Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Egy kis update...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
www.highend3d.com, ott ezeket a shadereket meg is találod, digital tutors nak van 2 shader oktato videoja.
autógumi
króm
metálfényezés
harckocsipáncél
matt fém
meg egy pár tipp trükk kellene
Elõre is köszi!
Így könnyedén tudod a blendshape-eket állítani minden testrészre külön.
Bár a karokra inkább szoktak instance objekteket használni, ami driven key-el vezérelt, tehát kb olyan, mintha hozzácsatolnál néhány vertexhez clustereket és driven key-el mondod meg, hogy hova kerüljön bizonyos csonthajlításokra. Így szokták a kényes részek részletgazdag animálását megoldani, pl ujjak, izomzat szimulálása, térd és könyökhajlatok stb.
Jelen esetben a mimikához javaslom neked a blendshape használatát, de feltétlenül szabdald szét a tárgyat, mert valószínûleg meg fog halni ha egybe hagyod, de a targetekbõl törölsz face-t... Blendshapenél figyelj még oda arra, hogy a copyzott fej transzformációs értéketit ne freezeld, illetve ne bántsd a pivot pointot, különben rossz eredményt fog adni a blendshape.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
bekopizom ide is hatha ti tudjatok😊
nekem egy olyan kerdesem lenne hogy van egy lowpoly karakter(tehat 1obj az egesz), es megkell csinalnom mimikajat, azt tudom hogy blend shape hogy mukodik, csak azt nemtudom hogy kell ugy megcsinalni hogy csak a fejet kopizom es azon alakitom a fazisokat, mert ha joltudom ha egesz testre nyomom es a kopikban torlok facet akkor mar nem is mukodik...?
www.dw69.tk
amugy a bad boys 2 werkfilmje publikus, hogy fent van valahol? Krajcsik Zsolt meséli a dolgokat?
Azt sejtettem, csak én valahogy fordítva akartam volna ... 😊 valahogy a 2d-s képpbõl 3d kreálni.
Köszi, még lehet felteszek majd pár kérdést 1-2 nap múlva ha nem zavarok. 😊
Penatesz
Az lenne a kérdésem, ha van egy autós .avi kiterjesztésû fájlom, azt be tudom-e importáni mayába és az autót rácshálóssá varázsolni, majd ezt a rácshálós képet (csak a hálót, eredeti autó nélkül) renderigezni mint film(részlet).
Aki esetleg látta anno a bad boys II. werkfilméjét az tudja mit akarok, szeretnék 😊
De a többire még jobban ráfeküdhetnél.
Gondolok itt az asztalra és a nagy feketeségre...de azért alakul..csak így tovább!
Kérlek vedd a képed max 800*600 v. 640*480-as felbontásúra és mentsd rá arra a fájlra, ahonnan ezt linkelted!
Vannak egy páran akik percdíjjas 56k-s modemmel neteznek és nekik ez nem kevés idõbe/pénzbe kerül...szal minél elöbb csökkents a méretet.
Így amúgyis szétszedi a fórumot...a nagy képeket plz linkeld és a kicsinyítetteket illeszt be.
köszi és további jó alkotást!
Oryon
de valahol el kell kezdeni. A képet
itt nézhetitek meg.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
ikszesí folyton meghal <#ticking>#ticking>
x
Sas szerintem bontsd szét a felületet, vagy adj a felületrészeknek külön materialt...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Penatesz
kellene nekem egy kis maya help. lowpoly modellt kell texturaznom es van egy epulet hogy ismetlodnek az ablakok, ezt szeretnem tileolni hogy a texturan csak egyszer legyen rajta...
nade hogy?😊 azt tudom hogy a texturanal belehet alitani repeatet, de akkor az mindenhol repeateli...hameg planar uv-t huzom ossze akkor uv pontok elmozdulnak es belelog a masik texturaba ami meg a kepen van
remelem valaki megerti mi a bajom😊
sas
www.dw69.tk
Szala's Kid (who is a boy)
Ezen elég egyértelmû utalások vannak... 😄DD
Szala:
Tényleg nagyon édes gyerek...gratulálok.
És ahogy te mondod mindig: "tök jó fej" 😄DD
Oryon
Naggyon aranyos ! Gratulácíom fogadd...😊
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
😊
deko --- az élet értelme: 42 ---

eclips2000
várj amíg betöldõik...lassú 😊
de azért ilyen képeket mindíg gyüjtsél arról amit csinálsz 😊
Bár rám nem nagyon érdemes hallgatni ha autókról van szó😛
...ja és öröm, hogy elõvetted újra a mayát. Várom a további fejelményket!
Majd késõbb Én is teszek fel képeket a fordról.. külsõleg meg belsõleg is.
Penatesz: valóban sima poly, de most kivételesen ennél a modellnél csak extrude edge ment😊 Néha én is szakítok a berögzõdéseimmel😛
deko --- az élet értelme: 42 ---
De orulok neki hogy tobb szoftvert kiprobalsz, sokat lehet belole tanulni.
Ez az auto meg tok fasza!!
😊