Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mayer
Nenadesz, 1 perc 😊.

www.gaborhertelendy.com

1 perc vagy 1 ora?
amugy fasza

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

oryon
Jelenleg itt tartok a WaterFall-al (textúrák eltüntetve a gyorsabb tesztrenderhez):

Elnézést az AA hibákért, a végleges 1K-ban nem lesz csak egyenlõre erre volt kapacitásom.

Oryon

Mayer
Optimalizálva: render time : 1:43.77

post effect DoF. itt

www.gaborhertelendy.com

oryon
A dof megoldásod érdekelne.

A képed meg szép lett.

Szerintem lehetne egy kicsit élesebb a Caustics-od élei.

Oryon

oryon
Ha kész lesz egy része megmutatom, hogy nálam e scene-nél mennyit segít az FG.

Oryon

Mayer
Peet: Tutort nem szándékoztam írni de nem bonyolult az elkészítés. Nincs GI, csak egy egyszrû ray tracelt árnyékkal rendelkezõ fény (point light) lehetne area is de tökmind1. Ez caustics fotonokat generál és azokat gyûjti össze az össeg jelenetben szereplõ object. Semmi extra ez az egy fény világít. Itt csak a fotonok számával méretével kell játszani. A dofot pedig egy distance toolhoz csatoltam így ahogy változtatoma distance tool hosszát úgy változik a hozzá csatolt focal distancea a DoF-nak (errõl írok bõvebben is ha van rá igény). Így nagyon interaktív és könnyen kezelhetõ a DoF. Tehát nincs itt semmi GI vagy FG.

Nenadesz: Hát én nem tudom hogy müxik ez Mentalnál de én 10 000 fotont lõttem rá 😊. De mondjuk látszik is hogy elég mosott lett a nagy fotonok miatt.

Youth: A DoF miatt kell a 3-mas max AA de egyébként nincs nagy külömbség a -1;3 és a 0;2 közt. 0; 2 -vel kicsit csúnyább a dof.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Oryon nekem FG-vel sem sikerült még bevilágítanom...
ha zárt térben vagyok, és nincs háttérszín, akkor FG-vel olyan, mint nélküle, akármiylen erõs lámpát teszek be, sõt még a világító tárgyak sem világítanak FG-vel különbül, mint nélküle... szal nekem ez a mental rayes fényszimuláció még nem nagyon jött össze

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Király! Tényleg jó! DoF is szép...

AA miért -1;3 ? 0;2-vel milyen lesz? Nem nyomnál egy ilyet is?

Youth

oryon
Nálam jó (GeForce 4 Ti 4200)...csak 2K-t nem enged, hogy rendereljek 😞

Oryon

oryon
Én most egy jelenetet világítok be és az FG + 5-10 lámpion megfelelõen gyors és szép eredményt ad...persze le kell mondanom a 2k-ról...meg kell elégednem az 1k-val 😞((
Persze 2-3 lámpa is elég FG-vel a szép eredményhez...csak most egy speciális esettel állok szemben 😄

A legmegfelelõbb az FG + Gi számolás = szép eredmény/viszonylag "gyorsan" csak sok idõ mindkettõt szépen/pontosan beállítgatni 😄DD

Oryon

nem egeszen tudom mentalnal hogyan meggy ez a resz, de sztem pontositja a photonmapot folyamatosan,ami valoban nem szamit ha jo nagy filter meret van es elomossa a reszleteket.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

dw69
nektek jo maya 6.5-ben a hardwer render? nekem azt irja hogy a videokartyam nem tamogatja...ati 9200

www.dw69.tk

Peetmaya
nekem az a tapasztalatom, hogy egy bizonyos photon szá felett már lényegtelen a mennyiség, nem lesz tõle szebb a kép... sose sikerült normális GI-t kihoznom egy képbõl sem, valahogy a sok lámpás megoldás mindig szebb eredménnyel járt eddig. Ezért szeretnék egy tutort látni, amiben az esetleges hibáim ki vannak küszöbölve😊

A kep szep. Van egy arany jellege is.
ez a 10 000 photon nekem kevesnek tunik. vagyis asszem mentalnal addig lozod amig ennyit ossze nem gyujt. Ugy ok. 😊

Peetmaya
Mayer, errõl nem akarsz egy tutort csinálni, hogy készült ez a kép?

Mayer
Na sikerült megcsinálni mayát. Köszi a segítséget, valóban új driver kellett a videókártyámhoz.

Most álltam neki megtanulni Mental rayt és még nagyon kezdõ periódusban vagyok de íme egy kép. Próbûltam egy nagyon erõs reflective causticsot összehozni és így sikerült.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Ryleh nekem már volt olyan is, hogy a service pack installnál kiírta a win, hogy az adataimat elküldte a Microsofthoz, és hogy bizalmasan kezeli õket. Azóta nem volt belõle bajom, remélem nem is lesz. Szerintem az egyéni felhasználóknál ezt a dolgot nem veszik annyira komolyan, mint az iparinál. Ott jobban tudják ellenõrizni.

Ryleh
Hali....
Tûzfalam van fenn...sajnos kell😞(
A maya 5 install ok volt/de amint inditok a tûzfal bejelzi,hogy a maya.exe kommunikálni akar az internettel...
Lehet -é ebböl vmi gondom..../gondolom értitek miért aggodok./
Ha elutasitom a választ,akkor simán kivágodik a progi.
Ha letiltom a netet,akkor pedig a licence ablak ugrik fel...
thx.....

mookid
Sziasztok,
nekem meg az a bajom, hogy pl. forgatásnál a 6.5 nem mutatja, hogy éppen milyen szögnél járok. az eddigiek alul mutatták. így hajnalban nem tudom értelmesebben elmagyarázni 😊

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Peetmaya
nekem volt már iylen problémám, de akkor sem tudtam megoldani, ez az 5.01-el volt, akkor úgy oldottam meg, hogy visszatettem az 5.0-t

Szia Mayer! Nekem akkor produkált pont ilyet amikor az 4.5 feletti verziókat futtattam az ôsrégi WOODOO 4 4500-as VGA-val. Azóta beújítottam egy ATI-val. Nem gondolnám hogy régi a vga kártyád, de érdemes más konfiggal is kipróbálni.

oryon
Ilyennel még nem találkoztam...
Így olyan mint egy Pivot állítás...csak akkor nem jelenne meg a nyíl sehol.

Resetelt Preferences beállításokkal is ilyen?

Oryon

Mayer
Helósztok!

Van egy kis problémám. Maya 6.5-öt feltettem és a képen látható hogy milyenek a manipulátorok. A mozgatás forgatás és átméretezés manipulátoraim nem mûködnek minden ablakban. Álltalában csak a top viewportban mûködnek. Valaki nem tudja miért lehet ez?

maya 6.5

www.gaborhertelendy.com

Off😄eko és más stopposok az amazon.com-on Galaxys utikalaúz trailer, igéretes.
Sziasztok! 6-os alá nem sikerült beizzítanom a Shave and a Haircut-ot.Mindkettôt még a villámról szedtem le anno.A Shave.. nem is kér semmilyen serialt vagy mit, pedig van ugye a pluginhez egy generáló.Az install teljesen felmegy. Lehet hogy 5-höz való az a Shave and...? Tipp? Egy ideje nem érem el a villámot. Létezik még?

Magnificat
Nem tudom.. Mihelyst lelövöm a netet, nem megy az MR. De ha van, és engedem a kijutást, akkor megy... De nem akarom engedni.. Meg amúgyis, nemsokára nem lesz netem... szóval akkor mi lesz... Azért ha valaki tudna valami segítséget, annak köszönöm, de Oryonnak így is köszi...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
Milyen másik file-t? Mi a neve? Honnan beszerezhetõ? DC-m nincs 😞

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

oryon
Akkor pasz 😞

Nem találkoztam ezzel a hibával...csak gondoltam feltetted a másik fájlt is.

Talán lehet, hogy javítana ha feltennéd...hátha 😊

Oryon

Magnificat
Ja és nem oldott meg semmit 😞

Magnificat
Nekem egy file-ból áll : myr_maya65_win.exe
ezt teszem fel, és nem kérdez rá semmi ilyenre... Custom install esetén is csak a szokásos: Licence, Documentation, fur, cloth, live... stb

oryon
A 6.5-ös telepítõ két telepítõbõl áll...ált.-ban.

Az MR_Satellite-t ne ragd fel, csak a 6.5-öt. Hátha megoldja.

Oryon

youth
Lehet az lesz.

Youth

Sound
ha már felsoroltál 3 progit, akkor miért nem tudod megcsinálni végül a 4ik progiba? Ami még tudja is😊

ffs 😄

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Magnificat
Lenne egy kérdésem...
Maya 6.5-ben hogy lehet lelõni a Satellite CPU keresést? Mert most nem tudok MR-rel renderelni, mert azonnal hiba, hogy nem tud küldeni a prociknak adatot. De csak a sajátommal akarok renderelni... Meg a másik: indításnál írja, hogy MR found 8 satellite CPU. Na ezt kellene lelõnöm. Köszi

youth

Youth

Peetmaya
Kirk a legegyszerûbb módszer az, hogy elmented az UV mapot nagy felbontásban, majd textúraként ráhúzod a color channelre

oryon
Én javasolnám minden Byronosnak, hogy NE a plugin határozza meg a mayátokat.

Van egy megoldás MJPoly Tool.
Minden mayával megy (5.0, 6.0, 6.5), nem kell telepíteni és bár nem tud minden BPT-os cuccot, de van amiben meg ez tud többet és nem okoz hibát, mint a 6.0-ás BPT...szal próbáljátok ki...nekem bevált...és ingyenes 😄DD

Oryon

Sziasztok!
Segítõ közremûködéseteket kérném! Hogyan lehet 1 objektumot wire-ként renderelni? Fontos és sürgõs lenne. Elõre is kösz.
HI
Emberek , Nektek müxik rendesen 6 os maya alatt a byron? Felpakoltam és a campfer is a a solid campfer is tök hibásan müxik, vissza rakom a modellt 5 ösbe, ott az 1 es byron tök jol megcsinál mindent tök jol.
mookid
Boba: Wacom? de jó valakinek... 😊
na, kedves emberek, helyrehoztam a gépem, most már újra Maya-ready a cucc. fel is rakom a 6.5-öt izibe', és itt a fórumon is többet fogtok látni.
Rögtön egy kérdés: akkor már van 6-os maya alá BPT, ugye? neadjisten 6.5 alatt is mûködik? és neadjisten le is tudom szedni valahonnan? (temészetesen szigorúan legális úton, ha valaki warezolni akar, az szégyellje magát és írjon privátban. köszi.)

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Aldaryn
Látod milyen szépen fejlõdik a Blender? 😊 egyébként ez természetes, hiszen a nagy szoftverek esetében sokkal kisebb az innovációs kényszer, mint egy ilyen program esetében. Nézd csak meg, az igazán meghökkentõ újdonságok mind a friss, éppen mostanság debütáló programokban vannak.
A nagyon szépen üldögélnek a trónjukon, és idõnként egy-két aprósággal tartják fenn a fojamatos fejlesztés látszatát. Persze, az újabb és újabb verziók mögött így is hatalmas emberi munka van, viszont ha azt nézzük, milyen cégekrõl van szó, már nem is tûnik oylan nagy erõfeszítésnek.

per aspera ad astra

youth
http://www.blender3d.org/cms/UV_Unwrapping.363.0.html

Ilyen nincs más software alá? Maya, XSI, MAX?

Youth

Boba
Peet : hegyesebbre nemtudom venni a ceruzát, Painterben készült Wacom táblán. Árnyékok, meg színek nemlesznek, a rajz azért készült, hogy ne felejtsem el egy 5letemet.

Youth: Nempont ködöt, de felhõket tervezek alulra, az egész sziklacumó a felhõk felett lesz... ill lesznek felhõk a két sziklaszirt között is, de azokat sem rajzoltam fel... Majd mayában megpróbálom megoldani, ha tényleg elkezdem megvalósítani.
(sajna ezen a héten kevés idõm lesz... szombatra kész kell legyek egy tanulmányrajzzal egy autóról(Dodge viper a kiszemelt), egy villamos eszközrõl a konyhából (kávéfõzõt választottam) illetve egy butorról... és csak ma 4 órát rajzoltam, de elsírom magam olyan szinten vagyok😞 )

youth
Ami kell az rajta van! Ilyen, hogy szikla anyagát naná hogy nem rajzolod le, mert tudod milyenre akarod... Szóval szerintem conceptnek megfelel.
Egy zavar csak, hogy a kamera lefelé néz, namost akkor látni kéne kicsit a földbõl egy kicsit, vagy megoldod köddel? 😊

Youth

Peetmaya
Boba nekem tetszik a concept, rajzold le még vagy 3-4x, hegyesebb ceruzával, próbálj meg jobban odafigyelni a kontúrokra, árnyékokat adjál neki, és nagyon fasza lesz! Várom a 3d-s eredményt is!

Peetmaya
nyomd meg a t betût, ez elõhozza az aktív input node-hoz tartozó manipulatort... sajnos jobb ötletem nekem sincs.

az az igazság hogy megtörténik az extrude, de csak a move eszközzel tudom kihuzni utána és ez qrva gáz
sajna az sem müxik! más ötlet?
Boba
extrude face options box tetején az egyik lenyíló menüben van olyan, hogy reset.