Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezt probáld ki:
http://www.maya3d.dk/Scripts/MJPolyTools/
elég jo és nem plugin, tehát mindegyiken fut
Peetmaya
Godfather van, BPT mûködik, van benne 1-2 bug, én eddig csak 1-el találkoztam, eltûnik a shadered bevelelésnél, ennyi.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
6.5 beta????
na erre kíváncsi vagyok!
Drawain azt mondod, hogy inkább NVidiára érdemes beruházni, mert az jobban alkalmazkodik a cg programokhoz? Mi az az NVidia CG plugin?

Phoenix007
Emberek akkor most 6-os alá van valami használható poligonheggesztõ eszköz? (Akár BPT akár más.)

A 6.5 még csak béta? Mert akkor asszem nem görcsölök vele, meg a 6.01-el se, hamár a horizonton van a 6.5....

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Igen

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

oryon
Aham...hát ezzel sem lettem meggyõzve 😄DD

A lényeg: ha 6.01-ben mentek egy cuccot, akkor egy 6.0-ás hiba/kellemetlenség nélkül meg tudja nyitni azt a *.mb fájlt?

Oryon

Fõleg stabilitási problémákat orvosol (nálam nem 😛)

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

oryon
Megéri felrakni a 6.01-et?
Nyújt valami érdemleges újítást?
Ha igen, mit?

Oryon

dw69
lejott maya 6.5 beta...hasznalhatonak tunik😊
vegigneztem ujdonsagokat, lehet nemsok mindent fogok hasznalni kozuluk😊

www.dw69.tk

Magnificat
6.14.10.6505 -ös verzió

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Nem hardveresen gondoltam, hanem a driverre gyanakszom... milyen catalystet használsz, amivel tökéletesen megy?
Az is biztos, hogy nem a proci miatt van... Igazából nekem úgy tûnik, mintha valami memóriakezelési probléma lenne...

Az nvidia sokkal nagyobb erõfeszítéseket tesz, hogy különbözõ 3Ds tervezõ programok jobban vagy, hogy éppen megfelelõen fussanak a kártyáin, lásd pl. nvidia CG plugin a mayahoz. Az ati ezzel szemben csak az új kártyáival kapcsolatban fordít figyelmet erre a témára (pl. az új driver hibajavító-listája). Nekem egy 5200as Geforce FXel jobb eredméynt sikerült belõle kisajtolnom mint a 9600XTvel 😞

Például a renderelés közben ha átváltassz egy másik ablakra, visszatérve a rendering viewhoz a maya nem frissíti a képet és fehér marad, mintha kifagyott volna (csak az output window-t frissíti). Ez a hiba eddig nekem minden XPnél elõjött, a maya technikai tanácsainál láttam a megoldást hozzá, ami nálam segített is. Bár lehet ez a hibajelenség is hardverspecifikus :-/

oryon
Egyébként nálam stabilan és szép rendesen fut az Nvidiámmal.
Egy egy dolog pillanatnyi és egyszeri lassúlását a kevés memóriám okozzam, mely egy erõsebb mûveletnél elfogy, így addig persze, hogy belassúl. De utána ha megszûnik a mûvelet végzés, máris minden megy, normál sebességgel.

Oryon

oryon
"Egyébként néhány dolgon egy kicsit segített ha XPben a kompatibilitási beállításokat win2000-re állítottam, de ezt ti bizonyára már tudjátok 😊"

Milyen problémákat oldott meg?

Oryon

fle go
Nekem meg az a velemenyem hogy eppen forditva van, NVidiaval jol megy a maya, a tobbivel meg nem igazan, de asszem ez is valtozo.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

dw69
engem is zavar a viewport belassulas (ati 9200-esem van)

maya 6.5-rol mittudtok? egyik nap lattam dc-n, demeg nemtudtam leszedni...

www.dw69.tk

Boba
Fordítva szokott lenni...

Peetmaya
Nekem úgy tûnik, hogy az NVidiat valamiért a maya nem nagyon csípi, nekem is elõjön sok bug, pedig már rengeteg drivert kipróbáltam. Valószínû új videokártya lesz belõle, de ahhoz még sok víznek kell lefollyon a dunán sajnos😊

hiftu
Szerintem driver bibi a ludas.
Régi NVidia-ról váltottam 9600XT-re. Rögtön elõjött pár hiba.
Bár az NVidia-val nem volt gond, de lassú volt nagyon. Most gyors,
de az elején szívtam a hibákkal. (Bár ez még maya5-el volt.)

Magnificat
Bár érdekes, miért nem lassul be 2000+-on, neked meg miért 3GHz-n

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
Nem tudom, nekem nem fordult eddig elõ ez a belassulás... Sztem a 9600XT nem tehet róla, a többi alkatrész meg különbözik...

6.01-el ugyanaz a helyzet, én azt használom.

Peetmaya
bár érdemben nem tudok hozzászólni, csak csatlakozom a népes táborhoz, volt már hogy 5 perc után belassult, volt már hogy 6 óra után sem. Mindenféle sp nélküli XP-m van, de ez szerintem nem oszt nem szoroz, valószínûnek tartom, hogy bugos a maya 6. De a 6.01 se biztos, hogy sokkal jobb, bár még nem próbáltam, a maya 5.01 nagy csalódás volt...
Úgy tûnik, hogy eddig a legstabilabb maya az az 5.0, amit eddig az alias a piacra dobott. Kíváncsi vagyok mit kezdenek a 7.0-val.

Hitfu, köszönjük a cuccot, én a magam részérõl már hozzáfértem!

A megoldás engem is érdekelne, mert ugyanez a problémám. Változó idõközönként, ami max. 20 perc, egy viewportváltásnál teljesen belassul a maya. Aztán bármilyen menüt elérni, vagy csak mozgatni a kamerát 15-20mp-be telik. Ilyenkor én is kénytelen vagyok mindig újraindítani a mayat. Nekem is Radeonom van, 9600XT. Lehet, hogy a Catalystben van a gond? Az érdekes, hogy próbáltam XP SP1-el, SP2-vel, sõt linux (SUSE9.2)vel, de mindig hasonló helyzet állt elõ. Linux alatt ráadásul még a program is teljesen kifagyott (nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy ez itt azért van mert ki kellett kapcsolnom az opengl overlay-t).

Nem tud vki megoldást erre a problémára? 😞
Egyébként néhány dolgon egy kicsit segített ha XPben a kompatibilitási beállításokat win2000-re állítottam, de ezt ti bizonyára már tudjátok 😊.

hiftu
Nemsokára fent lesz a Gnomon Texturing I,II,III.

Magnificat
az már nem kell, kössz. Az nem 😄

hiftu
Kell még valakinek az a sok referencia fotó?
Ha nem, akkor délután leszedem. Mondjuk 4 körül.
off:
nem tudjátok, hogy cd íráskor miért lassul be baromira a gépem?
másnak is ilyet csinál? Neroval irok.
on

Phoenix007
>...attól függ mit értesz lassú alatt?!

4-5 sec, mire elõjön a menü. Ami nem lene olyan borzasztó, dehát ezt igen gyakran használja az ember....

inz
jah, és az én belassulásom olyan, hogy egy sima viewport váltás 15-20 másodperc 😊))

x

inz
nálam kb 20perc után jön elõ a belassulás, de akkor újra kell indítani a mayát. és nemtudom mi okozza. win2k val is így volt, most xp sp2 van fennt. (radeon 9550XT). 6.0.1maya (sima6 os is)

x

oryon
Akkor szvsz másnál is ilyen...attól függ mit értesz lassú alatt?!
Mert én lassúnak mondom a Space-st is, pedig 0.5ms alatt behozza...de nem használom, mert meghülyíti egy picit a mayám, ha sokat van nyitva...a nagy erõforrásigény miatt.

Oryon

oryon
Nálam ez addig volt, még a Dokumentumok/maya/script(ez a közös mappája a maya 5 és 6 -nak) ott volt a BPT 5...míg a maya6/script-be a 6-os...persze, hogy ütközés volt...de aztán a maya5/script-be a BPT 5 és a maya6/script-be a 6-os megoldotta. Így mindkettõ megy remekül. és nincs ütközés.

De, akkor nem tudom nálad mi a gond 😞

Oryon

Penatesz
Nem lehet,hogy bugos a 6 alatti BPT? Én 5 alatt futtatom és valjuk meg,ott se mindíg 100-os...

Penatesz

Phoenix007
Új kártya megvan, de eddig is lassú volt. A Space-es menü normálisan müxik.

dw69
ezt irja ki: // Error: An unknown, severe, error occoured.

maya6 van fent és bpt 6-os, semmi mas mert ujraraktam az egeszet

www.dw69.tk

oryon
Csak mostanában v. eddig is ilyen volt?

Megvan már az új videókártya és azzal csinálja ezt?
Hátha a drivere miatt....

A Space-es menü is tetûlassú???

Oryon

oryon
Kicsit konkretizáljunk, mert így nem tudom mi a gond:
Mit ír ki?

Most csak 6-os mayád van és arra raktad a BPT 6-ost, vagy fent van egy maya 5 + BPT 5 is?

A Byron Bevelt raktad fel vagy a BPT 6-ot?

Oryon

Phoenix007
Na azt mondja má' meg nekem valaki, hogy a jobbklikkes "gyors"menü mér' olyan tetû lassan jön elõ nekem...

dw69
csak nekem nem megy uj bpt-os bevel?😊
mar ujraraktam egesz mayat, de meg mindig azt a hibat irja ki...😞
otlet?

www.dw69.tk

deko
bocsi, teljesen igazad van, és elkerülte a figyelmem a tesztüzemmód. de mint alább írtam jó 5letnek tartom. a design is kellemes lett, csak miután megnéztem az oldalt és elsõ nekifutásra a 3 képen kívül mást nem láttam, zsigerbõl leírtam a véleményem.
Mégegyszer megemlítem, nem volt szándékomban fikázni, csak véleményt nyilvánítottam.
hajrá, kitartást! ...mert aztán ha egy üzlet egyszer beindul😊...

deko --- az élet értelme: 42 ---

Crem
Deko!

Azért került csak fel 3db "harmatgyenge" kép, mert ezeket tudjuk mi...
Feltölthetnénk több giga képet, csak azokkal az a gond, hogy nem saját kezüleg csináltuk. Mivel kb. a PS világát 5%-ban ismerem ezért ennyi tellik tõlem-tõlünk!😞

Ui: Ezt az egészet azért próbáljuk elindítani, mert az interneten böngészve azt tapasztaltuk, hogy a magyar grafikusok, fotósok igen jók, (ha nem a legjobbak) 😊) Viszont vagy creditekért kell dolgozni, hogy valamit feltöltsenek, vagy simán elvesznek a nemzetközi 9-9.5 milla képáradatban...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
Semmi gond, több 100000 képet látni, ami nem 1024*768 teljes terjedelemben tölti ki a képernyõt. Mégis más külföldi oldalakon a top 10-ben van... lsd: Deviant, themexp stb...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

z5oTtu
Penatesz:
Debianhoz csak egy csomagot kell feltenni,
openmotif-nak hivjak. De a Linuxos Maya mellett nekem ott volt
a openmotif*.*.deb file.
Wine-al (win emu) a 4 es photoshopot probaltam anno, PIII 500Mhz 512Mb
turhetoen ment. de azert win alatt jobban megy.(ez a jatekokra nem igaz,
mert a directx helyett valami sokkal jobb van linux alatt)
gyraph
"Egyenlõre még csak teszt üzemmódban"

Crem !
Szerintem jo 5let ez nagyon! Letisztult, 1szeru design is bejovos. Csak igy tovabb! Remelem szep gyujtemeny all igy ossze.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

deko
isten bizony nem fikázni akarlak, mert az 5let jó, de ezzel a 3 harmatgyenge képpel indítani nem szerencsés. elõbb kicsit töltsd fel az oldalt, hogy esetleg más is kedvet kapjon. így azt mondom veszett fejsze nyele.

deko --- az élet értelme: 42 ---

oryon
Érdekes/egyedi egy ötlet: összegyûjteni a magyar háttérképeket.

De kicsit furcsálom.
Ha csinálok egy képet...mondjuk ami nem tölti ki a 4:3-as arányt...pl: 1024*400.
Ekkor egy tök fekete 1024*768-as háttérkép közepére rakva már beleillik a témába - igaz érdekes és valszeg csúnyán hat majd - de egyébként meg nem tölthetném fel?

Bár egy szép kép még nem lesz háttérképnek való.
Tehát konkrétan annak szánva kell a képet csinálni, hogy érdemes legyen feltölteni.

Oryon

oryon
Ha több infó lenne az oldalon, akkor jobb volna.

De egy valami érdekeset találtam ott: www.maya3d.dk
"konkurencia"...felháborító...Grrr 😄

Oryon

Hi
lehet nyitott ajtokat kopogtatok, de a deep exploration uj cortex update je már kezeli a 6 os maya file okat , és egy hasonlo dolog mint byron poly : http://www.jakob.welner.dk/ mjpolytools , elég jo dolgokat tud ez is
Crem
Üdv!

Indítottunk egy oldalt, hogy a magyar profi és amatõr grafikusok, fotósok munkáját egybegyûjtsük. Egyenlõre még csak teszt üzemmódban, a wallpaper fõ kategóriában.
Szeretném kiemelni, hogy kizárólag magyarok által készített és publikált ingyenes hátterekrõl, késõbbiekben skin-ekrõl van szó.
ArtWall