Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Club-3d radeon 9600 kártyám van (nem se, pro vagy xt)
😊
nincsen az eula-jaban hogy a trialt nem hasznalhatod productionra...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Penatesz
Boba kérésére csináltam egy nagy háttérképet belõle...meg jobban is látszik a kocka:
1280x960
És ami kimaradt: természetesen, kompozit és mindennemû 2d-s retus nélküli...csak 1db MR renderelt kép, nem több 😄
Peet: elmondani nehéz + hosszú. A legjobb ha jelentkezel Lewy_ -nél (a m*x topicban)...kérj tõle egy láda-animot...abból megérted az egészet egy pillanat alatt.
Oryon
De nem minden kartyaval mukodik, vasarlas elott erdemes alaposan atbongeszni a netet es konkret gyarto tipust/sorozatot keresni, amit mar tobbeknek is sikerult atkonvertalni. De meg igy sem 100%s garantalt a siker. Egyebkent a drivernel van egy ket opcio, allitsd be hatha valamelyikkel/nelkul nem fagy. Mondjuk ha fagy szerintem az mar gyanus.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Tudna nekem valaki pár szóban felvilágosítást adni arról, miért érdemes a radeon kártyát fireGL-re módosítani, és ha igen, ez a plussz hol, miben jelentkezik (pl. hardveres renderelésnél?)? Telepítettem a FreFireGL-t, de sajna amikor elindítom a Mayát, lefagy azelején a rendszer, még az egeret sem tudom mozdítani. Nem tudjátok, esetleg az SP2 lehet a gond?
Ti nem szoktatok véletlenül az alt helyett a windows gombot nyomni? Nagyon frusztráló tud lenni néha. Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet kikapcsolni a windows gombokat?
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
(érdekes, mert külföldi fórumok alapján sem tudtam még csak nagy vonalakban sem képet alkotni arról mi okozhatja, ugyanis különbözõ konfigurációknál jelenik meg... talán a 6.01 miatt van?)
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
A m*x topicban M.C. Escher képeit valósítják meg és Lewy_ változata megtettszett, de hiányoltam pár árnyékot...így elkészítettem.
Remélem elég "valós" lett 😊
Köszönet a segítségért Lewy_ -nek 😊
Oryon
Végülis megoldottam...de jó lenne valami egyszerûbb megoldás, ha valaki...?! Plz! 😊
Oryon
Oryon, azt hiszem, ezt nem is a fényeknél, hanem az objektumok renderbeállításai között kell megadni... egyenként, hogy melyik vessen árnyékot, melyik fogadjon árnyékot, melyik látsszon egyáltalán... de már nem emlékszem, hol.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Azt meg tudom határozni, hogy 1-es lámpa csak a gömböt világítsa meg, így a másik tárgy kimarad, de ez nem vonatkozik az árnyékra...attól még ugyan úgy képez árnyékot, mindnenen.
Tehát vagy van árnyék minden tárgyon, vagy nincs...ha mindre "rálát" a lámpa persze...
Tehát nem lehetne valahogy szelektálni?
Oryon
deko --- az élet értelme: 42 ---
Elsõdleges feladatok: low poly modellezés, textúrázás.
Kezdés azonnal!
Jelentkezés, érdeklõdés, próbamunka részleteinek kérése:
[email protected], ICQ 4998585
deko --- az élet értelme: 42 ---
A Maya3D.hu oldal jelenleg forradalmi átalakuláson megy keresztül,
ezért most pár napig a tartalom nem érhetõ el.
Meddig is??? Már elég régóta. 😊
jövõ héttõl már nem itt dolgozok és kissé nehézkes lesz elérni a szervert. Ha valami hirtelen eltûnik, akkor a rendszergazda körbenézett a szerveren... 😞(
(Minden egyes fájl benne van, ezért 380 Kbyte lett.)
Nézegessétek, aztán írjatok priviben, hogy mi kell.
Megaztán a nurbs modellezésnek nagyon sok elõnye van... Mondjuk érdekes, hogy a gnomon tutorialokban erõteljesen nurbsre vannak ráállva, de a maya soft rendererje szintén tesszalál, szóval nem értem...
>csak egy referenciaképed van...
Hát de ha jobban megnézed, nem is nagyon hasonlít a végeredmény a concept-hez...
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
NURBS meg "kellõen" magas tesszalációval már ugyanolyan lassú mint így, poligonból.
Jah és itt a wire:

amúgy a nurbs-t nem nehéz részletezni, sõt, sokminden sokkal egyszerûbb is vele...
Drawain miért nem NURBS-el csinálsz ilyen modelleket? Sokkal egyszerûbb, gyorsabb, igaz a textúrázása kicsit nehézkes, de 3ds festõprogikkal vígan megoldható még az is.
Inz, miért nem használsz displacementet? az nagyon meg tudja dobni a kavicsokat... meg ajánlom figyelmedbe a paintfx növényzetét, ha esetleg még nem gondoltál volna rá.
A villámvadász már nem él,de ezzel kapcsolatban Peettel kellene beszélned,viszont Hiftu vel kellene beszélned,hogy tud e helyet szorítani neked az oldalán.
Drawain nem töltesz fel egy wire-t te is?
Penatesz
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
x
kõ ez valakinek? feltölteném egy éjszaka, ha lenne hova /villámvadász dolog mûködik még? (1.4giga)
x
az a baj, hogy lusta vagyok csinálni, mert szívok a hasadék textúrájával/modellezésével és kicsit beleuntam mostanság <#ticking>#ticking>
de be fogom fejezni.. remélem 😊
x
Én már csak ilyen alapos vagyok, amirõl jó lenne leszokni, ha még ebben az életben be akarom fejezni ezt 😄
on
Oryon
Penatesz
Oryon ez a mustang egyszerûen király,az egyetlen gondom vele az,hogy sikerült pont egy olyan képet benyomnod,ami a létezõ legkevesebbet mutatja a kocsiról.
Phoenix a legjobban az tetszik,hogy képes vagy úgy ilyet csinálni,hogy csak egy referenciaképed van és az sem mutat mindent,amihez a moellezés szempontjából szükség lenne.
Drawain ezt a bõdületesen sok face-t hogy hoztad össze? Mennyi volt a tiszta munkaidõd a Mecha-el?
Inz befejezted végül a "romos híd" projektedet?
Penatesz