Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még valami, még nincsen semmi festés a fegyvereken, nem igazán tudom,hogy milyen illene ide. Ötlet valami???

Nem találtam még értelmes képet errõl a vacakról,hogy hogy is néz ki valóban. Mondjuk milyen a szárny meg ilyenek. Nekem úgy rámlik,hogy recék vannak rajta. A fény már alakul.

fle go
Ez tetszik!! Kicsi hajtomu fenyt raknek meg a gep moge

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Mivel megint nem sikerült a beszúrás, itt a link
Tie

Igen, Mayaban csinálom. 😊
Ezt meg levezetésnek, vagy csak úgy...

nem nagy szám, de nekem tetszik

fle go
Huuuu de lokott vagyok ez te is mayaban csinalod😊))))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Hehe nem rossz en pont ezt a gepet csinalom mayaban, szerintem az illeszteseken dolgozzal meg kicsit. Kulomben ugy nez ki okes. En most kezdem majd texturazni a vegeredmenyt majd osszevethetjuk😊

😊 nagyon tetszik, csak a mellei nem okésak szerintem, egy ilyesmi testalkat esetén a mellek lógnak, a mellbimbó lejebb kerül.
Mayer
Na még egy kevés részlet rákerült.

www.gaborhertelendy.com

megvan😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Hogy lehet ezt lerántani?😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Jaj-jaj. Nem írtam, hogy az a víz az még csak egy plane ami tükröz, nincs még befejezve, semmi, csak a móló talán, bár még ott is lesz shader állítgatás.
Szóval még kerül rá bõven cucc.
Boba a zene a Hair végén van. The Flesh Failures. Szerintem nagyon passzol az SW-hez.
Boba
Háhá, nagyon tetszik az eastpark SW edition😊 Nagyon jó😊
(A zene honnan van? Az is nagyon bejön.)

Penatesz
A kunyhó nagyon bejött, tök jó hangulata van, a Monkey Island 2 c. régi pc-s játék jutott róla eszembe.(Remélem pl egy csónakban a ház elõtt lesznek még történések, ami méginkább mozgalmassá teszi a képet.)De hogy valami negatívat is mondjak, a víz szvsz nagyon nem lett eltalálva.

Az eastpark-os videónál pedig nagyon jó az ötlet, gratula érte !!!

Penatesz

Üdv mindenkinek, jelentkezem már itt is egy kicsit.
http://web.axelero.hu/steone/temp/rabbit013.jpg
most ezt csinálom, próbálgattam rajta a hdri-t, még csak simán rá van rakva a textura a shaderek nincsennek beállítva.Az uv sincs mindenütt meg.
Meg mivel Fõnix már elszólta itt magát, berakom ezt is.
ftp://eastpark_download:[email protected]/eastpark-sw-special.mpg
Próbálgattam de nem nagyon ment (minden bizonnyal én bénáztam) ezért is kértem segítséget, háta hav olyan ember aki szórakozott vele és rájött arra,hogy mit és hogyan kell.

oryon
Hm...akkor esetleg még Particle system-el is megoldhatod...de az nem folyik, csak pattog...de talán kicsalhatód...

A Glue3D-t v. RealFlow-t kipróbáltad?
A Fluid-t?

Oryon

Szökõkúthoz kellene....mert milyen szép amikor a víz lefolyik az üveglapokon...
Kaptam egy ilyen feladatot,hogy próbáljam ki mit is tudok, dehát ez a víz téma annyira nem megy mint amennyire szeretném.

oryon
Mint te is mondtad, van még mit javítani: itt+ott még túl szögletes, de alakul.

Folyóvíz: Fluids, glue3d, RealFlow és a hagyományos technikák...lehet válogatni, hogy melyiket szeretnéd.

Én megnézném mit bír a Fluids, mivel a másik kettõ szvsz alkalmatlan nagy mennyiségben...esetleg még Ocean - PaintFX.
Ha nem megy, marad a hagyományos technika...lemodellezed, feltextúrázod és animálod 😊

Pontosan mire is kell? Mit szeretnél vele pontosan?

Oryon

Aldaryn
Jah, példaértékû. Az edge loopok pontosan követik az izmok elhelyezkedését a bõr alatt, ami ugye nem kis okosság. 😉

per aspera ad astra

youth
Találtam újabb képet róla... mindig gyúrogatja a gyerek: KÉP

Youth

Penatesz
Mayer, a mellkas miatt már szóltak a többiek, úgyhogy ezt kihagyom, de engem a lába zavar. Amennyire én látm, ez nem a lába, hanem egy saru, vagy lábszárvédõ, vagy nevezzük ahogy akarjuk, amibõl kikandikálnak a fickód lábujjai. Ha viszont tényleg így van, akkor nagyon aránytalan az egész. Ugyanis a lábbeli vastagsága kellõen arányos a felsõtesthez képest, hogy mint igazi láb funkcionáljon. Viszont ha abba a lábbeliben van a lába, és olyan kis nyeszlettek a lábujjai, mint a képen, akkor a felsõtest aránytalanul telt a lábszárhoz képest és nem tartja meg. Ez most kicsit hülyén volt megfogalmazva, de remélem érthetõ volt. Nézegesd Youth wire-jét 😉

Youth nincs belõle egy nagyobb felbontású képed?

Penatesz

Mayer
Magoo: plasztikázás lesz még rajta 😊.

Youth: Hasonlóan szép modellrõl készült shotok alapján építettem fel a topológiát, bár annak nem volt iylen szép a háta de ugye az nem is látszik 😉.

Oryon: Sok a hiba még a topológiában de szépen apránként kijavítom. A kulcscsontot majd akkor csinálom amikor a fejét. A kar hosszán én is filóztam aztán így hagytam de szerintem ha behajlítja a karját akkor nem fog ilyen hosszúnak tûnni ha meg mégis akkor lecsippentek belõle. Ruha is javítva lesz ha nem leszek lusta 😉.

na akkor egy kis update.

www.gaborhertelendy.com

youth
Én a wire-re mondtam, hogy szép.

Youth

Na itt az én kis autóm. Sok helyen hibás, és bõven javításra szorul de legalább kinéz valahogy. Kritika minden mennyiségben érdekel.

Ja és továbbra is szeretnék ötleteket folyóvíz megvalósítására. Kezdõ vagyok tehát érthetõen ha szabad kérnem. 😊 eclipse

Magoo
Youth! én már láttam szebbet 😊 csak meg kell nézni az Animátrix elsõ tízpercét! 😉 de amúgy télleg fajanszos

oryon
Valóban fura így a mellkas...de a többi az szép.

Én még a kesztyû (és alkarvédõn) hosszát is rövidre venném az ujjaknál...és fõleg vékonyabra.
Ez olyan, mint valami gladiátor, viszont így nehezen fog meg egy kardot...de szvsz. 😊

A váll alsó találkozása a mellkassal szvsz túl éles...kevésbé élesebbre kéne venni.

Talán még ami hiányzik az a kulcscsont. Persze nem túl erõsen láttatni, mert úgye kövér...de egy picit.

Persze testhibák, stb. majd mehet rá...bumppal ill. displacemappal.

A ruha alja lehetne nem egysíkban végzõdõ...hanem hullámokban (nem az oldalsóra gnodolok, az jó, hanem a vízszintes síkra). Esetleg lelogó díszítésekkel.

Mostmár semmi sem mossa le, hogy mindenért baszogatlak 😛
Jól van na, ez csak az én véleményem és azért osztom meg, hátha segíthetek vele tökéletesíteni...csak építõ jelleggel, mint mindig 😄

De elárulhatnád mi készül! 😊
Alig várom a folytatást 😊

Oryon

youth
Talán a legjobban felépített cg test amit eddig láttam: KÉP

Youth

Magoo
öh...valakinek a melle sürgõs plasztikázásra szorul? 😄DDD
valahogy nem áll a helyén az a rész 😊 de amúgy jó lesz ez...csak tedd már helyére a mellkast légyszi 😄 dobd szét a 2 felét 😄

Mayer

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Na emberek nekiálltam valami egészen másnak mint amiket eddig csináltam. Remélem olyan lesz mint amilyenre tervezem.

Addigis, ha valakinek van kritizálnivalója akkor csak hajrá...

link

www.gaborhertelendy.com

oryon
A kérdésre a válasz engem is érdekelne.
Egyéb kiexportálható adatokat hogyan lehetne megoldani?

//vrayben egy szép nagy lista van erre...azt nagyon elirigyelném maya alá 😄

Oryon

Peetmaya
srácok milyen motion blur módszereket ismertek? Mert nagyon fontos volna mentalt használnom, de valamiért a motion blur borzalmasan lassú, picig igényesre állítom be 2 órás rendereket produkál, pedig kb 10000 face van a képen procedurális textúrával 2 lámpával, semmi gi vagy fg...
Mental rayel nem lehet motion vektorokat kiexportálni valahogy, aztán utómunka progiban pl shake, ezzel kezdeni valamit?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
így biztos jó lesz, de a véglegelésnél adj neki majd egy smoothot, az minden kockásodást eltûntet

youth
Edit poly > normals > soften/harden
és állítsd "all soft" -ra... ha ígyse jó akkor van még tippem.

Youth

http://aftereffects.fw.hu/s2000.jpg ez a kép
Hello mindenkinek!
Kezdõ vagyok és egy honda s2000-est csinálok éppen és a képen láccik a szélvédõnél hogy nagyon kockás lett az a rész és azt szeretném kérdezni hogy azt hogy tudom kíjavítani? (polygon-nal csinálom)
youth
Fasza!

Nem raksz rá valami kocsi shadert? 😊

Szerintem hagyd így aztán kezdj el renderelni, a következõ meg még jobb lesz.

Youth

ne is figyelj rajuk! 😄
Szint neki!!! 😊
Majd kormnyezet feledteteti az esetleges hibakat 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Koszi a tippeket, magyarazatot, kritikakat, neki latok a gyurasnak😊

oryon
Már a többiek is írták: Szép lesz, de még alakíts rajta.

A subdiv arra kell, hogy 2 hónap után megund az egészet és félbehagyd (ld. my mustang) 😛

Komolyra fordítva: a legszebb, leglekerekítettebb és legtökéletesebb íveket poly modell Subdiv modellé konvertálásával tudod elérni.
Ekkor a """"low-poly"""" poly modelledbõl csinál egy subdiv modellt (asszem erre írtam scriptet, hogy autómatába minden objektet külön konvertálgasson át és ne kelljen nekem egyenként...és a vissza út is egy kattintás) és az egységnyi felületre jutó háromszögek száma szabadon állítható (majdnem mint a Nurbsnél, hogy """"végtelen""""...).
DE: sokkal pontosabb, nehezebb (+ állandó oda/vissza konvertálgatás/undo-zás), sokkal több részlet kell és sokkal több mindenre kell figyelned...

Én azt tanácsolom, hogy próbálgasd több iterációval a Smooth-ot és szvsz az is bõven elég és az sokkal kezesebb (baj esetén nem landol a kukában a modell...csak visszaveszed a divisiont a Smooth node-odnál).

//Ha hülyeséget írtam kérem javítsák...köszönöm!

Oryon

Magoo
alakul..alakul! 😊 Szépen fejlõdsz, de még van rajta meló. A motorháznál még mindíg van mint alakítani, meg szerintem még lehetne íveltebb ott az ablak körül, valamint hm...majd még látod a dolgokat ha tovább gyúrod 😊

Penatesz
Kezd egyre inkább kocsinak látszó tárgyá válni a modelled. Gratula!!! Már csak egy megfelelõ textúra és persze háttér. 😉

Penatesz

fle go
Udv!
Na ide is eljutottam, elso maya model es eso MR render, nem nagy szam tudom😊
Meg furcsa volt hogy poly-subd-poly lett a tutorial alapjan a kocsi vegkifejlete, de hogy mire volt jo ez az oda vissza alakitgatas nem egeszen ertem, na majd egyszer talan...

Barnagekko
Remélem a csontit tudom majd benne folytatni.

Peetmaya
hm?

? ez egy vicc volt. 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
az a Sony Imax cucc az milyen az?
Remélem nem szárnypróbálgatásról van szó, hanem konkrét integrációról és minimális buggal fog mûködni... Nagyon várom már, mikor dobják ki a maya7-et?

SAS van egy olyan gomb a skin weights toolban, hogy toggle hold weights. Ez arra jó, hogy lefixálod a csont által beállított súlyértékeket, és azon más már nem változtathat. Sajnos a 6.0-ás mayaban ezt elrontották, bugos a dolog, úgyhogy próbáléd meg 5.0-ban vagy 6.5-ben.

hehe, nem rossz 😊
nem olyan sok van sztem mar hatra... 😊

Aldaryn
Hehe. :o) Ennyi erõvel már egy "Extreme photoreal and fast, never seen before" renderert is odarakhatott volna. 😊

per aspera ad astra