Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hat igen😊
Magamnak is mondom, de most mar remélem mutatok is valamit ebbõl😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

deko
mayer egy kis érdekesség neked:
http://www.evermotion.org/shop_images/Wondering.jpg

deko --- az élet értelme: 42 ---

ehhez a kepzhez ez a renderelesi mod sztem nem illik. a tema nagyon jo, de a megjelenitest minimum szinesse tennem.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
Lekonel, ne csak beszélj róla, hanem mutasd is!😊
fasza lett a fa Mayer, az élességet illetõen azonban egyet értek Oryon barátommal.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Hahah😊 hát nekem még csak a kéz feje készülget és az is low poly. de ha az kész lesz akkor jön az izelitö

Mayer
Jol tudod 😊. A törzs drótjaiból csavarodnak ki a kis ákacskák (persze az én képemen nem 😊). A képen hanyagoltam a valós alapokat mert nagyon bajos lett volna megcsinálni és így is ugyan az az eredmény. A képen a törzs 9 az ágak 3 és a kisebb ágacskák 2 drótból állnak.

Lekonel: Hát twisteltem 1szer aztán duplikáltam fordítottam rajta megfelelõ irányba aztán hozzácsatoltam az elõzõhöz aztán megint és megint.....Ezután blendeltem, ez nagyon szépen eltolta egymástól a drótokat és olyan valós csavarás hatása lett. Aztán rájöttem hogy NURBSbõl jóval egyszerûbb lett volna és miután fél órát szenvedtem a törzzsel az ágak már gyorsabban mentek NURBSbõl.

Oryon: Nem tom szerintem fókuszban van.

Na egy kép mára, contour render, toon shader, volume shadows. Kompoziotálva After FX-ben lett.

hipertojás 😊

www.gaborhertelendy.com

Barnagekko
Megmutatod?

Jo lesz nagyon😊
Én is egy Robot csontvázat csinálok😊

Barnagekko
Nem egy anatómiai csoda, de azért meg van a szépsége.

youth
Nosza hát! Mutasd 😊

Youth

Barnagekko
Szevasztok! Én még csak fél éve használom a Mayát. Eddigi zsengém egy csontváz.

oryon
Nagyon jó lett! A kompozit is, bár szvsz túl éles, így egy kicsit elüt.

Off: Nálunk (Gödöllõ) van egy nagy Világfa (életfa) emlékmû. Kisértetiesen néz ki késõ este a világítatlan parkban, amikor a hold fénye rávetül és ott állsz egyedül...egy nagy park közepén...in the dark.
Nah...az is meg van csavarva egy kicsit...
Csak ennyi 😊
on.

Oryon

Aldaryn
😊 Dejó ötlet! De nem én lennék, ha nem okoskodnék. 😊 Ha jól tudom, akkor a törzs csak az ágak drótjaiból átt, nem?

per aspera ad astra

Nagyon szép lett😊
és meséld hogyan csavartad össze õket?😊

Mayer
A mai képem. 3 óra volt de csak mert rá kellet jönnöm hogy hogyan csavarjak így össze egy drótot.

Életfa

www.gaborhertelendy.com

AndrewT
thx to all
müxik, csak láma vagyok : )

www.onkio.com
polytrans, ez kell neked!
😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

van meg egy tuti mukodo lehetoseg, csak elo kene banyasznom agyam archivalt szegmenseibol. Espedig van egy program ami beepul maxba, egy specko object konverter csak a neve nem jut eszembe. "O" val kezdodik, eleg komoly ceg csinalt renderert is anno. Meg is van nekem valahol, es emlkeszem hogy hasznaltam max5 hoz.
Majd kalibralom magam es szolok.

AndrewT itt egy link, bár 5ös maxban használtam még csak.
web.axelero.hu/steone/temp/maxmaya.zip
Ennél is lehetnek scale és rotate eltérések.
deko
helyesbítek... nem a file nevét nevét látod, hanem egy generált nevet.

deko
AndrewT: pedig az obj a legjobb amit használhatsz... valószínûleg azért nemlátod, mert vagy nagyon kicsi, vagy nagyon nagy az objektum mérete. importálás után nyisd meg az outlinert, ott látnod kell a beimportált file nevét, jelöld ki és nyomj egy f billentyût a szerkesztõ ablakon állva, akkor az majd rázoomol. ha túlnagy, lehet akkor sem fogod látni, akkor klikk a scale-en és addíg próbáld behúzni míg láthatóvá válik.

Aldaryn
Ugye tudod, hogy ha sok idõt töltesz el 3D-s programokban, egy idõ után függõvé válhatsz? 😊

per aspera ad astra

AndrewT
üdv
Oryon: .obj-ben próbáltam, a max megnyitja, de semmi sem láccik a modellbõl, az fbx-et még nem ismerem
Nenadesz: 3dsm_x 5-öm, és maya 4-em van
steone: letöltöttem a max2mayaascii-t, de a csomagban benne se volt az a file (Max2MayaAsciiExp50.dle), amit be kellett másolni a plugins mappába

AndrewT a maxos MA-ba mentõ cuccal mi volt a baj?
hehe, konkurens 3d studio m*x. 😊 szerintem te mar eretnekke valtal amikor leirtad a 3ds tudio-t. 😊 Andrew, nemtom milyen maxod van, es azt sem tudom en mit tettem fel, de 3D STUDIO MAXB 7 -ben van object export is. Es nem is akarmilyen jol mukodik.
Egy igen komplex scenet mentettem ebbe, es hibatlanul mentette el.
3+ milla poly es mindenfele szir-szart kepzelj el. Mennie kene.

oryon
Most látom a konkurens 3D Studio m*x topicban nemrég került fel egy számodra (is) értékes link!

Oryon

oryon
obj-ben próbáltad már?

Vagy van most ez az új FBX kiterjesztés...mindkettõ kezeli, de maxban régebbi van...így csak egyirányú, ha egyáltalán mükszik...próbáld ki...lefelé csak kompatibilis.

Oryon

AndrewT
üdv
amiket ajánlottatok max -> maya adatátvitelre, nem igazán mûködnek. az exportált .obj fájlokból a mayában semmi nem láccik, importálom õket. 5letek?

Sziasztok ismét!
2 Hét kihagyás után ujra itten vagyok a ringben.
Oryon nagyon jo lesz a scene d csak igy tovább😊)

youth
Nincs gömböm édesem 😊 De én is régóta hajtom, üveggömböt venni optikusnál drága, nemrég pakoltam bútorokat egy barátom apjánál, na nála találtunk egy kb 15 cm átmérûjû króm gömböt ami tényleg kúrvajól tükrözte a dolgokat, csak nem adta oda mert valami kiállítási tárgy része :/

Youth

Mayer
Al: Nincs gömböm, de majd kérek Ákoskától 😊....Ákoska van gömböd?

Peet: Ez ugyan SSS-shader de ez egy kõ akart lenni, tehát egy jáde kõ.....ami valamiylen szinten tükröz, és nagyon refraktív. Az absorption és a scattering coeff.-je (lásd a mellékelt képen) egészen alacsony, és ezáltal olyan egészen refraktív hatást kéne kelltenie....kellene 😊. Tehát amit látsz rajta az valójában nem reflection hanem refraction 😊. De tényleg nem úgy néz ki...hmm...lehet hogy majd kijavítom de lehet hogy lusta leszek és nem....meglátjuk.

Na akkor magyarázok: Az misss_physical material inputjába van csatolva a phong shader. Tehát az misss_physicalt-csatolod hozzá az objecthez, de a phong shader pedig az misss_physical material nodjában van...... A máski ami fontos az misss_physical alapból hozzá van csatolva az misss_phisical1SG-hez (hisz ez az outputja). Ezen fellül csatolnod kell még egyszer az misss_phisical1SG photon shader nodjához az misss_physicalt.

Remélem nem túl kusza.
Sok sikert.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Mayer, igazából azt nem értem, hogy milyen kötések vannak az egyes node-ok között. Nomeg az, hogy egyszerre csak egy shading node lehet egy felülethez csatolva, de nálad olyan, mintha kettõ lenne rajta. Hogy is van ez?

Az 50-es GI photon radius nem sok egy picit? Nekem 0.5-el is marha nagy photonokat lõtt ki. Az Accuracy-t meg hiába állítottam, tökéletesen jó sosem lett. Nem értem én ezt a mental rayt, valami nagyon bugzik benne. Amúgy milyen a 6.5-ös connection szerinted Mayer?

Vrayre vagyok már nagyon kíváncsi, de nem fogok maxhoz nyúlni, inkább megvárom a maya verziót. Persze addig átmenetileg örülnék egy mûködõ rendermannak, de valamiért az én gépemen nem nagyon akar mûködni.

Mayer amúgy esztétikailag az elefániról. Nekem túlságosan csilligó egy ilyen erõs sss-hez. Szerintem próbáld ki egy picit mattabb felülettel, vagy legyen áttetszõ picit, és törje meg a fényt. Bár ott már nem feltétlenül sss teszt😊) Amúgy szép lesz. Van róla valami koncepció is, vagy csak úgy tesztként csináltad?

Aldaryn
Ha van otthon egy kis acélgömböd, acélgolyód, vagy valami krómozott gömböd, (nem kell nagynak lennie, 2-5cm megteszi...) akkor azt a kép kb. középpontjába helyezve meg is kapod mindazt a tükrözõdési "teret" amire szükséged van. Hiszen egy gömb felület lefedi a teljes látható normálistartományt. És ha ott a gömb, akkor már egyszerû mappoló metódusokkal kész is a szép, tükrözõdõ környezeted! 😊

A.

per aspera ad astra

Mayer
Peet egy kis help neked ahogy kérted.

Elõszöris: Semmilyen mentális felelõsséget nem vállalok a befogadott képinformáció okozta tudatcsorbulás esetén. 😊 Ezt mindíg elmondom mielõtt nekiállok magyarázni valamit 😊.

Szóval van a jelenetven 1 db area light ray tracelt árnyékkal (radius 3, shadow rays 20, depth limit 2) ami emittál 100 000 caustics fotont és 10 000 GI fotont. Ezen kívül egy point light ami 50 000 gi fotont emittál ennek nincs árnyéka. És még pár élfény ízlés szerint. Ezen kívül egy image based lighting slotba csatolt HDRI ami természetesen nem mint fényforrás hanem csak mint tükrözendõ környezet szolgál. Nézd meg a képet és ha van kérdés akkor ne kímélj.

MR_physical_sss_setup

AL: 😊. kitchen mi? Akármit csinálok ez már joly mondat...."ne használj kitchen.hdr-t". Na jó tényleg azt használtam 😄. Amúgy a szobám színvilága a maga csodálatos narancssárga falaival teljesen megegyezik a kitchenével.......de nem védekezek. Egyébként csak tükrözésnek használtam, egyszerûbb mint panorámaképet késziteni 😊. De legközelebb nem haszálom becs szó.....

www.gaborhertelendy.com

Aldaryn
Szép ez, jó ez... 😊 De hol van az ormányoson tökéletesen tükrözõdõ környezet, ami *nem* kitchen.hdr, hanem a szobád! 😊 Ha már mindenki kötözködik.

Amúgy a MR SSS shaderje szépen szállítja magában a fotonokat, úgyhogy minden további nélkül elképzelhetõ, hogy a lábai világítanak. Persze, az sem kizárt, hogy jumbó levitál a matte talaj felett még egy kicsit.

per aspera ad astra

Mayer
Van arra más válasz is, nem kell mindelt elferdíteni.....gondolkozz racionálisan Mulder 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
A seggére itányítottam a spotot 😄. A feje meg árnyékban van, oda csak azok a photonok jutnak be amik átvergõgik magukat a seggén keresztül az orrmányáig 😄.

A lába alatt miért nincs árnyék? hmmm szerintem ott összegyûltek a fotonok és világítanak egy pöttyet. Jobb ötletem nincs.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Szép lett! Jó ez az új shader.

Csinálhatnál egy olyat, hogy az orra van elöl és arra esik a sok fény. Úgy fizikailag korrektebb lenne...szvsz.
Azaz a mostani 99%-nál 99.99%-osra emelkedne 😄DDD
Csak kötekedek 😊

Tényleg jó lett.

Oryon

youth
Jó lesz, hajrá!

Majd nyomasd a közelieket is!

Youth

youth
Érdekes...
A seggénél, ahol amúgy a legvastagabb az elefánt, ott jut be a legtöbb photon a testbe, míg az orránál, ahol szintén éri a fény, nincs árnyékban sokkal sötétebb. Ez nem úgy néz ki mintha fizikailag korrekt lenne.
Tudod, hogy direkt kötekszem, mert ez nem az igaz, holnap megdumáljuk...

Amúgy az árnyék fasza, softos, az nagyon tetszik bár a lába alatt nincs árnyék, vajon miért? Ezt X-aktának nyilvánítom Scully!

Youth

oryon
Thx...animálni letudom, de akkor szétesik...ez érthetõ...de a verseny képrõl szól...arra megyek rá 😄DD

Oryon

oryon
Igyekszem ezt befejezni és minél hamarabb 😄DD

A Waterfall M.C.Escher mûve (kép róla)

Ezt kell megvalósítani 3D-ben...elvileg verseny lesz...de a versenytársam még neki sem állt 😞

Elnézést...mivel a vízesés Hardver renderrel meg csak - a részecskék miatt - azt még nem kompozitáltam rá.

Oryon

dw69
sracok! valaki megnezne akinek ati kartyaja van hogy megy-e maya 6.5-ben a hardwer render? mar ujraraktam egesz wint és meg mindig nemjo...koszi

www.dw69.tk

oryon
A szoba arra áll, esetleg a kamera halszemoptikás egy picit 😄 és hidd már el nekem, hogy nem lesz üres 😛
Teli lesz kacattal + történet is lesz a kép mellé 😄

Oryon

Peetmaya
Oryon marha jó. Már csak azt kéne kitalálnod, hogy ezt hogy tudod animba megcsinálni, mert az nagyon ütõs lenne😊

Peetmaya
waterfall=vízesés

Mayer, ezekrõl a shaderekrõl (arany, sss stb) egy-egy képet hypershade-bõl vágjál már be ide, marhára érdekelne...

Mayer
Oryon: Naon frankó lesz, csak pörgesd meg egy kicsit a munkát és nehogy ezt is abbahagyd (illetve pihentesd 1 évig 😊) mint a mustangot. Jut eszembe valaki mesélje már el nekem hogy mi is az a waterfall, mert így nem tudok viszonyítani 😄.

Ma is játszottam Mentallal. Ime az eredmény:

phisical sss-shader
shadow pass (gi+fg)

www.gaborhertelendy.com

Aldaryn
Szuper lesz ez, a fények már rendben lesznek lassan. 😊 De ez a szoba, emg ez a baromi nagy üres tér... szal furcsa.
S a szoba mintha nem is pont olan irányba állna, mint a waterfall épület.

per aspera ad astra

oryon
A kompozició még nincs teljesen kész...egy nagy kép mindenképpen lesz a falnak támasztva...a kompozició története miatt...a többit még meglátom...köszi a véleményezést és a tippet.

Oryon

Penatesz
Oryon király lesz, az pedig hogy makettként csinálod meg szerintem nagyot dob az egészen. Talán valami szobaberendezést is érdemes lenne betenni háttérbe (pl cserepes virág, vagy fotel vagy álló lámpa stb.)egyrészt,hogy mutassa az arányokat,másrészt,hogy dobjon a hangulaton.

Penatesz