Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
Phoenix, ez a lényege a 3D-nek, hogy meg tudod valósítani a saját elképzeléseidet, ötleteidet. Ha ilyesmihez volna kedved, találj ki te valamit. Az ûrhajó könnyebb választás, mint az autó, vagy repülõ. A lényeg az, hogy a te ötleted legyen, és ne egy másolat.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Phoenix007
Emberek, nem tudtok valami jó concept-art oldalt? Rájöttem, hogy azé' nem mayázok már hetek óta, mert nincs semmi jó ötletem, amivel lenne is kedvem dolgozni/foglalkozni. De nem ilyen Feng-Zhu dolgokat - bár jöhet az is - mert ahhoz én kevés vagyok, hanem mondjuk valami sci-fi jármûveket, vagy mittomén.

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Peetmaya
Flego, még nem ismered a modellezési technikákat, és azért modellezel tutor alapján, hogy ezeket megtanuld, vagy ezt már mind ismered, csak gyakorlatlan vagy, és úgy érzed, hogy neked kell a tutor útmutatása, hogy szép modellt csinálj?
Utóbbi esetben azt tudom neked tanácsolni, hogy felejtsd el a tutorialt, és inkább indulj el a saját fejed után, szívd végig a rögös utat, amin szépen kitapasztalod azt, hogy mitõl lesz egy modell jó modell. A 3-4. rongybaba már tökéletes lesz😊

fle go
Egyenlore nurbs-ben kezdtem el, hogy mive fog alakulni meg nem egeszen tudom😊 Van egy kutyas tutorialom az alapjan indultam el abban is nurbsben kezdi el a manus a modellt majd atkonvertalja polyva.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

azért annyira nem száguld, a kereke forognak, el is vannak mosódva, talán annyira nem látszik, mert feketék, de el vannak mosódva.
A haját kicsit hátra fújja a szél, ez talán a pajesznél látszik legjobban, de elég rövid a haja szal nagyon nem loboghat. Azért értem mit mondasz, de ezzel a képpel már nem szõrözök tovább /2óra render idõ, unalmassá teszi,bár kissebb méretben csak 1óra/, de az arc textúrán még javítok egy kicsit, akarok csinálni neki egy kis szkafandert /így írják az ûrruhát?/
deko
Barátom, ezt össze csaptad, komolyan, ennél te sokkal többre vagy képes!

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
A mozgás nem is változott semmit, csak ki lett renderelve...

Mayer
peet: kamera forog az alkotó pihen 😊. Fizikailag nincs redben a dolog tudom, de ki tudja hogy hogy van a sújelosztása egy ilyen izének. Csak tippeltem, meg ugye fõleg az idõzítéssel volt a baj, és amiatt volt szétesett és esetlen a jelenet. Egy kicsit javítottam rajta, idõzítés ilyenek, és rendereltem is egyet. íme

www.gaborhertelendy.com

oryon
Mindkét verzió nagyon jó...de még mindig hiányolom a valódi eredetiséged!
Ez így tökre menõ + klaffa. De valami igazi tartalommal ruházd fel...ami belõled egy darabka...mert ez így egy nagyon aranyos, poénos kép. Tényleg fain. De nem találok belõled semmit benne!

Oryon

oryon
"Kicsimoci bumm-bumm, kicsimoci bumm-bumm, kicsimoci bumm-bumm jó kis gép,
Kicsimoci bumm-bumm, kicsimoci bumm-bumm, kicsimoci bumm-bumm 100-al tép..."
(Jim Carrie - Ace Ventura 2 mod)

Ez így már nagyon jó.

Ami így hirtelen felmerült bennem, hogy az arca, de inkább az áll egésze: túl piroska lett...míg a homloka/pofija tök standard. Szal, mintha egy hétig sisakba lett volna (állvédõ nélkülibe) és a sok motorozástól + hidegtõl kipirosodott volna az állacskája. Pofiján lehet, de szvsz az állacskáján ne legyen pirosas rész!
Amúgy nagyon menõ 😊

Oryon

oryon
BRutális...jaja ez egyre borzasztóbb, mint téma 😞

De mint mû úgy naon klaffa 😊

Oryon

Peetmaya
Ste One szerintem nagyon kifejezéstelen az egész kissrác, nem érzem azt, hogy tényleg ott van a motoron. A kerekek se forognak, a srác nem mosolyog, nem lobog a haja, nem is szorít rá a kormányra, mintha rá lenne ragasztva azt ennyi. Pedig a motion blur azt árulja el, hogy száguld mint a veszedelem...

Mayer nagyon zavaró az, hogy forog a kamera, nem látni semmit normálisan így. Így nem biztos, hogy jogos kritika, de nekem úgy tûnik, mintha nem lennének egyensúlyban a tömeg-erõ viszonyok, túl gyorsan ugrik fel a láb, nem azokat a pontokat támasztja meg, amirõl valójában el tudna ugrani, nem rúgja meg elég dinamikusan a labdát, a kéz nem szorít rá a rúdra, amikor belerúg a labdába, a labda a rugásnál úgy eldeformálódik, hogy iszonyat sebességgel kéne elrepülnie. Nem akarok kötekedni, de nekem ezek tûnnek fel így elsõre.

Amúgy maradjunk a Peet-nél, a Peetmaya csak azért lett, mert elõttem már valaki beregelte a Peet-et. Thx

Penatesz
Mayer, szerinte az elsõ egy olyan kép, ahol az ötlet eladja a képet.Nagyon jó lett. A második képen viszotn szerintem sokat ront a háttér. Olyan érzésem van,minthat a robot egy mûteremben nyomulna és nem a szabadban. Nekem nem jönnek be se a fények, se a háttér.

Penatesz

youth
Ez NURBS? Mert ha igen, akkor miért? 😊 Szerintem polyt könyebb használni és néha jobban meg lehet vele oldani a problémákat mint a nurbsel... Na mindegy csak érdeklõdöm.

Youth

Mayer
Hát igen, de szerintem az annyira lapos! Most mindenki bekülld egy motort. Ennél hülyébb kiírást elképzelni sem tudok. Egyébként szerintem nem sokan figyeltek a kiírásra. De mindegy szerintem ez a szelíd motoros életérzés. Egy kicsit viccesre véve 😊. Majd meglátjuk.

Flegos. Valóban nem stimmel a dugasz, nem is tudom miért ilyenre csináltam 😊.

Phoenix: legyen kezeslábas 😊

www.gaborhertelendy.com

youth
Lehet, hogy a tûzfal leblokkolja, engedélyezd, hogy használhassa a batch rendert...

Youth

youth
Köszi!

Youth

Phoenix007
Mayer nekem is lejött az anim. Hallod ... ez nagyon beteg. Legalább adj neki valami nevet! Legyen mondjuk ... KEZESLÁBAS!

fle go
Myer tok jo😊)))) Egy dologba belekotnek a robot ( futyije) nem stimmel bele a konnektorba, mert a futykos lapos a dugaljban meg kerek lyukak vannak😊) Egyebkent nagyon tetszik!! Otletes.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Youth, lecseréltem kissebbre.
akit nagyban érdekel azitt van
Mayer a kiírás elejérõl van szó:
Pályázatunk célja, megeleveníteni az egyik szereplõ, Csoki álmát, egy motorkerékpárt, mellyel bejárhatja az USA végtelen útjait.
Én is csak a feltételeket olvastam el, ott pedig csak a szelíd motoros életérzés szerepelt.
Nekem tetszik a tiéd, pláne a konektor, vagy is a poén.
Az árnyékok nem tetszenek annyira, meg a fás háttér nekem túl élénk.
De a robot karaktere nagyon bejön. Lehet egy Segway-re kellet volna állítani, az nagyon jó cucc.

Mayer
Tudja valaki hogy mi a gond ha ezt írja ki batch render?

Error: Cannot find an available port

Értem csak nem tudom mit csináljak hogy jó legyen.
valaki segítséééég 😊. Renderelnék aztán nem müxik

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Ja és egyébként meg itt van az én pájamunkám is D21-re. Senki nem szólt semmit, remélem nem azéert mert annyira gyenge, hanem azért mert nem vettétek észre. Jól elrejtettem a steone-nek írt elõzõ reply-mben. 😊.

mindenesetre itt a 2 kép.
elsõ
második

www.gaborhertelendy.com

youth
Ja, nálam okés...

Youth

youth
Rohadt jó!
De légy oly kedves és 650 pixel széles képet rakj be.

Youth

Mayer
Flegos: Youthnak lejött, és õ meg is tudta nézni. hm nem tudom mi lehet.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Csokis rész? Nem rémlik szóval biztos nem 😊. A képrõl meg annyit hogy nagyon fasza lett. Az a bõr már bõven jó, árnyékok jók, végre szép motion blur, a beállítás is sokkal dinamikusabbá teszi a jelenetet. Nagyon szép. Grtuláklok. Ja igen még egy valami. A srác haja a kép gyenge pontja. Nem tudom hogy hogyan kéne, de ez így valahogy egészen nem jó 😊. Egyébként a kép mostmár teljesen ütõs. Ezzel nagy esélyes lettél volna szerintem. Bár mondjuik a másiknak is van esélye. Sok sikert neked is a versenyen.

www.gaborhertelendy.com

Javítottam a biker csókán, lehet megint kritizálni.
Figyelembe vettem a javaslatokat, amiket Deko, Mayer, Peetmaya és mások tettek. Még egyszer köszi az építõ kritikát.
Sikerült egy olyan bõr shadert készíteni, amire nem kezd el a maya pöttyözni, és elég jól is néz ki.
Mayer te sem olvastad el a Csokis részt?
fle go
Kozben belefogtam en is egy kis munkaba, remelem be is fejezem😊)
Ez egy rongybaba lesz majd. Gonosz rongybaba, de majd megjavul😊

fle go
Mayer nalam hibat jelez a file letoltes utan😞

Mayer
köszi inz!

Tutira nem jöttem volna rá 😊. De pozitív hogy legalább ténylegh nem a 842- vot. Én meg voltam róla gyõzõdve hogy átakarnak verni és amikor a helyes választ mondja valaki akkoris azt mondják rossz. De jól van mégsem 😊.

Phoenix: Az egy 1 forintos csak át van méretezve meg színezve. Az 1 forintoson is ugyan ott van az 1-es számjegy ahol a tizesen.

Na és itt egy kis anim. Én csináltam. Elsõ animációm úgyhogy vigyázzatok a szátokra 😊 Persze ez még csak ilyen gyakorlás volt. Majd csinálok valamit amiben az idõzítés is mega mozgás is jó 😊

800 k

www.gaborhertelendy.com

Magnificat
<#crazya><#crazya>

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
elsõre kijött a 842

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Phoenix007
Jah, hogy ilyet csinálnak, hogy egy tizesrõl leretusálnak egy nullát, aztán az már egyforintos? Hah...

inz
meg ott bal felül is lehet hogy az a százas csak tizes 😊 nem látni jól a képen
tipikus megvezetõs mitLÁTós 😊
régebben láttam valami tesztet amiben egy darab angol mondat volt, és idõre kellett megmondani hány darab "f" betût tartalmaz.. asszem az ötödikre sikerült megszámolni rendesen mert egyes szavakat mindig átugrott a szemem 😊

x

inz
aljas <#eplus2>

x

inz
pedig 832 <#idiota>

x

Phoenix007
842...

Boba
Nekem elsõre, golyózós szemmel 843 jött ki, de valaki más is tegye meg. Ilyenkor már nemvagyok beszámítható állapotban😄

Mayer
szevasztok!

OFF: Ma fél órát ültem az ATV elõtt. Ez a buzimókus fél óráig mondta hogy "sajnálm ez nem a helyes válasz" a 842 5ször hangzott el. Mondjátok már meg hogy szerintetek mennyi van a képen! Mert faterom kiakadt amikor hatodszor számolta át.

buzimókus

ON

www.gaborhertelendy.com

youth
Nem.

Youth

oryon
De neki smooth-olva van annyi polyja, mint neked lowban, nem??? 😄

Oryon

Penatesz
Boba: igértetesnek tûnik.

Youth,felteszed Kisbe wirejet okulásul? .

Penatesz

Boba
Wip Audi: RSQ
Pár óra modellezgetés után itt tartok. Folytatás tervbe van véve.

youth
Amúgy Kisbe wirejét követem, mivel az õ modellje iszonyú dúrva...

Youth

youth
Kell hogy részletgazdag legyen, mert késõbb majd lesz rajta egy brutál részletes color, reflection, bump, stb map szóval ezt egy high poly cuccnak szánom. Amúgy UV-zés szempontjából is elõnyösebb a részletesebb felület, mert igaz hogy sokat kell rajta igazítani majd, de nem lesz annyi elcsúszás, torzulás a texturán, remélhetõleg. Amúgy meg ott a relax opció aztán kész...

Józsi: top sicret 😊

Youth

oryon
Egészen korrekt! DE: ne fektess túl nagy hangsúlyt már az elején arra, hogy amint leraksz egy poly-t...a megfelelõ helyre kerüljön...

Mert ha tovább dolgozol (tapasztalat...bár neked is van elég 😊 akkor pl. az orrnál rájösz, hogy kéne még (bár a te esetedben ilyen nem lesz 😊...szal ott leszel, hogy pár dolgot az eddigin meg kéne változtatni és ott újratervezni...akkor meg sok sok idõd teszed feleslegessé.

Magyarán túl sok polyból dolgozol szvsz...de ha maximalista filmes munka lesz...akkor nem szóltam!

Várom a folytatást!!!

Oryon

Boba
Nem állunk messze a valóságtól, csak a megközelítés más kicsit... kockák helyett próbáltátok már három ill négyszögekbõl felépíteni a tárgyakat? Egyesek így csinálják... én nemtom, szerintem kamuznak izomból!

oryon
Az a baj Deko ezzel, hogy ahhoz, hogy hihetõ legyen kellene a többi égitest/bolygó is 😞

Meg nem ártana az egész Univerzumot megcsinálni köré...kockáról kockára 😄DD

Oryon

Penatesz
Youth a wire-d úgy néz ki, mint az én smooth-olt verziom. Elõnyös az,hogy ennyire részletgazdad legyen már az elején a modell,vagy ez is technika kédrdése?

Penatesz