Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
Ez lehet nagyon láma kérdés, de mi ez a rapid scanline method?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

inz
itt van ni: újítások

x

inz
In Maya 6.5, we've integrated mental ray version 3.4. This version is focused on performance and large scene handling. Major improvements to mental ray for Maya may cause some of your existing scenes to render differently. These improvements include:

* Improved Final Gather method
* New Rapid Scanline method
* Improved displacement approximation in mental ray for Maya
* Improved approximation on Subdivision surfaces
* New file texture filter types

x

Peetmaya
Én még nem találtam 6.5-ös mayat, de érdekelne a dolog. Abban milyen MR van beépítve?

Phoenix, akkor te még nem dolgoztál nagy polygonszámú jelenetekkel? 1 millió az marhasok.

inz
meg véégre értelmezi az egér görgõjét

most pedig megragadok egy hólapátot és csinálom amire kiképeztek <#violent>

x

inz
jah páran már próbálgatjuk 😊
melegséggel tölti el a szívemet, hogy kijavították a belassulós bugot, és most mér nem csak a maya lassul be, hanem az egész gép 😊))
jó-jó ez csak egy béta még 😛
amúgy itt ott tényleg gyorsabb lett (hájperséd pl.)

x

PaniC-
most lattam DC++ - on Maya v6.5 BETA-t, valaki neztem mar?

Phoenix007
Méééé, az nem oan sok! 😊

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

59264 Tris smooth nélkül, a képen is látható állapota viszont 1.198.982 Tris. Hát ezért mondtam 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Phoenix007
Na azért csak mmondjad! 😊))

Ezt egyébként most csináltam a szünetben, videotutorial alapján:

Mecha

Csak az optimalizálás férne rá, meg se merem mondani mennyi poligon a vége 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

oryon
"ne érje szó a ház elejét..."

Én is feltöltöm, hol tartok ma:
Mustang

Mint kiderült rossz referencia miatt az egész arányait meg kellett változtatni, így kissé torzult -> újra kell dolgoznom az egészet 😞((

Penatesz: szép lesz az!

Oryon

Phoenix007
Kisebb smooth-al szögletes volt a széle. Eléggé kis ívû hajlatok vannak rajta, és azon rögtön meglátszik, ha kevés a poligon. Igyekeztem minél kevesebbõl, de gondoltam, inkább legyen szebb, ha már görcsöltem vele.

Peetmaya
a lábrésznél kicsit elszálltál a polygonokkal nem? Baromi sok van azon a lábon, pedig nincs rá szükség azon a részen szerintem.

Phoenix007

Phoenix007
Elég régen kezdtem el, de ha úgy nézzük, kb 6-8 óra munka van benne. (Ha lenne valami normális poligonkovács-eszközöm, sztem meglett volna 5 alatt is.) Wirés shadelt képet nemtom hogy kell renderelni, de majd egy wireframés szkrínsotot berakok.

Peetmaya
Gratula Youth és Mayer! Nagyon szép, igényes modellek. Mayeréhez nem nagyon tudok hozzászóni, inorganikus modellezésben már lassacskán a profik szintjére ér, de azért Youth modelljébe csak csak belekötök, mert ilyen szemét vagyok😊 Topológiailag semmi gond nincs vele, modellezni nagyon tudsz. Igazából 1-etlen anatómiai hibát vettem rajta észre, ami nagyon zavaró, a fejbiccentõ izom. Nem jön be ennyire középre, inkább a kulccsont felsõ részéhez tapad, valamint nem láttam még olyan embert, akinek ennyire élesen kiállna ez az izma egyenes fejtartásban. Azért remélem több wip képet kapunk róla, mert nagyon ígéretesnek tûnik. Én pl egy textúrázott fejet szívesen megnéznék folytatásnak😉

Penatesz gratula, te is szépen haladsz az autóval. Az én meglátásom szerint te hasonlóan Mayerhez, az inorganikus modellezésben fogod megtalálni a profilodat. Csak így tovább, röpüljenek a wipek😊

Phoenix, le a kalappal. Mennyi ideje dolgozol rajta? Egy wire-t lehetne nézni a részekrõl?

Penatesz
Na jó,ugyan sehogy sem állok és még egy jó darabig nem is fogok,mivel kevés az idõm,de ezek után nem tehetem meg,hogy ne tegyek be valamit én is.Mégegyszer hangsúlyozom,hogy ezek nagyon kezdõ állapotok,de mégis nehogymá én ne töltsek fel ezek után semmit. orra feneke

Nagyon komolyak mindenkinek a munkái.Youth felteszel wire-t is ha megkérlek?(Ez box modellingel indult,vagy egybõl edge loop-al?

Penatesz

oryon
Hehe...érdekes jószág lesz!

Eddig korrekt!
Hajrá neked is!

Oryon

oryon
Látom másnak is feltünt, hogy kicsit haldoklik a topic...alkotásokat tekintve.

Szégyenkezve de egyenlõre még én sem tudok mit felmutatni...de hamarosan erõt véve magamon nekilátok folytatni a Mustangot.

Addig is gratulálok Youthnak és Mayernek!
Jó kis project lesz! Hajrá!
II. Világháborús anim lesz?

Drawain: dicséretes téma 😄DD Eddig jó!

Oryon

Phoenix007
Na úgy látom, mindenki szorgoskodik, csak nem akart félkész munkát felrakni. Látod Penatesz, kár aggódni 😊

Na én is így vagyok ezzel, találtam valamit, ami megtetszett, gondoltam kifaragom Mayában, aztán majd felpakolom, ha már néz ki valahogy. De hát kicsit nagy fába is vágtam a fejszémet, meg vetületi kép sincs róla, meg hát idõm se sok.

Na szóval ezt találtam:

A feje neki,
a keze neki,
és a nagytotál.

Aztán itt tartok:

fej WIP 1
fej WIP 2
fej WIP 3

láb WIP 1
láb WIP 2
láb WIP 3

Na kezicsókolom...

😊

Nagyon ott van a szeren mindket cucc, a fej is meg a tank is.
(nemet?)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Mayer
Szervusztok!

Naná hogy Mayer is felrak pár képet 😊. Szóval az én feladatom lesz valószínûleg az inorganic elemek elkészítése. Kezdtem ezt egy német tigris tank elkészítésével. A modell már 100%-os, mekiálltam UV-zni és a test már készen is van, próbálok neki valamelyik nap festeni egy mapet és majd akkor lesz a következõ kép. Addigis itt van pár kép.

wire1
wire2
wire3

http://www.fw.hu/mayerart/tiger_wip6.jpg
http://www.fw.hu/mayerart/tiger_wip7.jpg
http://www.fw.hu/mayerart/tiger_wip8.jpg

Egyenlõre ennyi!

www.gaborhertelendy.com

mookid
Youth, a modell baromi jó! Sehol egy hiba, gyûrõdés... egyszer én is tudok majd ilyet. egyszer. 😊
személyisége lesz neki? mert ez olyan, mint egy általános fejkészítõ tutorial prfi végeredménye...

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

youth
Üdv ismét Sg csapat!

Nos, Mayerrel nekivágtunk egy közös projectnek, részleteket nem mondanék, mert még eléggé kidolgozás alatt áll az egész, ami biztos, hogy benne lesz az animban azt elkeztük közösen csinálni... A munkálatok elég lassan haladnak, mivel suli mellett elég nehéz csinálni, na mindegy. Akkor jöjjön egy modell tõlem, aztán majd Mayer is benyom remélhetõleg egyet.

Szóval egy teljes karakter lesz belõle, ruhával, felszereléssel, mindennel, egyelõre csak a feje van kész, úgy gondolom lehetne még 1000 millió dolgot javítani rajta, de nem akarom, hogy ezzel menjen el a fél életem, így már az UV-zést csinálom... Majd a következõ fejmodell jobb lesz remélhetõleg és öregebb, ráncosabb.
Minimális mozgása lesz a fejének, mint pl pislogás, szájmozgás, de semmi több, mivel inkább állóképhez készült a fej, szóval õ egy arckifejezéssel fog lenni 😊

Két nagyobb kép:
Férfi fej wip 1
Férfi fej wip 2

Legközelebb majd akkor jövök képpel, ha vagy a karakter kész lesz, vagy elkezdem próbálgatni összehozni a bõrshadert...

Na minden jót!

Youth

ATAT

Én ezen dolgozom, hát még elég gagyi 😞

Penatesz
Csak én érzem úgy,hogy kicsit kezd eltompulni az oldal,vagy valóban ez a helyzet? Hozzászólásból nincs hiány,és ezek nagyjából fedik is a Maya témát,de nézzétek vissza,hogy mikori az utolsó bejegyzés,amikor valaki tényleg valami munkán dolgozott és betett valami képet,vagy véleményezést kért..... hát nem most volt. Senki nem dolgozik semmin,vagy csak nem kerülnek fel az oldalra?Most még ugyan nem tudok jó példával elõl járni, mert az autóm még nagyon kezdetleges állapotban van,de ha ezzel feldobom az oldalt akkor majd beteszek pár wiret. KÉPEKET AZ OLDALRA !!!!!!!!!!!

Penatesz

Nah lekapom a SPECviewperf-t meg a SPECapc for Maya-t aztán délután benchmarkolgatok 😊

A SiSoft Sandra teljes értékû FireGL T2-nek ismeri fel, de a Mayaban nem látok változást, bár lehet rossz helyen keresem 😄

Khm... Nem kell felülírni a BIOS-t az orosz driverrel!

hiftu
Drawain:
Olvastad a végét? Érdekes.

http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=105&var2=0

hiftu
Drawain:

A Bios-t is felülírtad? HA nem, akkor nem fog menni!

Egyéb eredmény?

Nah felraktam a FreeFireGL drivert ami elméletileg T2re konvertálja a kártyát. Hol vehetem észre, hogy milyen sebességbeli változás történt, ha egyáltalán ennyi elég volt? A Hardware Rendering nem mûködik továbbra sem, azt írja "Graphics card capabilities are insufficient for rendering".

Radeon MOD to FireGL

Nah megtaláltam. Asszem nem próbálom ki mert eléggé rizikósnak tûnik a beavatkozás 😞(( (régi BIOSal felülíratni a mostanit, stb.). Azért jó, hogy a FireGL kártyák tényleg szinte ugyanazok mint a radeonok de mégis ennyit elkérnek értük...

Ez engem is nagyon érdekelne! Hogyan sikerült a 9600XTdet FireGLé konvertálni?

nezz szet az ebayen, szoktak lenni nagyon jo vasarok, quadrok is rendszeresen.

ha windows alatt vagy akkor nagy esellyel konvertalhatod at quadrova, valamelyiket csak reszlegesen (hardware AA nem mukszik, de geomtria gyorsitas mint az allat), valamelyiket teljes ertekuve (az orajeltol fuggetlenul)

Nekem most egy Ati 9600Xt Turbo van es FIreGL T2 re konvertaltam es teljes erteku, mukodik a hardware AA is, es minden programban mukodik a brutal gyors opengl.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
bocsánat, kora reggel van, munka elõtt, úgyhogy kettõig se látok, félrenéztem. 256MB van rajta, úgyhogy jó lesz ez😊 Már csak pénz kéne rá😊) Azért köszi mindenkinek a segítséget, meg infót!

Peetmaya
Õrült magas árakon vannak ezek a Quadrok, nem nekünk találták ki... Marad az FX 5700-as, bár sajnos ezen sincs 256MB ram, pedig olyat szerettem volna.

Phoenix007
>Godfather maya cg plugin inkább játékfejlesztös cucc ...

Hát sok közöm nincs a témához, de azért érdekel 😊

Boba
khm...

A Quadro teljesen más kategória. Sem hardwareben sem szoftverben nem hasonlítható a Geforce-okkal. Azok a kártyák direkt modellezésre lettek fejlesztve, erre optimalizált GPU, stb.

Boba
Ott azért a driver igen erõs optimalizációja is érzõdik. Nomeg a Quadro kártyák elõnye, hogy nem csak olyan mapokkal tud normálisan dolgozni, amik a kettõ négyzetei (szabvány 512*512 vagy 1024*1024 and up...) nomeg a wireframe gyorsítás is kicsit másmilyen.
Ami miatt inkább nVidia az a hardwares overlay plane kezelés (paintFX pl).

az attol függ mekkora modellekkel és texturákkal dolgozol, azért egy izmosabb, pl geforce quadro fx en nem sok minden szaggat be asszem, mig egy átlagos felhasználo vga ján, legyen az ati vagy jobb nvidia, tudok olyan modellt mutatni, amit alig fog kezelni, még textura nélkül is
Godfather maya cg plugin inkább játékfejlesztös cucc fx shader iráshoz van, de ahhoz kiválo cucc, nagyon szépen mutatja a bump mappinget is real time ban
Gnomon videókban a cpsToolboxot, az Alias dvdken pedig az MJPolytools-ot használják (ált.) 😊

Maya CG plugin

Lényegében a Hardware-es renderelést valósítja meg, megfizethetõ árú NVidia videókártyákon. Annyit tudok, hogy az NVidia driver-frissítéseiben jóval több a 3Ds tervezõprogramokhoz való javítás, mint a riváliséban. Ez persze jelenthetné azt is, hogy ennyivel több a hiba benne, de tapasztalatom szerint az ATI kártyák sem a legmegfelelõbbek a célra... Igazából nem volt még alkalmam hasonló kaliberû NVidia kártyával tesztelni a maya-t, de szerintem az FX5700as több mint elég a modellezéshez, ugyanis ennek hatékonysága ma még mindig kevésbé múlik a videokari teljesítményén, mint a processzorén vagy a memóriáén. Magyarul nem lesz sokkal gyorsabb a dolog egy izmosabb kártyán 😊.

Phoenix007
Pakolom is felfele mindet!

Phoenix007
>én "MJ Poly Tools 1.3" -at használom

Vooooaaaaaah!

>cpsToolbox 3.0 a highend3d.com-on.

Yeeeeeaaaahhh!

>nVidia CG
>Realtime shaderezõs progizós, szerintem...

Cooooool! Thx guyz!!!

Boba
nVidia CG
Realtime shaderezõs progizós, szerintem... Bumpmappingot, reflection mappingot és egyéb nyalánkségokat, amiket az újabb (DX8 and up) GPU-k kezelni képesek.

z5oTtu
cpsToolbox 3.0 a highend3d.com-on.
z5oTtu
én "MJ Poly Tools 1.3" -at használom. 4, 4.5, 5, 6 os maya alatt megy.
régebbivel nem probaltam. Csak a script-et masoltam at az megfelelo
konyvtarba es mar megy is.
Kivallo parositas a cpsToolbox -al. (connect poly shape)
udv