Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
ennek nincs lowpoly valtozata😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

juj ez a lowpoly változat? 😊

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

fle go
Ilyen rengeteg polybol all a gepezet, jo mi?<#idiota>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Rajta vagyok a témán, csak hát jó munkához idõ kell 😊 Nem akartam abbahagyni csak pihentetem egy kicsit. A lámpa vérgáz ugye mondanom sem kell, de mindegy kijavítom és majd meglátjuk.

A sub-d dolog pedig azért kell mert egy tutorial alapján csináljuk és abban is benne van. Ennyi a magyarázat. 😊

Magoo
nem értem minek ez a sub-d dolog ide 😄
én frankón megvagyok nélküle 😄

fle go
lesko: csak nyomassad meg Oregem a kocsit nehogy azt mond ennyi es kesz, ilyenre sikeredett elsore, vegyed a faradsagot es pofozgassad, ha valamit nem jol alakitott at subd-bol polyva akkor ujbol szedd elo a sub-d modeled ha elmentetted es kiserletezgess vele, nehogy feladd.

fle go
Oryon: lowpoly wire??? Mirol beszelsz ember😊) Ha en errol wire kepet mutatok eldobjatok mind az agyatokat, mivel subd-bol lett atalakitva polyva hat ne mondjam mennyi van...de majd egy kis kepet beszurok na.

Magoo
hát szerintem még nagyon ráfér a gyúrás 😄
a modellen is kéne kicsit javítani, valamint a shadereken, ya és egy jó render se árt 😉

áááááááá ez nem az én napom...
auto

Ez meg az én verzióm, nem lett olyan mint amit szerettem volna. Még valami a lámpákat nem kell nézni, keveset foglalkoztam vele, olyan is lett.

oryon
Az ajtóknál a rés egy picivel legyen nagyobb....szvsz.
A kerékgumi egy kicsit szögletes még.
A kilincs ebbõl a szemszögbõl kicsit lapos, mintha nem emelkedne ki.

A textúra nagyon tetszik.

A lámpánál a raytracing beállításoknál a szórást (elsõ kapcsoló, rögtön a ray-ek száma felett) vedd egy kicsit fel, akkor sokkal lágyabb éleid lesznek.

Egyébként az MR sem ördöngõs, csak még én nem éreztem rá igazán....de majd te 😉
Én meg megvárom a vray for mayát 😄
//azért örülök, hogy nincs harag...mester 😊

Egy wire-t tudnál mutatni a low poly változatról?

Oryon

Peetmaya
xelag, kicsit south parkos a slanged😊) na mellõzük a csúnya beszédet, meg a bunkóságban való versengést, inkább 3d-ben versengjünk😊
Flego mit akarsz még az autón csinálni (modellezés)?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

fle go
nahh per pillanat ilyen allapotban van a gep, van meg mit dolgozni rajta.

fle go
Oryon nincs harag! Vrayban tuti rendert csinalnek azt azert ismerem valamelyest, de MR... na majd kialakul. Egyebkent meg az auto sincs teljesen kesz, nemhogy kornyezet😊))

meg kivancsisagbol se kerdezd. 😊 egyebkent meg mind1, azt hiszem kiskoraban mindenki mashogyan viselkedett 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Magoo
öh...azért megmondod hány éves vagy? 😊 csak kíváncsiságból 😊

xelag
én is az vagyok?
a suliban is,valaki odajön hozzám,hogy adjál már kaját,én mondom neki,a nagy faszt,vegyél magadnak.Az anyukám nem másnak csinálja a kaját hanem nekem,nem?<#violent>
Kimondom amit gondolok,de azért vannak barátaim,kivéve aki nem😊
Magoo
bunkóságban én vagyok a verhetetlen 😄DDD
kétféle ember létezik! akinek sok barátja van, és aki kimondja amire gondol 😊 nos én a másodikba tartozom 😄

Peetmaya
nem Oryon nem voltál bunkó, mindenkinek elmondtuk eddig itt a fórumon, xelag sem lehet kivétel, a fórumban nem warezolunk és kész, ez nem bunkóság kérdése. Ha te nem vállalod fel a bunkó szerepét, bízd ide, nekem jobban megy😊

oryon
//Jó, elismerem. Veled is bunkó voltam. Sajnálom. Elnézést, mindenkitõl. Ez a Vizsgaidõszak kikészít...sorry. Meg sem szólalok.

Oryon

xelag
hát az,én csak megkérdeztem,amúgy kösz a választ
oryon
Az Alias 6.5 unlimited pár dologgal több mint a full, pl.: szõr-, ruhaszimuláció, live (track), stb.

"kb 374 mb
a tiétek mekkora?"
Erre meg érthetõ okokból úgye nem fogsz választ kapni itt...magyarán ez egy moderált fórum, mely egy csapat oldalához is tartozik többé-kevésbé és szeretnénk ha ez megmaradna jelmondatunknak: "No Warez"
A te kérdésed még nem pont arra irányul, de jó elõre szólni.
Ilyen jellegû kérdéseddel esetleg magánban (privát) kérdezz. köszönöm.

//úgy látszik ma mindenkihez bunkó vagyok...sorry 😞

Oryon

xelag
mi az hogy alias maya 6.5 (unlimited docs)?

valamivel másabb mint a full?
kb 374 mb
a tiétek mekkora?
oryon
//Jól van na...csak egy ártaltan poén volt...sorry 😞
//Remélem nincs harag, Flego? 😊

Oryon

//látszik, hogy vray-en "nõtt fel a gyerek"
ez eros volt 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Penatesz
Szerintem csak az intenzitás lett kicsit túlságosan nagyra állítva a lámpáidnál.

Penatesz

oryon
Nah, de mostmár mutasd ezt a csodamasinát nagy képben és ha lehet környezetben, mert eléggé igéretes...és én meg eléggé türelmetlen vagyok 😛

Oryon

oryon
juj 😊

Mit kacsoltál rá MR-ben? (gi, caustics, fg közül?)
Szvsz egy-két kapcsoló értéke rossz 😊

//látszik, hogy vray-en "nõtt fel a gyerek" 😛
//Bocsi, ezt nem hagyhattam ki 😛

Oryon

fle go
Ezt nem tudom hogy sikerult nekem de tetszik😊) olyan mintha tulexponalt kep lenne mar majdnem vektoros😊

Penatesz
Ha a privát üzeneteidet akarod olvasni, akkor nyomd meg a "fórum" fület a itt a lap tetején, majd ha be vagy reggelve, akkor ott pedig a lap bal oldalán felül taqlálsz egy olyan szöveget, hogy Fórum menü (ez közvetlen a nickeda alatt lesz) és annak az elsõ felirata a "privát üzenetek"

Amúgy alapszinten az mondható el, hogy nagy különbség Max és Maya között nincsen. Profi szinten pedig azt mondják, hogy a Max-ot játékfejlesztésre használják inkább, míg a Mayat filmekben használják fel, hogy látványosabbak legyenek a jelenetek.

Penatesz

Ha kaptál üzenetet a hozzászólás alatt bármelyik fórumban megjelenik pirossal kiírva. Arra kattints.

\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"

xelag
örülök hogy segítetek nekem a maya megtanulásában,végigcsinálom a tutorokat,és majd kérdezek ha nem megy valami,ok?
Amúgy hol lehet megnézni az sg fórum privátüzeneteimet?
Ha tudnátok ilyen maya-s oldalakat küldeni akkor annak is örülnék,és plugineket is kénének,azért hogy már ha kiírom cd-re akkor már azért legyen egy pár db.
Magoo
xelag: nagyon látszik hogy nem vágod még ezeket a progikat 😊 nem baj, majd ha megtudod mi milyen nehéz akkor már érteni fogod hogy egy "berakok egy star wars droidot a videóba" dolog nem megy egy perc alatt 😄
Amúgy camera track-re a legjobb a boujou szerintem. annak a legújabb verziójában sztem a hülye is tudna track-elni 😄

Az alapok blenderben könnyebben elsajátíthatóak, de a profi munkáért ott bizony jobban meg kell izzadni mint Mayaban.

Mayer
Talán az alapokkal kéne kezdeni nem pedig a produkcionális camera matchel 😉.

www.maya3d.hu tutoriálok és videó tutoriálok. Ajánlom szíves figyelmedbe. Vonatkozik ez a sok ráérõsnek is akik tutor írás vagy capture(ö)lés helyett itt trécselnek 😄.

Neked meg sok sikert a mayához.

www.gaborhertelendy.com

magával a progival is meg lehet, de track elésre vannak spéci programok, pl a boujou, az egyböl maya .mb be menti ki a letrackelt cuccot
oryon
Üdv.

Természetesen a maya megtudja, hogy valós felvételbe "rakj" egy 3D-s, valóságban nem létezõ objektumot, stb...oda-vissza.
-Videót is meg tud nyitni, de...
De: Általában ezt kompozitálással oldják meg.
Külön programmal illesztik össze a 2D-s (valós felvétel, akár videó is, hisz az is képek sorozata, ill. számítógéppel generált kép, stb.) és a 3D-s (nem valós) képeket, egybe és akár videóvá (szekvencia).

Oryon

xelag
lehet egybefûzni a modellt a videóval
xelag
az király,már magában a programban meglehet nyitni a videót vagy egy másik programmal?
meglehet :o)
xelag
amúgy nehéz program?
ezzel meglehet azt csinálni,hogy felveszek egy videót,és belerakok egy mozgó starwars droidot,vagy ûrhajót?
inz
nincs olyan hogy jobb, csak vicceltem 😊

x

inz
ja igen, hogy bármelyikkel is kezded, ha komolyan foglalkozol vele, jó képeket tudsz maj csinálni, és azt is mesélik a profik, hogy átlag user nemnagyon ér el eme programok határáig 😊

x

xelag
szóval akkor ez jobb?
honnan tölthetem le?
hol lehet a privát üzeneteimet megnézni?
inz
mára már a maya is nagyon jól dokumentált, régebben azért kezdte mindenki maxal, mert kb csak ahhoz volt tutorial.. szerintem. Az is biztos, hogy bármelyikkel is kezded, (bazd bejött nagyanyám és elfelejtettem mit akartam írni <#falbav> )

szval itt nem fogsz olyat látni, hogy: használj maxot 😄

használj mayát!!!!44
😊

x

xelag
melyik a híresebb progi?de hogyha a 3ds max,akkor is lehet hogy ezt tanulom meg,mert ez elég szimpi progi.
xelag
Amint láttam a képeket,elég jókat lehet csinálni vele,de ugye animációkat is?
Én inkább azt szeretném megtanulni,amelyik a jobb,a kettõ közül,3ds max vagy a maya a jobb?Nekem inkább az egyszerûbb,de mégis szebb kéne,amelyikkel élethûbb animációt vagy képet lehet csinálni.
Peetmaya
Belnderrõl sajnos nem rendelkezem semmilyen információval, de ne azt nézd, hogy mi a közvélemény, hanem azt, hogy neked melyik felel meg jobban, számodra melyik az áttekinthetõbb, illetve a program képességei mennyire felelnek meg az elvárásaidnak.
Ha úgy döntesz, hogy a maya az a program, ami neked kell, akkor itt a fórumon, vagy a maya3d.hu weblapon találsz segítséget, ami alapján el tudsz indulni és meg tudod tanulni az alapfunkciókat.

xelag
sziasztok,egy kérdésem lenne,ez könnyebben kezelhetõ program mint a blender?
Nagyon érdekel engem ez az egész 3ds dolog,és szeretném megtanulni
esetleg itt szétnézhetsz : http://blueprints.onnovanbraam.com/blueprints/starwars/
nem a legjobb minöségüek, de talán használhatoak