Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is szeretem a Babylon5-öt, de az a gép inkább Lost In Space-es. Nem tudom mi a neve de az aza gép amit egy majom is eltud vezetni.
"És a majom megnyomja a gombot."

oryon
Tényleg király...tiszta Babylon 5 feeling.
Én inkább Babylon 5-ös "fan" voltam, mint ûrszekerek...ne tessék kövezni...mégha azt is mondom...J***** 😊

Oryon

oryon
Szvsz egy teljesen kezdõnek megfelelõ...fõleg ha gond az angol.
Ezzel elrugaszkodhatsz és ha végigvetted, akkor már lesz elég tudásod magad fejleszteni a netes tutorokkal/leírásokkal...és részleteibe menõen végignézni a progit.

Oryon

Szia
Pár dolgot meglehet belöle tanulni, de eléggé felületes a könyv, nem mutatja be részletesen az eszközök használatát, indulásnak jo, de ha másra nincs lehetöséged, nagyon ajánlom a maya saját beépitett helpjét, az elég részletes, jo tananyag lehet a könyv mellé
Sziasztok!

Ismeri valaki ezt a könyvet? Teljesen kezdõ mayás mennyit tud ebbõl megtanulni?

Cím: Grafika és animáció : Maya a 3D világa
Alcím: grafika és animáció
Szerzõ: Lammers, Jim (amerikai számítógépes animátor, oktató)
Egyéb szerzõ: Gooding, Lee (számítástechnikus) (szerzõ ) -Lénárt Szabolcs (ford. )
Sorozat: Grafika és animáció
Nyelv: Magyar
Tárgyszó: Maya 4.5
Egyéb: XXXI, ❤️>, 464 p.
26 cm
Boba
Nagyon pöpec, kis babilon5 feeling😊

Rég raktam már fel képet ide... csak fluid tesztféleségek.
Jelzõbólya nappal
Jelzõbólya éjszaka
Az éjszakai kép nagyobb felbontásban.

Remélem legközelebb valami sajáttal, jobbal is kirukkolhatok... Oryon már tudja, miben sántikálok😄

Magoo
na mivan? meghalt a fórum? 😄 gyerekek éljetek! 😄
mostanában készülgetek el ezzel
ez az utolsó ûrhajó ami hiányzott a demómból 😄 már csak a charactereimet kell felruháznom, és textúráznom....na meg anim...bevilágítás stb stb.... reális hogy nagyjából júniusra megleszek mindennel 😄

Magoo
fú de xar magyarul a csillagok háborúja.... 😄 sokkal ütõsebb angolul...5.1-ben 😄

Aldaryn
Hehe. 😊

per aspera ad astra

Csak annyit mondok:Greedo lõ elöször.
amúgy van hivatalos plakát is már, és hamarosan itt a trailer is.
Boba
megszakítva reklámokkal... én lehet berakom inkább a DVD-t😛

deko
SW fanok.. mindjárt 20:50😊 rtl club csillagok háborúja😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

oryon
Sok módja van...egy a sok közül:
A lámpa beállításánál megkeresed a ray tracinget, bekapcsolod és a Light radius-t felveszed 1-5 közé.
Rayek száma lehet min. 10..de a széphez 20,30 is lehet bõven.

Oryon

A lámpa beállításainál felül a drop off alatt van egy ami elmossa az éleket.

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

hiftu
ööö... És részletesebben? 😊

area shadow-val.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hiftu
Sziasztok!

Hogyan tudom megcsinálni, hogy az árnyék ne ilyen éles legyen, hanem
elmosott?
(A kép direkt kicsi, csak szemléltetés miatt)

Köszi.

Peetmaya
engem maximálisan érdekelne!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

oryon
Ez nem kérdés!
Naná, hogy írj róla!
Nem baj az...nem mindenki fog a profi szintrõl ugrani.
Persze ha belemélyedsz egy kicsit és egy nagyon átgondolt, részletes tanulmányt írnál az még jobb lenne. És ne rettenj meg...nézz meg sok tutort, tanulmányozd az opciókat és hajrá!

Oryon

Penatesz
Ilyenrõl érdekelne valakit tutoriál a maya3d-re, mert ez még az idõmbe is belefér, és az abszolut kezdõknek gyors sikerélmény? Vagy túl alap és hagyjam a fenébe?

Penatesz

hát....ez durva gratula neked!

Magoo
Ha valakit érdekelne, akkor feldobtam pár nyers képet azokról az eszközökrõl amiket a demómban használok majd 😊
Ha van véleményetek, akkor oda mehet 😄
D21-Magoo képei

Ackro
ja! steven stahlberg... errõl ennyit: <#worship><#worship><#worship>

Srácok következõ maya tali mikor lessz?😄DD

Igen kicsit még ufo fejû, de még igen csak dolgozva lesz rajta, csak gondoltam, elõtte kirakom, hogy kapjak pár építõ kritikát.
Szóval nem sértõdöm Youth, normálisan leírtad mi nem okés szerinted /szerintem is/.
Köszi neked is meg Peetnek is.
Peetmaya
Steone szreintem a kulccssont nem megy fel ennyire a vállára, vagyis nem látszik ennyire. A vége picit szélesebb a vállrésznél, és hátrébb a vállon lehetne egy kis dudor. Bár te nem vagy nõ, de azért tapogasd ki magadon ezeket a pontokat, és próbáld meg visszaadni azt... Amúgy szépen halad, nekem a szemöldöke nem tetszik még, nézegessél nõi szemeket, sokkal karakteresebb kellene.

youth
Nemtom ismered e: CgTalk - Maya - Body topology
Sok szép modell, wire van benne, persze van pár érdekes modell is, de hát válogatni kell...

Youth

youth
Szevasz!

Ja szája széle kicsit gáz, próbáld úgy vezetni az éleket, mitha a száj egy összenyomott kör lenne, vagy hogy mondjam, edge loop na...

Kicsit olyan ufo feje van, szerintem hangsúlyozd még jobban ki hol zsírosabb az arc, hol áll jobban ki, hol kevésbé. Sok szép nõi fejet meg testet kell nézni 😊) A fülénél olyan mintha technokollal nyomták volna oda, kicsit jobban gyúrd össze a fejjel. Meg picit pici számomra a fül, de nemtom, lehet hogy ekkora épp ennek a modellnek, mindenkinél változó...
A fejbiccentõ izom kicsit élesre sikerült.

Összességében nem rossz, csak szerintem jobban el kéne találni a nõi vonásokat, hogy amikor ránéz valaki egybõl rávágja, hogy ez egy csinibaba feje.

Én így látom, nem kell besértõdni én pl direkt szeretem ha fikázzák a modelleim, ebbõl lehet ugyanis tanulni, fejlõdni, valamire azt mondod, hogy hülyeség, valamit megfogadsz és talán hasznodra válig.

Sok sikert!
Szia!

Youth

head
most ezt kezdtem el csinálgatni, egy nõi fej lenne, a szája kicsit gázos azt én is látom, meg egyelõre szimetrikus az arca is.
Ha valaki lát más hibát is ne tartsa magában 😊
Friss szem kell már.
youth
Szép lett naon😊
A fém shadert hogyan csinálod?😊

Mayer
Tudod mennyit szívtam azzal az üveg shaderrel hogy ilyen szar legyen? 😊. Na de komolyan tudom hogy nem jó de most csináltam elõször és mire rájöttem hogy hogyan csináljak freshnel reflekciót.....pf.....ez nem MAX, hogy bepipálom a freshnel reflection fülecskét 😊. Na majd még alakítok rajta.

Árnyék?
Passz úgy látszik az én képeimrõl lemaradnak az árnyékok 😊. Amyúgy minél erõsebb a caustics annál inkább gyengébb lesz az árnyék. Nem tom miért. Lehet rakok még 1 fényt az eredeti mögé ami majd az árnyékot adja vagy nem tom.

Oryon: öööö Aldarynt koppintottam, de igen az õ képeit is láttam 😊.

Egy kis glossy reflection Ákoskának 😊...

A kép komolyságát és mûvészi értékét mutatja hogy a Megasztár alatt csináltam 😄

www.gaborhertelendy.com

youth
Hol az árnyék?
Így olyan mintha lebegne, az üveg néhol tök sötét árnyalaú ennek ellenére alatt meg világos a fa, szal mintha úgy átmenne rajta a fény mintha ottse lenne, a caustics intenzitását meg szerintem nyugodtan húzd feljebb hogy többet lássunk belõle...
Szerintem elõször az árnyékot kéne jól belõni, mert ennek nincs nagyon. Default light bennmaradt vagy mitõl lehet?
Az üveg shader se az igazi, de hogy miért fingom sincs, mert én nem tudom összehozni MR alatt. Szal segíteni nem csak fikázni tudok 😊 Mert gondolom photoreal a cél, ahhoz, meg állítgatni kéne itt ott...

Én is szeretnék már képeket csinálni MRel :/

Youth

oryon
Szép lett, nagyon!

Úgy látom bandy barátom fényképezési témái mindenkit megihletnek, ha nem onnan van, akkor meg érdekes hasonlóság 😄DD

Oryon

Mayer
Na még egy kis szárnypróbálgatás

Az üveg shader nagyobb megpróbáltatást jelentett mint a caustics.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Hehe...tényleg jó lesz!

Ha nem lennének a karok ilyen élesek, még azt is rá lehetne mondani, hogy festmény....tényleg érdekes lenne úgy is!

Oryon

youth
Tök állat! És mintha egy régi analóg géppel kaptad volna el azt ami valójában nincs 😊 De jó 😊

Youth

Mayer
Szevasztok,

Itt egy kis délutáni ujjgyakorjat. Még kezdetleges a render meg a kompozíció is csak amolyan hasraütésszerû, a DoF is érdekesen nagy.....tehát ez majd még alakul.

Feng Zhu robotjait öntöttem össze ilyesformán........

renderer: MR

Egész érdekes a hangulata.

www.gaborhertelendy.com

hiftu
Az egyik gnomon videoban is benne van ez a jelenség.
(Amelyikben a vitorlást csinálja a fickó)
Ott egy delete history megoldotta.
(Azért nyúlik mert az elõzményt is forgatja és a ráépült
nodeok is ezt használják.)

Szerintem.

Peetmaya
freez transformations, delete history és groupold össze az egészet egybe, és az egészed forgasd. ha így se megy, akkor bug, én is találkoztam már vele, de ez általában már megoldotta a problémát.

õõ😄D gihi😊
Hát van egy ojjektumom, amit elkezdek forditani, és ahogy fordul ugy nyulik az egész de eddig nekem nem csinalt ilyet😊

oryon
Oké Lekonel...tudjuk, hogy valami nem megy...de egy kicsit bõvebben, plz! 😄

Oryon

youth
Miva?? Mondd, hogy én is megértsem 😊

Youth

Ezt készítgetem:
http://leko.srv.hu/kez.jpg

Srácok help!!!
Van egy valamim amit ha forditok akkor torzul a brannba.
na ez miért van??

Mayer
😉

www.gaborhertelendy.com

deko
mayer: a tied 1000x ütõsebb😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

oryon
😄DD

Szép tojás lett!

Errõl a patkolt tojás jut eszembe...teli kis patkókkal, melyeket szegecsekkel, szögekkel és dróttokkal rögzítettek.

Oryon

PaniC-
Kis olvasnivalo:
http://www.highend3d.com/reviews/maya65render/

Mayer
Igazad van ha lesz idõm meg türelmem akkor újramodellezem és textúrázom a jelenetet.

Deko: köcci 😊 a kis genyó lekoppintotta a koppintásomat 😊.

www.gaborhertelendy.com