Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Penatesz
Már elõre rettegek, hogy azok a scenes-ek sem lesznek kompatibilisek, amiket most 6.0 vagy 6.5 alatt csinálok. De a vray-ért mindent. Remélem legalább olyan jól el lett találva, mint max-ban.(Habár félek, hogy ez még csak egy szárnypróbálgatás)

Penatesz

Mayer
The MentalRay Strikes Back 😉

www.gaborhertelendy.com

Nyaaj de várom már😄 igaz h még 6.5 sem raktam fel😄:😄D

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

inz
mondjuk ez így nem logikus, de énis elõbb írok mint gondolkozom 😊

x

inz
Maya 8 - Revenge 0f t3h MentalRay / A MR bosszúja ( de messze van az még <#nevetes1> 😛 )

x

dw69
megint en vagyok😊

ismet egy kis help kellene, meghozza a paint skin weights tool-rol.
megakarom festeni hogy melyik csont mennyire hasson a modellre...de ha megfestek egy csontot, atvaltok egy masikra es vissza mar nem is ugy nez ki mint ahogy megfestettem...kell valamit nyomni ha kesz vagyok az egyik csonttal vagy miert csinalja ezt?

koszi
sas

www.dw69.tk

dw69
azota rajottem hogy jo amit irtal csak volt 1-2 dolog ami nagyon bezavart mar a modellnek es ujrakellett kezdenem...azota minden ok
thx

www.dw69.tk

fle go
csak nem a beepitett v-ray-re gondolsz?😊))))))))))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

oryon
"Istent játszva..."

Maya 7 - New Hope / Új remény

Ha szemfüles vagy meglátod a csodát...amire várunk!

Megsúgóm: vray for maya

Oryon

Peetmaya
na ez így már fogas kérdés...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

dw69
megse jo, en nemertem mibaja...elsore megcsinaltam jolett, mostmeg ugyanazt csinalja mint elotte

www.dw69.tk

dw69
és jó!!!😊

köszönöm

www.dw69.tk

Peetmaya
igen, ez a probléma nálam is elõfordult
a blendshapek hozzáadásánál option boxot hozd be, ott van két fül, basic és advanced
az advanced fül alatt a deformation ordert állítsd át paralellre, így a csontok mûködésével párhuzamosan fog mûködni a blendshape deformáció, következésképpen azt az eredményt fogod kapni, amit szeretnél😊

dw69
koszi az infot...

talan erre is tudod a valaszt?:
bevan csontozva es a feje mar levan valasztva. megcsinaltam kulonbozo arckifejezeseket, es hozzaadtam a fejhez oket. de ezutan a fej nem csak a csontokkal mozog hanem a blend shapes fazisokkal. pl eldontom oldalra fejet es felnyomom az egyik bs erteket akkor visszaldonti a fejet mert abban a fazisban nincs eldolve...szoval hogy mukodik ez?

szolj ha nem ertheto...sose tudtam magyarazni😊

www.dw69.tk

Peetmaya
expressiont kell hozzá írni, vagy egyszerûen lekulcsolni a színeket...

a szinét be tudom állítani, de azt már nem,hogy megadott idõközönként megváltozzon a szine. Erre kellene nekem okosság. Elõre is köszi!

Penatesz
Jelöld ki a lámpád, lépj be az Attributes editor-ba (Ctrl+a) majd a color melletti fehér négyzetre kattintva beállíthatod a tetszõleges szint.

Penatesz

youth
Hát nem a mentalban van hanem a texturának van olyan hogy color balance és azon belül alpha offset:

Youth

Sziasztok! Újabb segítség kellene. HOgyan tudnám megoldani,hogy a lámpám váltogassa a szinét! Ez egy újabb olyan dolog ahol elvéreztem!

nincs valami olyan parameter hogy "offset" ? (mentalban)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ertem.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ezt nem egeszen vagom, ha a mapot mentesz (greyscale gondolom) akkor mi a racio ebben? Fekete no displacement, feher a bealitott maximum diszplacement.
Ez eddig minden letezo programban igy volt.
Alphara meg nemtom mi szukseg, no megnezem mar mi ez az egesz mostmar 😊

Peetmaya
Youth ez a kis expression olyan, mintha szándékosan csökkenteni akarnád a hatását mindenhol. Ha pozitív a gain értéke, akkor negatív irányban offsetelsz, ha negatív a gain, akkor pozitív irányban offsetelsz. Mindenesetre picit olyan, mintha contrastot szûrnél vele, így tompulnak a kitüremkedések.

youth
Szerdán kérdezd meg Berni nénit 😊 Szerintem õ tudja... Ha addig nem találsz valamit.

Youth

youth
Ez azért kell, mert a zbrush úgy használja a displacement mapot hogy -1 a fekete, 0 a szürke, 1 a fehér.
Namost maya alapból úgy használja hogy 0 a fekete, 1 a fehér.
Most vagy azt csinálod hogy csinálsz egy pozitív és negatív mapot amit aztán valahogy összehozol és bekötsz az alpha offsetbe, vagy egyszerûen ezt használod:

textureNode.alpaOffset = -textureNode.alphaGain/2;

És akkor -1 lesz a fekete, 0 a szürke, 1 a fehér. Tehát nem állítassz át semmit és ugyan úgy fog kinézni a displacement a rendernél, mint zbrushban.

Youth

oryon
Nagyon aranyos 😊

Nekem úgy tûnik, hogy mintha a scale-zva lenne az eredetihez képest.
Az igazi (szerény természetfigyelõ tapasztalataim szerint) majd félgömb formájú.

Ez pedig így úgy tûnik, mintha magasságban (mayában y koordináta) meg lenne egy kicsit nyúlva.
De valószínûleg én tévedek 😊
Amúgy meg kit érdekel...a lényeg, hogy szép 😄

Oryon

oryon
Van benne egy fix seam (asszem), talán segít valamit.

Oryon

Mayer.
Megfogod a kamerát és hipp hopp😊
Nagyon keveset repül annyit tudok😄😄D és sunyin megy tehát ki samplitudoja van a testének, nem olyan mint egy cserebogár monjuk..

Mayer
Ha valakinek van videója arról, hogy hogy mozog egy katica légyszi privizzen rám, mert én nem találtam és nem vagyok túl jó bioszból sem, szóval jól jönne egy kis vizuális segítség hogy elkezdhessek animálni.

köszi elõre is

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Rég mutattam nektek képet, úgyhogy most egy kis ízelítõ a készülõ animációmból. Remélem ezt be is fogom fejezni.

Ladybug

www.gaborhertelendy.com

Mayer
"A textúra Alpha Offsetjéhez adsz egy expressiont:
textureNode.alpaOffset = -textureNode.alphaGain/2;"

Ezzel mit érsz el barátom? Miért kellett neked ez a lépés?

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
és ha a zbrush auto uv-jét használod, akkor nem cseszi el?

fle go
Most pillanatnyilag ezt a refkepet talaltam:

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Szerintem én csinálhattam valamit, mert az orrnál látod ilyen lett:

Hogy miért, nemtudom... Pedig nem kéne ilyet csinálnia, mert ha azt vesszük hogy auto UV-nál minden face kölön van (mármint az UVja) akkor ott minden élnél seam keletkezik, de nem cseszi mégse el.
Na megkérdezek pár arcot akik használják a zbrusht hogy náluk van e ilyen problem.
De végülis PS-ben megoldható a dolog.

Youth

Peetmaya
miért cseszi el a seameket?
az elcseszés mit jelent pontosan amúgy?

oryon
Látom hasznát tudtad venni valamennyire a tutoriálomnak 😊

Szép lett, csak így tovább.

Én még mindig szenvedek, mert egy kockát megformázni nehéz - tehát 90 fokos tárgyak egyik faceról a bemélyedés/kitüremkedés a másik facera való átcsúszásánál gondok vannak 😞
Ha ezt is megnéznéd, akkor az jó lenne...biztos neked sikerülne 😊

Ha van kedved/idõd leírhatnád, hogy mit csináltál másképp a tutoromhoz képest és akkor átírnám.

Köszi.

Oryon

youth
Tudom, hogy fura, mert nem néztem referenciát hozzá, csak úgy odafestettem. Majd ha élesbe megy, akkor megpróbálok olyat festeni, ami életszerûen hat, szóval nem ilyen tesze-tosza ráncok lesznek remélhetõleg 😊
Nem használtam semmi extrát, alap brush (std) meg smooth.

A render MR, egész gyors volt, 1K-s képet leszámolta egy perc alatt (nem valami gyors a gépem) ez P4-el vagy mittomén, gyorsabb géppel tuti pár másodperc lenne... ja meg 2 giga RAM-mal

Összedobtam egy rövid videót, hogy mi a menete a zbrushos munkának:
-geometria importálása
-morph beállítása
-geometria divideolása
-festegetés
-morph vissza
-displacement kiexportálása (persze utána vertikálisan tükrözni kell asszem, de ezt zbrushban is meg lehet csinálni)

-PS-ben kis utómunka, mivel néhány helyen, fõleg a seameknél elcseszi...

http://maya3d.hu/youth/zbrush_001.avi (~20 M😎

Ja és mayaban a következõt kell tenni:

A textúra Alpha Offsetjéhez adsz egy expressiont:
textureNode.alpaOffset = -textureNode.alphaGain/2;
(a textureNode-t értelemszerûen kicseréled a textúra nodejának nevére)

hála Bendinek a D21-rõl...

Youth

Peetmaya
A szemsarki ráncok, illetve az orrtövénél az a beméllyedés fura, de amúgy marhajól néz ki, gratu. Milyen eszközöket használtál zbrushban, kb hogyan zajlott a menete a disp festésnek?

render amúgy MR-el történt?

fle go
Nagyon fasza!! Eltekintve a pici hibaktol, en mar lattam ilyen rancos oregembereket, ugy hogy letezik😊

Aldaryn
<#wow1> lazán nyomod...

per aspera ad astra

youth
Nézz körül itt, hátha találsz:

http://www.suurland.com
http://www.onnovanbraam.com

Youth

youth
Zshepere nem tetszik, meg nem is tudom kezelni, marad a poly modellezés 😊

Youth

Magoo
Youth! van néhány digital tutors, az mindent a helyére rak 😊 megkéne csekkolnod 😊 bár már lehet hogy késõ számodra, mert látom már egész szépen tolod 😊 de ha kéne akkor....privi...vagy email 😊
ZSphere modellezéssel hogy állsz? 😊 sztem marha tuti dolog 😊

hát ez ....nagyon durva

Sziasztok! Blueprintet keresnék suzukihoz! Viszont nem találok sehol...tudna valaki segíteni???

youth
Az a lényeg, hogy mayaban pont úgy néz ki displacementel a test mint zbrushban...

Youth

youth
Hahó!

Flego: nagyon király a kocsi, csak így tovább!!

Elkzedtem nézegetni, hogy hogy lehet zbrushból átmenteni mayaba a displacementet. Mostmár tudom mik a hibák: miután kimentettem a képet zbrushból kell még rajta dolgozni PSben, a képen látszik néhány helyen hiba (pl az orrnél, szájnál). Ja és persze ilyen ráncok az életben nincsenek 😊 tesztnek jó volt:

Youth

Magoo
az oldalnál megeshet de ott felül kevésbé 😊 na de légyszi majd mutasd meg a refképedet 😊

fle go
Koszi, mar javitom is, de azt ki kell emeljem hogy az oldalan huzodo toresvonal, konkretan a referencia kepen is ilyen eles, node majd alakitok rajta, picit😊

Magoo