Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magamnak is mondom, de most mar remélem mutatok is valamit ebbõl😊
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
http://www.evermotion.org/shop_images/Wondering.jpg
deko --- az élet értelme: 42 ---
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
fasza lett a fa Mayer, az élességet illetõen azonban egyet értek Oryon barátommal.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Lekonel: Hát twisteltem 1szer aztán duplikáltam fordítottam rajta megfelelõ irányba aztán hozzácsatoltam az elõzõhöz aztán megint és megint.....Ezután blendeltem, ez nagyon szépen eltolta egymástól a drótokat és olyan valós csavarás hatása lett. Aztán rájöttem hogy NURBSbõl jóval egyszerûbb lett volna és miután fél órát szenvedtem a törzzsel az ágak már gyorsabban mentek NURBSbõl.
Oryon: Nem tom szerintem fókuszban van.
Na egy kép mára, contour render, toon shader, volume shadows. Kompoziotálva After FX-ben lett.
hipertojás 😊
www.gaborhertelendy.com
Én is egy Robot csontvázat csinálok😊
Off: Nálunk (Gödöllõ) van egy nagy Világfa (életfa) emlékmû. Kisértetiesen néz ki késõ este a világítatlan parkban, amikor a hold fénye rávetül és ott állsz egyedül...egy nagy park közepén...in the dark.
Nah...az is meg van csavarva egy kicsit...
Csak ennyi 😊
on.
Oryon
per aspera ad astra
és meséld hogyan csavartad össze õket?😊
Életfa
www.gaborhertelendy.com
polytrans, ez kell neked!
😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Majd kalibralom magam es szolok.
web.axelero.hu/steone/temp/maxmaya.zip
Ennél is lehetnek scale és rotate eltérések.
per aspera ad astra
Oryon: .obj-ben próbáltam, a max megnyitja, de semmi sem láccik a modellbõl, az fbx-et még nem ismerem
Nenadesz: 3dsm_x 5-öm, és maya 4-em van
steone: letöltöttem a max2mayaascii-t, de a csomagban benne se volt az a file (Max2MayaAsciiExp50.dle), amit be kellett másolni a plugins mappába
Egy igen komplex scenet mentettem ebbe, es hibatlanul mentette el.
3+ milla poly es mindenfele szir-szart kepzelj el. Mennie kene.
Oryon
Vagy van most ez az új FBX kiterjesztés...mindkettõ kezeli, de maxban régebbi van...így csak egyirányú, ha egyáltalán mükszik...próbáld ki...lefelé csak kompatibilis.
Oryon
amiket ajánlottatok max -> maya adatátvitelre, nem igazán mûködnek. az exportált .obj fájlokból a mayában semmi nem láccik, importálom õket. 5letek?
2 Hét kihagyás után ujra itten vagyok a ringben.
Oryon nagyon jo lesz a scene d csak igy tovább😊)
Youth
Peet: Ez ugyan SSS-shader de ez egy kõ akart lenni, tehát egy jáde kõ.....ami valamiylen szinten tükröz, és nagyon refraktív. Az absorption és a scattering coeff.-je (lásd a mellékelt képen) egészen alacsony, és ezáltal olyan egészen refraktív hatást kéne kelltenie....kellene 😊. Tehát amit látsz rajta az valójában nem reflection hanem refraction 😊. De tényleg nem úgy néz ki...hmm...lehet hogy majd kijavítom de lehet hogy lusta leszek és nem....meglátjuk.
Na akkor magyarázok: Az misss_physical material inputjába van csatolva a phong shader. Tehát az misss_physicalt-csatolod hozzá az objecthez, de a phong shader pedig az misss_physical material nodjában van...... A máski ami fontos az misss_physical alapból hozzá van csatolva az misss_phisical1SG-hez (hisz ez az outputja). Ezen fellül csatolnod kell még egyszer az misss_phisical1SG photon shader nodjához az misss_physicalt.
Remélem nem túl kusza.
Sok sikert.
www.gaborhertelendy.com
Az 50-es GI photon radius nem sok egy picit? Nekem 0.5-el is marha nagy photonokat lõtt ki. Az Accuracy-t meg hiába állítottam, tökéletesen jó sosem lett. Nem értem én ezt a mental rayt, valami nagyon bugzik benne. Amúgy milyen a 6.5-ös connection szerinted Mayer?
Vrayre vagyok már nagyon kíváncsi, de nem fogok maxhoz nyúlni, inkább megvárom a maya verziót. Persze addig átmenetileg örülnék egy mûködõ rendermannak, de valamiért az én gépemen nem nagyon akar mûködni.
Mayer amúgy esztétikailag az elefániról. Nekem túlságosan csilligó egy ilyen erõs sss-hez. Szerintem próbáld ki egy picit mattabb felülettel, vagy legyen áttetszõ picit, és törje meg a fényt. Bár ott már nem feltétlenül sss teszt😊) Amúgy szép lesz. Van róla valami koncepció is, vagy csak úgy tesztként csináltad?
A.
per aspera ad astra
Elõszöris: Semmilyen mentális felelõsséget nem vállalok a befogadott képinformáció okozta tudatcsorbulás esetén. 😊 Ezt mindíg elmondom mielõtt nekiállok magyarázni valamit 😊.
Szóval van a jelenetven 1 db area light ray tracelt árnyékkal (radius 3, shadow rays 20, depth limit 2) ami emittál 100 000 caustics fotont és 10 000 GI fotont. Ezen kívül egy point light ami 50 000 gi fotont emittál ennek nincs árnyéka. És még pár élfény ízlés szerint. Ezen kívül egy image based lighting slotba csatolt HDRI ami természetesen nem mint fényforrás hanem csak mint tükrözendõ környezet szolgál. Nézd meg a képet és ha van kérdés akkor ne kímélj.
MR_physical_sss_setup
AL: 😊. kitchen mi? Akármit csinálok ez már joly mondat...."ne használj kitchen.hdr-t". Na jó tényleg azt használtam 😄. Amúgy a szobám színvilága a maga csodálatos narancssárga falaival teljesen megegyezik a kitchenével.......de nem védekezek. Egyébként csak tükrözésnek használtam, egyszerûbb mint panorámaképet késziteni 😊. De legközelebb nem haszálom becs szó.....
www.gaborhertelendy.com
Amúgy a MR SSS shaderje szépen szállítja magában a fotonokat, úgyhogy minden további nélkül elképzelhetõ, hogy a lábai világítanak. Persze, az sem kizárt, hogy jumbó levitál a matte talaj felett még egy kicsit.
per aspera ad astra
www.gaborhertelendy.com
A lába alatt miért nincs árnyék? hmmm szerintem ott összegyûltek a fotonok és világítanak egy pöttyet. Jobb ötletem nincs.
www.gaborhertelendy.com
Csinálhatnál egy olyat, hogy az orra van elöl és arra esik a sok fény. Úgy fizikailag korrektebb lenne...szvsz.
Azaz a mostani 99%-nál 99.99%-osra emelkedne 😄DDD
Csak kötekedek 😊
Tényleg jó lett.
Oryon
A seggénél, ahol amúgy a legvastagabb az elefánt, ott jut be a legtöbb photon a testbe, míg az orránál, ahol szintén éri a fény, nincs árnyékban sokkal sötétebb. Ez nem úgy néz ki mintha fizikailag korrekt lenne.
Tudod, hogy direkt kötekszem, mert ez nem az igaz, holnap megdumáljuk...
Amúgy az árnyék fasza, softos, az nagyon tetszik bár a lába alatt nincs árnyék, vajon miért? Ezt X-aktának nyilvánítom Scully!
Youth
Oryon
A Waterfall M.C.Escher mûve (kép róla)
Ezt kell megvalósítani 3D-ben...elvileg verseny lesz...de a versenytársam még neki sem állt 😞
Elnézést...mivel a vízesés Hardver renderrel meg csak - a részecskék miatt - azt még nem kompozitáltam rá.
Oryon
www.dw69.tk
Teli lesz kacattal + történet is lesz a kép mellé 😄
Oryon
Mayer, ezekrõl a shaderekrõl (arany, sss stb) egy-egy képet hypershade-bõl vágjál már be ide, marhára érdekelne...
Ma is játszottam Mentallal. Ime az eredmény:
phisical sss-shader
shadow pass (gi+fg)

www.gaborhertelendy.com
S a szoba mintha nem is pont olan irányba állna, mint a waterfall épület.
per aspera ad astra
Oryon