Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. File/Export All vagy Export Selection és a .obj már ott lesz
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Leginkább a fény fizikájával foglalkozik és mintha a fotózás
lenne az alap, nem pedig a 3d-s megközelítés. Utóbbiból odavet
egy-két morzsát, hogy "ja tényleg, a 3d-s programok is tudják ezt
meg még mást is." Kár azt hittem jobb lesz.
3D-s gyakorlatok rovat nyílt. Ebben a részben a fényekkel foglalkozik
a szerzõ. Igaz, hogy a szerencsétlen valami Diszkrét termékkel foglal-
kozik, de talán van annyira általános, hogy a fényekkel most ismerkedõ
emberkék tudják használni. A májusi szám az anyagszerkesztéssel fog
foglalkozni.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Peet: Köszi 😊
Oryon
Köszi a hozzászólásod, bár tegnap egy barátom már rádöbbentett, hogy nagyon nem illik ide az a halott gyerek és teljesen igaza van.
Majd javítom.
Oryon
Hétfõre el kell készülnöm, úgyhogy akkor már biztos menni fog.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Egyrészt, mert a mûveletek, kifejezések már beégtek a magyar 3d-s köztudatba, másrészt baromi hülyén hangzik pl: a split polygonra, hogy
hasítás.
Én is elég lagymatag módon nézegetem. Amolyan passzió csak. Idõvel
azért beletanul az ember a kifejezésekbe.
Egyébként van egy magyar nyelvû könyv: Maya a 3D világa.
(A 4.5-ös verziót használja, de kezdõ szinten ugye tökmindegy, hogy
melyik verzió, az alapok legyenek ugyanazok.)
Remélem segített.
Maya szinten láma vok, ma kezdtem 😄DDD
nincs ehhez valami magyarosítás?
thx a választ
Most áttérek másra...
Valaki nem tudja, hogy Image Studio 2-ben van-e DOF?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
UV Mapes tutorialokat még midnig várok ha tud valaki, mert nem igazán tudok textúrát készíteni a modellhez enélkül 😞
Polyból kented ugye?😊
soha sem fogom tudni eldönnteni😄
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
kép:
per aspera ad astra
Más kérdés, hogy én nem teremtek, hanem másolok, és nem is úgy fogom fel, hogy 3d akkor mûvész lennék, szerintem ha már pénzt keres az ember és megvan kötve a keze, akkor egyszerû munkás. És ezt miért írom le? Nemtom, mostanában jönnek belõlem a dolgok...
Én nem akartam megbántani Krisztiánt, ha az lett belõle, bocs. Egyszerûen csak elmondtam én hogy látom ezt a képet...
Na hajrá Oryon!
Youth
Drawain, a Hummered nagyon kemény, szerintem egy autógumi-modellezés-tutorialt összedobhatnál a maya3d.hu oldal számára 😊
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Drawain igényes, szép modell, textúra lesz rá?😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Hummer 1
Hummer 2
Így sokkal jobb a kép, de még mindig azt gondolom (nem mintha írtam volna, csak akkor is na mindegy) hogy minden éles, nincs mire felfigyelni, azért mert a kép közeépn va na vízesés attól még nem lesz hûde kiemelve...
lehetne más a képkivágás, tehát nem kell szélesvásznúba vagy mittomén miben gondolkodni, lehet a kép állított is tehát sokkal magasabb mint amilyen széles. Mrg lehetne DoF is ami még jobban kiemelné a vízesést. Szerintem túl próbálod csicsázni, de abból csak giccs lesz... nem kell.
Amúgy hatalmas változás a képen, hogy v-ray... vagy csak maya alatt nem lõtted be jól a MR-t. Ne makarok kötözködni én egyáltalán nem tudom...
Szerintem rosszul közelíted meg az egészet: ne úgy fogd fel, hogy ez egy mû, egy alkotás, hanem képzeld magad egy fotósnak, most minek oda egy halott ember (az alkotó) fotója? Illúzió romboló, szerintem hagyd ki nyugodtan, de a tükör jó ötlet! A tökörben mintha vízszintes lennének az egyes lépcsõk a képen meg nem látni mert optikai csalódás...
Na sokat rinyálok, sok volt ma a baulizásból is, bocs ha valamit elgépeltem volna, vagy ha megbántottalak volna Krisztián, egyszerûen csak ezt gondolom. Most hogy hülyeség e vagy sem azt neked kell eldöntened, elvégre te csinálod én milyen alapon ugatok bele??? Na mindegy
joccakát emberek!
Youth
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Penatesz
Aldaryn segít összelapátolni a vray-t + a jelenetem, nézzétek mit mûvelt:
Al's work with my modell
Nah...feladta a leckét nekem. Minimum ezt kell überelnem 😛
Oryon
Úgy terveztem, hogy nem lesz túlságosan = a két mû...ilyen téglaszámot illetõen. Majd kiderül a végére.
Egyenlõre újrakezdtem, szal most a textúrását is újrakezdhetem, de elötte összerakok egy teljesen új scene-t 😊))
Oryon
Öööö ... izé ... A Counter-Strike-ra gondolsz? Az köszö'm szépe' elég jól ment, nagyjából felsõ-középkategóriás voltam, mikor abbahagytam, de már rég nem játszottam. A WoW mindent visz...
A paintball-al kapcsolatban: kapjuk össze a csapatot akkor, aztán tõlem mehetünk! De ahhoz kéne legalább 20 ember, aki biztosra(!) mondja, hogy jön, mert akkor leszünk végül tizenketten, ami már nagyjából az alsó határ.
Még tudok beszervezni mondjuk 10 embert, de akkor én az õ csapatukban leszek 😊))
Nézd végig a tartóoszlopok talapzatát. Ahogy folyik a víz, úgy lesz
a talapzat magassága 1,3,5,7
A te modelledben hozzávetõlegesen (nem látom jól) 5,1,sok,nagyon sok
magasságok vannak.
kamerát, akkor lehet, hogy jobb lenne. (Persze, csak ha nem esik
szét az illúzió)
Talán a mélység miatt lehet, de az a sarok, ahonnan ledõlt a felépítmény nekem egy kicsit mintha jobbra húzna és nem (úgy látszik, mintha ) derékszög lenne.
A te képeden nem látom jól, mert a víznek még hangyaháborús texturája
van, de az eredetin a víz lefele folyik felfele. Ha nem érted, akkor
nézd meg a "csatornánál" a kövek és víz felülete által bezárt szöget.
Ne adj neki rossz tanácsokat, mert ha engem akar példának venni soha nem fejezi be és az élete rámegy 😄
tök komoly...de nem mondok semmit...nem lövöm le a poént.
Annyit mondhatok: lesz benne szekrény, félig belógva 😊
Paintball partira én is jelentkezem!
Phoenix: majd összehozhatnánk egy meccset...de elõre mondom, hogy veled vagyok 😛
Oryon
De ez egy eléggé precíz munkát igénylõ dolog, kérdezd csak ORYONT 😊
ORI én betennék valami szobabútort (pl kanapét) a háttérbe, nem kell, hogy az egész benne legyen, elég ha csak éppen hogy benyúlik a képbe, mert így az aki ránéz a képre, az látni fogja az arányokat, hogy mégis mekkora a makett, illetve betennék még egy álólámpát vagy ilyesmit, mert az meg lehetõséget ad, egy igényes szép MR-es renderre.
Phoenix hogy megy a CS? Majd kellene szervezni egy ilyen sg-s paintball-t valahol, hamár úgyis jön a jóidõ.
Penatesz
Az alapötlet és a "csalás" viszont marha jól lett kivitelezve, úgyhogy várom a folytatást, és grat hozzá!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Valóban jobban ki lehetne emelni...de én most csak egy ilyen scene-t álmodtam meg... melynek kevésbé van köze csak a mûhöz.
Valóban 3D-ben (legalábbis nálam) nehezebben vehetõ ki az optikai furaság.
Oryon
A lényeg: a gyerek a képen...õ halt meg, nem Escher.
Minden álma az volt, hogy megépítse a mester egy mûvét...makettben és 3D-ben...de idõ elött meghalt...röviden ennyi.
Valóban...egy darab render és utómunka csak a Hardveresen renderelhetõ víz miatt van...de a hibákat még bennehagytam, hogy lássátok a "csalást"!
Oryon
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
na nekem egy észrevételem lenne: azé az egy kicsit erõs, hogy "The creator is dead." Ennek valami olyasmi utóíze van, hogy "háhááá, megdöglött a rohadék!" Inkább írd rá, hogy "In memoriam M.C. Escher"
Aztán meg szépen áruld el, hogy csináltad! Semmi fotosop, meg ilyenek, csak egy sima render? Ez utóbbi esetben csak muti meg egy másik nézetbõl is, hogy hogy is van, mint is van ez.
Nah...hosszas kiesés után itt vagyok egy mûvel...végre újra alkotok 😊
Elhatároztam, hogy megalkotom M.C.Escher egy mûvét és ez a Waterfall (1961) lett.
Egyenlõre még wip...de itt elakadtam és kérném az erõs kritikát és az építõ jellegû javaslatokat!
Remélem számíthatok rátok! 😊
A kép Maya 6.5-tel és MR-el készült (FG felhasználásával) - renderidõ kb. 1.5 óra.
Amint elkészül a végleges 3D-s kép majd nekiesek és 2D-sen kijavítom a hibákat, amik fõleg a "csalásoknál" keletkeztek + itt-ott és egy kicsit szebbé teszem.
A kerettörténet még nincs teljesen kész...de nem nehéz kitalálni a címbõl és a képen látható tárgyakból...a véglegeshez mellékelem.
Alant látható az eredeti mû, amit megalkottam 3D-ben.
3D-s rekonstrukció
Escher eredeti mûve
Oryon