Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hat igen...regi szep idok. Ma mar a szimulatorokon kivul semmi szorakoztatot nem talalok a jatekokban...1-2kivetel evente. Elite sorozattal en is sokat nyomtam. Nekem nagy kedvencem volt az Another World es a Flashback.
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Nem olyan nagyon fontos, mert most megyek síelni, de dobjatok egy privi üzenetet, ha van és valahogy (akár Pesten élõben) tudtok nekem
adni.
Kösz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Penatesz lelkesedésének csökkenését szomorúan veszem tudomásul, de ha valaki valamit nem akar, akkor felesleges erõltetni. Szegény nem is tudja mit dob el az életétõl ily hirtelen😞 szip szip...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Veled mi a helyzet? A MAX-os topicot is szoktam olvasni es ugy erzem neked is oriasi tapasztalatod van.
Te vegulis ugye mar 3D-bol is elsz, tehat valamilyen szinten revbe ertel, meg ha vannak is felterkepezetlen teruletek. Miota dolgozol XYZ-ben 😊? Szoval kb. mennyi ido utan volt benned annyi egeszsseges onkritika, hogy azt mond: mostmar megprobalhatom?
igen nagyban függ attol mire akarod használni a kártyát, cg re teljesen jok az nvidia gpu-t használo kártyák, ha nem csak játékra akarod használni , akkor érdemesebb komolyabbat venni :
http://depo.hu/?page_number=6&id=16351&lid=1&csid=8
pl ilyet, ezek 3d s munkára valo kártyák, jo több, mint amit rászántál, de lényegesen többet is tud, de én is csatlakozom Aldaryn hoz, egy jo 256 megás 6600 is teljesen jo .Nekem is ilyenre fáj a fogam 😮)
Penatesz
100E HUF már elég komoly összeg videókártyára. Én mindig is feleslegesnek tartottam, hogy az ember ennyi pénzt kidobjon egy aktuálisan csúcskategóriás kártyáért, aminek az ára fél éven belül akár a felére is esik majd.
Ha szeretnéd, hogy azon a gépen játszani is tudjál, akkor ne ruházz be kifejezetten grafikára kihegyezett kártyára. Ha viszont csak grafikával, méghozza nagyon komoly jelenetekkel akarsz foglalkozni, akkor mindenképp megéri valami céleszközt venned. Ezek a kártyák leginkább abban domborítanak, hogy nagyon nagy mennyiségû polygont, és fõleg, nagy wire halmazokat tudnak gyorsan megjeleníteni. Így a VP megjelenítés gyors, és zökkenõmentes lesz. Teszem hozzá, ez tényleg csak nagy volumenû unkálatokhoz kell. Én pl. egy GeforceII-vel tök jól elvagyok itthon.
A játékkártyák közül én 9600-os radeont, vagy 6600-as Geforce-ot javasolnék. Ezek elég jól megbirkóznak nagy jelenetekkel is, kisebbeknél (5-6 milla polygon VP-ben) pedig semmi probléma. Egyedül a wire megjelenítés az, ami lassabb a kelleténél. A fennmaradó összeget meg költsed inkább sok brand memóriára. Annak sokkal több hasznát veszed majd. 😉
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Videókártya vásárlás elött vagyok és a tanácsotokat szeretném kérni! Tudnátok segíteni abban, hogy milyet érdemes venni? Úgy láttam eddig, a nem profi Nvidiák nem igazán zökkenômentesen mûxenek Maya alatt. 100 körül szánnék rá és ATI-ban gondolkodom eddig. Abban kellene segíteni, hogy egy combosabb játék-multimédia kártyánál mennyivel kap az ember többet egy -árban hasonló, de az alsóbb kategóriába tartozó- profi 3d-s kártyától.Láttam az elôzô oldalakon a Radeonról szóló cikket, de én nem mernék vállalkozni ilyen hempeszkálásra(hallottam már sikertelen flashelésekrôl). Help,plííz!
Én 2000 végén tudtam meg, hogy "létezik" 3D.
Elmentem egy rendezvényre, ahol a maya volt a fõ attrakció, akkor úgy gondoltam, mi ez nekem, hiszen mindíg is autodidakta módon magamba szívtam bármit ami a PC-hez köt. aztán:
maya3.0 megszerez, feltelepít (nehezen), deko meg marha hülyén néz ki a fejébõl: mi ez? 1 hétig tököl vele otthon. aztán rájön, hogy ez neki így nem fog menni. beiratkozik egy kezdõ tanfolyamra... elvégezi... deko még hülyébbnek érzi magát... tanult valamit, de még mindíg kevés ahoz, hogy elhigyje csak ennyit tudna kihozni belõle. Deko beiratkozik egy haladó tanfolyamra... elvégzi...a végén sokkal tudatlanabb, mert már tudja, miket nem tudott meg...
deko küzd a mayával a mai napig is! De szereti!
Nos. én úgy gondolom, ez a program olyan lehetõségeket tartogat, amiket képtelenség mind megtanulni, és a gyakorlatban felhasználni.
Ez az igazi szerelem számomra, hiszen szinte minden nap újabb arcát látom meg. Arra késztet, hogy tanuljak. tovább.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Én kb 3 éve kezdtem 3d-vel foglalkozni, és nálam is szerelem elsõ látásra volt. Az elején marha gyorsan tanultam, modellezni megtanultam 2-3 hónap alatt, de a modellezés is olyan, hogy az évek és a rutin nagyon számít. Jobb modelleket gyártok, mint két hónapja, akkor jobbakat gyártottam mint azelõtt fél éve stb. Folyamatos a fejlõdés, csak sosem lesz csúcsa. Én igazából ebbõl akarok megélni, és úgy néz ki, hogy elindultam a rögös úton, de persze nagyon nehéz suli mellett csinálni, és sosem marad idõm az alkotásra, ahogy azt Aldaryn mondta, mert az okozza nekem is a legnagyobb örömet ebben az egész 3d-ben.
Szerintem az, hogy mit mennyi idõ alatt tanultál meg, lényegtelen, megtanulni használni a legegyszerûbb. Begyakorolni, és rutint szerezni az már egy keményebb dió, de hogy ne csak használni tudd az ecsetet, hanem fess is vele, az határozza meg ezt az egészet. Igazából ha elfogadsz tõlem egy tanácsot, és te ezzel akarsz majdan pénzt keresni, akkor iratkozz be egy rajztanárhoz, és az alap dolgokat tanuld meg, mert anélkül a késõbbiekben el fogsz veszni. Én most ezen a ponton vagyok, hogy szükségem lenne az elméletére néhány alapvetõ dolognak, de nincs meg a rajzos elõképzettségem, így nehezen megy.
Amúgy tanulás szempontjából ez a 3 év kb arra volt jó, hogy megtanultam viszonylag biztosan, pontosan, és gyorsan modellezni, ismerkedtem a textúrázással, shadereléssel, fények beállításával, most a renderrel küszködök keményen. És persze a kedvenc témaköröm az animáció, picit belemásztam a driven key-ekbe, expression-ökbe, character setup, IK handle-k használata, FK kinematika, skinelés, és a ruhaszimuláció, de ezzel is szinte csak érintõlegesen.
Amit nagyon szeretnék megtanulni az a particle system oly fokú megismerése, hogy egy élethû tüzet létre tudjak vele hozni, valamint a haj illetve szõrgenerálás, és animáció.
De mondom ez a 4 év nem sok 3D-vel telt...csak az utcsó 1.5 évben.
Oryon
Én is sokat kaptam belõle, de sosem volt elég 😄DD
Oryon
Youth
Igazából a maya alatt váltam "3d függõvé" de siralmasnak tartom a teljesítményem.
Modellezéssel (poly) nincs igazán gondom...csak az, hogy "lassan de biztosan"...mostmár a textúrázás+ UV és Shadelés van terítéken...kicsi ismeret a renderelésnél.
Most volt egy fél éves leállásom is, de lassan vissza...bár lehet újítok illetve "vissza a gyökerekhez"-t játszok meg...még gondolkodom rajta.
Egyenlõre még mindig csak képekre "gyúrok"...animáció még messze van tõlem 😞((
Oryon
Azt hiszem, leginkább lelkes mûkedvelõ vagyok. 😊 Modellezgetek, textúrázgatok, shaderelgetek. De semmi komoly. Minden esetre csodálattal tölt el már csak a puszta gondolat is, hogy alkothatok.
per aspera ad astra
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Én kicsivel több mint 3 éve foglalkozom a témával... Jóformán arra ment el ez az idõ (suli mellett), hogy modellezni tanulgassak, meg ezt-azt tanulgattam az elméletrõl... De ha megkérdezed, hogy mûködik a Final Gather algoritmus azt mondanám fingom sincs. Mindig kérdezõsködtem, kérdezõsködök a nagyoktól, hogy hogy zajlik a munka a stúdiókban, pipeline, stb...
Szóval ez a 3 év számomra azzal telt, hogy betekinthettem a 3d-be, mi is ez, mit lehet ezzel elérni, stb...
És minnél többet tanul az ember annál jobban érzi milyen keveset is tud.
Szerintem senki nem tudja 100%ig kihasználni a programokat, meg nem is kell, ez egy eszköz, azért van sok tool, hogy minnél több dolgot meg lehessen vele megvalósítani...
Én nem tartom magam sokra, szerintem rengeteget kell még tanulnom, majd az egyetemi évek alatt remélem feljövök egy olyan szintre, hoyg egy komolyabb stúdió szolgálatába álhassak, ha meg nem akkor remélhetõleg lesz egy építészeti diplomám és házakat fogok tervezni. Naná, hogy 3d-ben 😉
Pl dokumentumfilmet lehetne csinálni Ward egy hetérõl, szerintem nagyon sokat lehetne tanulni. 😊
Youth
Tulajdonkeppen az a kerdes merult fel bennem, hogy kb. hany evig kell tanulni ezt mire az ember mar meg tud oldani nagyjabol mindent. Persze tudom, hogy ez attol fugg ki mennyit tud foglalkozni vele naponta es ezen kivul is egyen fuggo altalaban, de megis. Sok alkotorol olvastam cikkeket is, akiknek csodalom a munkait es nemelyikbol kiderult uszkve a tanulas idoszaka is...3-4 ev.
Erdekelne ki miota foglalkozik 3D-vel es hogy kb. hogy erzi hol tart ezzel az egesszel...mennyit kell meg tanulnia. En kb. ott tartok, hogy szinte barmit le tudok modelezni (neha jobban/neha gyengebben), texturazassal sincs tul sok gondom, de pl. reszecskerendszerrol, animaciorol nem sok fogalmam van. Szoval meg 1.5 ev biztos kell mire meg leszek valamilyen szinten elegedve. Es ti?
Másik része pedig szoftveresen számolható.
Szal vagy kompozit vagy olyan részecsketípust választasz, amit kezel a szoftveres.
Szerintem.
A hardveres + kompozit kombináció nagyon gyors és viszonylag szép, tehát érdemes elgondolkodni rajta.
Oryon
Megtudná valaki mondani gyorsan hogy hogyan tudok renderelni particlet maya softwareel, úgy hogy nincs instancer object csak az animált particle? Ugyanis nekem nem rendereli le alapból és sehogyse találok már olyan beállítást ami a particlesre vonatkozna.
köszi elõre
www.gaborhertelendy.com
EGyebkent erdekes hogy elmeletileg egy nagyon memoria takarekos cucc, azonban a mai raytracerek nagyobb sceneken messze tulszarnyaljak, mind sebessegben, mind memoria felhasznalasban (kevesebbet kajaznak)
Amúgy király, hogy végre a depth-map shadows is számol átlátszósággal, király... mostmár emiatt sem kell raytrace árnyékokat használjak.
MR-ben nem vector file típus az mblurnek a kimeneti file-ja?
Amúgy az MR mblurje abszolút nem gyors, Maya soft is gyorsabb.
Szép eredményt ad, de marha lassú...
Akkor ez sem tud, így kompozit lesz, mert az húzós lenne, ha polygonba tenném a particlet...ha lehet egyáltalán.
Szala: persze, de akkor sem...pedig régen mindig rábírtam.
Amúgy nem tetszik a maya 6.5 elsõ látásra 😞
Oryon
csak azt hogy ha van ilyen channeled illetve tudsz csinalni, illetve maya automatikusan csinal (max automatice keszit ilyet) ha Mblur van akkor azt elmentve tudsz kompozittal mblurozni.
nemtom100% ra , de baromira csodalkoznek ha nem tudna, alap dolog.
ha mr tudja renderelni a particlet akkor meg ott van o kis gyors |Mblurja,
ha nem tudja akkor probalj odakotni valamit hogy mesh legyen belole a vegen.. legyen minel egyszerubb a particle, mert lezabalja a gepet.
Mutatok egy peldat, sajat darab.
ez max image motion blurjaval keszult, es sztem eleg jo minosegu es szinte semeddig nem tart, kb 5sec...
http://www.birsalma.hu/images/r1.jpg
Vagy félreértettem valamit?
Oryon
A szolgáltatás fut, minden elindítva.
De F1-re, vagy külön elíndítva nem jelenik meg, csak egy hibaüzenet 😞
Oryon
Oryon