendy.com

youth
Mondjuk szerintem ezen jobban látni:
http://www.design21.hu/d21/forumpictures/44448.jpg

Youth

youth
Na mostmár lõdd le magad 😊
Amúgy a kép amit belinkeltél Kisbetõl van és XSI-ben az említett Diffusiont használta, én is felraktam és egész jó!

Youth

youth
Mental Rayhez van egy jó kis plugin (Diffusion) de azt XSI-re tervezték, bár lehet, hogy van belõle maya alá is... Sõt, Cgtalkon találtam valamit:
http://cgtalk.com/showthread.php?t=169424&highlight=maya+sss
Nézd meg...

Youth

Mayer
Tömören annyit hogy lehet! Sõt ehhez hasonlót nem csak MR-rel de még maya softwareel is lehet, de ez más téma. MR-nagyon jó renderer, de nem pont mayában. Mayában jobb ha az ember Prmant használ, ha tudja 😊. De nem tudom neked pontosan elmondani hogy hogy kell mayában SSS-et csinálni. De határozottan lehet, MR-pedig lazán képes rá (pl.:mátrix)

MR-sss

www.gaborhertelendy.com

mookid
értem és köszönöm, tehát áttetszõség, csak fizikailag realisztikusabb, mint a maya beépített transcluency-je. mayában lehet sss-t csinálni? (mental ray...)

Mayer
😊

www.gaborhertelendy.com

youth
Sub Surface Scattering annyit tesz, felszín alatti szóródás, vagyis a nem fémes anyagokra mind jellemzõ, a photonok egy része bejut a felszín alá és ott pattognak aztán vagy elnyelõdnek, vagy kijut egy részük, esetleg átjut a testen. Egy példa: a nap felé fordítassz egy levelet, a vékony levélen átjut a fény egy része vagyis a photonok egy része, míg egy része visszaverõdik, esetleg benn a rostok közt elnyelõdik. De az erezeténél sötétebb marad a levél, mivel az a része vastagabb a testnek, így kevesebb az esélye, hogy a photonok átjussanak rajta.
De ilyen példa a lámpa fölé tett kézfej is, szinte pirossá vállnak az újjak az erõs fény bejut a bõrbe, húsba... Vagy a gyertya, stb... szal minden ami nem fém, a fémeknél is van de elhanyagolhatóan kicsi.

Youth

Mayer
Mookid: A sub-surface scattering ahogy a neve is mutatja a felületen bellüli renderelést valósítja meg. Míg alapból a rendererek felületi szinten számolnak, SSS -sel térfogat is számolódik. Tehát az amúgy üreges geometkiában "köd" keletkezik, és már nem mint felület, hanem mint térfogattal rendelkezõ test jelenik meg a model. Ez persze nagyban növeli a renderidõt. Ez kiküszöbölhetõ ambient occlusionnel ami iszonyat gyors, viszont nem valós sub-surface eljárás. A jelenség pontos fizikai magyarázatáról talán most nem beszálnék bõvebben, azon egyszerû okból mert nem tudom szakszerûen elmondani 😊, de esetleg ha Aldaryn idetévedne akkor beszélhetne róla 😊. Segédanyagot én sajna nem tudok hozzá, de valaki biztos blinkel neked ide valamit.

www.gaborhertelendy.com

mookid
Mayer: mókás, tetszik. Elárulnád nagy vonalakban, hogy mi is ez a sub-surface scattering? annyit tudok, hogy valahogy viaszos hatást lehet vele elérni... ha adsz (vagy bárki más) áttekintõ oldalt vagy tutorialt, annak is örülnék.

oryon
Érdekes lélekvilágról árulkodik az a szem 😊
Most olyan mint egy gumi-játék 😊

Egy kicsit mutasd meg oldalról is!

Oryon

youth
Van egy-két egész jó kis dvd... És végre van zbrush videó is, nyami.

Youth

Mayer
Na egy kis update. Dolgoztam vele még egy órát. Most kapott egy SSS shadert úgyhogy most inkább egy ilyen frissen született patkányra hasonlít 😊. Én csak úgy hívom hogy porszívóorrú gyilkológép 😊

Deko: Orra meghatározó jelentõséggel bír ugyanis az az ütközõfelülete 😊. Az a kar meg ja kar. Igazából nem sok funkciós szerepe van azankívül hogy azzal szokott gyilkolászni 😊

Peet: 10 óra????? Minek? az izomzat max 2 óra alatt meglenne (és most sokat mondtam), hiszen már így is van rajta modellezve izom (comb, vádli, boka). Meg egyébként is kész van már az uv-map szal már nem bizergálom a geometriát. Ez csak egy ilyen speed cucc lesz nem egy nagy lélegzetvételû. Ahhoz meg pici az állat hogy mindenféle felszerelést tegyek rá nem?

update

www.gaborhertelendy.com

PaniC-
14 uj gnomon dvd...

http://www.thegnomonworkshop.com/

Penatesz
Igaz. Habár manapság a fordítok már inkább úgy dolgoznak,hogy ráeresztenek egy fordítóprogramot és amit nagyon magyartalanul fordít,vagy elfordít,azt korrigálják,habár az még így is nagy meló.Inkább csak úgy lenne értelme,ha azt is kiadnák mint könyvet.(Lásd Maya a 3d világa.Az is csak egy szó szerinti fordítása volt az angol nyelvûnek.)

Penatesz

oryon
Jaja...sokan lettünk gyertek!

Oryon

deko
namegmár én ott valék😊

deko --- az élet értelme: 42 ---