Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem az "invitáló" kép nagyon tetszik...kiváncsi leszek, hogy lesz e szebb mû 😄DD
Oryon
murcielago.rar
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Így csak diffúz színt ad a tárgyhoz. Becsillanást nem.
Oryon
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Olyan problémám van, hogy van egy össze combine olt objectem, amit szétszedek és ha ujra össze akarom combine olni, akkor kifagy a maya, és csak ugy lehet ha 5-6 polinként combin - olgatom, különben lefagy, nem tudom mi lehet a gond, és ez többször is elöfordult és kezd zavarni.
Köszi elöre is az 5leteket.
Penatesz
A kerék is még nagyon kezdetleged, de a dísztárcsa nagyon szép lett.
Oryon
http://menthiristic.uw.hu/Murcielago/3.jpg
Négyszögesítés:
plusz él bevonásával, vagy a jelenlegik átrendezésével...esetleg egy-két él törlésével...
tudom sablonos, de hajnali 5 lesz és még nem aludtam, szal jobb most nem jut az eszembe...sorry 😊
Megnéztem a modelled...derék munka lesz ez kéremszépen.
Pár apróság kizárólag a modellezéssel kapcsolatban...a kocsit most nem néztem, csak a topológiát:
hamár törekedsz a négyszögekre a kerekek körüli kasznirésznél sok 4-nél nagyobb (5-) szögû polygonod van, ami nem szerencsés.
Ezeket + élek hozzáadásával megoldhatod.
Valamint a háromszögeid is + élekkel megoldhatóak, ahogy néztem.
Valamint vagy hagyod ilyen részletesen v. pedig ráadsz 1-2 smoooth-ot. Ez esetben az éles, határoló ill. határ és csúcsban végzödõ vonalaidat meg kell tripláznod...remélem érthetõ "hogyan és miért".
További sok sikert!
Oryon
Másik: Ha valakinek lesz ideje, ránézne ezekre, hogy a wire-ben hol javítsak még? Tényleg tanulni szeretnék...
Wire.jpg
Maga a modell
Elõre is ezer hála 😄
Arra van egy opció, hogy Open/close curve az Edit Curve menüben.
Az az elsõ és az utolsó CV-t összeköti egy görbével mely teljes mértékben megfelel egy, két CV közti, vonallal/görbével.
Az eredmény: egy önmagába bezárodó görbe.
Mintha egy circle-t módosítottál volna.
Erre gondoltál?
Oryon
vagy lehet rebuild curve-néál van ilyen, hogy close.
Vagy Rebuilt-tal leveszel...egy control vertexxel kevesebbet.
Oryon
Eddig ha az SG-kedvenceid között volt e topic, akkor csak kiírta mellé, hogy hány új üzenet van amit még nem láttál.
De most a topicon belül is jelzi, hol jártál legutóbb...szvsz hasznos újítás.
Oryon
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Penatesz
Curve változott....
...erre a felület hülyén változott...
Lenne egy kis problémám a revolve és egyéb szerkesztésekkel. Szóval készítettem egy curvet forgástestnek. A testet utána módosítottam. (CV huzigatás össze-vissza.) Namost rájöttem, hogy egy kis részlet hiányzik a curve-bõl. Beszúrtam pár pontot és így jól létrejött a hiányzó részlet. AZONBAN! Amelyik CV-ket a testen áthúzigáltam azok most máshová tartoznak. (Gondolom sorszámozza a maya a CV-ket és így most az a sorszámú lejjebb került, így a többi (késõbbi) módosítás is más CV-ket érint.) Van rá esély, hogy ezt valahogy javítsam, vagy inkább revolve újra és megint módosítsam a CV-ket?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
gyakorlatilag a target ponton atmeno horizontalis egyenes.
Mas modon nincs ertelme targyalni "kamera horizontjat" mert ilyen nincs is, a horizont fuggetlen attol hogy hova nezel.(ertsd, ha lefele nezel a horizont nem mozdul lefele, de a "kamera horizontja" igen)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
egyebkent a kamera iranyvektorara, (a)vagy a kamerat es a celpontot osszekoto egyenesre helyezed a horizontvonalat, ahol szimpa'tikus.
De a Field Chart-al megoldható...igaz minden mást is jelez, de ez van.
Vagy Boba tanácsára rendelj hozzá (parents) egy Line-t a Camera-hoz , ha pont csak az a vonal kell...ezt pedig a Field Charttal belõheted.
Oryon
Boba, ezek nem azok a funkciók, amire nekem szükségem van. Ezekszerint nem tudod mit az a horizont? Nekem nem a képernyõ középpontja kell, hanem az a vízszintes egyenes, amelybe torkollik az összes párhuzamos a végtelenben.
csomópont beszúrása = insert knot. (ha már bejelölted hol szeretnél CV-t adni a görbéhez)
csatolás alatt mit értesz?
Tessék sûrûn visszajönni és intézkedni a hangulatról és dumálásról! 😄
Nézd meg azóta, amióta nem vagy "teljesen" megnémult a banda... 😛
Oryon
Na viszonlátás újabb két hónap múlva...
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Nos van egy olyan is, hogy UV mapping 101.
Ezt keresd, hátha megvan valakinek. (És kölcsönadja a DVD-t, hogy
megnézzed. 😊)
Aldaryn: jó hogy szólsz ezt már régóta javítani akartam, csak vhogy kiment a fejembõl.
peetmaya: Hát az igényes textúrázással az a gond, hogy ahoz egyáltalán nem értek, se UVhez, renderrel kapcsolatban meg a HDRIhez sem... Eddig minden modellem procedurális textúrákat, sima shadereket használt (ha ez a kifejezés azt takarja, hogy nem UVs 😊). Szóval ha valaki tud valami jó tutorialt ezekhez azt szívesen venném, bár meg kell mondanom, már találtam jónéhányat UVhez, de egyik sem volt túl érthetõ számomra, meg elég nehézkesek is voltak... Maya help alapján odáig jutottam, hogy Edit Polygons->Texture->Automatic Mapping, így õ csinál vmi alap UVt, azt ki is snapshotoltam, de nemtom utána mit kezdjek vele 😛 Mármint ok, hogy ps-ben megcsinálom az alapján a textúrát (már ha ez a snapshot alapján kell), de, hogy hogyan vetítem vissza rá az már kérdés... Meghát ilyen téren nagyon nem vagyok otthon 😞. Gnomonos Texturing DVDkbõl megnéztem már elsõ 3at, de azokban nem nagyon volt UVrõl szó.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"