Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Penatesz
Teljesen érthetetlen okokból ezt a képet a maxos fórumon találtam,gondoltam tegyük helyére a dolgokat. <#vigyor1>

Penatesz

oryon
Na jól van...felestsetek el 😄DD

Bocsi, tudom... de lusta voltam 10 percnél többet várni.
2k-nál a 1,2-es AA nálam halálos 😄

Kicsinyítsd le a 2k-t és akkor jó lesz 😄DD

Oryon

nekem nagyon reces a szele, ilyen munkat visszadobnanak nekem!
😉

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Na de Mesterek...kérem ne vitatkozzanak! 😄

Oryon

Aldaryn
Megverlek Mester!

per aspera ad astra

oryon
Mondtam kérd el Lewy-tõl a videót és megtudod..leírni meg se próbálom újra, mert eddig senki nem értette meg 😄DD

Akit érdekel Lewy videója küldhet nekem is privátot és megy a link 😄DD

Oryon

Peetmaya
hogyan csináltad meg? marhára érdekelne😊)
én tuti kompozittal oldanám meg...

Youth jó lett a kéz.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

oryon
Hi!

Kivettem pár zavaró árnyékot és "közelebb vittem" a kamerát...a 2k-val kissé túllõttem a célon 😄

Javított:
750x525

A telhetetleneknek és hibakeresõknek:
2048x2048

(Még mindig kompozit és mindennemû 2d-s retus nélküli...csak 1db MR renderelt kép, nem több 😄 )

Mostmár mindnkinek megfelel?

Oryon

youth
Megvastagítom Mester!

Youth

Aldaryn
Ez nagyon vékonynak tûnik. nekem. 😊 Király lesz majd feltexturázva!

per aspera ad astra

oryon
Nagyon szuper!

Ez egy normál ujjatlan...nem tudom a végsõ jelenetet, de szvsz nagyon jól mutatna egy ütésgátló betéttekkel teli verseny-ujjatlan kesztyû...
De biztos ez illik majd a jelenethez....szal nem szóltam 😄

Oryon

youth
Hali!

Na nem sokat haladtam, jóformán semmit, csak lazítás gyanánt megcsináltam a karakter kezét, amin biciklis/ujjatlan kesztyû van:

A keze nemigazán fog látszódni, úgyhogy nem is dolgoztam ki részletesebbre. Bár 1x smooth + textura és senki nem veszi észre a hibákat azon a 20 pixelen amit elfoglal majd a képbõl 😊

Youth

hiftu
Aki mostanság kért tõlem valamilyen letöltenivalót attól türelmet kérek, mert egyelõre nem tudom, hogy milyen módon tudom gyorsan feltölteni az adatokat a szerverre. Tekintettel arra, hogy megváltozott a munkahelyem. Amint kitalálok valami nagyszerût, megírom ide.

Phoenix007
Na néztem pár Tigrist a neten. A lánctalp nem egészében véve nagy, csak a láncszemek nagyok.

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

gyraph
Az elozot en Youthnak irtam... 😊

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Phoenix007
>Akkor kell kritizálni amíg nincs kész...

Parancs, értettem!

Nem tudom, mik azok a fehér valamik az illesztéseknél, tényleg úgy néz ki, mintha ki lenne gittelve, tankokon meg olyasmi nem igen volt menõ. Aztán a festés sötétebb részei, amiknek ha minden igaz, sötétbarnának kellene lenniük, én enyhén pirosasnak, itt-ott rózsaszínnek látom. A lánctalp meg mintha egy picit túlméretes lenne. Ez lehet, hogy valójában is így van, nekem egy picit furcsán hat.

Ez nem neked szolt, csak ugy általában, ha rossz kritikát irtam volna :o)
gyraph
Jaj...bocs en nem ezt akartam 😊. Nehogymar elnezest kerj... en nem leszidtalak 😊. Csak en ugy gondolom, ahogy azt leirtam... de lehet hogy tok hulye vagyok 😄.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Na én is kritizálok 1 et :o)
a texturánál a birodalmi kereszt is a szám tul jo állapotu a tank festéséhez képest, igen az élek sem az igaziak, viszont nem látok sok szegecselést, lemez illesztést, mondjuk ilyet nem, de pár tankot csináltam, azokon volt ilyesmi, lehet ezért tünik még kicsit sterilnek, ha hülyeséget mondtam akkor sorry :o)
youth
Persze értem én... Csak vannak olyan dolgok amit utólag már nem lehet javítani. Jönnek a képek, senki nem szól és a végén valaki benyögi, hogy izé ott miért olyan torz szegényke? Mondjuk az is más kérdés, hogy az alkotónak kell ezekre figyelni...
Valójában tököm tudja miért is írtam... lehet egyszerûen szar napom van

Elnézést

Sziasztok

Youth

gyraph
Semmikeppen nem akarok vitatkozni veled, de talan kicsit megis 😊. Szerintem pedig barmit kritizalni csak akkor lehet, ha kesz van.
Talan az meg rosszabb, ha 6-an beirnak egy abszolut WIP dologra, ami felig van kesz, hogy: -en itt kicsit amolyanra, meg ott ilyenre, amott pedig olyanra- mikor meg kesz sincs es esetleg a keszito pontosan tudja milyenre akarja/kell csinalni es nem veletlenul irja, hogy WIP 😊. Szerintem az ilyen topicokba akkor kell kritizalni, ha keri a keszito 😊, vagy ha valami iszonyat egbekialto dologra kell figyelmeztetni a tapasztalatlan "tanulot"...a profi olyat meg mar ugyse nagyon csinal. Persze aztan siman lehet, hogy csak tulmisztifikalom ezt az egeszet. 😄

youth
Akkor kell kritizálni amíg nincs kész, az a legszarabb, ha kész a cucc és jönnek "hát ezt nem így csináltam volna" írások. Meg kell mondani, ha valami nem jó, ebbõl lehet tanulni...
Ezért baszogatjuk egymást állandó jelleggel Mayerral, hogy "itt rossz, ott javítsd". Érted... Na mindegy.

Youth

oryon
Nagyon fain lesz!

Nem tudom volt e már...
A lövegtorony - hátul nézetnél - éleinél túl szabályos az az ívheggesztés.
Ezt leszámítva királyos lesz.

Oryon

Boba
Mayer, a cucc neve mutatja mit gondolok róla😉

Phoenix007
Hi Mayer!

Én nem kritizálom, majd ha kész lesz.

Phoenix007
Írjak én a "character setup & rigging" témakörrõl? <#idiota>

Mayer
Na szervusztok!

Phoenix, Lekonel: Nyugodtan írjatok kritikát azért raktam fel. Egyébként meg teljesen igaz hogy nagyon rosszak az élek. Túl vannak korrodálva. Nah lesz ez még javítva a késõbbiekben. Most pedig egy kis update. Phoenix kedvéért lénctalppal 😄.

king tiger1
king tiger2

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
na, még1 project😊)) te akartad bazeg😊 De nem csak nekem kéne ám tutort írni, hanem sokaknak másoknak is.

oryon
Jaja...írj tutort róla! 😄

Oryon

Peetmaya
mármint hogy hogyan kell súlyozni, karaktersetupolni meg ilyenek?

oryon
Errõl a súlyozásról írhatnál, hogy hogyan és miért?! 😊

Oryon

oryon
Jól van...nyertetek, lerenderelem újra 😛

Oryon

Peetmaya
megvan a hiba forrása, de hogy hogy lehet kiküszöbölni, gõzöm sincsen. Maya 6-ban úgy néz ki, hogy a toggle hold weights kapcsoló kicsit bugosan mûködik, ha valami holdolva van, onnantól kezdve csinálja ezt a hibát.

Peetmaya
a hibás vertexeket odahúzza az origóhoz, elég idegesítõ, és nem lehet vele mit csinálni, ha rossz a súlyozás...

Peetmaya
Oryon, míg alszol, renderelhet a géped 21 percet nem? De te tudod😊

Skacok, volna egy kérdésem. Súlyozom a karakterem vertexeit, és ha egy bizonyos értékkel megváltoztatom egy adott vertex súlyozását, akkor ezt a hibát csinálja, amit a képen látni. Nem tudom, hogy mi alapján választja ki épp ezeket a vertexeket, nem tudom milyen súlyozás alapján csinálja, de sehogysem sikerült rájönnöm, hogy mi a hiba. Találkozott már ezzel valaki?

oryon
De, de ezt a 1280*960-as is 7 perc...akkor ennek a 3x-osa is bõven sok 😄

De mondom, ez csak teszt...mert egy barátommal versenyben megcsináljuk a WaterFall-t 3D-ben...de azt viszont a legjobbra akarom 😛

Oryon

Aldaryn
Arra nem gondoltál, hogy kirendereld 3x ekkora méretben, és a közepét kivágjad PS-ben? 😛 Voilá. Kamera "közelebbhozva".

per aspera ad astra

Igazad van.
De én nem belekötésnek szántam 😛
Észrevétel,...majd 5 tankot raktam már össze makettben és abbol vontam le a következtetést

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

kis nézelödöke:
http://www.aviatorvfx.com/?cmd=frontendScreeningRoom
Phoenix007
Nekem meg úgy tûnik itt-ott, mintha ki lenne gittelve a hegesztés, meg a lángvágónak a nyoma, és éppen készülnének metál-cseresznyepirosra dukkózni... Némelyik részén viszont qrvajól néz ki, ahogy a vastag vasat lánghegesztõvel vágták ki, és recés (bordázott...) a széle. Én mindenesetre azt tanácsolnám (Lekonelnek!) hogy ne nagyon kössünk bele, azért WIP ugyebár, ahogy Mayert ismerem a végén majd úgyis a leesett állunkat fogjuk keresgélni a földön.

Keep up the good work, Mayer!

ayer sztem az illesztéseknél nincs olyan drasztikus korrozálás...inkább a heggesztésnek kéne látszanija

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Phoenix007
Ööö ... hol van neki a lánctalpa? A múltkor még megvolt!

Phoenix007
Bakker, elkezdtem letölteni a World of Warcraftot a Blizzardtól, de a rohadt instalelrük úgy lefogja a netet - annak ellenére hogy csak 8k-val jön 128 helyett - hogy már négyszer nyomtam frissítést a tankos képre, de még mindig csak a fele jött le... De amit látok, az nagyon meggyõzõ!

oryon
Mert ebben az a szép, hogy no kompozit és egyéb utómunka.
Csak 1db renderelt kép és kész!

De a kamerát rögzíteni kellett, ha elmozdítom, akkor már nem jön ki 😞((

És nem 1-2 napi, csak 1/2=0.5 napi munka 😄
Lassan dolgozok 😄DD

"Mert szerintem 2 renderelt kép és photoshop maszkolással 1 óra alatt kész a kép! És így a legegyszerûbb" nem biztos ill. nem hiszem, hogy pontos lenne az a kompozit, itt pedig minden pixel számít, különben szétesik 😞((

Sajna nem toldozom tovább, mert ez amúgyse túl nagy meló...majd a WaterFall-t. Azt megéri, ezt nem.

Köszönöm neked is!

Valamint nagy-nagy gratu a tankhoz. Nagyon király lesz!

Oryon

Mayer
1-2 napi munka???? Milyen technikával dolgoztál? Mert szerintem 2 renderelt kép és photoshop maszkolással 1 óra alatt kész a kép! És így a legegyszerûbb.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Üdv!

Van egy kis frissítés tankügyben. Jelenleg itt tart a mapelés. A shader még csak annyi hogy color meg bump map.
tigris

oryon: Engem kifejezetten zavarnak a vetett árnyékok. Térben ugyanis ezek pozícionálják az egyes elemek pontjait, tehát mégha akarnám se tudnám a kocka hozzám legközelebbi sarkát a legtávolabbinak nézni, pedig gondolom ez lene a cél. Ne legyenek vetett árnyékok ne legyen ground, legyen közelebb a tárgy és legyen egyszínû a háttér. Akkor kijön majd minden amit mutatni akartál. Egyébként jó ötlet és jól megh is csináltad csak ezek miatt a "hibák" miatt nem jön rendesen ki amink ki kéne jönnie a képbõl.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Azért készült egy háttérváltozat...abban már elég nagy a kocka 😄

De értettem ott is + itt is mit mondasz de már nem akarok tovább szenvedni vele...értsd meg, az +1/2 napi munkám lenne ha megmozgatom a kamerát 😞((
Majd a WaterFall-nál jobban ügyelek.

Köszönöm, mégegyszer!

Oryon

deko
oké, magánban már megírtam (bár ott sem értetted), most megteszem itt is. engem kicsit zavar a nagy (fölösleges) homogén háttér. jelentéktelennek tûnik így a "kocka", mert elveszik maga a mondani való, amit viszont remekül megcsináltál. Remélem lesz aki segít elmagyarázni neked, amit próbáltam kifejteni, miért kellene közelebb hozni a kamerához... vagy épp nekem megmondani, hogy tévedek. ez is a pakliban van. A gondolat és a megvalósítás viszont óriási, csak 'élõvé' kellene tenned a képet.

deko --- az élet értelme: 42 ---

Hali.

Rivatunerrel sikerült BIOS frissítés nélkül patchelni az ATI hivatalos FireGL T2-128 drivereit (ver.8.062), pontosabban csak az ati2mtag.sys-t kellett, mert az ID- és még mittudomén milyen védelem (3dsmax, asszem) a legújabb driverekbe állítólag már nincs beépítve, így azokat nem kell😊)
A módosított drivert aztán parancssorból (makecab ati2mtag.sys) becsomagoltam sy_ kiterjesztésû fájlba. A telepítést azonban csak az eszközkezelõbõl tudtam megoldani, mert a setup.exe indításakor nem talált kompatibilis hardvert firegl-hez (gondolom, mert a bios nem lett frissítve). Most elsõre úgy tûnik, minden ok, a maya nem fagy le indításkor. Gyorsan csináltam két kb. 400000 vertexbõl álló poligont, ezekkel wireframe üzemmódban kb 10 fps a képfrissítés, shaded üzemmódban csak néhány. Szóval nem tudom, most akkor siker, vagy sem. Van valakinek ötlete?

A FreeFireGL drivernek a sima 9600osokkal pedig jobban kellene mûködnie mint az XT, meg pro változatokkal. Az én XTmen sem segített :-/

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"