Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"És a majom megnyomja a gombot."
Én inkább Babylon 5-ös "fan" voltam, mint ûrszekerek...ne tessék kövezni...mégha azt is mondom...J***** 😊
Oryon
Ezzel elrugaszkodhatsz és ha végigvetted, akkor már lesz elég tudásod magad fejleszteni a netes tutorokkal/leírásokkal...és részleteibe menõen végignézni a progit.
Oryon
Pár dolgot meglehet belöle tanulni, de eléggé felületes a könyv, nem mutatja be részletesen az eszközök használatát, indulásnak jo, de ha másra nincs lehetöséged, nagyon ajánlom a maya saját beépitett helpjét, az elég részletes, jo tananyag lehet a könyv mellé
Ismeri valaki ezt a könyvet? Teljesen kezdõ mayás mennyit tud ebbõl megtanulni?
Cím: Grafika és animáció : Maya a 3D világa
Alcím: grafika és animáció
Szerzõ: Lammers, Jim (amerikai számítógépes animátor, oktató)
Egyéb szerzõ: Gooding, Lee (számítástechnikus) (szerzõ ) -Lénárt Szabolcs (ford. )
Sorozat: Grafika és animáció
Nyelv: Magyar
Tárgyszó: Maya 4.5
Egyéb: XXXI, ❤️>3>, 464 p.
26 cm
Rég raktam már fel képet ide... csak fluid tesztféleségek.
Jelzõbólya nappal
Jelzõbólya éjszaka
Az éjszakai kép nagyobb felbontásban.
Remélem legközelebb valami sajáttal, jobbal is kirukkolhatok... Oryon már tudja, miben sántikálok😄
mostanában készülgetek el ezzel
ez az utolsó ûrhajó ami hiányzott a demómból 😄 már csak a charactereimet kell felruháznom, és textúráznom....na meg anim...bevilágítás stb stb.... reális hogy nagyjából júniusra megleszek mindennel 😄
amúgy van hivatalos plakát is már, és hamarosan itt a trailer is.
A lámpa beállításánál megkeresed a ray tracinget, bekapcsolod és a Light radius-t felveszed 1-5 közé.
Rayek száma lehet min. 10..de a széphez 20,30 is lehet bõven.
Oryon
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Hogyan tudom megcsinálni, hogy az árnyék ne ilyen éles legyen, hanem
elmosott?
(A kép direkt kicsi, csak szemléltetés miatt)
Köszi.
Naná, hogy írj róla!
Nem baj az...nem mindenki fog a profi szintrõl ugrani.
Persze ha belemélyedsz egy kicsit és egy nagyon átgondolt, részletes tanulmányt írnál az még jobb lenne. És ne rettenj meg...nézz meg sok tutort, tanulmányozd az opciókat és hajrá!
Oryon
Penatesz
Ha van véleményetek, akkor oda mehet 😄
D21-Magoo képei
Szóval nem sértõdöm Youth, normálisan leírtad mi nem okés szerinted /szerintem is/.
Köszi neked is meg Peetnek is.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Sok szép modell, wire van benne, persze van pár érdekes modell is, de hát válogatni kell...
Youth
Ja szája széle kicsit gáz, próbáld úgy vezetni az éleket, mitha a száj egy összenyomott kör lenne, vagy hogy mondjam, edge loop na...
Kicsit olyan ufo feje van, szerintem hangsúlyozd még jobban ki hol zsírosabb az arc, hol áll jobban ki, hol kevésbé. Sok szép nõi fejet meg testet kell nézni 😊) A fülénél olyan mintha technokollal nyomták volna oda, kicsit jobban gyúrd össze a fejjel. Meg picit pici számomra a fül, de nemtom, lehet hogy ekkora épp ennek a modellnek, mindenkinél változó...
A fejbiccentõ izom kicsit élesre sikerült.
Összességében nem rossz, csak szerintem jobban el kéne találni a nõi vonásokat, hogy amikor ránéz valaki egybõl rávágja, hogy ez egy csinibaba feje.
Én így látom, nem kell besértõdni én pl direkt szeretem ha fikázzák a modelleim, ebbõl lehet ugyanis tanulni, fejlõdni, valamire azt mondod, hogy hülyeség, valamit megfogadsz és talán hasznodra válig.
Sok sikert!
Szia!
Youth
most ezt kezdtem el csinálgatni, egy nõi fej lenne, a szája kicsit gázos azt én is látom, meg egyelõre szimetrikus az arca is.
Ha valaki lát más hibát is ne tartsa magában 😊
Friss szem kell már.
A fém shadert hogyan csinálod?😊
Árnyék?
Passz úgy látszik az én képeimrõl lemaradnak az árnyékok 😊. Amyúgy minél erõsebb a caustics annál inkább gyengébb lesz az árnyék. Nem tom miért. Lehet rakok még 1 fényt az eredeti mögé ami majd az árnyékot adja vagy nem tom.
Oryon: öööö Aldarynt koppintottam, de igen az õ képeit is láttam 😊.
Egy kis glossy reflection Ákoskának 😊...
A kép komolyságát és mûvészi értékét mutatja hogy a Megasztár alatt csináltam 😄

www.gaborhertelendy.com
Így olyan mintha lebegne, az üveg néhol tök sötét árnyalaú ennek ellenére alatt meg világos a fa, szal mintha úgy átmenne rajta a fény mintha ottse lenne, a caustics intenzitását meg szerintem nyugodtan húzd feljebb hogy többet lássunk belõle...
Szerintem elõször az árnyékot kéne jól belõni, mert ennek nincs nagyon. Default light bennmaradt vagy mitõl lehet?
Az üveg shader se az igazi, de hogy miért fingom sincs, mert én nem tudom összehozni MR alatt. Szal segíteni nem csak fikázni tudok 😊 Mert gondolom photoreal a cél, ahhoz, meg állítgatni kéne itt ott...
Én is szeretnék már képeket csinálni MRel :/
Youth
Úgy látom bandy barátom fényképezési témái mindenkit megihletnek, ha nem onnan van, akkor meg érdekes hasonlóság 😄DD
Oryon
Az üveg shader nagyobb megpróbáltatást jelentett mint a caustics.

www.gaborhertelendy.com
Ha nem lennének a karok ilyen élesek, még azt is rá lehetne mondani, hogy festmény....tényleg érdekes lenne úgy is!
Oryon
Youth
Itt egy kis délutáni ujjgyakorjat. Még kezdetleges a render meg a kompozíció is csak amolyan hasraütésszerû, a DoF is érdekesen nagy.....tehát ez majd még alakul.
Feng Zhu robotjait öntöttem össze ilyesformán........
renderer: MR
Egész érdekes a hangulata.
www.gaborhertelendy.com
(Amelyikben a vitorlást csinálja a fickó)
Ott egy delete history megoldotta.
(Azért nyúlik mert az elõzményt is forgatja és a ráépült
nodeok is ezt használják.)
Szerintem.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Hát van egy ojjektumom, amit elkezdek forditani, és ahogy fordul ugy nyulik az egész de eddig nekem nem csinalt ilyet😊
http://leko.srv.hu/kez.jpg
Van egy valamim amit ha forditok akkor torzul a brannba.
na ez miért van??
Szép tojás lett!
Errõl a patkolt tojás jut eszembe...teli kis patkókkal, melyeket szegecsekkel, szögekkel és dróttokkal rögzítettek.
Oryon