Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
Melyik elekre gondolsz konkretan?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Magoo
alakul a dolog de az élek még mindíg mintha egy kés élei lennének 😄 mondom, csekkold az igazi képét, akkor tuti lesz 😊

Boba
Nagyon baba😊

fle go
Udv!
Egy kis update...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Magoo
lenne egy kérdésem...gnomon dvd-ket dc++on kívül neten hol lehet begyüjteni? 😄 nem kell nyilvánosan, jöhet priviben vagy emailben, de légyszi segítsetek 😊 kéne 1-2 😊

Magoo
lenne egy kérdésem...gnomon dvd-ket dc++on kívül neten hol lehet begyüjteni? 😄 nem kell nyilvánosan, jöhet priviben vagy emailben, de légyszi segítsetek 😊 kéne 1-2 😊

thx

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

hi
www.highend3d.com, ott ezeket a shadereket meg is találod, digital tutors nak van 2 shader oktato videoja.
Kellene help a shaderekhez, hogy kell a következõ anyagokat elõállítani:
autógumi
króm
metálfényezés
harckocsipáncél
matt fém
meg egy pár tipp trükk kellene

Elõre is köszi!

Peetmaya
hát így még nem próbáltam ki, de abból nem lesz semmi bajod, ha egy test nem egy darabból áll, hanem több részre bontod, pl fej karok, törzs, lábak...
Így könnyedén tudod a blendshape-eket állítani minden testrészre külön.
Bár a karokra inkább szoktak instance objekteket használni, ami driven key-el vezérelt, tehát kb olyan, mintha hozzácsatolnál néhány vertexhez clustereket és driven key-el mondod meg, hogy hova kerüljön bizonyos csonthajlításokra. Így szokták a kényes részek részletgazdag animálását megoldani, pl ujjak, izomzat szimulálása, térd és könyökhajlatok stb.
Jelen esetben a mimikához javaslom neked a blendshape használatát, de feltétlenül szabdald szét a tárgyat, mert valószínûleg meg fog halni ha egybe hagyod, de a targetekbõl törölsz face-t... Blendshapenél figyelj még oda arra, hogy a copyzott fej transzformációs értéketit ne freezeld, illetve ne bántsd a pivot pointot, különben rossz eredményt fog adni a blendshape.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

dw69
hi
bekopizom ide is hatha ti tudjatok😊

nekem egy olyan kerdesem lenne hogy van egy lowpoly karakter(tehat 1obj az egesz), es megkell csinalnom mimikajat, azt tudom hogy blend shape hogy mukodik, csak azt nemtudom hogy kell ugy megcsinalni hogy csak a fejet kopizom es azon alakitom a fazisokat, mert ha joltudom ha egesz testre nyomom es a kopikban torlok facet akkor mar nem is mukodik...?

www.dw69.tk

deko
Inz:
jajjj tervezõm😊
a lego veled van😛

deko --- az élet értelme: 42 ---

Mayer
Inz: hehe...ütõs 😊

www.gaborhertelendy.com

Ja télleg :o)
fle go
Nenad: a fejlodesre szukseg van, minel tobb dolgot probal ki az ember annal nagyobb tapasztalata lesz, ugy velem. Igyekszem majd frankon megcsinalni a gepet.

Magoo
hát a DVD-n publikus 😄

hi
amugy a bad boys 2 werkfilmje publikus, hogy fent van valahol? Krajcsik Zsolt meséli a dolgokat?
😊
Azt sejtettem, csak én valahogy fordítva akartam volna ... 😊 valahogy a 2d-s képpbõl 3d kreálni.
Köszi, még lehet felteszek majd pár kérdést 1-2 nap múlva ha nem zavarok. 😊

Magoo
ya, bocsi, igen ezt akartam mondani 😊

Penatesz
Magoo ezzel azt akarja mondani, hogyha "rácshálós" autót akarsz, akkor elõszõr le kell modellezned azt a bizonyos autot, aztán ha már megvan a modell, bármit kezdhetsz vele.

Penatesz

Magoo
ott nem az igazi autót varázsolták rácshálóssá, hanem a CG autónak mutatták meg a Wire-jét menet közben... 😄

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha van egy autós .avi kiterjesztésû fájlom, azt be tudom-e importáni mayába és az autót rácshálóssá varázsolni, majd ezt a rácshálós képet (csak a hálót, eredeti autó nélkül) renderigezni mint film(részlet).
Aki esetleg látta anno a bad boys II. werkfilméjét az tudja mit akarok, szeretnék 😊

oryon
Design-os bábuk 😊))
De a többire még jobban ráfeküdhetnél.
Gondolok itt az asztalra és a nagy feketeségre...de azért alakul..csak így tovább!

Kérlek vedd a képed max 800*600 v. 640*480-as felbontásúra és mentsd rá arra a fájlra, ahonnan ezt linkelted!
Vannak egy páran akik percdíjjas 56k-s modemmel neteznek és nekik ez nem kevés idõbe/pénzbe kerül...szal minél elöbb csökkents a méretet.
Így amúgyis szétszedi a fórumot...a nagy képeket plz linkeld és a kicsinyítetteket illeszt be.
köszi és további jó alkotást!

Oryon

opsz hát a beillesztés nem a legjobban ment 😄

Elsõ alkotásom, amit 2 hónapi mayázás után készítettem. Tudom rengeteg a hibája,
de valahol el kell kezdeni. A képet
itt nézhetitek meg.

szuper! 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

inz
ennyire unatkoztam ma 😊 tudom sötét meg aránytalan is a keze, de csak azér modellezgettem, hogy visszaszokjak 😊 😛
ikszesí folyton meghal <#ticking>

x

Peetmaya
ja és placement node használata a repeat UV-hez.

Peetmaya
Szala én is csatlakozom a gratulációkhoz, bár szerintem a belógó játék volt a zavaró, az picit lányos, és talán ebbõl asszociált nenad kislányra. Lógass be egy GI Goe-t géppuskával, oldalra meg egy tankot, és nála férfiasabb kisbaba nem lesz e Föld kerekén😊

Sas szerintem bontsd szét a felületet, vagy adj a felületrészeknek külön materialt...

Penatesz
Szala egy 9 hónapos renderidõ után, az ember mûve minimum így nézzen ki. Kimondottan jóképû a baba, majd pár év mulva úgy kell elhesegetned mellõle a csajokat.<#kacsint> GRATULA !!!!

Penatesz

dw69
de helyes gyerkoc😊

kellene nekem egy kis maya help. lowpoly modellt kell texturaznom es van egy epulet hogy ismetlodnek az ablakok, ezt szeretnem tileolni hogy a texturan csak egyszer legyen rajta...
nade hogy?😊 azt tudom hogy a texturanal belehet alitani repeatet, de akkor az mindenhol repeateli...hameg planar uv-t huzom ossze akkor uv pontok elmozdulnak es belelog a masik texturaba ami meg a kepen van

remelem valaki megerti mi a bajom😊

sas

www.dw69.tk

deko
Hát ez oltári jóóóó😊<#nevetes1>

oryon
Elõkerült egy másik kép szala fotói közül...

Szala's Kid (who is a boy)

Ezen elég egyértelmû utalások vannak... 😄DD

Szala:
Tényleg nagyon édes gyerek...gratulálok.
És ahogy te mondod mindig: "tök jó fej" 😄DD

Oryon

<#crazya>Nyaaaaj😛

Naggyon aranyos ! Gratulácíom fogadd...😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

bocsi 😊, tolem lany is lehetne, aranyos nagyon, hogy rovid a haja, haat, az is lehet 😊 Nincs se gyerekem se felesegem, szoval e teren le vagyok maradva 😊)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nenad menny már , milyen lány, miröl beszélsz 😊 azért ilyen korban még a khaki szinü ruha és a rövid haj általában fiukra utal neeeeeeeem? 😊
deko
nenad ejjj, õ fiú.. Erik Daniel! és itt legpofibb alkotás!

tunder kislany(?) !
😊

deko
ehez wire? ilyen szép alkotást ITT nem sûrûn látni! modellezni sem lehetett semmi, hát még így lerenderelni😛 GYÖNYÕRÛÛÛ😊 <#worship> Kívánok neki nagyon sok boldogságot!

szánom bánom bünömet , télleg nem cg :o)
inz
nem is kell wire.. túl aranyos ahhoz h cg legyen szval lebuktál 😛

x

inz

x

Na emberek, rakok fel a legujabb karakter renderemröl egy képet, a bör shader saját fejlesztés, a ruha külföldi beszállitoé :o)
Magoo
na de talán ez közelebb áll a tiedhez:
eclips2000

Magoo
nem biztos hogy ez ugyanolyan de azért ezt nézd meg: eclips
várj amíg betöldõik...lassú 😊
de azért ilyen képeket mindíg gyüjtsél arról amit csinálsz 😊

deko
Flegos, nagyon jó lesz a járgány... ahogy néztem az általad használt refi képeket, ez valóban egy olyan típus lehet, ahol a motorháztetõ rálóg arra bizonyos vízelfolyó rácsra ami a szélvédõ alatt van, amirõl Magoo írt. de valamennyi rést mindenképp modellezz bele, ne legyen összefüggõ az a rész.
Bár rám nem nagyon érdemes hallgatni ha autókról van szó😛

...ja és öröm, hogy elõvetted újra a mayát. Várom a további fejelményket!

Majd késõbb Én is teszek fel képeket a fordról.. külsõleg meg belsõleg is.

Penatesz: valóban sima poly, de most kivételesen ennél a modellnél csak extrude edge ment😊 Néha én is szakítok a berögzõdéseimmel😛

Magoo
vagy az egyszerübb megoldás...nézegesd a Halálos Iramban-t 😄

Magoo
Flegos én a helyedben nem csak a blueprintet nézném 😊 keress a kocsira a google-n. sok képet találsz róla. sztem azoakt vedd alapul 😊 csupa blueprinttel soha nem lesz tökéletes 😊

flegos mar megint mayazol! Eretnek! 😊
De orulok neki hogy tobb szoftvert kiprobalsz, sokat lehet belole tanulni.
Ez az auto meg tok fasza!!
😊

fle go
Ja és köszi a kritikákat, hasznosnak találom!!!!