Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nenadesz: köszi

Club-3d radeon 9600 kártyám van (nem se, pro vagy xt)

mondd azt hogy max trialban csinaltad...
😊
nincsen az eula-jaban hogy a trialt nem hasznalhatod productionra...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Penatesz
LOL, egy barátom az egyik állami cégnél dolgozik és megkért,hogy tevezzek egy új logót az egyik irodájuknak.Megmondta,hogy mit akar,én megcsináltam, most majd megnézi a nagyfõnök is és ha õ is rábólint akkor az a lesz a hivatalos logó.A szépséghibája az egésznek az,hogy noha lehet,hogy tetszést fog aratni a munkám,mivel hivatalosan "Learning Maya"-m van csak,így szerzõdés sem irható róla,hogy bármiben is csinálnék bármit.(azt hiszem grátisz lesz)

Penatesz

oryon
Javítottam még rajta, hátha jobban látszik:

Boba kérésére csináltam egy nagy háttérképet belõle...meg jobban is látszik a kocka:
1280x960

És ami kimaradt: természetesen, kompozit és mindennemû 2d-s retus nélküli...csak 1db MR renderelt kép, nem több 😄

Peet: elmondani nehéz + hosszú. A legjobb ha jelentkezel Lewy_ -nél (a m*x topicban)...kérj tõle egy láda-animot...abból megérted az egészet egy pillanat alatt.

Oryon

gondolom tisztaban vagy az alappokkal, a miert pedig, 2-5x sebesseg shaded/wireframe(z-buffered(a feled levo oldalat latod)) modeban
De nem minden kartyaval mukodik, vasarlas elott erdemes alaposan atbongeszni a netet es konkret gyarto tipust/sorozatot keresni, amit mar tobbeknek is sikerult atkonvertalni. De meg igy sem 100%s garantalt a siker. Egyebkent a drivernel van egy ket opcio, allitsd be hatha valamelyikkel/nelkul nem fagy. Mondjuk ha fagy szerintem az mar gyanus.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Sziasztok.

Tudna nekem valaki pár szóban felvilágosítást adni arról, miért érdemes a radeon kártyát fireGL-re módosítani, és ha igen, ez a plussz hol, miben jelentkezik (pl. hardveres renderelésnél?)? Telepítettem a FreFireGL-t, de sajna amikor elindítom a Mayát, lefagy azelején a rendszer, még az egeret sem tudom mozdítani. Nem tudjátok, esetleg az SP2 lehet a gond?

Nekem is volt ilyen gondom, nvidia vga m van és volt pár driver amivel ezt csinálta, probálj meg másik vga drivert felrakni
Jah és még vmi 😊
Ti nem szoktatok véletlenül az alt helyett a windows gombot nyomni? Nagyon frusztráló tud lenni néha. Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet kikapcsolni a windows gombokat?

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

MarcEsz
helló!
hogy tudok tömör üveget renderelni?

!?

Remélem az már nem fog fagyni többszöri viewportváltásnál 😞
(érdekes, mert külföldi fórumok alapján sem tudtam még csak nagy vonalakban sem képet alkotni arról mi okozhatja, ugyanis különbözõ konfigurációknál jelenik meg... talán a 6.01 miatt van?)

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

Megnéztem az uj maya beta -t , hát inkább 6.2 nem? :o)
Peetmaya
Oryon nagyon ügyes, gratula. Bár nekem elég kompozit szagú a dolog, bár egyszerû is. Kis csalás sosem árt😊 Hogy oldottad meg végül?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

oryon
Hi!
A m*x topicban M.C. Escher képeit valósítják meg és Lewy_ változata megtettszett, de hiányoltam pár árnyékot...így elkészítettem.
Remélem elég "valós" lett 😊

Köszönet a segítségért Lewy_ -nek 😊

Oryon

oryon
Köszi...bár ezt tudtam és használtam is a jelenetben sok helyen, de ezzel sokra nem megyek, mert akkor egyáltalán nem vet árnyékot 😞

Végülis megoldottam...de jó lenne valami egyszerûbb megoldás, ha valaki...?! Plz! 😊

Oryon

mookid
úristen, ezek a hozzászólások eszembe juttatják, mennyire régen indítottam el a mayát... dec. eleje óta biztosan nem... szégyen-gyalázat... de feltornászom magam, mire a site elindul! 😊
Oryon, azt hiszem, ezt nem is a fényeknél, hanem az objektumok renderbeállításai között kell megadni... egyenként, hogy melyik vessen árnyékot, melyik fogadjon árnyékot, melyik látsszon egyáltalán... de már nem emlékszem, hol.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

oryon
Valaki nem tudná megmondani,hogy hogyan lehet megadni több lámpa esetén, hogy az 1-es lámpa csak egy adott gömb által vessen árnyékot, a 2-es lámpa pedig egy másik tárgy által csináljon árnyékot...pl.: egy plane-re?

Azt meg tudom határozni, hogy 1-es lámpa csak a gömböt világítsa meg, így a másik tárgy kimarad, de ez nem vonatkozik az árnyékra...attól még ugyan úgy képez árnyékot, mindnenen.
Tehát vagy van árnyék minden tárgyon, vagy nincs...ha mindre "rálát" a lámpa persze...
Tehát nem lehetne valahogy szelektálni?

Oryon

Peetmaya
Szívesen várjuk a tutorialjaidat, fordításaidat, textúrákat, scripteket, cikkeket, híreket, tulajdonképpen mindent, ami mayaval vagy cg-vel kapcsolatos és nem warez, magyarán legális.

deko
1 ember írja most a motort, emellett minden készítõ vagy dolgozik, vagy iskolába jár. Hidd el halad az szépen, csak lassan.😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
A Digital Reality külsõs/belsõs grafikust keres.
Elsõdleges feladatok: low poly modellezés, textúrázás.
Kezdés azonnal!
Jelentkezés, érdeklõdés, próbamunka részleteinek kérése:
[email protected], ICQ 4998585

deko --- az élet értelme: 42 ---

Tutorialokat ha fordítok felteszitek? Már párat lefordítottam és szívesen folytatom ezt a szokásom 😊

oryon
Kicsi türelmedet kérjük...
Tovább fog tartani ez a sitebuilding, mint terveztük.

Oryon

hiftu
Khmm.

A Maya3D.hu oldal jelenleg forradalmi átalakuláson megy keresztül,
ezért most pár napig a tartalom nem érhetõ el.

Meddig is??? Már elég régóta. 😊

hiftu
Nem tudom, hogy mostantól milyen gyakran lesz frissítés, mert a
jövõ héttõl már nem itt dolgozok és kissé nehézkes lesz elérni a szervert. Ha valami hirtelen eltûnik, akkor a rendszergazda körbenézett a szerveren... 😞(

hiftu
Felraktam az ismert címre egy teljes videolistát.
(Minden egyes fájl benne van, ezért 380 Kbyte lett.)

Nézegessétek, aztán írjatok priviben, hogy mi kell.

Peetmaya
Igazad van Nenad, azért erre a szintre el kellene jutni minden renderelõnek, hogy ha már van nurbs, akkor használjuk ki, és ne tesszaláljuk polyvá render elõtt, mert végülis ezok a rohadt egyenletek adják meg az egyenletességét, szép részletgazdag felületét, amit a polyval csak nehezen lehet utánozni, és nem is minden esetben tökéletesen...
Megaztán a nurbs modellezésnek nagyon sok elõnye van... Mondjuk érdekes, hogy a gnomon tutorialokban erõteljesen nurbsre vannak ráállva, de a maya soft rendererje szintén tesszalál, szóval nem értem...

en azt varom mar hogy a kifejlesztett nativ nurbs rendereles mikor jelenik meg mar vegre a common rendererekben. (mar van vagy 2 eve hogy scanline kifejlesztette, - nem konvertal polyba, egy az egybe csinalja az intersection teszteket > raytracinghez)

Penatesz
Igen,de ez az egyéniség a conceptben <#vigyor>

Penatesz

Hát majd meglátom, max még1x próbálkozok a Renderman-el... azért sztem egész jó lett :-/

Phoenix007
>Phoenix a legjobban az tetszik,hogy képes vagy úgy ilyet csinálni,hogy
>csak egy referenciaképed van...

Hát de ha jobban megnézed, nem is nagyon hasonlít a végeredmény a concept-hez...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Boba
NURBS alacsony teszelációval semmit sem ér... azért találták ki a poly-t. DE... egy magas teszelációval ellátott object ugyan annyi helyet foglal, mitn egy alacsony, addíg ez a poligonokról nem mondható el.

Még egyáltalán nem próbáltam, de akkor nem is fogom 😊
NURBS meg "kellõen" magas tesszalációval már ugyanolyan lassú mint így, poligonból.

Boba
írás 2 : Turtle nem támogat nurbs-t, mégúccse mint Mental.

Boba
NURBS seam-ok eltüntethetõk ha rebuildolva vannak azonos felbontással amik egymás mellett vannak. Plusz a teszeláció kellõen magasra van állítva. Marha szép tud lenni, csak kicsit lassú... (Mental-ray -nál _én_ inkább polyt ajánlom... nurbs annyira nem fexik neki, bár lehet az új mentallal gyorsabb, azt még nem próbáltam.)

Hm... Renderman-t nem sikerült felinstallálnom, de lehet megpróbálom Turtle-el az fent van.

Jah és itt a wire:

Peetmaya
na igen, rendermannal renderelsz akkor nem lesznek rések. Nem tom ezt mért nem építik be az MR-be...
amúgy a nurbs-t nem nehéz részletezni, sõt, sokminden sokkal egyszerûbb is vele...

Hm NURBS tudtommal inkább organikus dolgokhoz van, de a legnagyobb bajom mégis az vele, hogy a NURBS felszínek között (trim, stb. után például) mindig maradnak rések, és sehogy nem tudtam eltüntetni õket... De NURBS felszínt egyébként is nehézkesebb részletezni, át kell konvertálni poligonba úgytom és akkor nagyjából ugyanott járok...

Peetmaya
Villámvadász tudomásom szerint nem üzemel már egy ideje, úgyhogy azt hiszem a pályafutása véget is ért.
Drawain miért nem NURBS-el csinálsz ilyen modelleket? Sokkal egyszerûbb, gyorsabb, igaz a textúrázása kicsit nehézkes, de 3ds festõprogikkal vígan megoldható még az is.
Inz, miért nem használsz displacementet? az nagyon meg tudja dobni a kavicsokat... meg ajánlom figyelmedbe a paintfx növényzetét, ha esetleg még nem gondoltál volna rá.

Penatesz
Inz szerintem ezzel nincs semmi gond,talán érdemes lenne a texurázásba mélyebben belemenned,de egy ilyen modellt vétek lenne félbehagyni,mert szeritnem az ötlet is jó és idáig a megvalósítás is reményteli.
A villámvadász már nem él,de ezzel kapcsolatban Peettel kellene beszélned,viszont Hiftu vel kellene beszélned,hogy tud e helyet szorítani neked az oldalán.

Drawain nem töltesz fel egy wire-t te is?

Penatesz

Magnificat
MI AZ A VILLÁMVADÁÁÁÁSZ????? 😄😄😄😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Jah és a tiszta munkaidõ kb. 20 óra volt vele.

Hát én úgy tanultam, hogy ha smootholni akarok akkor minden vonalat a sarkoknál kétszer meg kell húzni, azaz három vonal, s ezeket a vonalakat az egész testen végig kell vezetni. Így egy egy kiálló dolog még 5-10 edge-t jelent. Smootholásnál viszont így még több lesz a face. Így jöttek ki ezek a nagy értékek. Tom, hogy egy inorganikus dolognál nem kell mindent smootholni, de nekem csak így sikerült, hogy szép is legyen...

inz
ezek a kavicsok is olyanok, mintha egy akváriumból nyúltam volna õket <#rinya>

x

inz
01.23.05.DIGITAL.TUTORS.FEMALE.ANDROID.MODELING-W3D

kõ ez valakinek? feltölteném egy éjszaka, ha lenne hova /villámvadász dolog mûködik még? (1.4giga)

x

inz
közeleg a #12000 😊
az a baj, hogy lusta vagyok csinálni, mert szívok a hasadék textúrájával/modellezésével és kicsit beleuntam mostanság <#ticking>
de be fogom fejezni.. remélem 😊

x

oryon
off
Én már csak ilyen alapos vagyok, amirõl jó lenne leszokni, ha még ebben az életben be akarom fejezni ezt 😄
on

Oryon

Penatesz
Oryon,de ami másnál még bõven elmegy,az nálad már egekbe szökõ hiba.Nem sok embert ismerek,aki 1 az-az egy pixel csúszás miatt újrakezdene egy egész modellezést rajtad kívül.

Penatesz

oryon
ondom=mondom

(még mielött Fõnix bele-ondol valami mást 😛 )

Oryon

oryon
Tudom...mert ondom újra kell formálni az egészet...így nem látod a hibákat 😛

Oryon

Penatesz
Peet nagyon remélem,hogy azért nem ez a helyzet.Inkább azt mondanám az elméletedet illetõen,hogy tárgyakat idáig többet csináltam mint embert (amirõl szintén nem mondható el,hogy olyan húde sokat csináltam volna)és a tapasztalatlanság meglátszik a munkáimon.Legalábbis remélem.
Oryon ez a mustang egyszerûen király,az egyetlen gondom vele az,hogy sikerült pont egy olyan képet benyomnod,ami a létezõ legkevesebbet mutatja a kocsiról.
Phoenix a legjobban az tetszik,hogy képes vagy úgy ilyet csinálni,hogy csak egy referenciaképed van és az sem mutat mindent,amihez a moellezés szempontjából szükség lenne.
Drawain ezt a bõdületesen sok face-t hogy hoztad össze? Mennyi volt a tiszta munkaidõd a Mecha-el?
Inz befejezted végül a "romos híd" projektedet?

Penatesz

Peetmaya
Ígéretesnek tûnik a leírás alapján, sok jó javítás van benne. Full verziót mikorra ígérik? Engem leginkább ez a 3d paint tool érdekel. Egyetlen baja van perpill, hogy marha lassú. Csak a clone toolt használnám belõle, a textúrákat meg meg lehet csinálni PS-ben, de textúratöréshez kéne a 3d-s látás is, csak marha lassú, így nem lehet használni.