Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1,velocity channel mint ahogy a neve is mondja a sebesseget jeloli hamis szinekkel.
ezt combustion vagy akarmi ertelmezni tudja es ez alapjan blurolja a kepet/layert

3,matte object erre keress ra maya helpben

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Thx.
Sajna nem tudom mi az a "velocity channel" és nem tudom hogyan számoltathatnám ki. Esetleg egy kis infót ha tudnál adni, azt megköszönném.

Egyenlõre a Maya Hardware render-t használom a kerékre és a vízesésre, és ennek a Motion Blur-ját...messzirõl úgysem látszik a gyenge minõség, de legalább gyors 😄DD

Csak kompozitálni kéne, ezért:
Hogyan rendereljek külön egy tárgyat, amely takar egy másikat és takarásban van másik által is, úgy, hogy PS-ben egyszerûen be tudjam kompozitálni?

Oryon

compositban is meg tudnad oldani sztem ha tudsz nyomatni velocity channelt akkor x compositer program kiszamolja a blurt.
ilyet meg nem csinaltam, de sztem mennie kell.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Valaki tudna adni egy használható MR Motion Blur tutor linket?

Körbenéztem, de semmi 😞
/még a nagyágyú google-t is bevetettem...de csak amin már 3x átmentem, azokat adta ki újra 😞/

Valamint, ha a blur-os megoldás túl lassú lenne hogyan oldhatnám meg PS-el?
Tehát, hogyan rendereljek külön egy tárgyat, amely takar egy másikat és takarásban van másik által is?

Sorry, ha láma téma/kérdés, de most semmi jó ötletem sincs 😞

Oryon

oryon
Köszi.

Oryon

maya 6.5
mr 3.4

oryon
Látod Penatesz...a beteg ori-zásod ide vezetett 😄DD
A nevem: Hall 9000 system 😛

Majd...még nem publikus a verzió 😞
Hát...inkább keress meg és adok egy egyszerû, de nagyszerû tutort (amit Szala is adott), mert nincs kedvem még egy tutort írni mostanság 😄DD

Oryon

Ory mikro láthatunk képet?😊
Meg azt is ird le hogyan csináltad particle val😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

oryon
THX! Az jó lenne nekem most.

Glue3d-t ne...ez is lassú és most örülök, hogy megoldottam a kerék dinamikával...szal marad ez. A Glue3D nagyon kikezdi a gépem teljesítményét 😞((

Valaki tudna mondani valamit az új MR-rõl?
Milyen maya alatt, hányas verzió, stb.?

Oryon

az uj mr tudja, olvastam hogy beletettek a mayasba is, elegge gyors per object szinten lehet allitani.
Egyebkent azt is meg lehet probalni hogy gluevan csinalod es valami trukkos kis materialt teszel ra ami feledteti a "darabos" jelleget.

oryon
Gondoltam rá, de nem bírnám kiszámoltatni a szimulációt és a rendert 😞

Nenadesz: köszi.

Végülis Szala segített tegnap, most Particle-val oldom meg és a víz esését használom fel, hogy megtekerjen egy vizikereket...közben fröcsköl, szal amit tudtam (igaz nem sok tudás 😛 ) kihoztam a részecskerendszerbõl 😄

DE a Motion Blurros megoldást lehet felejtem.
Mert csak a kereket tudom elmosatni vele...lehet azt megjátszom.
Mivel a Particle-t csak hardveresbe számolja..ott meg nincs MR Motion Blur...azt mindenképpen PS-ben kell.

Köszi az ötleteket!

Oryon

partcile rendszerrel es jo motion blurral nagyon szepeket lehet csinalni.

Peetmaya
Jó a banner, meg az ötlet is😊
Oryon, realflow vagy glu3d-t próbáltad már a vízeséshez? Gondolom egy pár napig szimulálná, de szép lenne, az tuti😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Ááá: Gnomon DVDk egyre jobb cuccokat ad ki a Gnomon...

Youth

oryon
<#eljen><#worship>

Oryon

youth
Sõt!!! Mostmár rá is lehet kattintani és egybõl a maya3d.hu jön be...

Youth

Aldaryn
Szerintem bõven belefér. Elvégtére a maya3d.hu nem fórum. Sõt, mondhatni, ez itten a maya3d.hu fóruma! 😄

per aspera ad astra

youth
És egy kis ingyenreklám a maya3d.hu-nak 😊

Youth

Aldaryn
hehe. 😊

per aspera ad astra

youth
Nevetni fogsz, de megfordult a fejemben, hogy belecsempészem poénból 😊
Ja és csak neked mondom, hogy kb 5 percig a Maxos bannerod volt kinnt, mivel nem tudtam hogy kell képet berakni aztán, megnéztem a forrást 😊 De pssz!!

Youth

Aldaryn
Btw, jó lett a banner. 😊 Én komolyan mondom, egy grafikai fórumban minimum, hogy legyen valami szép. Egy kis Dvision logo-t a szélére? 😊
Na, jó Mestert nem illik szekálni.

Tényleg jó, hogy kiraktad!

per aspera ad astra

youth
Ne nyújtogasd a nyelved! A helyemben Te ugyanezt csináltad volna... Igen Igen elcsórtam galád módon az ötleted... De tudod mit? Ha újra kéne, megtenném megint 😊)))

Youth

Aldaryn
😛

per aspera ad astra

deko
<#eljen><#vigyor2><#eljen>

deko --- az élet értelme: 42 ---

oryon
Ha valaki tudna segíteni a vízesést illetõen, ne fogja vissza magát 😄DD

Oryon

oryon
Jól tetted! 😄DD

Oryon

youth
Nemrég kaptam egy karbantartás gombot, amivel meg tudom változtatni házigazdaként a téma rövid illetve hosszú címét.
Nos, hosszú cím helyett bátorkodtam berakni ezt a kis képet...

Youth

Ryleh
Hali....akit esetleg érdekel és Bp ill. Érd környéki az szojjon....Dijmentesen átadom,ha kell..😊)
"""" Maya 6 Beginner’s Guide Bundle

The Maya Beginner’s Guide Bundle will introduce you to the various
components and functions of Maya and will allow you to get comfortable
working in the Maya user interface. This DVD bundle provides you with 5
unique products and a copy of the Maya Personal Learning Edition 6
software to help you to start discovering the possibilities Maya can open
to you including Maya Beginner’s Guide: Introduction; Maya Beginner’s Guide
| Animation and Modeling; Maya Beginner’s Guide | Rendering and Dynamics.

Discover 3D -- Geared for the 3D novice, The Learning Maya 6 | Beginner's
Guide Introduction DVD addresses your questions in language you can
understand including English,French,German,Japanese and Korean Languages.
(DVDR only, Rip=English)
(Disk 1)

Understand the fundamentals of Maya Modeling -- Discover how to use Maya’s
most popular surfacing tools: primitives, polygons, subdivision surfaces
and more.
(Disk 2)

Understand the fundamentals of Maya Animation -- Discover how to use Maya’s
most popular animation tools: path animation, key-framing, blend-shapes,
hierarchical animation and more
(Disk 2)

Understand the fundamentals of Maya Rendering -- Discover how to use Maya’s
most common rendering tools: shading, texturing, lights, cameras and more
(Disk 3)

Understand the fundamentals of Maya Dynamics -- Discover how to use Maya’s
most popular dynamics tools: particle effects, rigid body and soft body
dynamics and more (Disk 3)

Bonus CD -- Includes Maya Personal Learning Edition 6 software.
(not included in this release since its anyways a free download)

Key Features

- Clear, easy to understand demonstrations
- Step by step tutorials right in the Maya UI
- Scene files

ISBN:1-894893-83-2

Runtime: 60min, Disk 1
Runtime:180min, Disk 2
Runtime:180min, Disk 3

http://www.alias.com/eng/education/learning_tools/maya_beginner/
lm_beginner_guide_bundle.shtml

oryon
Valaki tudna segíteni, hogy egy "egyszerû" vízesést hogyan oldjak meg szépen?

Modellezés v. Dinamika / és hogyan?
(csak egy képhez kell)

Oryon

ez az egyik fele, a másik, hogy mikor ez a tutor készült , asszem 3 as maya volt a divat nem?
deko
sas, igazából arra gondoltam, hogy olyan tutor keresek, amit valaki már végigcsinált és ûber jó. köszi a linket megnézem, ha úgy itéled meg hogy használható.
a googlét (és más keresõt) hanyagolom KELL így mobiltelefonról továbbra is. így nem véletlenül tõletek kérek segítséget. sajnos nem én voltam aki megnyerte a lottó 5-öst.

dw69
google elso talalata, dekokam😛

http://www.highend3d.com/maya/tutorials/bakeshadows/

www.dw69.tk

deko
olyan tutort keresek, ami végigvezet a textúrába való árnyék beégetésen. (bake)
van valakinek ilyen linkje? köszi elõre is.

fle go
Valaki arulja man el hogy mire gondoltok mikor azt irjatok valamire hogy 2k-val<#idiota><#idiota>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Magoo
van konkrétabb cím? 😄

3DWRZ

Peetmaya
honnan lehet hozzájutni a 6.5-höz?

Boba
Én úgy vettem észre, "nyomás alatt" dolgozom legjobban. 😊

Persze mindenki máshogy viszonyul a dologhoz. Aki modellerként kap munkát, máshoz nem fog érteni meglehet, de modellezést kenni fogja nagyon. (Bár magyarországon eléggé mindenesnek kell inkább lenni ahogy észrevettem.)

sztem sem, nagyon sok ember nem csinal mast csak ismetel es nem "mer"
kirpobalni dolgokat "eles" kornyezetben. Sztem ezekbol lehet a legnagyobbakat profitalni.

Mas, nezte valaki a maya 6.5 mental ray rendereret?

Peetmaya
igen, ha dolgozik az ember, akkor már nem fejlõdik, hanem a jelenlegi tudását rendszerezi, és praktikus munkamenetet alakít ki, de a tudása nem lesz nagyobb, csak a tapasztalata... Ahhoz, hogy fejlõdj, otthon kell képeket csinálnod, vagy animfilmeken kell dolgozni, mint pl gyûrûk ura animok. Azzal fejlõdhetsz, de egy idõ után ott is elérsz majd egy szintet, aminél tovább nem fogsz fejlõdni.

Ez teljesen igaz egy ideg, én is elkezdtem melozni , mondjuk szerencse, de annyi melom van, hogy egszerüen nem tudok tovább fejlödni a maya val, leragadtam a low poli szintél, és azon kivül, hogy kicsit belemélyedtem a pfx be és a dinamikába, egyszerüen nem tudom tovább fejleszteni magam, mert nincs rá idöm , pedig lenne benne még 1-2 dolog asszem ami meg kéne tanulni ( világitás, anim, render stb-stb..)
mookid
meg a bölcsészére :|

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Boba
A folyamatos fejlõdés elkerülhetetlen. Ha csak dolgozol, már attól fejlõdsz szerintem. Ha újat nem is tanulsz, gyorsabban leszel képes megoldani bizonyos feladatokat.

Amúgy mi van a pap sírjára írva? "Tanulmányait befejezte." <#idiota>

Peetmaya
Nenad ez meg a jó szakember titka, aki folsamatosan és gyorsan, ráadásul saját magától fejlõdik😊

hehe en is ezt akartam mondani 😊
bar ha magadnak meg akarsz felelni az mindig azt jelenti hogy folyamatosan, egy eleten at fejlodni kell.

Peetmaya
Boba édesapád egy okos ember!

Boba
Édesapám szokta nekem mindíg mondani: "Nem a legjobb kell legyél, csak annyira legyél jó, hogy magadnak megfelelj és megtudj élni abból amit szeretsz csinálni..."

No ez persze nem azt jelenti, hogy nemszeretnék úgy modellezni mint Stahlberg 😉

gyraph
Igen...CgTalkon nezegettem regen. O sem gyengen nyomja.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Boba
Nekem Mr. Stahlberg stílusa jön be legjobban.

gyraph
Na ilyenkor erzem ugy, hogy lennek en is szivesen rajzfilmhos...nameg mikor Liam Kemp lanyait nezegetem. 😄

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.