Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
LG Flatron 795FT 17"-os teljesen sík monitor
1024x768 100Hz, 1600x1200 65Hz

Oryon

Magnificat
Mekkora monitort és milyen felbontáson használtok? Meg hz-en?
HA minden igaz, sikerül bezsereznem egy 21"-osat... Maya milyen 1600-ban?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
Mayer muti már egy wire-t errõl (ne smootholtat, simán lowpolyt)

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Phoenix007
>csak ennek lába is lenne😊

Ez már tudna cingánykerekezni!<#vigyor2>

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Peetmaya
Mayer, ezt animálnod kéne, mint az adam's familyben a kézfej, ahogy mászkált, csak ennek lába is lenne😊

oryon
Juj..ez egyre brutálisabb 😄DD

-Minden egyes kis dolgot túl élesen törtél meg...lágyabb lecsengések kellenének az ívekhez 😞
Gondolok itt pl.: az ujjak bütykökkel teliségére...melyek túl kihangsúlyozottá váltak az éles letörések miatt.

Oryon

Phoenix007
>Deko, nincs sértõdés. Majd megy a lófej Godfathertõl. 😊

B**szátok meg, már egy egész ménest kiirtottam miattatok ... na nem baj, a lovak többi része megy kolbásznak...

Amúgy SteOne, alakítasz még a képen? Van még értelme az "építõ jellegû kritikának"? Mert ha nem, akkor maradok én is a "jajdejólennehaénistudnékilyetcsinálnicsaknemkötöktánbele" skatulyában. Amúgy meg szerintem mindenki látja a saját munkájának is a hibáit, biztos SteOne is észrevette, hogy hát igen, az emberi bõr azért nem teljesen ilyen (megjegyezném: még teljesen élethû renderelt emberi bõrt nem is láttam soha), meg Mayer is látja, hogy kicsit csimpánzos lett az a kéz, meg egy kicsit hobbitos az a láb, de valszeg mindenki úgy szokott lenni az ilyen "fakultatív" munkáival, hogy na akkor most meguntam, ez a poén nekem ennyi munkát ért meg, eddig jutottam, tessék, nézzétek meg. Én ezért nem is kötök bele egyikbe sem, maximum olyan dolgokba, ha valami egészen apró állítással sokkal jobb eredményt lehet elérni, mint például Mayer fantesztikusra sikerült droidjának pikkelyein a kanáriszínû tükrözõdés. Esetleg egy-két ötletet hozzáfûzök - ha van - hogy mivel lehetne még dobni rajta. De távol álljon tõlem, hogy ilyen szakmai dolgokba beleszóljak, hogy hol milyen színû és erõsségû a fény, meg GI, FG, MR, HDRI, DOF, LOL, STFU, satöbbi.

Na csak hogy ne mondhassa senki, hogy lusta vagyok írni...

Itt vannak a lófejek, osszátok szét: <#lama><#lama><#lama><#lama><#lama>

Peetmaya
Mayer szerintem se a kéz, se a lábfej nincs rendben anatómiailag. Fõleg a lábfej az, ami nagyon elüt formailag egy igazi lábtól. Túlságosan kocka alakú vagy nem is tom hogyan fogalmazzam meg.
Amúgy mihez lesznek ezez a végtagok? (nehogy azt mondd, hogy vádlihoz meg alkarhoz😊

Mayer
Steone: Vray shader nem MR.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Penatesz: 😊 ez csak wip. Annak ellenére hogy ezt elfelejtettem kiírni. Bocsi, de természetesen nem fejezek be semmmit anélkül hogy igazán befejezném érted 😊. Nem is csodálom hogy két kopár levágott szürke mancs idegen neked és mûvi 😊 nekem is az. Most itt egy újabb kép ami szintén wip. Csak úgy buliból csinálom, de nem tom mi lesz ezekbõl a végén. Mindenesetre, itt a kép csak szemléltetésszerû shaderekkel.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
deko véleményét kiegészítve, nekem ami egybõl feltûnt, az az, hogy a fények csapnivalóak. Nem világít elég erõsen a nap, ahhoz, hogy kb ilyen árnyékot vessen, de ha nem világít a nap, hanem borús idõ van (ami indokolná a fény színét) akkor nagyon szórt, elmosott árnyékok kellenének. De hogy egy kis pozitívumot is megjegyezzek, a farmer textúrája nekem nagyon tetszik, talán egy picit nagyobb bump kéne rá (vagy ha nincs rajta, akkor kéne rá, és úgy az egész rendernél feljebb vehetnéd az aa-t, mert iszonyatosan el van mosva minden, és zavaró.

Mayer
steone: A kép alapötlete jó, én is gondoltam rá. De komolyan majdnem csont ugyan ilyen képre. Youthtal beszéltünk is róla, csak gondoltam rajtam kívül legalábbmég 2-en fognak hasonót csinálni (és lám igazam lett, pedig csak egy kibúvó érv volt a kisbabamodellezés alól 😊) és így nem lenne jó ha tele lenne ugyan olyan képekkel a verseny.

A képrõl:

PRO:
-Jó alapötlet
-Jó összhatás
-A jelenet életszerû megfogása, és a fizikai és az optikai jelenségek ismerete és jó bemutatása (shaderektõl eltekintve 😊)
-Szépen uv-zott felületek, és igényesen megfestett textmapok.

KONTRA:
-Pocsék bõr shader. A többi shader sem igazán árulkodik sok befektetett energiáról etéren, de bör igazán hibás. Olyan a kissrác arca mintha 4 kiló sminklet kent volna fel mocizáshoz 😊
-Nincs kifejezõ arca.
-A haja olyan mintha anyuci ráburított volna a fejére egy lapát füvet.
-Annak ellenére, hogy a mozgást jól mutatja a talajon lévõ motion blur, a keréken sehol nem tapasztalható ez a jelenség, és ezért nem érezte páldául Ildi sem, hogy dinamikája lenne a jelenetnek. Igaz hogy a fõtérben lévõ karakter alakja éles, de azért, mert a kamera az õ mozgását követi le....ergo....a háttér elmosódik. Ezzel együtt mosódik a kerék is, hiszen az meg forog. Tehát mi éles ebben az esetben? 2 dolog. A fõalak és a motor, valamint az õ vetett árnyéka. Mi életlen a mozgásból adódóan? A talaj és minden más ami rajta van (árnyékok, levelek, fadarabok, oszlopok minden).

Itt van az én képem is. Én sem ragaszkodtam a témához, gondoltam minek ugyan olyan képeket bekülldeni, és csináltam valami egészen mást. Próbáltam kicsit a humor oldaláról közelíteni a dolgot, és irónikusan bemutatni azt a bizonyos csajozós nagy amerikai figurát. Ennyi tellett 10-12 óra munka.

easyrider1
easyrider2

www.gaborhertelendy.com

Deko, nincs sértõdés. Majd megy a lófej Godfathertõl. 😊
Na jó komolyan. Szerintem jók az arányok, de majd rakok fel egy t-pózt, a beállítás miatt látszik szerintem rövidnek a lába, meg a bõrdzsekit kicsit pufira vettem, kb. így néz ki egy kis bõrdzseki, ami túl merev a méretébõl adódóan. A háttér bluros mert a kamera a motorral együtt halad, egyszer véletlen csináltam egy ilyen képet, bár ott gyalogolt az illetõ, ott is a háttér elmosott és a figura éles, pedig ott csak fordultam, ahogy ment az alak. Mondjuk ott is, van egy kis blur a figurán.
A moci szerintem ilyen szögletes, bár csak kis képem volt refnek. 640x480. Volt, aki egyébként dicsérte a mûanyagot milyen jól elkaptam, a kopott kerékkel, bár akkor még más világítás volt. A mosoly tényleg lehetne kicsit erõsebb. A fejtextúrára még szeplõt is raktam, de a kisgyerekeknek tök sima bõre szokott lenni, a shaderrel még akartam is tökölni amúgy, mert az nem lett frankó, illetve amikor egy bonyolultabb bõr shadert csináltam a mental ray elkezdett pöttyözni.
Most nem meg cáfolni akarlak, csak leírom mért gondoltam ilyenre amilyen lett, de majd még dolgozgatom rajta, a javaslataid is figyelembe véve.
Ja a cuminak más is mondta, hogy vastagabb madzag kellene, meg azon, pl. valmiért nem látszik a blur, pedig mozog.
Köszi a hosszas elemzést amúgy, legalább tudom, hogy figyelmesen megnézte.
deko
Steone, csak még egy röpke esszét engedj meg nekem. Nem hiszem, hogy a legjobb vélemények a: "hûdejó, jujj de zsír, tuti" hozzászólások, kevesen veszik a fáradságot, hogy megírják a valós gondolatukat, egyrészt azért mert nem szeretnének bárkit is megbántani, másrészt lusták, mások meg rohadtul szeretnének egy olyan képet csinálni mint ez, így azoknak tökéletes.

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
Steone, ne sértõdj meg, csak leírom a kollegáim véleményét, mert a képet megmutattam nekik. A jót nem írom csak rosszat: rossz a kamera beállítás, torítja a képet. Túl rövidke a gyerek a lába, vagy valahol rosszak az arányok, mert inkább törpének hat mint gyereknek. a háttér bluros, miközben a mozgásban lévõ figura totál éles. a szájból kiesõ cumit észre sem vették, én hívtam fel rá a figyelmet. a kismotoron nagyon látszik az erõs polygonitás, az anyagok fõképp a motorka sötét textúráin nem mûanyagosak. Az én véleményem. : nincs grimasz a gyerkõc arcán, a fejtextúra gyér, a gyermek ruházatához képest, na pont azok mûanyagosak, a háttér és a cselekmény intenzitása üti egymást. Az 5let frenetikus, ha kicsit jobban figyeltél volna a lendületben lévõ részek elmosására, egy igazán mozgalmas kép lett volna belõle. Így is nagyon remek, sõt fantasztikus, de gondoltam leírom a hibákat is, s remélem nem orrolsz meg érte. Szurkolok neked, hajrá!<#eljen>

Peetmaya
Szala próbáld meg maya softal és dmap shadow-al az árnyékokat...

Sziasztok
Segiccsetek lécci, vagy egy objectem, kb 1.000.000 poly, sajnos az 5 ös maya nem nyitja meg, azt irja ki, hogy kevés a ram ( 1 giga), 6 os maya megnyitja, viszont nem tudom kirenderelni, mental al probálom, de nincs árnyék sehogy sem , se gi vel se fg vel, probáltam hdri -t , de ott sincs, mi lehet a gáz?
Thnx for all! Sajna a kiírást nem olvastam el rendesen, csak a feltételeket, gondolván hogy az a lényeg, így nem igazán felel meg a pályázatra a kép.
A haj paint effekt polyvá konvertálva a ruha meg sima poly.
Godfather nem rossz ötlet, majd még lehet egy macit csinálok ami éppen esik le a srác háta mögül úgy is rávan írva a dzsekijére,hogy:if you can read this text then my teddy felt off.
Mayer, az ujjaid mentalrayvel lettek renderelve? Ha igen akkor érdekelne egy tutorial vagy egy shader, mert a kis srác bõrét szeretném rendesen megcsinálni.
Penatesz
steone, <#taps> a haj és a ruha hogy készült?

Mayer: nem tudom miért,de nekem mûvinek tûnik a mancsod.Ha egy nagy képben lenne mellékesen modellezve (pl steone) ahol a kéz nincs annyira középpontban,akkor biztos nem kötnék bele,de így,hogy a teljes képed a kézrõl szól,nekem kicsit idegen. 😞

Penatesz

Phoenix007
Keméééény! Még egy krómozott mûanyag náci rohamsisakot a fejére!

gyraph
<#eljen>

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

oryon
Jaj de nagyon édi!!!!
Naon aranyos lett!!!

Gratula hozzá!

Oryon

Born to be free

Hi all!
Ezt a képet csináltam, a D21 contestre.
mookid
hoppácska 😊 valakinek elszabadult a fantáziája...
tényleg frankó (bár supremacy*R tuti bele tudna kötni, grrr....)

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

oryon
Hát ez nagyon Rulez!!! <#worship><#eljen>

Oryon

Phoenix007

Phoenix007
Hát ez nagyon kemény:

http://www.cgnetworks.com/gallerycrits/31630/31630_1100722726.jpg

Magnificat
Mostanában nem szokott jönni hiftu?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

oryon
Áhhhhh....
Elnézzük neked...Miss Red Eye :o)

Oryon

deko
szép kis szóismétlés lett a mondatomban😊

deko
hihi, csak vérszemet kaptam a képed láttán ezért vörösödött be a szemem.
amúgy ne aggódj, az egyik képemen az ujjat én is a saját ujjamról mintáztam az egyik képemhez:

scanneltem, mert nemvolt és nemvan még mindíg digifotóapparátom, mint egyeseknek😛 Az árnyékolt kosz feeling utólag lett ráfestve PS-ben, mielõtt valaki megszól😛

Boba
Marhajó lett!!!

Mayer
Miután mindenki elhányta magát az ujjaimtól, ( 😊) most itt a kezem. Mivel nem volt blueprintem, ezért csak hozzávetõlegesen az én kezem 😊.

Inz: Gondoltam most adok egy kicsit a morbidabb felembõl. (na majd ha meglátjátok milyen képet fogok csinálni 😊. az miylen morbid lesz 😊.

Aldaryn: Ez baromi jó ötlet. Meg is csinálom. Köszi.

Steone: jaja sss.

Ildinek meg meghalta a szeme mikor az ujjaimra nézett 😊.

The world is in my hand 😊 muhaha

www.gaborhertelendy.com

Boba
Szimpla teszt. Egy lowpoly, kb 5-6száz poligonos fejet rajzolgattam tovább zbrushban. Max 5 perc, elég gyorsan lehet dolgozni. Elsõ nekifutásra ennyi lett.

hehe jók az újjaid mayer 😊
sss?
Peetmaya
hehe Mayer, aranyos😊 én egy kis párolt petrezselyems burgonyát képzelek el, valami jó zsíros szafttal, egy aranyos 32cm-es lapos tányéron króm evõeszközökkel és gyertyafényes bevilágítással😊 Na persze a halálfej mintás szalvétáról ne feledkezzünk meg, és a szemgolyók a koktélos pohárban a vérfröccs alján... hmm nyamííí😊

oryon
Jujjjjj Tényleg 😞
Ildi, mit tettél???
Ááááá.....ne csináld már, ez olyan horrorisztikus 😞((

Nekem is vörös a szemem...de csak a valóságban 😄DD
Kicsit homályosan is látok...lehet nem kéne annyit Chat-elnem 😞

Oryon

youth
Az ujjak vége lehetne kevésbé vastagabb, így kicsit olyan "félrebaszott henger, rá a textura" hatása van 😊 Na de amúgy jó!

Látod Inz nem én vagyok a leg elborultabb elme errefelé 😊

Jé Ildinek Piros a szeme, fúúúúj <#zavart1>

Youth

oryon
Jó fura lett a nick-ed...alig ismertelek meg 😄DD

Jó ötlet volt...jobban olvasható a neved 😄DD
Bár az Alias - Maya kevésbé 😞

Penatesz...talán még neked van csak régi! 😛

Oryon

oryon
Morbid 😊

Olyan mintha egy csomó szivar lenne, mely színes külsõvel rendelkezik, hogy könnyebben eladják ezt az új design-û terméket 😄DDD

Oryon

Aldaryn
Rakjad bele egy McFinger-es hasábújj zacskóba!!! <#vigyor3>

per aspera ad astra

inz
fúj b*zdm*g. de áhhh 😊 fuj fuj.
undorító. (tehát jó a kép)
én meg azt hittem itt csak youth álmodik pontyokkal meg hasonló képekkel <#vigyor3>

x

inz

x

deko
nnyihhh...júúúúj, de morbid....áááááá

Mayer
Nah elborult elmém tegnapi termése 😊

high_res

www.gaborhertelendy.com

Magnificat
hiftuuuuu

Mayer
Intézkedjen direktor úr 😊.

www.gaborhertelendy.com

youth
OKé, írok én neki, ha lesz banner.

Youth

oryon
És nem ezen múlik...persze.
Sõt, egy kicsit visszahúz a szívem arra ,hogy az 56k-sok miatt nem kell felesleges lassítás!!!

Oryon