Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HA minden igaz, sikerül bezsereznem egy 21"-osat... Maya milyen 1600-ban?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Ez már tudna cingánykerekezni!<#vigyor2>#vigyor2>
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
-Minden egyes kis dolgot túl élesen törtél meg...lágyabb lecsengések kellenének az ívekhez 😞
Gondolok itt pl.: az ujjak bütykökkel teliségére...melyek túl kihangsúlyozottá váltak az éles letörések miatt.
Oryon
B**szátok meg, már egy egész ménest kiirtottam miattatok ... na nem baj, a lovak többi része megy kolbásznak...
Amúgy SteOne, alakítasz még a képen? Van még értelme az "építõ jellegû kritikának"? Mert ha nem, akkor maradok én is a "jajdejólennehaénistudnékilyetcsinálnicsaknemkötöktánbele" skatulyában. Amúgy meg szerintem mindenki látja a saját munkájának is a hibáit, biztos SteOne is észrevette, hogy hát igen, az emberi bõr azért nem teljesen ilyen (megjegyezném: még teljesen élethû renderelt emberi bõrt nem is láttam soha), meg Mayer is látja, hogy kicsit csimpánzos lett az a kéz, meg egy kicsit hobbitos az a láb, de valszeg mindenki úgy szokott lenni az ilyen "fakultatív" munkáival, hogy na akkor most meguntam, ez a poén nekem ennyi munkát ért meg, eddig jutottam, tessék, nézzétek meg. Én ezért nem is kötök bele egyikbe sem, maximum olyan dolgokba, ha valami egészen apró állítással sokkal jobb eredményt lehet elérni, mint például Mayer fantesztikusra sikerült droidjának pikkelyein a kanáriszínû tükrözõdés. Esetleg egy-két ötletet hozzáfûzök - ha van - hogy mivel lehetne még dobni rajta. De távol álljon tõlem, hogy ilyen szakmai dolgokba beleszóljak, hogy hol milyen színû és erõsségû a fény, meg GI, FG, MR, HDRI, DOF, LOL, STFU, satöbbi.
Na csak hogy ne mondhassa senki, hogy lusta vagyok írni...
Itt vannak a lófejek, osszátok szét: <#lama>#lama><#lama>#lama><#lama>#lama><#lama>#lama><#lama>#lama>
Amúgy mihez lesznek ezez a végtagok? (nehogy azt mondd, hogy vádlihoz meg alkarhoz😊

www.gaborhertelendy.com
A képrõl:
PRO:
-Jó alapötlet
-Jó összhatás
-A jelenet életszerû megfogása, és a fizikai és az optikai jelenségek ismerete és jó bemutatása (shaderektõl eltekintve 😊)
-Szépen uv-zott felületek, és igényesen megfestett textmapok.
KONTRA:
-Pocsék bõr shader. A többi shader sem igazán árulkodik sok befektetett energiáról etéren, de bör igazán hibás. Olyan a kissrác arca mintha 4 kiló sminklet kent volna fel mocizáshoz 😊
-Nincs kifejezõ arca.
-A haja olyan mintha anyuci ráburított volna a fejére egy lapát füvet.
-Annak ellenére, hogy a mozgást jól mutatja a talajon lévõ motion blur, a keréken sehol nem tapasztalható ez a jelenség, és ezért nem érezte páldául Ildi sem, hogy dinamikája lenne a jelenetnek. Igaz hogy a fõtérben lévõ karakter alakja éles, de azért, mert a kamera az õ mozgását követi le....ergo....a háttér elmosódik. Ezzel együtt mosódik a kerék is, hiszen az meg forog. Tehát mi éles ebben az esetben? 2 dolog. A fõalak és a motor, valamint az õ vetett árnyéka. Mi életlen a mozgásból adódóan? A talaj és minden más ami rajta van (árnyékok, levelek, fadarabok, oszlopok minden).
Itt van az én képem is. Én sem ragaszkodtam a témához, gondoltam minek ugyan olyan képeket bekülldeni, és csináltam valami egészen mást. Próbáltam kicsit a humor oldaláról közelíteni a dolgot, és irónikusan bemutatni azt a bizonyos csajozós nagy amerikai figurát. Ennyi tellett 10-12 óra munka.
easyrider1
easyrider2
www.gaborhertelendy.com
Na jó komolyan. Szerintem jók az arányok, de majd rakok fel egy t-pózt, a beállítás miatt látszik szerintem rövidnek a lába, meg a bõrdzsekit kicsit pufira vettem, kb. így néz ki egy kis bõrdzseki, ami túl merev a méretébõl adódóan. A háttér bluros mert a kamera a motorral együtt halad, egyszer véletlen csináltam egy ilyen képet, bár ott gyalogolt az illetõ, ott is a háttér elmosott és a figura éles, pedig ott csak fordultam, ahogy ment az alak. Mondjuk ott is, van egy kis blur a figurán.
A moci szerintem ilyen szögletes, bár csak kis képem volt refnek. 640x480. Volt, aki egyébként dicsérte a mûanyagot milyen jól elkaptam, a kopott kerékkel, bár akkor még más világítás volt. A mosoly tényleg lehetne kicsit erõsebb. A fejtextúrára még szeplõt is raktam, de a kisgyerekeknek tök sima bõre szokott lenni, a shaderrel még akartam is tökölni amúgy, mert az nem lett frankó, illetve amikor egy bonyolultabb bõr shadert csináltam a mental ray elkezdett pöttyözni.
Most nem meg cáfolni akarlak, csak leírom mért gondoltam ilyenre amilyen lett, de majd még dolgozgatom rajta, a javaslataid is figyelembe véve.
Ja a cuminak más is mondta, hogy vastagabb madzag kellene, meg azon, pl. valmiért nem látszik a blur, pedig mozog.
Köszi a hosszas elemzést amúgy, legalább tudom, hogy figyelmesen megnézte.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Segiccsetek lécci, vagy egy objectem, kb 1.000.000 poly, sajnos az 5 ös maya nem nyitja meg, azt irja ki, hogy kevés a ram ( 1 giga), 6 os maya megnyitja, viszont nem tudom kirenderelni, mental al probálom, de nincs árnyék sehogy sem , se gi vel se fg vel, probáltam hdri -t , de ott sincs, mi lehet a gáz?
A haj paint effekt polyvá konvertálva a ruha meg sima poly.
Godfather nem rossz ötlet, majd még lehet egy macit csinálok ami éppen esik le a srác háta mögül úgy is rávan írva a dzsekijére,hogy:if you can read this text then my teddy felt off.
Mayer, az ujjaid mentalrayvel lettek renderelve? Ha igen akkor érdekelne egy tutorial vagy egy shader, mert a kis srác bõrét szeretném rendesen megcsinálni.
Mayer: nem tudom miért,de nekem mûvinek tûnik a mancsod.Ha egy nagy képben lenne mellékesen modellezve (pl steone) ahol a kéz nincs annyira középpontban,akkor biztos nem kötnék bele,de így,hogy a teljes képed a kézrõl szól,nekem kicsit idegen. 😞
Penatesz
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
tényleg frankó (bár supremacy*R tuti bele tudna kötni, grrr....)
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
http://www.cgnetworks.com/gallerycrits/31630/31630_1100722726.jpg
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
amúgy ne aggódj, az egyik képemen az ujjat én is a saját ujjamról mintáztam az egyik képemhez:
scanneltem, mert nemvolt és nemvan még mindíg digifotóapparátom, mint egyeseknek😛 Az árnyékolt kosz feeling utólag lett ráfestve PS-ben, mielõtt valaki megszól😛
Inz: Gondoltam most adok egy kicsit a morbidabb felembõl. (na majd ha meglátjátok milyen képet fogok csinálni 😊. az miylen morbid lesz 😊.
Aldaryn: Ez baromi jó ötlet. Meg is csinálom. Köszi.
Steone: jaja sss.
Ildinek meg meghalta a szeme mikor az ujjaimra nézett 😊.
The world is in my hand 😊 muhaha
www.gaborhertelendy.com

sss?
Ildi, mit tettél???
Ááááá.....ne csináld már, ez olyan horrorisztikus 😞((
Nekem is vörös a szemem...de csak a valóságban 😄DD
Kicsit homályosan is látok...lehet nem kéne annyit Chat-elnem 😞
Oryon
Látod Inz nem én vagyok a leg elborultabb elme errefelé 😊
Jé Ildinek Piros a szeme, fúúúúj <#zavart1>#zavart1>
Youth
Jó ötlet volt...jobban olvasható a neved 😄DD
Bár az Alias - Maya kevésbé 😞
Penatesz...talán még neked van csak régi! 😛
Oryon
Olyan mintha egy csomó szivar lenne, mely színes külsõvel rendelkezik, hogy könnyebben eladják ezt az új design-û terméket 😄DDD
Oryon
undorító. (tehát jó a kép)
én meg azt hittem itt csak youth álmodik pontyokkal meg hasonló képekkel <#vigyor3>#vigyor3>
x
www.gaborhertelendy.com